Este posibil să dați și cum să utilizați `rimadil` pentru pisici?

RimadilRefuzul în lumea modernă a medicamentelor antiinflamatoare steroidiene în favoarea medicamentelor nesteroidiene este unul dintre domeniile cele mai active în dezvoltare, atât în ​​medicina umană, cât și în medicina veterinară. La fel ca corticosteroizii, acești agenți non-hormonali funcționează bine cu febră, febră anormală, durere și inflamație locală, dar nu au efecte secundare.

Unul dintre aceste medicamente este utilizat pe scară largă în medicina veterinară. „Rimadil”.

Instrumentul este destul de eficient pentru a face față febrei și este unul dintre cele mai bune analgezice. Cu toate acestea, printre majoritatea deținătorilor de animale de companie, există multe afirmații despre daunele sale enorme asupra corpului animalului..

Astăzi vom încerca să înțelegem în detaliu instrucțiunile de utilizare a „Rimadil R”, precum și să aflăm toate avantajele și dezavantajele utilizării.Rimadil

Grupul de antiinflamatoare include, de asemenea Flexoprofen, Ketofen.

Forma de dozare și caracteristici

„Rimadil” este un medicament antiinflamator nesteroidian, care este utilizat pe scară largă în medicina veterinară pentru eliminarea durerii, reducerea focarelor inflamatorii din organism și, de asemenea, aparține uneia dintre principalele componente ale terapiei generale pentru tratamentul bolilor sistemului musculo-scheletic la animale.

Medicamentul este utilizat în principal pentru tratament pisici, cu toate acestea, conform instrucțiunilor medicului veterinar, acesta poate fi utilizat pentru alte grupuri de animale. Medicamentul este disponibil în mai multe forme, există o injecție "Rimadil", precum și analogul său de tabletă.

Știați? Omenirea îi datorează apariția medicamentelor antiinflamatoare nesteroidiene din produse farmaceutice lui Raphael Piria. Chimistul italian a fost primul care a izolat de coaja de salcie în 1829 și apoi a sintetizat acidul salicilic, care este una dintre principalele componente utilizate în terapia non-hormonală pentru tratamentul proceselor inflamatorii..
Comprimatele au o nuanță caracteristică maro deschis și sunt disponibile în mai multe varietăți, fiecare dintre acestea furnizând propria doză de ingredient activ principal. Medicamentul în această formă poate fi ambalat în borcane de plastic cu un număr de comprimate de la 20 la 180 de bucăți sau pot fi sigilate într-un blister și apoi plasate într-o cutie de carton cu 2 blistere. Forma injectabilă a medicamentului are forma unei soluții galbene de 5%, care este ambalată în fiole de sticlă întunecate cu o capacitate de 20 ml.Rimadil

Ingredient activ și mecanism de acțiune

Conform instrucțiunilor oficiale de utilizare, „Rimadil” pentru pisici este format din două grupe de substanțe: principala activă și auxiliară.

Indiferent de forma medicamentului, principalul său ingredient activ este carprofenul. Sub formă lichidă, agentul este soluția sa apoasă de 5%, sub formă de tablete cantitatea de carprofen uscat poate varia de la 20 la 100 mg pe tabletă.

Știați? Această formă de medicamente precum pastilele, produsele farmaceutice o datorează medicului american William Upjohn. În 1880, un medic a inventat mai întâi o metodă de presare a pulberilor. În 1886, inventatorul a creat o mașină specială pentru producerea pilulelor, care a făcut o adevărată revoluție în producția de medicamente..
Substanțele suplimentare sub formă lichidă includ alcool benzilic 1%, care joacă rolul unui conservant.

Sub formă de tablete, cantitatea de excipienți este destul de mare. În primul rând, acestea sunt: ​​pulbere de ficat de porc (ca aromă), proteine ​​vegetale în formă hidrolizată, amidon de porumb, zahăr, sirop de glucoză, gelatină, stearat de magneziu, lactoză monohidrat.Pisică la veterinarDupă intrarea în corpul animalului, medicamentul este metabolizat instantaneu, iar efectul său activ asupra organelor și sistemelor se realizează după doar câteva ore. Odată ajuns în corpul animalului, carprofenul afectează apariția unui fond hormonal specific, care este produs ca răspuns la efectele dăunătoare ale factorilor negativi..

