Adevărați domni englezi: introducerea chinchilelor britanice

Chinchilla britanicăbritanic rasă pisici este puțin probabil să lase pe cineva indiferent. Grațioasă, cu ochi uriași și păr de pluș, această frumusețe poate surprinde nu numai pe cei din jur, ci și pe participanții la expozițiile de pisici. Totul despre rasa chinchilla britanică, descrierea și caracterul acesteia, precum și despre caracteristicile conținutului, veți găsi în materialul nostru.

Cunoașterea unui aristocrat britanic

Aceste "Britanic" primit datorită similitudinii de culoare a hainei cu culoarea chinchilei. Chinchilele sunt de obicei numite pisici cu blană umbrită argintie. Cu toate acestea, pot avea și alte culori. Pentru a cunoaște mai bine aristocratul britanic, vă sugerăm să priviți fotografia și să citiți despre caracteristicile standard rase.Chinchilla britanică

 • Greutate. Un mascul adult cântărește 5-8 kg, castrat - 10-12. Femelele cântăresc 3-4 kg, sterilizate - până la 7 kg.
 • Tipul corpului. Corpul este de dimensiuni medii până la mari. Pieptul este lat. Membrele sunt puternice, scurte sau medii, terminându-se în labute rotunde masive. Capul este mare, cu pomeți largi și obraji rotunzi, așezați pe un gât scurt, musculos. Urechile sunt depărtate, cu capetele rotunjite. Ochii sunt mari și rotunzi. Nasul este larg. Coada este groasă, rotunjită la capăt.
 • Lână. Poate cu parul scurt și cu părul lung. Paltonul este dens, gros, strălucitor. Nu se potrivește cu corpul.
 • Culoare. Argintiu și argintiu umbrit, auriu.
 • Caracter. Calm, rezervat, independent, mândru, jucăuș, curios. Animalul este neîncrezător față de străini. Se înțelege bine cu copiii. Poseda inteligenta. Îngrijit.
 • Durata de viata. 10-15 ani.
Avantajele rasei:

 • frumusetea;
 • lipsa agresiunii;
 • întreținere fără pretenții;
 • tolerează singurătatea în mod normal;
 • curățenia, lipsa obiceiului de a strica lucrurile casnice;
 • absenta miros;
 • se obișnuiește ușor cu toaleta;
 • Sanatate buna;
 • potrivit pentru gazde ocupate.
Chinchilla aurie Dezavantaje ale rasei:
 • independenţă;
 • nevoia de educație timpurie;
 • rupere frecventă;
 • necomunicativ - nu-i place să stea în mâinile unei persoane și să stoarcă.

Știați? Pisicile britanice au un simț al mirosului mai bun decât alte pisici. O au de aproximativ 14 ori mai puternică..

Un pic de istorie

Există mai multe versiuni ale originii pisicilor britanice. Potrivit unuia dintre ei, animalul a fost adus în Anglia din Roma Antică. Acest lucru este susținut de susținătorii clasificării „britanicilor” drept una dintre cele vechi rase de pisici.

Lumbkin de argintPotrivit unei alte versiuni, rasa a fost crescută de britanici, făcând mai multe cruci. Principalii progenitori au fost persană și pisicile britanice afumate. Rezultatul este pisici cu o frumoasă culoare chinchilla, dar cu ochi verzi-galbeni. Britanicii au continuat încrucișarea, ceea ce a dus la chinchille britanice, aprobate ulterior în standard.

Primul reprezentant al rasei a fost o pisică pe nume Silver Lambkin. Prezentarea sa a avut loc în 1889.

Chinchilla aurie a fost crescută ulterior.

La început, doar culoarea albastră a fost recunoscută. Standardul rasei britanice Shorthair a fost aprobat în 1980. Primul a fost recunoscut de Asociația Internațională a Crescătorilor de Pisici (CFA). „Britanicii” cu părul lung au fost recunoscuți în 2008.

De vreme ce strămoșii foarte antici erau folosiți pentru reproducerea rasei, chinchilele sunt renumite pentru sănătatea lor bună și pentru un sistem nervos stabil..

Știați? Cele mai vechi descoperiri ale rămășițelor unui domesticit pisici au fost excavate în Cipru. Arheologii cred că înmormântarea lor a avut loc în jurul anului 7500 î.Hr..

Condițiile de detenție

Pentru a păstra o chinchilla britanică, va trebui să achiziționați:

 • tavă și umplutură pentru aceasta;
 • un castron pentru mâncare;
 • un castron pentru apa;
 • stâlp de zgâriere;
 • unghieră;
 • perie-pieptene;
 • jucării.
Chinchilla britanicăToate aceste accesorii trebuie achiziționate înainte de a cumpăra bebelușul. Și, desigur, ar trebui să aveți grijă cu siguranță de disponibilitatea hranei..

