Pisicile pot avea smântână?

Pisicuța este cel mai amuzant și mai drăguț rezident din casă. Cât de interesant este să-l privești jucându-se, crescând și devenind o pisică importantă. Dar pe drum există o varietate de obstacole sub formă de probleme nutriționale și de dezvoltare. Alimentația corectă a unui pisoi este o garanție că va supraviețui și va deveni un animal de companie superb. Prin urmare, printre întrebările obișnuite, liderul este invariabil: „Este posibil ca pisoii să aibă smântână?”, Pentru că o ling cu atât de amuzant și apoi o ling cu mult timp. Proprietarii îngrijitori sunt interesați dacă pisicile pot fi hrănite cu acest produs, cât de des și la ce vârstă, pentru a nu dăuna.

Produse lactate permise:

 • Chefir.
 • Iaurt cu conținut scăzut de grăsimi și neîndulcit, fără aditivi.
 • Brânză de vacă.
 • Laptele curdled.
 • Ryazhenka.
 • Cremă 10%.
 • Smântână 10 sau 15%.
 • Brânză nesărată.

Pisoii sunt de obicei foarte săraci la digerarea laptelui integral, dar laptele fermentat este excelent. Deci, le puteți da în fiecare zi, 20 de grame, alternând și încântând animalul de companie.

Cum se introduce smântână în dietă

Nu puteți da imediat pisicii smântână în prima zi, mai ales dacă nu a mai mâncat-o înainte.

În prima săptămână, trebuie să hrănești bebelușul în același mod în care gazda l-a hrănit, schimbând treptat dieta pentru el însuși. Înlocuirea unor produse cu altele. De exemplu, o marcă de alimente gata preparate, chefir pentru smântână. O excepție este comportamentul greșit al proprietarului anterior, când a încălcat grav dieta, tratând pisoiul cu cârnați și cartofi.

În ciuda faptului că pisoii adoră smântâna, cantitatea sa ar trebui să fie strict limitată. Începeți cu 5 grame și observați scaunul și apetitul. Treptat, cantitatea medie de lapte acru pe zi poate fi de aproximativ 50 de grame, iar pentru un animal adult și de 100 de grame.

Este important să ne amintim că smântâna poate perturba ficatul și pancreasul. Prin urmare, pisoiul ar trebui să mănânce suplimentar carne slabă, cum ar fi piept de pui, gălbenuș de ou, legume. O alimentație adecvată îi va permite animalului să crească frumos, sănătos și să trăiască mai mult.

Unelor animale nu le plac aceste produse, dar ținând cont de beneficii, trebuie să adăugați smântână la mâncare, de exemplu, la carnea tocată de cel puțin 2 ori pe săptămână.

Când nu poți mânca smântână

Pisicile care mănâncă alimente gata preparate din pungi sau dopuri de plută nu răspund bine la delicii suplimentare. Faptul este că în astfel de alimente totul este deja calculat și echilibrat, vitaminele, mineralele și dezechilibrul amenință tulburările scaunelor. Dacă doriți să introduceți smântână în dieta acestor pisoi, trebuie să vă transferați într-un meniu bine gândit de acasă.

Veterinarii interzic hrănirea cu smântână a unui pisoi și pisici din aceste rase:

 • persană.
 • Angora.
 • britanic.

Corpul lor delicat nu este capabil să facă față unui astfel de produs și poate reacționa cu diaree prelungită și o deteriorare a bunăstării. Un substitut excelent pentru smântână va fi iaurtul natural cu conținut scăzut de grăsimi, vândut fără aditivi și arome. De asemenea, îl învață treptat, crescând porția la 30 de grame, de trei ori pe săptămână

Deci, fiecare pisică, ca o persoană, are preferințe de gust și gust. Dacă nu vă place smântâna, atunci chefirul sau brânza pot merge. Nu este nevoie de mentor, hrănire forțată, iar animalul de companie vă va spune produsul preferat.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pisicile pot avea smântână?