"Panakur": medicament antihelmintic

„Panakur”Din păcate, niciun animal nu este protejat 100% de apariția paraziților. Chiar și animalele de casă se pot infecta dacă ouăle de helminți cad din pantofii proprietarului. Și dacă vorbim despre animale de turmă, atunci riscul de infecție este pur și simplu enorm. Dacă animalele au fost „atacate” de paraziți intestinali, este necesar să se efectueze deparazitarea - curățarea corpului de viermi. În acest articol vom lua în considerare medicamentul antihelmintic „Panakur”.

Structura

Preparatul conține ingredientul activ fenbendazol și componente suplimentare în funcție de forma de eliberare (făină de porumb, lactoză).

Proprietăți farmacologice

„Panakur” este un medicament antihistaminic care vizează curățarea corpului animalului de paraziți. Agentul provoacă moartea nematodelor și cestodelor în toate etapele dezvoltării lor (de la ouă la formele adulte), parazitând în stomac și plămâni. Nu este absorbit în tractul digestiv al animalelor și al animalelor și excretat în fecale.

Știați? Viermii rotunzi depun până la 340 de mii de ouă pe zi.

Formular de eliberare

Panakur vine sub forma:

 • pudra (granule) - conține 22,2% fenbendazol. Disponibil în pliculețe (1 g, 2,3 g, 10 g), cutii (0,5 kg, 0,75 kg, 1 kg), tobe (50 kg)-Pulbere „Panakur”
 • paste - într-o seringă specială, un centimetru cub conține 187,5 mg fenbendazol-Pastă „Panakur”
 • suspensii - 1 ml conține 100 mg de ingredient activ.Suspensia „Panakur”

Indicații de utilizare

Indicațiile pentru utilizarea medicamentului pot apărea în două situații. Primul este atunci când se știe că animalul este infectat cu paraziți. Al doilea este pentru profilaxia la animale și animale care au intrat în contact cu indivizi infectați.

Important! Medicamentul nu trebuie administrat pisoilor și puiilor sub vârsta de trei săptămâni..

Dozare

Când se utilizează pastă (se dă cailor), o seringă (24 cm cub) este concepută pentru un animal cu o greutate de 600 kg.

Doza la utilizarea pulberii (granulelor) este următoarea:

 • pentru vaci și cai - 34 mg / kg greutate corporală;
 • pentru oi, capre, porci - 22 mg / kg greutate corporală;
 • pentru pisici și câini - 450 mg / kg greutate corporală;
 • pentru pui și pisoi - 225 mg / kg greutate corporală.

Deparazitarea se efectuează în termen de trei zile.„Panakur”Când se tratează cu suspensie, se utilizează următoarea doză:

 • câini și pisici - 4 mg / kg greutate corporală o dată;
 • pui (până la șase luni) - 2 mg / kg greutate corporală;
 • câini gravide - 1 mg / kg greutate corporală (din a patruzecea zi până la două zile după naștere zilnic).

Mod de aplicare

„Panakur” sub orice formă este administrat oral:

 • atunci când se folosește pasta, aceasta este strânsă pe rădăcina limbii calului;
 • granulele fără gust și fără miros sunt amestecate uniform cu hrana animalelor. Amestecul rezultat poate fi păstrat până la zece zile;
 • lichidul este turnat în alimente.

Știați? Trichinella, spre deosebire de alți paraziți, nu depune ouă, deoarece au capacitatea de a naște.

Efecte secundare

În caz de supradozaj de „Panakur”, sunt posibile tulburări gastro-intestinale, scăderea poftei de mâncare sau refuzul complet de a mânca, salivare crescută. Cu toate acestea, astfel de reacții sunt extrem de rare, cel mai adesea un supradozaj nu afectează activitatea vitală a animalului..„Panakur”

Contraindicații

O contraindicație pentru administrarea acestui medicament poate fi sensibilitatea individuală a animalului la fenbendazol. Nu administrați medicamentul persoanelor bolnave și subnutriți..

Atunci când utilizați suspensia, contactul cu pielea trebuie redus la minimum și, după fiecare utilizare, mâinile trebuie spălate bine cu săpun..

Important! Puteți mânca carne de animal nu mai devreme de două săptămâni după terminarea tratamentului și lapte - nu mai devreme de trei zile după terminarea cursului. Dar înainte de acel moment puteți da lapte vițeilor..

Conditii de depozitare

Medicamentul trebuie păstrat în ambalajul original sigilat. Camera trebuie să fie uscată și bine ventilată. Temperatura de depozitare nu este mai mică de +2 ° С, dar nu mai mare de +25 ° С. Evitați lumina directă a soarelui și contactul cu copiii și mâncarea. Medicamentul este păstrat timp de 5 ani.„Panakur”

Analogi

Analogii sunt toți medicamentele care au același ingredient activ - „Febaz”, fenbendazol.

Invata despre medicament antiparazitar pentru animale - "Iversect".

„Panakur” este un agent eficient în lupta împotriva nematodelor și cestodelor. Disponibil în diferite forme și doze, ceea ce vă permite să alegeți cea mai convenabilă opțiune pentru animalele dvs., mai ales că produsul este potrivit pentru tratarea atât a bovinelor, cât și a animalelor de companie.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » "Panakur": medicament antihelmintic