Cum să dai nemosol unei pisici?

Nemozolul (Albendazol) este un medicament care vizează distrugerea viermilor și a altor paraziți atunci când este ingerat. Este fatal pentru majoritatea tipurilor de helminti, deoarece acționează nu numai asupra adulților, ci și asupra etapelor larvelor de dezvoltare a paraziților. Nemosolul pentru pisici este eficient împotriva majorității viermilor, precum și a trematodelor și cestodelor.

Eliberați formularele

Nemozolul poate fi produs sub mai multe forme - sub formă de pulbere, gel, tablete și suspensii speciale. Fiecare dintre formularele de lansare are specificul său de recepție. De exemplu, tabletele au un miros specific neplăcut pe care majoritatea pisicilor nu le place..

Pulbere de albendazol este o substanță cu curgere liberă în care nu există incluziuni străine. Pulberea este ambalată în pungi speciale sigilate, în interiorul cărora există o singură doză de substanță.

Suspensia arată ca o substanță albă sau gri. Ambalarea substanței în sticle este diferită - de la 100 la 1000 de mililitri.

Costul formulărilor de albendazol variază, de asemenea. De exemplu, costul Nemozolului pentru oameni este de 150 de ruble, iar medicamentul, care conține și albendazol, este de aproximativ 250 de ruble..

Compoziția preparatului

Principalul ingredient activ al medicamentului Nemozol este albendazolul. Excipienții includ următoarele ingrediente:

 • amidon de porumb;
 • povidonă-30;
 • dioxid de siliciu coloidal;
 • talc purificat;
 • gelatină.

Datorită albendazolului, mișcarea substanțelor organice în celulele musculare ale helmintului este blocată. Oprește absorbția glucozei, care epuizează depozitele de glicogen ale parazitului. Aceasta este urmată de paralizie și moarte..

După intrarea în organism, aproximativ 45% din doza administrată este absorbită în sânge. După ce medicamentul intră în ficat. Excreția substanței are loc în mod natural prin bilă și fecale, precum și prin urină.

Eficacitatea medicamentului este foarte mare, deoarece după prima invazie, majoritatea pacienților scapă de paraziți. Cu toate acestea, împotriva celor mai simpli paraziți care nu au mușchi, albendazolul nu poate fi utilizat, deoarece nu pot fi influențați.

Indicații de utilizare

Mulți oameni se întreabă dacă Nemozol este posibil pentru o pisică. În această privință, opiniile experților diferă. Unii cred că medicamentul poate provoca daune ireparabile pisicii, alții consideră că medicamentul a fost utilizat de mai mulți ani, iar efectele secundare sunt rare..

Indicațiile pentru utilizarea medicamentului Nemozol sunt diferite invazii, și anume:

 • invazie helmintică mixtă;
 • giardioza;
 • non-kotoroza;
 • esinococoză a ficatului, peritoneu;
 • forteloidoză;
 • pirantela.

Mod de aplicare

În funcție de caracteristicile invaziei helmintice, pisicii i se poate prescrie o doză diferită de nemozol pentru pisici și câini. Este necesar să respectați recomandările medicului veterinar, care determină doza în funcție de starea generală a pisicii, precum și de vârstă și de alți parametri individuali..

Pisicii i se pot administra atât tablete, cât și suspensii speciale. Puteți pregăti singur lichidul diluând o tabletă zdrobită cu zece mililitri de apă. Dă-i pisicii Nemozol în proporție de 1 mililitru de suspensie pe jumătate de kilogram din greutatea animalului.

Contraindicații și efecte secundare

Nemozol nu trebuie administrat unor animale, inclusiv pisicilor cu vârsta sub trei luni. Pisicile care au avut recent o boală infecțioasă, precum și persoanele care trec printr-o perioadă de reabilitare după un proces inflamator, nu ar trebui să li se administreze medicamentul și să aleagă o alternativă mai blândă..

Dacă doza de medicament este selectată corect în funcție de greutatea și vârsta pisicii, atunci Nemozol nu provoacă efecte secundare. Ocazional, pot apărea scaune lichide și vărsături. Atunci când astfel de simptome apar la un pisoi, este necesar să se consulte un medic cât mai curând posibil și să se oprească tratarea pisicii cu Nemozol.

După îndepărtarea medicamentului din corp, simptomele dispar.

Puteți cumpăra produsul la o farmacie pentru oameni, precum și la un spital veterinar specializat pentru animale. În acest caz, atunci când cumpărați, ar trebui să acordați atenție datei de fabricație a medicamentului..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să dai nemosol unei pisici?