Caracteristicile medicamentului "miramistin"

Medicamentul Animalele de companie se îmbolnăvesc la fel ca oamenii, iar pisicile prin natura lor sunt, de asemenea, foarte curioase, ceea ce duce uneori la diverse răni. Unul dintre medicamentele care ar trebui să fie în cabinetul de medicamente al fiecărui proprietar de pisică este Miramistin. Mai multe detalii despre acest medicament - astăzi în articol.

Compoziție chimică

Medicamentul este clasificat ca un antiseptic cationic pe bază de compuși de amoniu cuaternari, și anume clorură de benzildimetil amoniu monohidrat. Apa purificată este utilizată ca substanță auxiliară în compoziție..

Știați? Pisicile simt abordarea dezastrelor naturale părăsind casele în avans. Această abilitate a fost folosită de mai mulți ani de către locuitorii insulei Japonia, predispuse la cutremure frecvente..

Descrierea și caracteristicile medicamentului

Când tratați un animal, este mai convenabil să utilizați Miramistin, produs într-o sticlă cu o duză de pulverizare. Este un lichid incolor care spumează atunci când flaconul este agitat, la o concentrație de 0,01%.Medicamentul Este permisă utilizarea unui antiseptic în medicina veterinară pentru a elimina inflamația cauzată de bacterii anaerobe și aerobe, gram-pozitive și gram-negative.

Principiul de funcționare

Componentele active din compoziția medicamentului distrug membrana celulelor patogene, drept urmare bacteriile patogene mor.Miramistin are mai multe acțiuni:

 • antiseptic;
 • absorbant (absorbția descărcării purulente);
 • bactericid;
 • regenerator;
 • antiviral;
 • crescând proprietățile protectoare ale celulelor.

Important! Nu trebuie să vă lăsați purtați cu un antiseptic pentru inflamația membranelor mucoase, deoarece acestea au o structură destul de delicată și un fel de microflora, pe care utilizarea frecventă a unui element străin o poate perturba.

Medicamentul este eficient împotriva bacteriilor și tulpinilor care formează spori (inclusiv a celor rezistente la antibiotice), a bacteriilor gram-pozitive, a ciupercilor și a virusurilor de diferite origini. Medicamentul curăță rana, promovează divizarea celulelor sănătoase, strângând marginile plăgii. În caz de arsuri și infecții, substanța activă absoarbe secrețiile de exudat. Miramistin ameliorează simptomele de mâncărime și durerea.„Miramistin” pentru pisici

Indicații pentru utilizarea medicamentului

Remediul este indicat pentru tratamentul mai multor infecții, inclusiv infecții genitale și alimentare, este, de asemenea, eficient pentru spălarea rănilor de diferite origini..

Important! Un antiseptic nu este un antibiotic și, în caz de boli grave, se recomandă consultarea unui medic veterinar.

Tratamentul rănilor

Orice rană trebuie tratată cu un antiseptic pentru a preveni pătrunderea unei infecții agravante. Zonele afectate sunt spălate de două ori pe zi. Dacă există o cavitate în zona plăgii, aceasta trebuie, de asemenea, spălată. Medicamentul este administrat convenabil folosind o seringă. Uneori medicul veterinar recomandă spălarea cusăturilor animalului după operație. Această abordare va accelera vindecarea pielii..Veterinar și pisicăDacă pisica are simptome grave, atunci va fi necesară asistență veterinară, iar auto-medicarea este inacceptabilă..

Tratamentul cu arsuri

Arsura trebuie spălată cu Miramistin și trebuie aplicat un bandaj nu foarte strâns din material steril. O plagă deschisă va fi un mediu ideal pentru ca infecțiile să pătrundă și să se înmulțească.

Pentru procesele inflamatorii

Inflamația membranei mucoase din gura unei pisici poate fi cauzată de mâncare învechită. Animalul de companie, în durere, va refuza mâncarea, va bea apă mai des. Cum să tratezi corect și nedureros gura unei pisici este o întrebare importantă. Cei pufoși mândri nu tolerează constrângerea, prin urmare, în primul rând, animalul de companie trebuie liniștit și, dacă este posibil, imobilizat, este mai bine să efectuați procedura cu un asistent. Prelucrarea trebuie efectuată prin umezirea cu un tampon de bumbac sau tampon. Cavitatea bucală este, de asemenea, dezinfectată după intervenția dentară, de exemplu, după curățarea tartrului.Tratament pentru gura pisiciiÎn cazul diferitelor boli ale urechii la pisici, înainte de tratamentul principal, cu picături sau unguente, zona auriculară este mai întâi curățată și dezinfectată. Un tampon de bumbac este pulverizat cu Miramistin, iar suprafața interioară a urechii este ușor lubrifiată. Pisicile, ca și oamenii, pot lua conjunctivită. Simptomele bolii sunt lacrimarea, acumularea de mucus purulent în colțurile ochilor. Animalul va simți durerea când se uită la lumină.Tratamentul antiseptic al bolilor oculare la pisiciInflamația vaginală la animale nu este neobișnuită, mai ales în cazul unui număr mare de pisoi nou-născuți. Veterinarii prescriu adesea Miramistin pentru spălarea organelor genitale ale unei pisici care tocmai a născut.. Pentru inflamațiile cauzate de traume sau infecții, medicamentul este utilizat doar ca adjuvant pe fondul tratamentului principal.

