Este posibil să castrăm o pisică la 7 ani: tehnică, pregătire, cu sau fără anestezie

Pisicile de la 7-8 ani pot fi considerate „vârstnice”, deoarece până acum încep să dezvolte boli cronice, iar speranța medie de viață este de 12-15 ani. Castrarea unei pisici la vârsta de 7 ani este în majoritatea cazurilor posibilă și nu duce la neplăcute consecințe

, cu toate acestea, ar trebui să efectuați mai întâi un diagnostic amănunțit.

Tehnica castrării pisicii

În primul rând, medicul introduce animalul într-o stare anestezie. Părul este ras pe scrot, pielea este tratată cu un antiseptic. Se face apoi o mică incizie prin care chirurgul obține acces la testicule. Mai mult, operația diferă în funcție de tehnică:

 • Tuburile seminifere, care alimentează testiculele cu sânge, sunt ligate. Dar testiculele în sine nu se ating. Se vor atrofia singuri din cauza lipsei de sânge și se vor dizolva.
 • Testiculele sunt legate cu o ligatură cât mai înaltă de inelul inghinal. Apoi testiculele sunt tăiate cu foarfeca. Această metodă oferă rezultatul mult mai rapid..

Recomandări pentru castrarea unei pisici

Amintiți-vă principalul lucru: numai un animal sănătos poate fi castrat. Sau, dacă pisica este bolnavă cronic de ceva, în starea sa cea mai stabilă. Indiferent cât de simplă poate părea castrarea la prima vedere, trebuie să vă amintiți că aceasta este o intervenție chirurgicală sub anestezie generală, adică un test serios chiar și pentru un corp complet sănătos.

Pregătirea include următorii pași:

 • Rezolvați problema cu vaccinare. Trebuie să castrezi o pisică vaccinată! Încercați să găsiți timpul pentru operație nu imediat după vaccinare, deoarece imunitatea ar trebui să se „recupereze”, așteptați cel puțin o lună.
 • Este necesar să se conducă deparazitare. Dacă a trecut mai puțin de o lună de la ultimul „vierme”, atunci nu trebuie să vă faceți griji și, dacă mai mult, va trebui să dați un program antihelmintic neprogramat. Potrivi Drontal, Kaniquantel sau oricare altul.
 • Fii testat: general și biochimie sânge, urină. Animalele genealogice au nevoie de examinări ale inimii și rinichilor. Infecția trebuie exclusă, insuficienta cardiaca, rinichi și plămâni, inflamatorii și alergic procese.
 • Înainte de operație, pisica nu trebuie lăsată să mănânce timp de 12 ore. Nu vă fie teamă, acesta este un prădător, prin urmare, pisica tolerează pauze substanțiale între „mese” în mod normal (în natură, vânătoarea poate fi nereușită). Postul este necesar pentru a preveni vărsăturile în timpul operației.
 • Pregătiți tot ce aveți nevoie pentru transport: purtând, pătură caldă, șervețele în caz de „necazuri la toaletă”, pașaport veterinar. Dacă este răcoros afară, animalul poate îngheța, deoarece în timpul anesteziei, temperatura corpului scade semnificativ.

După operație

Pune pisica „să doarmă” pe o saltea sau saltea pe podea, unde nimeni nu-l va deranja, și nu lângă radiator. Lăsați unul dintre membrii familiei să fie acasă, deoarece este necesar să urmăriți bunăstarea animalului.

Pisica ar trebui să se trezească în 1-3 ore, dar a doua zi poate să meargă în continuare mersul „beat”, să nu răspundă la poreclă, să se împiedice, să nu observe obstacole în drum. Acest lucru este normal; puteți suna alarma numai dacă aveți respirație neuniformă, intermitentă. Urmareste asta.

Așezați cutia de gunoi lângă pisică, deoarece poate fi dificil să ajungă la toaletă după anestezie. După 2-3 ore după anestezie, pisica ar putea dori să bea, iar după 5-6 ore - să mănânce. Prin urmare, un bol cu ​​alimente și apă ar trebui așezat și lângă animal..