Cum să alegi și cât costă un pisoi?

Dacă intenționați să cumpărați pisoi, dar nu v-ați decis încă asupra rasei, atunci este mai bine să alegeți un copil pe placul dvs., vizitând un spectacol de pisici. În timpul acestuia, puteți vorbi cu crescătorul, puteți afla despre caracteristicile îngrijirii unui reprezentant al rasei și despre caracterul său. În cazul în care ți-ai apreciat punctele forte și ești sigur că poți oferi animalului tot ce are nevoie, atunci poți merge deja să cumperi o minge pufoasă. Cu toate acestea, călătoria pe piață ar trebui abandonată..

Important! Dacă intenționați să vă reprezentați animalul de companie la expozițiile de pisici, atunci pisoiul trebuie cumpărat numai de la un crescător cu experiență de încredere. În acest caz, veți avea garanția că veți cumpăra un „britanic” de rasă cu toate documentele corecte.

La sosirea la crescător, merită să evaluați condițiile în care se află copilul, starea de sănătate a părinților și pisoiul în sine.Pisoi chinchilla britanicPuteți cere persoanei care vinde animalele permisiunea de a ține mingea de pluș vie în brațe. În acest caz, mâinile vor trebui să fie bine spălate sau dezinfectate..

Pisoiul ar trebui să arate sănătos, activ, curios. Trebuie să aibă ochii, urechile și nasul curate. Nasul trebuie să fie rece.

Proprietarii de cateluri cu experiență și cunoștințe încearcă să nu vândă pisoii înainte de a împlini vârsta de trei luni. Pentru a forma imunitate stabilă și psihic, înainte de această perioadă, bebelușul trebuie ținut lângă mamă..

Când cumpărați, ar trebui să vă întrebați despre disponibilitatea tuturor documentelor necesare referitoare la pedigree-ul și starea de sănătate a pisoiului (certificat de vaccinare și deparazitare).

Atunci când cumpărați un animal de companie scump, vă sfătuim să încheiați un acord în care să fie clar menționate toate condițiile de cumpărare și forța majoră.Pisicuță de chinchilla aurieDacă sunteți interesat de întrebarea cât costă un pisoi chinchilla britanic, atunci prețul pentru ei variază în jur de 400-600 de dolari, dar nu se limitează la ultima sumă. Un preț mai mic poate indica vânzarea de animale cu jumătate de rasă care au defecte sau probleme de sănătate..

„Britanicii” cu urechi de lop nu există: numai pisici scoțiene. În plus, traversarea acestor două rase este strict interzisă..

Caracteristici ale îngrijirii pisicilor neobișnuite

Nu vor fi necesare îngrijiri speciale și laborioase pentru chinchila britanică. Accentul va trebui să fie pus pe lână. De asemenea, componentele importante ale îngrijirii vor fi activitățile de curățare a dinților, urechilor, ochilor și tunderea ghearelor.

Îngrijirea părului

O haină frumoasă poate fi realizată doar cu zgâriere frecventă. Stratul cu două straturi este mai întâi pieptănat de-a lungul creșterii părului, apoi împotriva creșterii. Această procedură se efectuează de două ori pe săptămână. Pe lângă prevenirea încurcăturilor, este și un masaj excelent pentru întregul corp, pentru a îmbunătăți circulația..

Important! Este interzisă folosirea unei vopsele pentru îngrijirea lânii.

Chinchilele sunt scăldate pe măsură ce se murdăresc. Frecvent baie dăunătoare lor, deoarece apa și detergentul spală lubrifiantul natural. Este posibil ca acest lucru să nu aibă cel mai bun efect asupra stării stratului în viitor. Se preferă produsele de curățare chimică pentru pisici. Detergentul lichid trebuie selectat în funcție de culoarea stratului.Chinchilla britanică

Îngrijirea dinților, urechilor, ochilor și unghiilor

Am indicat deja că chinchilele se caracterizează prin lacrimare frecventă și abundentă. Apare datorită structurii speciale a glandelor lacrimale. Este important să monitorizați starea ochilor pisicii și să împiedicați lacrimile să se usuce în dungi urâte. Ochii trebuie șterși la timp cu tampoane de bumbac. Puteți folosi apă fiartă, decoct de mușețel, soluție de acid boric. Cu supurație, puteți ajuta animalul cu ajutorul unguentului de tetraciclină..

Multe gazde folosesc periodic serviciile îngrijitor - un fel de „stilist” pentru animale.

