La ce oră poți steriliza o pisică

Mulți iubitori de animale de companie vor să știe la ce vârstă poate fi sterilizată o pisică. Această problemă trebuie luată în serios pentru a nu răni prietenul cu patru picioare..

Vârsta optimă pentru sterilizare este considerată a fi de opt luni de maturare, deoarece urmează dezvoltarea sexuală..

Cu alte cuvinte, pisica începe să toarne tare, să ceară afecțiune și încearcă să fugă din casă pentru a lovi pisicile cu feromoni. Din păcate, acest lucru se întâmplă la orice vârstă..

Puteți steriliza o pisică chiar și la o vârstă mai înaintată, dar este mai bine să nu o întârziați. Cu cât animalul este mai în vârstă, cu atât există riscul ca sterilizarea să nu fie încununată cu succes favorabil. În același moment practica medicală arată că vârsta nu este un obstacol. Animalele tolerează chirurgia excelent. Mai mult, unii susțin că sterilizarea poate prelungi viața unui animal de companie. Și nu ar trebui să crezi zvonurile că a fost necesar să dai naștere cel puțin o dată..

Gospodăriile care au împlinit vârsta de 10 ani trebuie să facă un test de sânge, să diagnosticheze inima și să viziteze un cardiolog.

Cu toate acestea, cel mai bine este să sterilizați pisica la vârsta fragedă recomandată. La urma urmei, astfel va supraviețui mai ușor stresului, nu va avea timp să se familiarizeze cu instinctele naturale, iar proprietarul nu se va îngrijora de consecințe.

Pro-uri ale sterilizării:

 • Procedura la o vârstă fragedă, înainte de estrus, va reduce riscul de boli de sân;
 • O viață activă a animalelor de companie fără infecții și răni;
 • Nopți bune pentru proprietar;
 • Lipsa căutării partenerilor;
 • Nu este nevoie să cumpărați medicamente hormonale.

Pregătirea pentru operație

Procesul de pregătire pentru sterilizare va depinde de vârsta și starea fiziologică a „pacientului”. Experții împart procesul în mai multe perioade:

 • Vârsta înainte de pubertate;
 • Vârsta după pubertate;
 • Maturitate și bătrânețe.

În primul caz, pisica trebuie să fie sănătoasă din punct de vedere clinic, cu vaccinările necesare împotriva tuturor tipurilor de boli, care trebuie făcute cu cel puțin o lună înainte de sterilizare..

Și, de asemenea, animalul nu poate fi hrănit timp de 12 ore, ceea ce altfel se numește „dietă de foame”.

Pe măsură ce pisica ajunge la pubertate, devine puțin agresivă și neliniștită. Prin urmare, operația de sterilizare trebuie făcută atunci când animalul se află într-o stare umilă de odihnă și indiferență față de sexul opus, pentru a evita stresul suplimentar. În plus, trebuie să fie disponibile toate vaccinările și o dietă susținută de 12 ore.

A treia etapă este adulții. Aici trebuie să cheltuiți mult timp și efort atât pentru proprietar, cât și pentru animalul de companie.. Cu vârsta, animalul poate dezvolta patologii ascunse., pe care medicii veterinari nu le pot identifica la un examen extern. Acest lucru poate duce la o evaluare incorectă a gradului de risc pentru viața și sănătatea blănurilor. Pentru o protecție maximă, specialiștii calificați prescriu o serie de examene:

 • Test de sânge clinic și biochimic;
 • Analiza generală a urinei;
 • Raze X;
 • ECG;
 • Ultrasunete.

Și numai după ce toate etapele au fost efectuate, chirurgul emite un verdict. Dacă se găsesc patologii ascunse, atunci operațiunea este refuzată. Și dacă nu s-a întâmplat nimic teribil, atunci este permisă sterilizarea. Și, la fel ca în opțiunile anterioare, pisica ar trebui să urmeze o dietă de douăsprezece ore..

