Hrana proplan pentru pisici: caracteristicile alimentelor și recenziile medicilor veterinari

Caracteristicile alimentelor pentru pisici și pisici ProplanHrana pentru pisici Proplan este un tip de elită de hrană pentru animale de companie. Este produs în mai multe tipuri: consistență uscată pentru un animal de companie sănătos, păianjen, conserve și medicamente. Valoarea nutritivă a furajelor este echilibrată.

Din aceasta rezultă că, dacă pisica o primește pentru hrană, atunci nu trebuie adăugate alte alimente la dieta sa. Cantitatea de proteine ​​este de 40% (această cantitate poate fi excesivă în caz de boală sau castrare a animalului). Compoziția de pe etichetă indică cantitatea de alimente și procentul de proteine ​​utilizate la prepararea furajelor.

Producție și compoziție

Caracteristici ale producției și compoziției hranei pentru pisici ProplanProplan se angajează în producția de furaje companie sub marca Purina. Acest producător a câștigat mult timp popularitatea și încrederea proprietarilor de pisici și câini. Recenziile clienților confirmă faptul că hrana pentru animale de companie Purina promovează și susține sănătatea animalelor. Tipurile sale sunt diverse.

Linia de produse este potrivită atât pentru o pisică adultă și un pisoi, cât și pentru un animal de companie care are nevoie de tratament. Prin achiziționarea acestui feed, nu trebuie să vă faceți griji că nu va funcționa. Veterinarii spun că, spre deosebire de produsele ieftine, compoziția Proplan este completă îndeplinește toate standardele și promovează o viață sănătoasă a pisicii.

Baza produsului alcătuiește carnea de pui (puteți găsi la vânzare tipuri de furaje cu carne de somon și rață, dar în realitate acestea sunt doar aditivi aromatizanți, dintre care 2-3% sunt incluși în compoziție împreună cu puiul). Un dezavantaj semnificativ este utilizarea de ingrediente dăunătoare pentru sistemul digestiv al pisicii.

Un procent mare de proteine ​​din compoziția de origine vegetală. Acestea sunt ingrediente precum făina de soia, Făină de grâu, gluten de porumb, pulbere de celuloză, drojdie de bere. Dintre aceste ingrediente nedorite, cel mai periculos este porumbul..

Foarte des, această cereală este un produs modificat genetic la un cost redus. Este dăunător în special corpului felin: provoacă alergii cu căderea părului.

O altă componentă dăunătoare este făina subprodus de pasăre. Este fabricat din deșeuri solate: pene, oase, capete. De asemenea, ingredientele nesănătoase sunt grăsimea animală de origine necunoscută și ficatul, care nu trebuie administrate des pisicilor..

În același timp, compoziția include enzime și probiotice, care îmbunătățesc digestia. Astfel de componente sunt o trăsătură caracteristică a hranei super elite premium. În plus, conțin vitamine și minerale. Elementele deosebit de importante - calciu, fosfor și magneziu, care sunt necesare pentru funcționarea rinichilor.

La câteva zile după ce mâncarea a fost introdusă în dieta pisicii, trebuie să verificați starea de sănătate a animalului cu un medic veterinar. Pe baza rezultatelor testului, medicul va concluziona: Proplanul este potrivit pentru utilizare?.

Avantajele și dezavantajele alimentării

Avantajele și dezavantajele hranei pentru pisici ProplanPurina produce Proplane în diferite modele. Prin consistență, este împărțit în uscat și umed. Există o serie de alimente medicamentoase care ar trebui adăugate la dieta animalului numai la recomandarea unui medic veterinar. Compoziția seriei de tratament include carne adevărată și un procent mare de proteine ​​animale.

Puteți cumpăra Proplan la preturi accesibile și este ușor de găsit la vânzare. Printre proprietățile sale utile se numără enzimele și probioticele. Ingredientele furajelor sunt echilibrate, nu sunt necesare suplimente nutritive. Potrivit experților în felinologie, Proplan se referă la furaje ușor digerabile.

Dezavantajele produsului includ:

  • o mulțime de proteine ​​vegetale, cum ar fi soia și porumbul, care provoacă alergii;
  • o cantitate slabă de legume în compoziție;
  • ingrediente dăunătoare: făină din măruntaie, grăsime animală și ficat.

Ingredientele enumerate determină o creștere rapidă a masei datorită formării grăsimilor. În plus, ei complică procesul de digestie. Prin urmare, atunci când adăugați Proplan la dietă pentru prima dată, trebuie să respectați comportamentul pisicii. Dacă s-au observat semne de deteriorare a sănătății ei, atunci ar trebui să se aleagă o altă hrană..

Caracteristici ale alimentelor uscate Proplan și scop

Caracteristici ale alimentelor uscate Proplan și scopÎn primul rând, ia în considerare mâncarea uscată. Prețurile sale sunt mici, iar stocarea este simplă. Recenziile proprietarilor avertizează că hrănirea animalului ar trebui să fie armonioasă.

Nu consumați alimente naturale și hrăniți în același timp. O astfel de hrană este dăunătoare: procesul digestiv natural va fi întrerupt. Aceasta înseamnă că trebuie să hrăniți animalul doar cu un singur tip de mâncare..

Calitatea proplanului a primit multe recenzii pozitive. Animalele de companie care le-au fost hrănite de ceva timp păreau sănătoase, erau vesele și energice. Cercetările arată beneficiile evidente ale furajelor pentru pisici.

