Cum să-i dai miramistin unei pisici?

Miramistina pentru pisici este utilizată în mod similar cu clorhexidina, care este un antiseptic puternic. Medicamentul trebuie tratat cu răni pe corp, precum și cu membranele mucoase inflamate deteriorate. La întrebarea dacă este posibil pentru o pisică Miramistin, răspunsul este da.

Indicații pentru utilizarea Miramistin la pisici

În practica veterinară, Miramistin este prescris pisicilor și pisicilor destul de des. Nu trebuie utilizat numai din motive veterinare, iar proprietarul poate trata el însuși gingiile, ochii sau orice daune ale animalului cu miramistină. Cu toate acestea, trebuie să ne amintim că, dacă pisica are probleme grave, atunci va fi necesară asistență veterinară, iar auto-medicarea este inacceptabilă..

Indicațiile pentru utilizarea Miramistin sunt destul de numeroase:

 • Prelucrarea suturii postoperatorii - Este recomandat ca o pisică să irige zona de operație cu Miramistin o dată pe zi până când se îndepărtează cusăturile. Dacă medicul veterinar nu este prescris, atunci tratamentul nu trebuie efectuat..
 • Rani de natură diversă, inclusiv purulente - zona afectată este spălată cu un antiseptic pentru pisică de 2 ori pe zi până când vindecarea este complet vindecată. Dacă există o cavitate în zona plăgii care intră sub piele, atunci miramistina este trasă într-o seringă și turnată în cavitate, care este spălată cu ea. Apoi, trebuie umplut cu unguent Levomikol, eficiența căruia Miramistin sporește.
 • Procese inflamatorii în vagin - după miel, o pisică poate dezvolta inflamații. În acest caz, medicul veterinar poate recomanda spălarea fantei genitale (ansa) cu Miramistin. Prelucrarea animalelor se efectuează de obicei de 2 ori pe zi..
 • Pregătirea organelor genitale pentru a preveni infecția înainte de împerechere. Miramistin este utilizat pentru o pisică și o pisică. Acest lucru este necesar mai ales atunci când se împerechează animale de elită de rasă înaltă, care sunt interesate în primul rând de exterior și nu de starea de sănătate și de calitatea imunității..
 • Tratamentul rănilor arse. Pisicile care se plimba liber au mai multe șanse de a arde. Arsurile sunt tratate cu medicamentul de 3-4 ori pe zi. Vindecă bine daunele și previne infecția. La o pisică, Miramistin nu provoacă senzație de arsură și senzații neplăcute, motiv pentru care procesul de procesare nu este dificil. Dacă este posibil, după spălarea locului dureros cu un antiseptic, trebuie aplicat un bandaj steril.
 • Inflamația orală. Un rezultat bun în cazuri nu grave este dat de utilizarea Miramistin pentru gingiile de pisică. Pentru a le elimina, ștergeți zona afectată în gură cu un tampon de bumbac de 2-3 ori pe zi. Dacă nu există nicio îmbunătățire în termen de 3 zile, vizitați medicul veterinar.
 • Tratamentul urechii pentru otita medie și otodectoză. Medicamentul este impregnat cu un tampon de bumbac, care curăță canalele urechii de conținutul patologic. Procedura se desfășoară zilnic până în momentul recuperării complete. După ce urechea este clătită cu miramistină, se instilează picăturile prescrise de un specialist.
 • Curgerea nasului. Cu secreție intensă de mucus din pasajele nazale, Miramistin este utilizat pentru pisicile din răceala obișnuită. Medicamentul este utilizat pentru a spăla nasul animalului de companie o dată pe zi până în momentul recuperării complete.
 • Inflamația ochilor. În acest caz, puteți clăti ochii pisicii cu Miramistin. Pentru aceasta, un tampon de bumbac este umezit în preparat, iar tratamentul este deja efectuat cu acesta. Pisica ar trebui să-și șteargă ochii cu Miramistin nu mai mult de o dată pe zi..

Orice zgârieturi, mușcături de insecte și iritații pe pisica dvs. pot fi, de asemenea, tratate cu un antiseptic. Pentru pisoi, Miramistin poate fi utilizat de la vârsta de 2 săptămâni.

Ce nu poate fi procesat

Deși miramistina este utilizată pe scară largă în medicina veterinară, ea poate fi folosită nu întotdeauna. Nu utilizați medicamentul pentru un câine sau o pisică atunci când există:

 • intoleranță la medicament;
 • sângerări intense din rană - se recomandă utilizarea peroxidului de hidrogen pentru a opri sângele. În mod ideal, vizitați medicul veterinar cât mai curând posibil;
 • pisoi sub 2 săptămâni;
 • abcese închise - un antiseptic nu le va accelera maturarea. În acest scop, se utilizează unguent cu ihtiol..

Recenziile proprietarilor și medicilor veterinari cu privire la utilizarea Miramistin pentru tratamentul pisicilor sunt doar pozitive. Medicamentul vă permite să preveniți infecția zonelor afectate și tratează chiar și inflamații severe de natură diferită. Cu toate acestea, cele mai valoroase calități ale Miramistinei nu vă privează de alegere - analogul ieftin al medicamentului clorhexidină are practic aceleași indicații și calități de utilizare..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să-i dai miramistin unei pisici?