Ca urmare, este inhibată sinteza în organism a substanțelor din grupul prostaglandinei, care provoacă inflamații și durere. Medicamentul este excretat din organism la fel de repede pe cât este metabolizat. Timpul său de înjumătățire la pisici este de aproximativ 19 ore. Produsele metabolice sunt excretate în principal cu fecale (până la 80%).

Știați? Substanțe fiziologice precum prostaglandinele au fost descoperite datorită lui Ulf von Euler, care le-a identificat prin studierea compoziției materialului seminal. Această caracteristică a influențat apariția termenului, deoarece și-a luat numele din latinescul „glandula prostatica”, care înseamnă „glanda prostatică”.

Indicații de utilizare

Tabletele și injecțiile cu Rimadil sunt prezentate:

 • în perioada postoperatorie, pentru a elimina inflamația și edemul în organism după operație;
 • pentru tratamentul formelor acute și cronice ale bolilor aparatului locomotor, în principal cu modificări degenerative ale articulațiilor și cartilajului (osteoartrita).
Pisică la veterinar
Uzual bolile pisicilor sunteți aspergiloză, lichen, helmintiaza, acarianul urechii, demodicoză, boala urolitiaza, epifora, calciviroza.

„Rimadil” pentru pisici: instrucțiuni de utilizare

În ciuda siguranței sale pentru corpul pisicilor, medicamentul are norme și doze clare de utilizare, doar aderența lor strictă poate ajuta la evitarea efectelor negative asupra organismului.

Carprofenul nu este o substanță foarte toxică, dar concentrația sa excesivă amenință o perioadă dificilă de recuperare pentru animal după un curs de terapie.

Pastile pisică trebuie administrat la doza maximă zilnică. Se calculează la o rată de 2 mg de carprofen pe 1 kg de greutate animală. De exemplu, dacă pisică cântărește aproximativ 5 kg, atunci cantitatea maximă de carprofen consumată pe zi nu trebuie să depășească 20 mg.

Medicamentul trebuie administrat animalului în 2 doze, astfel puteți obține cel mai favorabil efect pentru organism. În cea mai mare parte, tratamentul cu pastile nu durează mai mult de 1 săptămână, cu toate acestea, dacă după această perioadă efectul dorit nu este atins, este imperativ să ajustați tratamentul de către un medic veterinar.KittyForma lichidă a medicamentului este administrată prin injecție intramusculară sau subcutanată. În acest caz, doza trebuie respectată cu strictețe, iar cantitatea maximă de carprofen administrată împreună cu medicamentul nu trebuie să depășească 4 mg pe 1 kg de greutate pisică (0,08 ml per 1 kg de greutate corporală).

Important! Utilizarea terapeutică a „Rimadil” pentru reprezentanți feline prevede doar o singură administrare. Reutilizarea medicamentului trebuie convenită cu medicul veterinar.

Caracteristici ale aplicației

Atât substanța principală a „Rimadil”, cât și componentele însoțitoare nu provoacă modificări patologice secundare în organe și țesuturi și, de asemenea, nu interferează cu evoluția proceselor fiziologice la animale. Dar, ca toate medicamentele, acest medicament are o serie de contraindicații și efecte secundare. Să le luăm în considerare mai detaliat.

