Pot pisicile să mănânce chefir?

Mulți iubitori de pisici fără experiență apelează adesea la diverse surse cu întrebarea dacă este posibil să hrănești un animal de companie cu anumite alimente. Printre altele, oamenii nu știu dacă pisicile pot mânca kefir.

Produse lactate și lactate fermentate: daune și beneficii

Înainte de a trata în mod specific utilizarea kefirului, merită să aflați mai multe despre alte produse lactate (acestea includ iaurt, brânză de vaci, lapte la cuptor fermentat etc.): ce i se poate da animalului, ce nu, cât de diferite alimente afectează pisica.

Deci, ce produse pot fi atribuite laptelui lactat / fermentat și care sunt proprietățile lor în raport cu corpul delicat al felinei?

Lapte

Faptul că pisicile iubesc pur și simplu laptele, iar tu poți și ar trebui să i-l dai este un stereotip comun. În realitate, lucrurile stau puțin diferit..

În primul rând, trebuie să știți că mitul potrivit căruia laptele este foarte util și de neînlocuit pentru pisicile domestice este doar un mit. Da, această băutură conține aminoacizi sănătoși, acizi grași, calciu etc. Cu toate acestea, produsul nu trebuie să fie prezent în dieta pisicii..

Dimpotrivă, laptele este o băutură bogată în calorii, iar acest lucru poate reduce cu ușurință dieta unei pisici și poate duce la supraponderalitate..

În plus, cu cât pisica ta este mai în vârstă, cu atât digeră mai rău laptele. Lactoza pur și simplu încetează să mai fie absorbită de organism și acest lucru are un efect negativ asupra stării pisicii: poate începe să sufere de diaree, indigestie etc..

Dacă totuși doriți să dați lapte animalului de companie (ca recompensă sau din alte motive), nu trebuie să îi dați un produs de depozitare a grăsimilor. Există înlocuitori speciali de lapte solubili creați special pentru pisici și sunt complet inofensivi..

Chiar dacă oferiți lapte animalului dvs. de companie, nu îl amestecați niciodată cu alimente uscate. Acest lucru duce adesea la consecințe foarte neplăcute (depuneri în organe). Hrana uscată pentru animale poate fi combinată numai cu apă obișnuită.

Smântână

Un alt produs realizat pe bază de lapte și considerat al doilea tratament preferat al unei pisici este smântâna. Îi pot da animalului meu de companie? Răspunsul la această întrebare este la fel de ambiguu ca răspunsul la întrebarea dacă este permis să se dea chefir felin și alte produse lactate.

Desigur, ca orice produs lactat / lapte fermentat, smântâna conține multe substanțe utile, aminoacizi etc.. Cu toate acestea, este cu siguranță imposibil să hrănești animalul cu el în mod continuu..

Faptul este că, în ciuda tuturor avantajelor sale, smântâna este un produs destul de gras. Și dacă corpul uman face față digestiei cu ușurință, atunci pentru stomacul unei pisici delicate poate fi o adevărată provocare..

La fel ca laptele, se recomandă administrarea de smântână pisicilor ca recompensă sau răsfăț rar, neincluzând-o în dieta zilnică a animalului..

Brânză de vacă

Dacă laptele și smântâna apar adesea în folclor ca un fel de mâncare preferat al prietenilor noștri cu coadă, atunci se știe mult mai puțin despre brânza de vaci în acest sens. Pisicile îi hrănesc? O mănâncă în principiu? Cum îi afectează?

Brânza de vaci aduce cu siguranță beneficii incredibile atât pentru oameni, cât și pentru animale.. Valoarea sa nutritivă este chiar mai mare decât cea a laptelui și nu există nimic de spus despre cantitatea de proteine, grăsimi sănătoase și aminoacizi..

Dar nu fiecare brânză de vaci este potrivită pentru hrănirea unei pisici. În primul rând, asigurați-vă că notați data de expirare a produsului. Nu ar trebui să hrăniți pisica cu brânză de vaci, care a fost făcută cu câteva zile, și cu atât mai mult, cu săptămâni în urmă. Cea mai bună opțiune poate fi brânza de vaci care a fost făcută nu mai mult de una sau două zile în urmă. Puteți să-l dați în siguranță pisicii.

De asemenea, ai grijă la conținutul de grăsime al cașului. Este posibil ca stomacul sensibil al unei pisici să nu facă față bine brânzei de vaci, al cărei conținut de grăsime depășește 5%.

Nu este recomandat să oferiți pisicii brânză de vaci des și cu atât mai mult să o includeți în dieta zilnică a animalului de companie..

Iaurt

Și acum suntem din ce în ce mai aproape de răspunsul la întrebarea dacă este permisă introducerea chefirului în dieta pisicii. Cu toate acestea, înainte de aceasta, merită să vă ocupați de o delicatesă de lapte fermentat precum iaurtul..

Mulți medici veterinari vorbesc pozitiv despre efectele iaurtului asupra pisicilor. Acest produs ajută chiar și la tratamentul anumitor boli (diaree etc.) și la restabilirea imunității după o boală..

Principala recomandare pentru hrănirea pisicilor cu iaurt este un produs de înaltă calitate. Fără amestecuri ieftine, fără aditivi (inclusiv „nu” la amidon, umpluturi de fructe etc.). Kota poate fi consumat numai cu iaurturi naturale neindulcite de înaltă calitate și numai în cantități mici.

Kefir pentru pisici: beneficii și daune

Așa că am ajuns la întrebarea principală - este posibil să udăm pisicile cu kefir.

În ciuda faptului că, în diferite opere de artă, mâncarea preferată a pisicilor este laptele și / sau smântâna, ei adoră chefirul nu mai puțin.

Prin proprietățile sale, este cu adevărat util. În primul rând, ca orice produs din lapte fermentat, chefirul este o sursă de cantitate mare de nutrienți.

De exemplu, calciul are un efect foarte bun asupra stării externe a pisicilor, și anume, ajută la întărirea stratului, a dinților, a ghearelor și are un efect pozitiv asupra stării stratului..

Dar există o serie de restricții asupra dietei pisicii cu chefir. Deci, nu-i poți da chefirul animalului tău de companie doar adus din magazin. Înainte de utilizare, trebuie să stea două-trei zile, astfel încât alcoolul, dăunător animalului, să iasă din el..

În plus, chefirul prea gras este contraindicat pentru pisici (nu contează dacă este de casă sau achiziționat) - procentul de grăsime din băutură nu trebuie să depășească 2-4%.

Desigur, chefirul, ca orice alt produs, nu trebuie abuzat.. Dacă pisicii îi place gustul, atunci îl puteți bea cu kefir de două sau trei ori pe săptămână..

Deci, răspunsul la întrebarea dacă merită să-i dai pisica kefir este cu siguranță „da”. Principalul lucru nu este să exagerați cu el sau cu orice alt „lapte acru”, iar apoi animalul dvs. de companie va fi sănătos și fericit.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pot pisicile să mănânce chefir?