Cum să dai mastometrin unei pisici?

Mastometrina este un medicament utilizat în tratamentul bolilor sistemului reproducător și ale glandelor mamare ale pisicilor, precum și ale altor animale. Acest instrument a fost creat în medicina veterinară pentru a spori procesele regenerative și a reduce probabilitatea de inflamație în țesuturile miometrului și endometrului. Mastometrina pentru pisici este disponibilă sub formă de soluție injectabilă și se vinde în farmacii veterinare în fiole de sticlă sau în flacoane sigilate ermetic. Acest articol va oferi instrucțiuni despre cum să utilizați Mastometrin pentru pisici, îl puteți citi mai jos.

Acest preparat homeopat optimizează echilibrul hormonal al animalului, stimulează secreția de lapte a unui animal de companie pufos care alăptează sau care încă poartă bebeluși. Efectul său are un efect pozitiv asupra funcționării sistemului nervos al pisicii..

Componentele incluse în compoziția sa activează mușchii netezi ai uterului, sporindu-i capacitatea de contractare. În special, acest lucru se datorează faptului că compoziția Mastometrin include ranukulină, obținută din veninul șerpilor suruku care trăiesc în America de Sud. Substanțele active, enzimele și peptidele conținute în această otravă previn subțierea pereților celulelor vasculare și îmbunătățesc conductivitatea căilor ionice. Din această cauză, Mastometrin a devenit foarte des utilizat în timpul nașterii pisicilor și după acestea, în timpul recuperării animalului recuperat..

Pentru a păstra medicamentul, este necesar să se asigure o umiditate scăzută și să se ascundă medicamentul de expunerea directă la lumina soarelui, iar temperatura trebuie să fie de la 0 ° C la +30 ° C. Perioada de valabilitate este de trei ani, după expirarea utilizării medicamentului nu este recomandată.

Când se prescrie Mastometrin

Acest remediu este recomandat pentru utilizarea în tratamentul proceselor inflamatorii, a bolilor glandelor mamare ale pisicilor și pentru problemele de reproducere la animale, atunci când sunt identificate endometrite subclinice, cronice și acute (inflamația stratului mucos al uterului)..

De asemenea, este eficient în tratarea mastitei catarale subclinice și acute la o pisică care alăptează. În plus, Mastometrin este recomandat pentru prevenirea complicațiilor cauzate de naștere. Prin urmare, înainte de a utiliza Mastometrin, este necesar să examinați pisica și să consultați un medic despre administrarea acestui medicament..

Cum să luați acest medicament

Deși Mestometrin este clasificat ca fiind cu risc scăzut și pulmonar, cu toate acestea, este un medicament și, prin urmare, apariția oricărei manifestări nedorite la o pisică este încă posibilă.

Este contraindicat să utilizați Mastometrin dacă există o intoleranță individuală la componentele animalului din compoziția sa iar dacă pisica este suprasensibilă la medicamente. În caz contrar, Mastometrin va provoca reacții alergice, complicând și mai mult evoluția bolii existente. Și, astfel încât să nu existe complicații secundare atunci când utilizați medicamentul Mastometrin, trebuie să citiți descrierea și regulile de administrare a acestui medicament și să îl utilizați strict în scopul prevăzut și la dozele recomandate din instrucțiuni..

Când utilizați acest produs

Veterinarii avertizează că numai un medic specializat poate prescrie Mastometrin animalelor de companie. În niciun caz nu trebuie să faceți acest lucru singur fără consultarea prealabilă la clinică..

Pentru pisici, Mastometrin este de obicei prescris imediat după miel pentru a accelera recuperarea și pentru a îmbunătăți alăptarea. De obicei, într-o astfel de situație, două doze de medicament sunt limitate. O injecție este administrată intramuscular unei femele, o dată pe zi, dacă agentul este utilizat în scopuri profilactice. Dacă animalul este tratat, de exemplu, pentru endometrita acută, atunci injecțiile trebuie administrate de mai multe ori pe zi, până când animalul iubit se recuperează de boală. Când un prieten cu blană are o boală cronică, o injecție cu Mastometrin trebuie injectată de trei până la patru ori pe săptămână..

Dozajul medicamentului depinde în mod direct de ceea ce a cauzat consumul de medicament. Când este doar o măsură preventivă, este suficient 1-1,5 ml de soluție. Aceasta este cea mai mică doză pentru o pisică. Și cea mai mare cantitate admisibilă de medicament la o singură doză va fi de 4 ml. Trebuie să calculați doza necesară pe baza greutății corporale a animalului. De exemplu, un animal mare va trebui să injecteze 8-10 ml.

Mastometrina poate fi administrată direct în timpul mielii. O injecție de 1 ml de soluție se face în greabănul animalului de companie. Apoi remediul activează contracția mușchilor uterului, care accelerează și facilitează nașterea animalului, iar uterul scapă mai ușor de placentă. Mastometrina va avea, de asemenea, un efect pozitiv asupra alăptării, iar o pisică care s-a întors va restabili mai mult puterea pierdută în timpul nașterii..

De asemenea, puteți oferi pisicii Mastometrin comprimat, conform recenziilor utilizatorilor reali, este chiar mai ușor să o utilizați în acest fel într-un fel. Un comprimat va fi egal cu cea mai mică doză de medicament. Trebuie doar pre-zdrobit până la starea de pulbere și adăugat la mâncare pentru un pacient pufos sau turnat dintr-o lingură direct în gură.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să dai mastometrin unei pisici?