Aflați mai multe, cum să dai naștere unei pisici.

Prevenirea înainte de împerecherea programată

Înainte de împerecherea planificată a animalelor, este necesar să se asigure sănătatea viitorilor descendenți. Pentru aceasta, se efectuează un tratament profilactic unic cu medicamentul atât pentru pisică, cât și pentru pisică.

Cu nasul curgător la pisici

Acumularea de mucus în sinusuri și trecere îngreunează viața animalului de companie. Clătirea nasului îl poate ajuta. Medicamentul trebuie introdus în seringă în prealabil. Pentru procedură, așezați animalul pe poală, ținându-l de gât cu o mână.Îngroparea nasului pisiciiLuați seringa pentru medicamente în cealaltă mână. După ce ați direcționat deschiderea seringii în nară, apăsați ușor pistonul, faceți același lucru cu a doua nară. Procedura trebuie efectuată până când simptomele dispar..

Pentru mușcăturile de insecte

Pisicile suferă adesea de propria lor curiozitate, de exemplu, pot adulmeca o albină sau o viespe. Totul se termină trist: mușcătură, iritare și umflături. Cel mai rău dintre toate, dacă umflarea interferează cu respirația normală, cel mai bine este să solicitați ajutor calificat aici. De asemenea, va fi necesar dacă un animal este alergic la veninul insectelor, deoarece acesta prezintă un risc ridicat de șoc anafilactic. Primul ajutor - tratamentul cu Miramistin - va reduce mâncărimea și inflamația.

Pentru căpușe și purici, pisicile sunt, de asemenea, recomandate să utilizeze: "Bastion", "Leopard", "Avocat", "Sinulox", "Avantaj".

Pentru iritatii ale pielii

Pisicile, la fel ca oamenii, trăiesc în simbioză cu diferite microorganisme. Bacteriile prezente pe piele de obicei nu dăunează gazdei. Cu toate acestea, cu o alimentație necorespunzătoare, lipsa de vitamine sau după o boală, imunitatea animalului de companie este slăbită, iar acest lucru duce la activitatea microorganismelor și iritații pe piele..Mâncărime la pisicăIritația este agravată de faptul că provoacă mâncărime și, prin urmare, zgârieturi la locul leziunii. În acest caz, zonele afectate ale corpului sunt tratate cu un antiseptic cu efect antifungic..

Instrucțiuni și domenii de aplicare a medicamentului "Miramistin"

Medicamentul poate fi utilizat la adulți și pisoi de la vârsta de 2 săptămâni.. Doze pentru utilizare:

 • curgerea nasului - spălați fiecare nară o dată pe zi;
 • iritarea pielii, mușcături și zgârieturi - de 2-3 ori pe zi;
 • tratamentul infecțiilor genitale - de două ori pe zi;
 • mucoasa bucală se șterge de până la 3 ori pe zi;
 • arsurile sunt tratate de aproximativ 4 ori pe zi;
 • ochii pisicii se spală o dată pe zi;
 • rănile infestate sunt tratate de două ori pe zi.
Spălând ochii pisicii Nu utilizați un antiseptic pe abcese închise: acest lucru le va întârzia maturarea și va prelungi agonia animalului de companie și, de asemenea, va crea pericolul erupției puroiului sub piele. De asemenea, nu puteți utiliza un remediu pentru a trata o rană care sângerează, mai întâi trebuie să opriți sângerarea.

Contraindicații și efecte secundare

Un efect secundar poate fi o senzație de mâncărime sau arsură pe termen scurt. Datorită absenței contraindicațiilor de utilizare, în timpul sarcina iar alăptarea femeilor este permisă. Posibilă alergie la compoziție (în cazuri rare). Avantajul medicamentului este că, afectând negativ bacteriile parazite sau patogene, nu afectează celulele sănătoase ale corpului.

Știați? Rinichii la pisici au capacitatea de a filtra sarea. Datorită acestui fapt, animalul își poate potoli setea cu apă de mare..

Condițiile de depozitare și durata de valabilitate a medicamentului

Miramistin este depozitat într-un loc întunecat: lumina are un efect distructiv asupra structurii medicamentului. Temperatura de depozitare - + 18 ... + 25 ° C, termen de valabilitate declarat de producător - 3 ani.„Miramistin” pentru pisici

Analogi și prețuri

Prețul medicamentului poate diferi ușor în diferite regiuni, costul mediu este de 200 de ruble. Medicamentele cu caracteristici și compoziție similare sunt prezentate mai jos (numele și costul în ruble):

 • Clorhexidină - 50-150;
 • Okomistin - 160-220;
 • Clorofilipt - 100-140;
 • „Furacilin” - 20–70.
Miramistin este un agent antiseptic sigur și eficient pentru pisicile și pisicile adulte. Medicamentul este aprobat de medici veterinari și este utilizat în multe situații.
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Caracteristicile medicamentului "miramistin"