Pisicile pot mânca untură?

2

Mulți proprietari de animale de companie se întreabă dacă este bine să dai untură unei pisici? Iar cei care se gândesc la asta au mare dreptate. În ciuda faptului că animalele noastre de companie sunt prădători și mănâncă alte animale, nu toate produsele de origine animală le vor fi utile. Unele produse din carne chiar le pot afecta sănătatea..

Dă sau nu dă untură pisicilor

Unii pasionați și crescători sunt de părere că acest produs nu este capabil să dăuneze mult corpului unui animal sănătos.. Mulți proprietari îl dau animalelor de companie împreună cu alte alimente care sunt considerate nedorite în dieta pisicii, de exemplu:

  • lapte;
  • peste proaspat;
  • porc;
  • carne crudă.

Aceste produse nu pot fi numite strict interzise, ​​dar trebuie administrate cu mare atenție și în niciun caz nu trebuie introduse în dietă în mod continuu. Desigur, atât pisicilor, cât și câinilor le place delicatese. O bucată de carne grasă sau untură pentru ei este o bucată gustoasă, deoarece este o sursă naturală de substanțe nutritive concentrate și corpul animalului o simte. Dar nu ar trebui să fii condus de astfel de slăbiciuni.. Hrănirea sistematică cu alimente dăunătoare, inclusiv untură, poate duce la:

  • pancreatită;
  • obezitate;
  • scaun supărat;
  • indigestie;
  • boli de ficat.

Unii proprietari de animale de companie consideră că untura, carnea grasă sau chiar oasele ar trebui să fie administrate uneori pisicilor, deoarece aceste produse conțin acizi grași nesaturați utili, vitamine și lecitină. Dar această practică nu trebuie să devină în niciun caz regulată și frecventă. Și în anumite condiții, care sunt discutate mai jos, răspunsul la întrebarea „este posibil ca pisicile să mănânce grăsime” sună fără echivoc. Nu! Pentru a umple corpul cu substanțe nutritive și vitamine, în acest caz, este mai bine să dați animalelor de companie ulei de pește, care este vândut într-o farmacie veterinară..

În ce cazuri este contraindicată categoric grăsimea

Există o serie de condiții în care această delicatesă este contraindicată pentru un animal în orice cantitate, chiar și mică. Una dintre aceste contraindicații este hrănirea cu hrană profesională. De regulă, astfel de alimente asigură deja prezența tuturor substanțelor necesare, iar conținutul de grăsimi este strict echilibrat în raport cu alte componente ale furajului, prin urmare, introducerea de grăsimi suplimentare în dietă poate „afecta” serios sistemul digestiv, poate provoca pancreatită acută și insuficiență renală.

Hrănirea animalului cu acest produs nu merită, chiar dacă este sterilizată. În același timp, rinichii și sistemul excretor sunt deja într-o stare vulnerabilă, prin urmare, atunci când alegeți un meniu, trebuie să fiți extrem de atenți..

Unii sunt interesați dacă este posibil să se administreze unui animal de companie grăsime cu piele. Consumul de untură cu piele este contraindicat pentru o pisică. Pielea grosieră pune un stres suplimentar asupra sistemului digestiv, ceea ce face dificilă descompunerea alimentelor. În plus, pielea poate fi foarte sărată, ceea ce reprezintă un pericol direct pentru sistemul excretor, și anume rinichii..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pisicile pot mânca untură?