Milfil (mealfeel) pentru pisici

Una dintre noutățile pieței rusești de hrană pentru animale de companie care atrage din ce în ce mai mult interes în rândul proprietarilor de pisici este marca comercială Mealfeel. Produsele acestui brand sunt produse pentru lanțul de magazine Four Paws și sunt vândute numai de la acestea. Această revizuire este dedicată studiului dietelor Milfil, pentru a determina punctele tari și punctele slabe ale acestora și pentru a afla dacă să oferiți astfel de alimente animalului dvs. de companie.

Hrana pentru pisici Milfil

Fiecare dintre aceste companii are peste 20 de ani de experiență în industria alimentară industrială a animalelor. În plus, echipamentul lor ultramodern vă permite să creați produse de cea mai înaltă calitate, ceea ce este confirmat de o listă întreagă de diverse certificate (FCA, ACS, IFS).

Gamă

În prezent, sortimentul de produse Milfil constă din șase tipuri de meniuri uscate și 14 tipuri de diete conservate. Este ușor de navigat pe linia de alimente uscate - fiecare pachet de alimente este indicat printr-o literă mare (de o culoare diferită) care indică caracteristica principală a rețetei:

 • S (violet) - Sterilizat - formulă pentru pisici castrate și pisici castrate. Principalele sale componente sunt puiul, somonul proaspăt sau mielul în cantitate de 15% (în funcție de gust), glutenul de porumb, orezul și mazărea. Are un conținut crescut de L-carnitină, o substanță de ardere a grăsimilor pentru a împiedica animalul de companie să se îngrășeze în exces. Bilanț proteine ​​/ grăsimi: 37% / 12%.
 • I - Interior - rețetă pentru animale de companie adulte ținute acasă. Acest meniu se bazează pe pui, curcan, mazăre și orez. Rapoarte proteine ​​/ grăsimi: 32% / 16%.
 • K - Kitten - hrană pentru bebelușii cu vârsta peste o lună și pentru persoanele în creștere cu vârsta de până la un an. Dieta se bazează pe pui și curcan combinat cu leguminoase și orez. Conținut de proteine ​​- 34%, lipide - 23%.
 • S (albastru) - Senior - dieta pentru pisici și pisici cu vârsta peste șapte ani. Include păsări de curte (pui și curcan), precum și orez alb, mazăre și cartofi uscați. În plus, conține substanțe condroitină, glucozamină și complex MSM pentru a sprijini sănătatea articulațiilor. Cantitatea de proteine ​​și grăsimi din acesta este redusă: 29%, respectiv 13%.
 • D - Digest Sensitive - dieta pentru animalele de companie cu probleme digestive. Această formulă constă din curcan și somon combinat cu mazăre și orez. Proteinele sunt la 32%, grăsimile la 23%.

Linii de mâncare pentru pisici Mealfeel

Linia de diete conservate este poziționată ca aliment complet și complet echilibrat. Este împărțit în alimente umede în păianjeni (bucăți în sos) și conserve în lamister (pate).

Dietele umede diferă între ele în funcție de nevoile fiziologice de bază ale animalului de companie (vârstă, castrare, stomac sensibil), plus că există o formulă care să susțină pielea și stratul sănătos. Alegerea aromelor aici este cea mai standard:

 • Pasăre domestică,
 • miel,
 • somon și creveți,
 • fileu de pui,
 • vită,
 • file de miel și pui,
 • Curcan.

Există doar patru tipuri de conserve într-un lamister:

 • curcan cu morcovi (curcan 14%, morcovi 4%);
 • pește alb (pește 14%);
 • carne de vită cu ficat (carne de vită 14%, ficat 4%);
 • păsări de curte (conținutul său este, de asemenea, de 14%).

Conform informațiilor furnizate pe site-ul oficial, cantitatea totală de carne și organe din aceste diete nu depășește 50-55%.

Costul

Segmentul de preț al alimentelor marca Mealfeel este peste medie, este comparabil astăzi cu multe diete super premium.

Prețul Mealfeel nu depinde de tipul sau gustul alimentelor și este:

 • pentru un păianjen 100 gr. - 60 r.,
 • pentru lamister 100 gr. - 60 r.,
 • pentru croqueta uscată într-un pachet de 0,4 kg - 290 ruble, 1,5 kg - 950 ruble, 8 kg - 3800 ruble.

Evaluarea și analiza compoziției

Producătorul afirmă elocvent că dietele uscate conțin de la 40 la 50% din componentele cărnii, în funcție de tipul de rețetă. În plus, aproape fiecare formulă (cu excepția meniului pentru pisoi) include aditivi speciali pentru prevenirea urolitiazei și pentru îndepărtarea bulgărilor de lână înghițită. Cel puțin producătorul promite să aibă astfel de proprietăți în dietele lor prin inscripțiile de pe pachetul „Controlul sistemului urinar” și „Controlul mingii de păr”.

