Poate o pisică să mănânce brânză de vaci?

Hrănirea pisicii îi afectează sănătatea. Pentru mulți, însăși conceptul de „pisică” este asociat cu produsele lactate. Dar cum să dai în mod corespunzător o mustață, același lapte și în ce cantitate nu știe toată lumea. Este posibil ca pisicile să aibă brânză de vaci, ce calitate și conținut de grăsime ar trebui să fie, este foarte important ca orice proprietar să știe.

Iată câteva reguli privind modul de administrare a produselor lactate fermentate de bază.:

  • Kefirul trebuie să stea cel puțin trei zile, până când conține alcool.
  • Conținutul de grăsime din lapte și brânză de vaci pentru o pisică nu trebuie să fie mai mare de 9%.
  • Nu este recomandat să dai cremă pisicilor. Este un produs prea gras care va duce la supărări digestive și, dacă este consumat constant, dăunează ficatului.
  • Laptele pur poate fi dat pisicilor. Cu cât pisica îmbătrânește, cu atât este absorbită mai puțină lactoză. Prin urmare, se recomandă administrarea laptelui pisicilor adulte numai în cazuri rare..
  • Smântână. Recomandat în rare ocazii ca delicatesă. Un produs gras care duce la obezitate și patologii digestive.

Pentru a crea o dietă echilibrată, evitați adăugarea de produse lactate în dieta zilnică a pisicii dvs. Atunci când alegeți, trebuie să acordați atenție termenului de valabilitate și conținutului de grăsime..

Beneficiile și daunele brânzei de vaci

Cu siguranță trebuie să oferiți pisicii brânză de vaci. Acesta este un produs util, beneficiile sale includ:

  • Prezența oligoelementelor care sunt ușor absorbite de corpul pisicii.
  • Brânza de vaci normalizează starea intestinelor și a microflorei sale, protejând animalul pufos de disbioză.
  • Conține o cantitate mare de vitamine și proteine.

Cu o hrănire adecvată cu brânză de vaci, pisica își va dezvolta dinții și sistemul musculo-scheletic în mod normal. Curdul conține cantități mari de fosfor și calciu. Acest produs este bine digerat de corpul felin, chiar și cu debutul bătrâneții. Această brânză de vaci se compară favorabil cu același chefir.

Înainte de a hrăni o pisică cu brânză de vaci, este necesar să se ia în considerare posibilul rău.:

  • Pot apărea reacții alergice și indigestie.
  • Mâncarea prea grasă afectează negativ ficatul animalului.

Pentru sănătatea unei pisici, aproximativ o treime din dietă ar trebui să fie produse din lapte acru. Brânza de vaci este cea mai bună opțiune pentru echilibrul dintre daune și beneficii. Are nevoie de o cantitate foarte mică.

Reguli pentru hrănirea brânză de vaci pentru animale de companie

Pentru ca o pisică să profite la maximum de consumul de brânză de vaci, trebuie să urmați câteva reguli simple. În primul rând, alegeți cu grijă brânza de vaci. Ar trebui să aibă o durată de valabilitate normală și să nu fie alterată. Este interzis să se dea brânză de vaci acră animalelor de companie. Dacă nu sunteți sigur de calitatea unui produs din magazin, luați unul de casă, nu puteți greși.

Atunci când alegeți, trebuie să fiți atenți la ceea ce se află exact în pachet. Ar trebui să fie brânză de vaci, nu un produs de caș sau caș dulce. Aceste produse sunt dăunătoare pisicii dvs. deoarece conțin arome, diverși aditivi chimici și zahăr. Toate lucrurile dulci găzduiesc corpul felin.

Nu ar trebui să cumpărați brânză de vaci cu conținut scăzut de grăsimi, deoarece nu va fi benefică. Conținut de grăsime recomandat pentru pisici 9%.

Pentru a preveni o reacție alergică, se recomandă să începeți cu cele mai mici doze și să monitorizați starea animalului de companie. Dacă apare diaree, care se simte rău, atunci acest produs trebuie eliminat din dietă.

Pentru a furniza pe deplin corpului animalului tău calciu, este suficient ca pisoiul să dea brânză de vaci de 3-4 ori pe săptămână.. Aceasta va acoperi toate nevoile unui organism în creștere. Pentru pisicile adulte, numărul de furaje cu brânză de vaci este redus la 1-2 ori pe săptămână..

Gălbenuș de ou poate fi adăugat la caș. Acest lucru îl va face să fie un adevărat tratament pentru pisica ta. Nu puteți adăuga proteine. Puteți da brânză de vaci cu smântână. Dar atunci produsul va deveni mai gras și se recomandă reducerea cantității sale..

Brânza de vaci prea grasă va duce la consecințe grave sub formă de boli hepatice cronice și obezitate.

Faceți brânză de vaci singur

Pentru a nu risca și a nu cumpăra un produs de o calitate îndoielnică, brânza de vaci pentru o pisică se poate face independent acasă.

Veți avea nevoie de 250 ml pentru o porție de brânză de vaci. lapte de casă. Adăugați o mică parte din chefir și puneți-o într-o baie de apă. Astfel, aducem laptele la fierbere. Când laptele se coagulează și fierbe, mai așteptați câteva minute și strecurați-l printr-o sită. Masa rezultată este opțională. Pisicilor le place să mănânce brânză de vaci umedă.

Pisicilor li se poate da lapte și brânză de vaci, este important în ce cantitate și ce produse de calitate. Nu este recomandat să adăugați produse lactate fermentate la dieta zilnică, deoarece poate provoca tulburări intestinale. Dar brânza de vaci de înaltă calitate de câteva ori pe săptămână sub formă de delicatesă nici măcar nu dăunează.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Poate o pisică să mănânce brânză de vaci?