Astăzi, alimentele uscate Proplan sunt larg reprezentate pe piață. Felinologii spun că nu este nevoie să vă fie frică să folosiți acest aliment, deoarece compoziția sa este complet naturală și satisface nevoile nutriționale ale pisicilor..

Cum se împarte hrana uscată în Proplan pentru pisici

Descrierea gamei de alimente uscate pentru pisici, pisici și pisoi ProplanGama de alimente uscate începe cu primul grup - acesta este Secțiunea planificată marcată Junior. Ingredientele principale sunt puiul tratat termic și orezul. Este destinat pisoilor cu vârsta de o lună. Pentru ca pisoiul să absoarbă cu ușurință alimentele și să primească vitamine, înainte de a hrăni granulele Proplan, toarnă lapte.

Proprietarii de animale de companie nu trebuie să-și facă griji atunci când aleg Proplan pentru pisicile lor. Conform observațiilor medicilor veterinari, numărul problemelor digestive este mult mai puțin frecvent la animale, pe care proprietarii le-au obișnuit să le hrănească încă din primele luni de viață și continuă să le folosească în viitor..

Următorul grup este destinat pisicilor de peste un an. Ambalare este etichetat Adult. În acest grup, există unele diferențe de scop, deoarece animalele au caracteristici individuale ale organismelor. De exemplu, hrana ed Sterili are o cantitate crescută de proteine, este destinată pisicilor castrate și pisicilor castrate.

Seria delicată destinat pisicilor predispuse la alergii. Dental Plus este un produs cu granule mari, creat pentru pisicile care au nevoie de îngrijire dentară, deoarece piesele mari în timpul procesului de mestecat curăță dinții de placă și tartru.

Ultimul grup este Seria senior. Este un aliment de tip uscat care a câștigat multe recenzii pozitive de la clienți. Recomandat animalelor cu vârsta peste șapte ani pentru o viață sănătoasă și lungă.

Astfel, Proplanul este împărțit în următoarele tipuri:

  • Junior - pentru pisoi.
  • Adult - de la 1 an.
  • Sterilizat - alimente după sterilizare.
  • Delicat - pentru pisicile predispuse la alergii.
  • Dental Plus - pentru menținerea sănătății dentare.
  • Senior - pentru animale adulte de la 7 ani.

Furaj umed

Caracteristicile alimentelor umede pentru pisicile ProplanMedicii veterinari subliniază că nu există standarde clare cu privire la ceea ce este mai bun pentru o pisică adultă și ceea ce este numai pentru un pisoi. La unele animale, sistemul digestiv asimilează mai bine alimentele uscate, la altele - umede. Vorbind despre conserve, trebuie remarcat faptul că au o trăsătură distinctivă - conțin o mulțime de proteine. Aceasta definește clasa mărcii Proplan..

S-a observat că păianjenii nu provoacă nicio complicație la digestia unui animal după consum, deoarece au o compoziție echilibrată. Majoritatea animalelor de companie mănâncă numai alimente umede. Emis într-un pachet de porțiuni separate, prin urmare, dacă pisica nu a mâncat mâncarea la un moment dat, atunci restul este aruncat.

Fiecare porție constă din bucăți de carne prelucrate termic și un sos special. Este demn de remarcat: dacă păianjenii sunt deschiși, sosul se usucă și valoarea nutritivă a hranei scade. Prin urmare, pisica trebuie hrănită doar în anumite momente..

Mâncarea umedă este produsă în recipiente de tablă și pungi porționate, umplute cu bucăți somon, pui, curcan, miel și iepure. Cunoscând preferințele animalului de companie, puteți selecta un anumit gust de mâncare sau puteți alterna diferite.

Proprietarii de pisici sunt sfătuiți să aleagă mâncarea, a cărei compoziție va fi cea mai potrivită pentru pisică din toate punctele de vedere, ținând cont de vârsta și sănătatea acesteia. Printre varietatea producătorilor de alimente pentru pisici și pisoi, Proplan se distinge prin cel mai bun raport din punct de vedere al prețului și al calității..

Recenzii despre mâncarea pentru pisici Proplan

Potrivit multor recenzii, se știe că, din primele zile de mâncare a mâncării, pisica a devenit mai activă, iar haina a căpătat strălucire. Înlocuirea produselor naturale cu furaje Proplan este pe deplin justificată, deoarece animalul primește saturație completă și completare substanțe utile.

Calitatea furajelor este excelentă. După aceasta, pisica mea a devenit mai activă, haina a strălucit, nu există probleme cu digestia. Nu refuză niciodată o porție. Înainte de a se hrăni cu Proplan, era alergică, iar alimentele erau slab absorbite. De când am trecut la acest aliment, sănătatea pisicii a devenit minunată..

Alexandru. Moscova

Pisica mea, Scottish Fold, are 3 ani. Eu dau Proplanul. O mănâncă de bunăvoie, nu atinge alte alimente. O hrănesc cu alimente uscate și conservate. Pisica este sănătoasă, energică. Recent am primit un pisoi. Îi dăm și un Proplan, doar pentru pisoi. Nu există plângeri cu privire la feed.

Marina. Orașul Ekaterinburg

Am încercat să-mi hrănesc pisica cu Proplan, de atunci o hrănesc doar pe ea. Cel mai adesea dau mâncare cu gust de pui, cealaltă pisică nu vrea să mănânce. Îl pot sfătui tuturor, animalul este viguros, aspectul este sănătos.

Vladimir. Orașul Novosibirsk
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Hrana proplan pentru pisici: caracteristicile alimentelor și recenziile medicilor veterinari