Trebuie să viermi o pisică înainte de castrare: pregătire adecvată

Primul lucru de făcut este a pregati

pisica la castrare. În primul rând, trebuie să înțelegeți că aceasta este o operație care implică îndepărtarea testiculelor. Pe baza acestui lucru, trebuie să îndepliniți câteva cerințe în pregătirea procedurii. De exemplu, ai nevoie antihelmintic pisică înainte de castrare, asigurați-vă că animalul se descurcă bine. În acest articol veți găsi toate întrebările care vă interesează cum să vă pregătiți pentru castrare.

Înainte de procedură, trebuie să fiți sigur că animalul absolut sănătos, deoarece operația are loc sub anestezie generală, vaccinarea și absența viermilor sunt, de asemenea, de o mare importanță, în plus, este important să respectați o dietă de post cu 10-12 ore înainte de începerea operației.

Este necesară castrarea?

Pisicile nu au nevoie de el, dar pentru proprietarii animalului, castrarea animalului de companie este vitală din mai multe motive:

  • La atingerea pubertății, pisica începe să-și exprime excitația interioară extrem de inadecvat. Strigăte, miaună constantă și alte ode de martie - toate acestea pot duce la nebunie nu numai proprietarul, ci chiar și vecinii.
  • Când vânează sexual, pisicile devin deseori agresive. Acest lucru este cu adevărat periculos, deoarece pisica fără avertisment se poate lipi de gheare pe față și poate provoca răni destul de grave..
  • Pisicile marchează teritoriul cu urina lor, care la animalele adulte, la excitare sexuală, capătă un miros incredibil de puternic, înțepător și dezgustător. Este aproape imposibil să-l elimini în același timp, iar animalul de companie, în plus, marchează nu un colț preferat, ci aproape toate obiectele din apartament.

Toate cele de mai sus aduc o mulțime de probleme și o soluție corectă este castrarea..

Notă, că vasectomia și alte metode de economisire nu sunt potrivite, deoarece este necesară îndepărtarea căldurii în sine și nu a capacității de reproducere.

Puteți refuza castrarea numai dacă aveți ocazia să lăsați pisica să iasă în stradă în același timp și în același timp există garanția că se va întoarce întotdeauna acasă.

Vârsta optimă

Puteți steriliza o pisică în orice moment între vârstele de 7 luni și 7 ani.Motivele pentru care nu puteți castra înainte de 7 luni sunt următoarele:

  • Pisoiul devine inactiv, letargic, în plus, își pierde capacitatea de a „defilei”, toate acestea ducând la faptul că animalul de companie se dezvoltă rapid și ușor obezitate. Și, la rândul său, dăunează grav sănătății pisicii..
  • Din cauza obezității și a mobilității reduse, riscul de dezvoltare urolitiaza. Apare adesea la pisici fără ea, iar cu castrarea, mai ales devreme, probabilitatea crește la un nivel aproape garantat.
  • Cu castrarea la o vârstă fragedă, formarea oaselor este afectată. În special, procesul de osificare a cartilajului încetinește, ceea ce duce la faptul că animalele de companie castrate până la 7 luni devin mai mari. Același mecanism duce la scăderea densității osoase și la un risc crescut de calciu și fracturi..

Motivele pentru care nu poate fi castrat pisici mai vechi de 7 ani, următoarele:

  • Pisicile peste vârsta de șapte ani sunt considerate „bătrâne”. Cu o vârstă respectabilă la orice animal, regenerarea țesuturilor încetinește, imunitatea este slăbită. Toate acestea duc la faptul că, după operație, perioada de reabilitare crește, riscul dezvoltării infecțioase boli.
  • La bătrânețe, crește probabilitatea formării cheagurilor de sânge. În timpul operației, țesuturile sunt deteriorate, din cauza cărora se formează cheaguri de sânge, care pot înfunda vasul și pot provoca un infarct masiv.
  • La această vârstă, pisica are un risc ridicat de urolitiază și boli cardiovasculare. Odată cu intervenția chirurgicală și castrarea, probabilitatea unei exacerbări a acestor patologii va crește brusc, ceea ce poate duce la complicații.

Este necesar să treci teste: urină și sânge. Apoi, faceți o examinare ECG. După aceea, medicul veterinar va putea să facă o concluzie cu privire la starea corpului animalului de companie și să ofere o recomandare: dacă se castrează sau nu.

Pregătirea pentru castrare

Este necesar să se efectueze o serie de proceduri pentru a reduce consecințele negative după castrare.

Tratament pentru viermi

Tratarea unei pisici pentru viermi paraziți, puricii și alte insecte care suge sânge sunt recomandate la fiecare 90 de zile, dar aproape nimeni nu face acest lucru, de aceea se recomandă procesarea cel puțin o dată pe an. Acest lucru ar trebui făcut luând în considerare antiparazitar medicamente, acestea trebuie utilizate în conformitate cu instrucțiunile.

Cu 10 zile înainte de castrarea pisicii, se recomandă efectuarea unui program neprogramat deparazitare împotriva tuturor tipurilor de viermi. O excepție este cazul în care deparazitarea trecută a avut loc nu mai mult de o lună în urmă, într-o astfel de situație nu este nevoie să supunem pisica la tratament. Pentru deparazitare înainte de castrare, se utilizează următorii agenți antiparazitari: Milbemax, Drontal, Kaniquantel.

Vaccinarea pentru pisică

Grefă o pisică este o condiție prealabilă pentru pregătirea unui animal pentru castrare. Faptul este că după operație, probabilitatea de dezvoltare boli infecțioase. Din acest motiv, vă faceți griji mai întâi, astfel încât pisicuța să nu aibă riscuri inutile. Este necesar să așteptați cel puțin o lună de la ultima vaccinare pentru a restabili imunitatea.

Dar există episoade în practică când proprietarii se abțin de la vaccinări înainte de operație din cauza unor circumstanțe. În această situație, medicul veterinar este de acord cu punerea în aplicare a intervenției chirurgicale, dar fără eșec, înainte de operație, injectare serică, care formează imunitate timp de 14 zile și protejează animalele de bolile infecțioase. Desigur, prin urmare, costul procedurii crește, cu toate acestea, protecția și sănătatea animalului de companie sunt mai importante.

Dieta înfometată

Imediat în ajunul operației, pisica este supusă unei diete complete de foame pentru 10-12 ore. Adică, pisica poate fi hrănită cu o seară înainte până la ora 18:00. Adesea, proprietarii își fac griji că animalul lor adorat moare de foame și se simte rău. Dar trebuie să vă amintiți că un pisoi este carnivor, ca orice prădător, este posibil să nu se hrănească în timpul zilei și, în unele cazuri, timp de 2-3 zile, acest lucru este natural și corespunde fiziologiei lor. Cu toate acestea, disponibilitatea apei este necesară, utilizarea acesteia nu va deteriora operațiunea.

Trebuie înțeles că în cazul în care animalul a mâncat înainte de castrare, pot apărea anumite complicații. Desigur, nu se va întâmpla nimic teribil, dar chiar în timpul operației, sub anestezie, vor apărea reacții de vărsături, în plus, gastrita se poate dezvolta după operație..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Trebuie să viermi o pisică înainte de castrare: pregătire adecvată