Dinții trebuie curățați periodic. Dacă nu puteți face acest lucru pe cont propriu, atunci specialistul are încredere în efectuarea acestei proceduri. Apropo, un medic veterinar competent examinează simultan dinții pentru probleme, inclusiv cariile. Dacă este necesar, vor trebui tratați.Chinchilla britanicăEste important ca proprietarul să monitorizeze starea urechilor. Contaminarea externă poate fi eliminată de dumneavoastră. Dacă aveți miros urechii sau o contaminare puternică, contactați medicul veterinar. Urechile trebuie examinate o dată la două săptămâni..

Cu aceeași frecvență, va trebui să tăiați unghiile. În aceste scopuri, se folosește un tăietor special de gheare, cu care este tăiată o treime din fiecare gheară.

Brelocuri necesare

„Britanicul” ar trebui să aibă propriul său colț în casă, în care va dormi și se va juca. Pentru jocuri, instalați zgâriere stâlp. Puteți așeza perne pentru relaxare. Pentru jocuri, cumpărați diverse jucării care îi vor permite animalului să mențină forma fizică necesară. În plus, unele bibelouri îl vor ajuta să scape de stres și să dezvolte inteligența..

Tehnologiile moderne nu vor lăsa pisicile să se plictisească: acum multă distracție video pentru animale de companie.

Pentru „britanici” vor exista jucării interesante pe care pisica le poate juca singure, de exemplu, șoareci, bile, labirinturi, arcuri. De asemenea, puteți achiziționa dispozitive pentru a juca o persoană cu o pisică - teasers, muște, indicatoare laser. Pentru dezvoltarea abilităților intelectuale, magazinele de animale de companie prezintă o varietate de dispozitive „inteligente” care permit pisicilor să arate logică și să-și folosească mintea pentru a rezolva orice problemă.Ca și copiii mici, pisicile sunt adesea plictisite de jucării. Prin urmare, vor trebui să fie actualizate periodic..

Știați? Cea mai mare pisică britanică este Chest. La patru ani, greutatea sa corporală atingea 11,5 kg.

Ce mănâncă „britanicii”

Chinchila britanică are nevoie de alimente care conțin aproximativ 34-35% proteine. Poate fi hrănită atât cu alimente naturale, cât și cu mâncare uscată specială și conserve pentru pisici..

Puteți alege un tip de mâncare decât să hrăniți chinchilla britanică sau să faceți mâncarea combinată.

Din mâncarea naturală este potrivită carnea de vită, care va trebui tocată mărunt într-o mașină de tocat carne sau într-un blender. După achiziționarea cărnii de vită, ar trebui să fie congelată și păstrată la congelator cel puțin cinci zile..Pisică britanicăDin carne pentru o pisică, puiul este, de asemenea, potrivit.

Cu toate acestea, trebuie să înțelegeți că nu tuturor pisicilor le place carnea crudă. Prin urmare, va trebui fiert până se înmoaie. Este nevoie de aproximativ 1,5-2 ore pentru a găti carnea de vită..

De asemenea, din hrana naturală, cele cu dungi de mustață pot mânca pește. Se fierbe până se fierbe și se separă de oase și coajă..

Important! Darea peștelui de râu chinchilelor britanice este strict interzisă.

Este util să hrăniți ouăle fierte pufoase, orez, fulgi de ovăz, brânză de vaci cu gri, smântână.

Într-un castron pentru pisici, nicidecum următoarele produse nu ar trebui să fie permise:

 • Laptele vacii;
 • cârnați și cârnați;
 • produse afumate;
 • murături;
 • conservare;
 • feluri de mâncare picante.

Cu siguranță au un efect negativ asupra tractului digestiv al animalului..Mâncare uscatăDacă decideți să hrăniți animalul cu alimente uscate și conserve dintr-un magazin de animale de companie, atunci pentru un animal de companie cu rasa, ar trebui să alegeți produse premium și super premium de înaltă calitate, de exemplu, de la companii populare și bine stabilite printre iubitorii de pisici. Royal canin, Dealuri, Sanabelle Bosch, Pro Plan. Este recomandabil să alegeți furaje adecvate rasei. De asemenea, puteți achiziționa delicii pentru pisici sub formă de marmeladă sau cârnați..

pisoi de la o alimentare la alta este necesar să se facă treptat.

O condiție prealabilă pentru păstrarea unei pisici este prezența constantă a apei proaspete într-un castron separat. Trebuie schimbat în fiecare dimineață și seară..

Când vă hrăniți cu alimente naturale, complexele de vitamine și minerale trebuie introduse suplimentar în dietă.

