Hrănirea unui pisoi orb fără mamă

Pisoii se nasc orbi. Deschiderea ochilor depinde de rasă, lungimea hainei, sex și alte caracteristici. Dacă totul este în regulă cu mama, atunci copiii înșiși găsesc modalități de a se hrăni..

Ce este în neregulă cu pisica sau de ce pisica nu hrănește pisoii

Dacă este imposibil să mănânci lapte matern, toată îngrijirea intră în mâinile proprietarilor. Hrănirea în această perioadă este o etapă dificilă pentru oameni și animale mici..

Principalele motive pentru nașterea pisicilor nu își pot îngrășa puii:

 • Procese inflamatorii în glandele mamare. Sunt însoțite de durere, slăbiciune, febră. Hrănirea pisoilor este foarte dureroasă, așa că pisicile încep să o evite..
 • Deficitul de calciu. În timpul sarcinii, corpul direcționează resursele către formarea puiilor, ceea ce duce la epuizarea lor. Eclampsie cauzele convulsii și nervii. Pisica refuză adesea urmași.
 • Lipsa secreției de lapte. Încălcarea este obișnuită. Laptele fie nu se produce deloc, fie apare în cantități mici. Factori provocatori ai agalactiei: malnutriție, excremente mari, prima sarcină.
 • Nașterea complicată. O cauză obișnuită este epuizarea lungă, care a lăsat pisica epuizată. Prima dată proprietarul va trebui să se ocupe de hrănire. Uneori există complicații mai grave care necesită o intervenție chirurgicală urgentă sau care duc la moartea animalului de companie.
 • Nașterea descendenților slăbiți. Dacă animalul de companie își dă seama că unii dintre pui s-au născut neviabili, atunci nu va mai da lapte. Pisica va direcționa toate eforturile pentru a hrăni pisoii puternici.

Depinde de medicul veterinar să-i spună proprietarului ce este în neregulă cu pisica. Pentru a afla motivul, va trebui să duceți animalul care dă naștere la clinică sau să chemați medicul veterinar acasă.

Reguli pentru hrănirea pisoilor fără mamă

Pisoii orbi sunt neajutorați și slabi. Furnizarea de condiții de viață confortabile cât mai aproape de mediul natural este principala sarcină a proprietarului. Pentru a face acest lucru, va trebui să respectați regulile pentru hrănirea pisoilor fără mamă..

Acestea constau în crearea unei temperaturi optime pentru bebelușii din cuib, curățarea și hrănirea regulată.

Ce este cerut

O listă cu ce vor avea nevoie pisicile nevăzătoare în această perioadă dificilă:

 • Distribuitor de alimente - Pentru pisoii nevăzători, este potrivită o pipetă cu alezaj mic. Aceasta este pentru a se asigura că alimentele nu intră în căile respiratorii. Pentru hrănirea bebelușilor care au ajuns la 10-14 zile, pipeta se schimbă într-o seringă.
 • Pregătirea unui loc confortabil, izolat, echipat pentru pisoii de dormit lăsați fără mamă. Este recomandat să luați o cutie de carton, să o acoperiți cu o pătură, să puneți un tampon de încălzire sau o sticlă de apă caldă. Temperatura optimă pentru bebeluși este de 27-30 de grade.
 • Amenajarea unei zone separate pentru hrănire. Pentru aceasta, este potrivit un recipient din plastic cu laturile joase. În partea de jos trebuie să așezați un prosop sau o cârpă caldă. Acest lucru este necesar pentru ca animalele de companie mici să zdrobească ceva, lipindu-se de ghearele lor. În plus, este permisă punerea jucăriilor moi.
 • Alimente. Soluția ideală ar fi să găsești o pisică recent născută care să poată adopta un alt pisoi. Dacă acest lucru nu este posibil, atunci în locul laptelui de pisică, utilizați înlocuitori speciali, lapte pentru sugari sau lapte de capră.
 • Accesorii suplimentare: mănuși, tampoane de bumbac, tăieturi de tifon, scutece absorbante. Este recomandabil să cumpărați cântare cu ajutorul cărora creșterea va fi monitorizată.

Nașterea, creșterea și dezvoltarea ulterioară sunt o perioadă dificilă pentru pisici. Dacă rămân fără mamă, experimentează și mai mult stres. Prin urmare, proprietarii trebuie să furnizeze animalelor de companie mici tot ce au nevoie..