Posibile complicații ale anesteziei

În timpul introducerii animalului într-o stare de anestezie, pot apărea următoarele complicații:

 • Hipertermie malignă. Medicamentele pot bloca activitatea centrului termoreglator din hipotalamus. În acest caz, există posibilitatea unei creșteri necontrolate a temperaturii, care poate duce la distrugerea proteinelor în tot corpul..
 • Insuficiență respiratorie. Cu anestezie, respirația este foarte încetinită. Centrul respirator este situat în medulla oblongată și de obicei continuă să lucreze sub anestezie. Dar cu o supradoză de fonduri, este posibilă o încetare completă a activității respiratorii.
 • Insuficienta cardiaca. Multe medicamente inhibă funcția inimii. Acest lucru poate duce la stagnarea sângelui, afectarea circulației, înfometarea oxigenului, formarea edemului multiplu..
 • Tensiunea arterială scăzută. Pentru funcționarea normală, multe organe necesită un anumit nivel de tensiune arterială în vase. Cu o scădere excesiv de puternică, se dezvoltă eșecul sistemic al tuturor sistemelor corpului.

Contraindicații pentru intervenții chirurgicale sub anestezie generală

Orice operație în care există o intervenție chirurgicală nu este completă fără anestezie. Introducerea corpului în anestezie lasă adesea în urmă o mulțime de senzații neplăcute. Există situații în care anestezia este contraindicată. Mai mult, optimul vârsta pentru castrare - 7-12 luni de viață, dar nu 7 ani.

Pentru a afla dacă intervenția chirurgicală sub anestezie este contraindicată pentru o pisică sau nu, este necesar să se efectueze examinări ale întregului corp și să se afle dacă pacientul are boli. În primul rând, inima este verificată cu ajutorul unui ECG și Ultrasunete, lua sânge și urină pentru analiză.

Dacă, în timpul examinării, un pacient este diagnosticat cu orice boală sau proces inflamator, medicul veterinar poate prescrie teste suplimentare pentru a determina mai precis starea corpului. Dacă contraindicația este confirmată, operația este anulată sau efectuată fără anestezie.

Motivele pentru anularea intervenției chirurgicale pot fi:

 • Boli ale tractului respirator.
 • Diverse infecții virale.
 • Patologie neurologică sau mentală.
 • Otravire cu sange bacteriana.
 • Orice procese inflamatorii.

Notă, că bătrânețea nu este o contraindicație în sine.

Unele pisici la această vârstă rămân sănătoase și energice, astfel încât pot fi sterilizate fără teamă. Desigur, după verificarea stării corpului lor.

Cu toate acestea, animalele cu pedigree au adesea predispoziții genetice la insuficienta cardiaca, rinichi și alte organe. Fiecare rasă are propriile sale caracteristici pe care proprietarii responsabili ar trebui să le cunoască.

Castrarea unei pisici fără anestezie

Soluția la problemă este castrarea pisicii. fără anestezie numai sub anestezie locală. Acest lucru este foarte posibil, deoarece anestezia este necesară pentru a imobiliza și ameliora durerea și ambele obiective pot fi atinse fără utilizarea stupefiantelor. Anestezia locală se face cu novocaină sau lidocaină, iar imobilizarea se face prin fixarea atentă a pisicii pe masa de operație.

Această operație este realizată în trei versiuni:

 • Se efectuează anestezie de infiltrație. Lidocaina este injectată direct în pielea scrotului și în cavitatea din interiorul acestuia. O metodă destul de simplă de anestezie, care, totuși, de multe ori nu realizează anestezie completă, deoarece această metodă nu afectează adesea nervul care trece în cordonul spermatic..
 • Anestezie efectuată. Novocaina este injectată de-a lungul cursului mișcării nervoase aproape de acesta, dar la o adâncime suficientă pentru a anestezia toată zona inghinală. O metodă fiabilă de anestezie, dar care necesită o anumită abilitate, deoarece este necesar să intrați în ea foarte precis fără a vedea nervul pe baza cunoștințelor de anatomie.
 • Anestezie spinală - o metodă și mai fiabilă și mai dificilă (chiar periculoasă). Anestezicul este injectat în canalul spinal la joncțiunea cozii și a sacrului. Problema este că, chiar și cu o ușoară supradoză a medicamentului, activitatea plămânilor și a inimii este blocată, ceea ce poate duce la moarte dacă nu se acordă rapid asistență calificată. Avantajul acestei metode este că membrele posterioare sunt complet imobilizate, astfel încât operația să poată fi efectuată rapid și fără complicații..
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Este posibil să castrăm o pisică la 7 ani: tehnică, pregătire, cu sau fără anestezie