Să aruncăm o privire mai atentă asupra compoziției Mealfeel, luând ca probă rația Digest Sensitive, destinată pisicilor cu digestie sensibilă de peste 1 an..

Mealfeel Digest Sensitive

Indicatorii nutrienți (date preluate de pe site-ul oficial) sunt după cum urmează:

 • proteine ​​- 32%;
 • grăsime - 23%;
 • fibra - 3,5%;
 • umiditate - 6%;
 • conținut de cenușă - 7,5%;
 • glucide - 28%.

Analizând aceste cifre, se poate observa că procentul de grăsime de aici este peste medie comparativ cu hrana tipică uscată pentru pisici. Acest fapt, pe fondul unei cantități nu foarte mari de carbohidrați, sugerează că animalul de companie va primi mai multe calorii din lipide, ceea ce este foarte important în dieta pisicilor..

Ingrediente principale

Calitatea ingredientelor joacă un rol major în determinarea cât de echilibrat, nutritiv și sănătos este furajul. Prin urmare, vom studia lista componentelor care stau la baza acestei rețete:

 • somon proaspăt - 15%;
 • curcan deshidratat - 15%;
 • grăsime de pui - 10%;
 • mazăre;
 • Mazăre despicată;
 • orez;
 • proteine ​​din mazăre;
 • somon deshidratat - 5%.

Listă sensibilă Mealfeel Digest

Restul ingredientelor joacă rolul de aditivi care nu au un efect semnificativ asupra formulei nutriționale generale, deoarece sunt conținuți în cantități nesemnificative. Deci, să trecem la analiză:

 1. Somonul proaspăt este pe primul loc. Aceasta înseamnă că au fost utilizate carcase întregi sau părți de pește care nu au fost prelucrate anterior. Este o sursă bună de proteine, precum și acizi grași Omega benefici și o gamă întreagă de minerale și vitamine. Deși este un ingredient de înaltă calitate, somonul crud conține până la 70% apă. După procesare în timpul procesului de gătit, cea mai mare parte a umezelii se pierde, reducând conținutul de carne din alimentele uscate la aproximativ 9%.
 2. Al doilea ingredient este curcanul deshidratat. Această formulare presupune utilizarea cărnii cu piele, eventual cu oase. Carnea de curcan deshidratată este considerată un fel de concentrat de carne, deoarece are mai mult de patru ori mai multe proteine ​​decât păsările proaspete. În plus, păsările de curte deshidratate (spre deosebire de făină) nu sunt expuse niciodată la temperaturi ridicate în timpul procesării, deci păstrează mai mulți nutrienți și este mai ușor de digerat.
 3. Al treilea ingredient este grăsimea de pui. Este fabricat din pui prin prelucrare, un proces asemănător supei în care grăsimea este colectată de pe suprafața unui lichid. Grăsimea de pui este bogată în acid linoleic, care este unul dintre acizii omega vitali. Acesta este un ingredient de foarte bună calitate..
 4. A patra componentă este mazărea. Se găsește din ce în ce mai mult în dietele de animale gata de utilizat ca alternativă la cereale precum grâul sau porumbul. Animalele de companie nu au practic alergii la acest produs, în plus, are un indice glicemic mult mai mic, care poate fi considerat avantajele acestei componente. Cu toate acestea, proteinele vegetale din această cultură de leguminoase sunt de aproximativ 25%, iar această nuanță trebuie luată în considerare la evaluarea valorii nutriționale a dietei.
 5. Al cincilea loc în dietă este acordat mazărei despicate. Nu există nicio diferență fundamentală în proprietățile mazărei obișnuite și cele măcinate. Pe lângă faptul că este o sursă bună de carbohidrați și fibre naturale, are puține beneficii..
 6. A șasea componentă este orezul. Este un carbohidrat complex care (odată gătit) este destul de ușor de digerat. Cu toate acestea, pe lângă conținutul de calorii al orezului, orezul are o valoare nutritivă modestă pentru o pisică..
 7. A șaptea poziție este luată de proteina de mazăre. Aceasta rămâne după ce partea amidonă este îndepărtată din mazăre. Deși conține mai mult de 80% proteine, proteinele vegetale sunt mult mai puțin digerabile la pisici decât proteinele animale..
 8. Numărul opt este somonul deshidratat. De fapt, acesta este somon întreg uscat sau părți ale acestuia, în care concentrația de proteine ​​este de câteva ori mai mare decât în ​​materiile prime proaspete. Componentă excelentă și de înaltă calitate.

Mealfeel Digest Doze de furaje sensibile

Este important de reținut că o serie de ingrediente incluse în această dietă, într-un fel sau altul, sunt mazărea sau derivații săi - acestea sunt componentele nr. 4, 5 și 7. În ciuda faptului că acestea sunt componente vegetale de înaltă calitate, o astfel de divizare a unui produs în mai multe articole separate în compoziție este adesea folosit de producători și se numește "divizat".