Contraindicații

Rimadil nu este recomandat pentru tratamentul unui animal în caz de:

 • patologii ale ficatului, inimii, rinichilor și sistemelor asociate acestor organe;
 • risc crescut de deschidere a sângerării în tractul gastro-intestinal;
 • sarcina animalelor;
 • hipersensibilitate a organismului la carprofen sau alte substanțe ale medicamentului;
 • cu o cantitate redusă de sânge circulant în organism.
Pisică la veterinar

Efecte secundare

Principalele efecte secundare care pot apărea la pisici datorită utilizării Rimadil sunt următoarele:

 • manifestări alergice pe piele;
 • funcția de mobilitate afectată (hiperactivitate sau inhibare);
 • agresivitate, pierderea capacității de coordonare sănătoasă;
 • decolorarea membranelor mucoase, a pielii și a albului ochilor (așa-numita "icter");
 • roșeață a pielii;
 • anxietate, insomnie;
 • vărsături frecvente;
 • încălcarea caracteristicilor organoleptice ale fecalelor, substanțelor sângeroase din fecale;
 • iritarea mucoasei stomacului;
 • modificări ale poftei de mâncare și consumului de apă (atât refuzându-le, cât și consumul excesiv de alcool).
Important! „Rimadil” nu este recomandat pentru utilizare împreună cu alte medicamente antiinflamatoare nesteroidiene sau medicamente nefrotoxice. Cu toate acestea, dacă este necesar, utilizarea medicamentului trebuie convenită cu medicul veterinar, iar starea animalului trebuie controlată strict..
Pisică

Măsuri personale de prevenire

Utilizarea „Rimadil” cere proprietarului animalului să respecte măsurile personale de siguranță care ajută la protejarea oamenilor de componentele extrem de active ale medicamentului. Acestea includ următoarele linii directoare:

 • introducerea medicamentului prevede reguli generale și reglementări privind siguranța și igiena personală atunci când se lucrează cu medicamente veterinare. Acestea se referă la protecția pielii cu haine speciale de lucru, precum și la măsurile generale de siguranță atunci când se lucrează cu recipiente din sticlă și fiole;
 • atunci când lucrați cu un medicament, este strict interzis să mâncați, să beți, să fumați;
 • după introducerea medicamentului la animal, este imperativ să vă spălați mâinile cu detergent;
 • dacă forma lichidă a „Rimadil” ajunge pe membranele mucoase, pe piele, pe zonele afectate, clătiți imediat cu apă.

Condiții și perioade de depozitare

Depozitarea „Rimadil” asigură îndeplinirea regulilor generale de manipulare a medicamentelor de către o persoană. Medicamentul trebuie administrat într-un loc uscat, la îndemâna soarelui, departe de copii mici și de alimente. În acest caz, este necesar să se respecte temperatura optimă, care este de la 0 ° С la +25 ° С.DepozitareÎn astfel de condiții, medicamentul poate fi păstrat timp de 3 ani de la data fabricației. Cu toate acestea, formele lichide ale medicamentului după deschiderea flaconului trebuie utilizate în termen de 28 de zile, după care lichidul rămas trebuie eliminat.

Important! Aplicați „Rimadil” pentru tratare pisici Necesar numai conform instrucțiunilor unui medic veterinar. Autotratamentul este strict interzis, altfel animalul se poate confrunta cu intoxicații grave ale corpului.

Analogii medicamentelor

Astăzi în farmacologia veterinară există doar câțiva analogi ai „Rimadil”, toți sunt agenți antipiretici, antiinflamatori și analgezici eficienți, dar compoziția acestor medicamente este destul de diferită.

Cele mai frecvente dintre ele:

 • „Piroxicam”;
 • „Previcox”;
 • „Trokoksil”.
PrevicoxÎn plus, preparatele pe bază exclusiv de ingrediente naturale au și proprietăți antiinflamatoare excelente. Dintre acestea, cel mai popular este un remediu pe bază de plante pe bază de boswelia - "Akti Vet".

Medicamentul „Rimadil” este unul dintre cele mai populare și solicitate medicamente care ajută la rezolvarea problemelor de sănătate ale animalelor. De aceea este utilizat în mod activ pentru a elimina inflamația locală la feline..

În ciuda credinței populare, acest medicament este absolut sigur pentru pisicile domestice. Dar pentru ca sănătatea animalului dvs. de companie să nu sufere, nu este recomandat să utilizați singur produsul.Pisică

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Este posibil să dați și cum să utilizați `rimadil` pentru pisici?