Lumea pisicilor este interesantă și diversă. Verificați rasele de pisici: Birmanez, Birmanez, bengali, siamez, turca angora, thailandez, Albastru rusesc, abisinian, Mau egiptean, kurilian bobtail, devon rex, cornish rex, Maine Coon, jucăuș.

Instruire și educație

Pentru ca oamenii și o pisică să existe în mod normal între ei, iar animalul nu cauzează probleme, este convenabil pentru proprietar, este necesar educă și formează de la o vârstă fragedă. Desigur, efortul principal va fi îndreptat spre antrenamentul la toaletă..

Proprietarul „britanicului” trebuie să înțeleagă de la bun început că a cumpărat o pisică independentă și liberă în mod natural. Prin urmare, impunându-i ceva într-o formă agresivă, cel mai probabil, va duce la rezultate negative - o neînțelegere a persoanei și a pisicii, sălbăticia și izolarea animalului. Un prieten devotat poate fi crescut doar cu abordarea corectă și răbdarea adecvată. Atunci antrenamentul va fi ușor și de succes..Chinchilla britanicăCând cumpărați, este recomandabil să vă consultați cu crescătorul cu privire la tiparele de comportament cu animalul și să luați telefonul de la el pentru a pune întrebări de interes despre creștere pe măsură ce copilul crește..

Amintiți-vă că o toaletă pentru pisici trebuie achiziționată și echipată înainte ca un pisoi să intre în casă.. Antrenează-te la tavă va fi nevoie chiar din primele zile. Ar trebui să stea într-un loc care nu este accesibil ochilor curioși. Prima dată când pisoiul trebuie urmărit - pentru a face față nevoii, el va adulmeca podeaua în căutarea unui loc. După ce ați observat acest lucru, de fiecare dată duceți-l la tavă și lăudați-l după acțiunea făcută. Încurajarea este cel mai bun mod de a dezvolta reflexul necesar la un animal..

Dacă animalul dvs. de companie începe să se comporte în mod necorespunzător, încercați mai întâi să înțelegeți motivele, de exemplu, citind surse relevante despre psihologia pisicii sau apelând crescătorul. Pedeapsa fizică nu este acceptabilă.

În ciuda faptului că britanicii tolerează singurătatea în mod normal, trebuie să rezervați aproximativ o jumătate de oră pe zi pentru jocuri și comunicare cu animalul dvs. de companie. Este recomandabil să folosiți jucării speciale pentru aceasta și să nu învățați bebelușul să zgârie și să muște mâinile sau picioarele proprietarului pentru a elimina problemele în viitor..Chinchilla britanică

Posibile boli și vaccinări necesare

Obezitatea este o problemă majoră pentru britanici. Prin urmare, este foarte important să stabiliți o nutriție adecvată pentru animalul dvs. de companie și să nu o supraalimentați. A fi supraponderal duce la dezvoltarea diferitelor boli, cum ar fi diabetul zaharat, probleme hepatice. Pisicile grase trăiesc cu o treime mai puțin decât pisicile cu greutate normală.

De asemenea cel mai comun și periculos afectiuni, care sunt caracteristice „britanicilor” sunt:

 • boala de rinichi cu chisturi multiple;
 • atrofie retiniană;
 • cardiomiopatie hipertrofiată.

Când pisoiul atinge vârsta de cinci luni, trebuie să ia în mod regulat măsuri antihelmintice.Chinchilla britanicăPisoiul trebuie vaccinat nu mai târziu de 2,5 luni după naștere. La fiecare trei până la șapte săptămâni, vaccinările se administrează până la vârsta de 15 luni. Apoi vaccinarea se face o dată pe an..

„Britanicii” trebuie vaccinați împotriva:

 • boli infecțioase ale sistemului respirator;
 • lipsind;
 • panleucopenie;
 • rabie.

Mulți iubitori de pisici visează să aibă chinchille britanice. Sunt atrași de frumusețea, inteligența, grația, bunătatea, curățenia și lipsa de pretenție în plecând. Această dorință este de înțeles, deoarece chinchilla „britanică” se numără printre cele mai frumoase 10 rase de pisici. Cu toate acestea, trebuie amintit că atunci când începeți un animal de companie în casă, trebuie să vă familiarizați cu caracteristicile îngrijirii acestuia, hrănirii și caracterului. De asemenea, va trebui să aveți grijă de sănătatea sa, căutând îngrijiri veterinare de înaltă calitate și punerea în aplicare a funcției sale sexuale. Este important să înțelegem că îngrijirea de calitate slabă duce la deteriorarea aspectului animalului, a sănătății acestuia și este capabil să-și scurteze viața timp de câțiva ani.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Adevărați domni englezi: introducerea chinchilelor britanice