Dacă combinați toate aceste elemente individuale împreună și le prezentați ca unul singur, atunci un astfel de produs „colectiv” va ocupa o poziție mai înaltă în listă. Eventual leguminoasele (nu carnea) sunt ingredientul predominant în furaje.

Componente suplimentare

Compoziția dietei Mealfeel nu se termină aici, iar lista ar putea fi continuată prin includerea unui număr de alte elemente. Cu toate acestea, evaluând în mod sobru contribuția reală la rețeta ingredientelor situate atât de jos în listă, devine clar că este prea nesemnificativă. Dar există câteva excepții notabile care necesită o atenție specială:

 • Semințele de in sunt una dintre cele mai bune surse vegetale de Omega-3. Cu condiția să fie măcinate mai întâi în făină, semințele de in sunt, de asemenea, bogate în fibre solubile..
 • Uleiul de somon este o sursă naturală valoroasă de EPA și DHA, acizii grași esențiali găsiți în Omega-3. Aceste două substanțe au cea mai mare biodisponibilitate pentru pisici. În funcție de tipul și puritatea sa, uleiul de somon poate fi considerat un supliment foarte demn..
 • Cicoarea, sau mai bine zis rădăcina sa, este bogată în inulină, un compus asemănător amidonului format din unități de carbohidrați care se repetă. Inulina nu este doar o sursă naturală de fibre dietetice solubile, ci și un prebiotic natural care promovează creșterea bacteriilor benefice în tractul digestiv..
 • În plus, acest meniu conține celuloză - fibre vegetale nedigerabile. De obicei sunt fabricate din subproduse vegetale. Singurul său rol este de a îmbogăți dieta cu fibre. Cu toate acestea, fără a specifica o sursă specifică de celuloză, pare mai degrabă o componentă controversată..

Mancare uscata pentru pisici

Concluzii scurte

Pe baza calității ingredientelor, Mealfeel Digest Sensitive merită un loc în categoria Super Premium Cat Food. Dar cantitatea de leguminoase din compoziție și chiar plus proporția de orez indică faptul că există prea multe proteine ​​vegetale în ea și acest lucru nu satisface nevoile animalelor. Această formulă nu poate pretinde conducerea, dar datorită surselor de înaltă calitate de proteine ​​și grăsimi animale, dieta Milfil pare „încredințată” în clasa sa.

Recenzii proprietarului

Deoarece popularitatea hranei pentru pisici Mealfeel nu a atins încă înălțimi mari, recenziile despre aceasta nu se găsesc adesea pe Internet. Vă invităm să faceți cunoștință cu impresiile proprietarilor pe care le-am descoperit:

Zlata, proprietarul unei pisici din Cornish Rex, Voronezh:

„Am primit cadou o pisică din Cornwall, adultă. Anterior, a mâncat tot felul de cereale și supe, amestecate cu brânză de vaci și pui. Am luat o decizie că este mai corect să-l hrănești cu uscare, pentru că există vitamine și totul este echilibrat la nevoie. După ce am studiat rafturile dintr-un magazin de animale pentru o lungă perioadă de timp, nu am putut decide asupra unei achiziții și am chemat un consultant pentru ajutor. Apoi am auzit cât de bun este Milfil: super gust și compoziție - totul este de foarte bună calitate. L-am cumpărat cu reducere și l-am luat la hrană. Am tradus treptat, aproximativ o săptămână. La început, totul a fost în regulă, pofta de mâncare a fost bună, activitatea a ieșit din topuri, mersul la toaletă a fost regulat și impecabil. După aproximativ o lună, a devenit clar că starea hainei nu se schimbase în bine și, în loc să se îngrașe, ducesa mea chiar a slăbit puțin. Mi se pare că acest feed nu i se potrivește, s-a decis deja să se caute o altă opțiune și o altă marcă comercială ".

Igor, proprietarul unei pisici mongrel:

„Am luat copilul pe stradă și locuiește cu mine de aproape șase luni. Nu-i dau mâncare uscată, dar mănâncă cu plăcere pungile pentru pisoi. Potrivit recenziilor prietenului meu, crescătorul - Mealfeel pentru pisici nu este mult mai bun decât orice brand ieftin, dar Alice mea nu poate fi luat de la el - până nu linge bolul curat, nu se va liniști. Nu văd niciun rost să experimentez pe un animal și să-i dau în mod constant hrană diferită, dacă și ea se simte minunată ”.

Recenzii ale medicilor veterinari

Din păcate, nici pe forumurile tematice, nici pe alte site-uri nu există informații despre ce părere au medicii veterinari cu privire la hrana uscată sau umedă pentru pisici cu marca comercială Mealfeel.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Milfil (mealfeel) pentru pisici