Îngrijire după sterilizare

Înainte de un pas atât de serios, proprietarul ar trebui să rezolve tot felul de lucruri, deoarece în prima zi pisica va avea nevoie de monitorizare regulată. După anestezie, animalul de companie se va comporta neobișnuit, ciudat (la orice vârstă) până când reflexele vor ajunge la o stare normală. Tocmai în aceste momente pisica va trebui să fie supravegheată, astfel încât să nu-și facă rău din greșeală. Dacă decide să se plimbe prin apartament, întoarce-o imediat la ea. Și, de asemenea, o tavă, un castron cu apă și alimente ar trebui să fie așezate lângă ea, astfel încât animalul să nu trebuiască să meargă departe pentru nevoile necesare..

După somn, care poate dura de la 5 la 7 ore, se presupune că îi dă animalului de companie apă cu o pipetă. Dar nu trebuie să o hrănești până nu își revine complet în fire..

După 8-9 ore, elevul va putea consuma singură mâncare. Ar trebui să vă hrăniți pisica cu alimente lichide, alimente moi și ușor de digerat pentru a evita constipația. Deoarece în timpul scaunelor dure, pisica va împinge și acest lucru poate duce la ruperea cusăturilor. Abia după o săptămână este permis să adăugați delicatese solide dietei..

Adesea, pisicile refuză să mănânce în timpul zilei. Nu este nimic de îngrijorat, deoarece animalul își revine în fire după ce a suferit stres. Dar va trebui să monitorizați utilizarea apei, deoarece lichidul este extrem de important în orice organism viu..

O zi mai târziu, pisica se va întoarce la conștiința deplină și viața va continua să curgă ca de obicei..

Dar plecarea nu se termină aici. În următoarele 10 zile, proprietarul nu trebuie să permită deteriorarea cusăturilor. Dacă rana se rupe, sângerarea se va deschide, ceea ce poate duce la infecție. Pentru a evita această problemă, experții recomandă cumpărarea unei pături. Capacul nu vă va permite să atingeți rana și să o deranjați.

Când un animal încearcă în mod constant să încalce regulile, îi pune un capac de protecție în jurul gâtului. Toga, cu siguranță nu se va face rău. În majoritatea cazurilor, animalele de companie nu acordă nicio atenție cusăturilor, cu toate acestea, trebuie să fiți mereu în alertă.

Pisica va avea nevoie de îngrijire ca un copil. Imunitatea redusă va prelua cu ușurință o bacterie infecțioasă. prin urmare după sterilizare, pisicii i se vor prescrie unguente și medicamente antibacteriene. Acestea trebuie utilizate conform indicațiilor medicului dumneavoastră. Dacă apar neobișnuințe sau probleme, trebuie să vă adresați imediat medicului veterinar. Amintiți-vă că neglijența în recuperarea unui prieten cu patru picioare va atrage costuri financiare suplimentare pentru tratament și durere pentru animalul dumneavoastră.

Nevoia sau dorința de a steriliza

O astfel de operație are câteva consecințe pozitive:

 • Nedurerea la orice vârstă;
 • Curățenie și liniște în casă;
 • Animal de companie sănătos.

Sterilizarea este un act uman bun pentru care copilul va fi recunoscător. Mulțumită acestei proceduri, pisica va trăi o viață lungă și liniștită, iar proprietarul nu se va îngriji de completarea familiei și de acțiuni ulterioare cu descendenții. Un plus, nu va exista un estru periodic, care duce la o stare nervoasă. La urma urmei, nașterea tetrapodelor este doar instincte naturale și nu îngrijorări legate de educație.

Administrarea medicamentelor pentru suprimarea hormonilor pisicii este dăunătoare sănătății pisicii. Inițial, nu vor exista defecte vizibile. Dar odată cu vârsta, se pot dezvolta boli grave..

Există un mit printre oameni că pisicile presupuse sterilizate se îngrașă brusc. Nu, doar că stilul de viață devine mai puțin activ, ceea ce duce la un consum mai mic de alimente la orice vârstă..

Bineînțeles, fiecare persoană își alege propria alegere. Dar, în primul rând, trebuie să te gândești la prietenul tău. La urma urmei, sterilizarea la o vârstă fragedă poate prelungi viața.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » La ce oră poți steriliza o pisică