Metode de hrănire

Îngrijirea pisoilor rămași fără mamă ar trebui să înceapă cu alegerea mâncării.
Două tipuri de alimente sunt acceptabile pentru nou-născuți:

 • Rația industrială. Reprezentanți: înlocuitori de lapte și formulă pentru sugari. Pro: nu este nevoie de gătit, calitate, ușurință în utilizare. Producătorii creează produse cu echilibrul adecvat de nutrienți, nutrienți.
 • Dieta naturală. lapte integral de capră și formulă preparată. Pro: capacitatea de a diversifica dieta pe măsură ce pisoii îmbătrânesc, economisind bani. Dezavantaj - nevoia de gătit regulat.

Metodele de hrănire determină dispozitivele utilizate pentru a da hrană:

 • pipeta - un dispozitiv utilizat în primele zile de viață ale puiilor. Amestecul de lapte se aplică prin picurare pe rădăcina limbii, astfel încât lichidul să curgă ușor pe gât. Monitorizarea constantă este importantă, deoarece alimentele pot pătrunde în căile respiratorii;
 • seringă - utilizată pentru pisoi cu vârsta cuprinsă între 10-14 zile. De obicei, până în acest moment devin mai puternici, încep să deschidă ochii. Principalul lucru este să monitorizați presiunea, astfel încât animalul de companie să nu se sufoce;
 • o sticlă care termină mamelonul este un dispozitiv care trebuie ridicat dintr-un magazin pentru animale de companie. Înainte de utilizare trebuie făcută o gaură mică, astfel încât alimentele să poată fi livrate în porții mici.

Important! O cerință pentru proprietari - după fiecare hrănire, trebuie să ștergeți bine botul. Resturile de mâncare este un mediu favorabil dezvoltării agenților patogeni.

Mod hrănire

Pe lângă pregătirea condițiilor și a alimentelor, proprietarii trebuie să studieze regimul de hrănire.

Principala regulă este că prima dată după naștere va trebui să hrănești puii zi și noapte..

Schema clasică de hrănire a pisoiilor orbi:

 • de la naștere până la vârsta de șapte zile - la fiecare 2 ore, porții de 2 ml;
 • până la 14 zile - la fiecare 2-3 ore, porții de 2-3 ml;
 • de la 15 la 24 de zile - în timpul zilei la fiecare 2-3 ore, noaptea - o dată;
 • până la vârsta de o lună - între doze 3 ore, noaptea - hrănirea 1 dată;
 • până la 2 luni - 6-7 porții pe zi.

Animalele de companie mici își deschid ochii până la vârsta de două săptămâni, dar în absența mamei lor, se dezvoltă mai lent, astfel încât procesul este adesea întârziat. Dacă pisoiul refuză să mănânce, nu se recomandă forțarea furajelor. El va învăța să mă sune când va fi foame.

Înlocuitori de lapte și formulă

Pentru hrană înlocuitori de lapte și amestecuri de produse naturale. Aceasta este singura modalitate de a vă asigura că bebelușii supraviețuiesc. Principalul lucru este că componentele alimentare ar trebui să corespundă cât mai mult cu secretul laptelui pisicii..

Porții indicative (la 100 g de masă):

 • până la 7 zile - 25-30 ml;
 • de la 8 la 14 zile - 32-36 ml;
 • până la 21 de zile - 40-42 ml;
 • de la 22 la 28 de zile - 45-50 ml;
 • după 1 lună - de la 51 ml.

Printre dezavantajele unor astfel de alimente se numără absența substanțelor proteice, a anticorpilor, a microorganismelor benefice care intră în corpul puiilor nou-născuți cu colostru. Aceste componente întăresc sistemul imunitar, inclusiv prin colonizarea intestinelor cu microflora favorabilă.

Important! Puii lăsați în urmă de pisică vor supraviețui numai dacă organele sistemului digestiv se adaptează rapid la înlocuitori.

Înlocuitori industriali pentru laptele de pisică

Medicii veterinari sfătuiesc să ofere pisicilor orbi înlocuitori comerciali de lapte de pisică. Explicație - producătorii creează produse având în vedere creșterea și dezvoltarea animalelor.

Exemple:

 • Înlocuirea laptelui de pisică Gimpet. Avantaje: echilibrul lipidelor și proteinelor; originea naturală a componentelor; prezența taurinei, vitaminelor, microelementelor. Acești factori fac produsul cât mai aproape de laptele real..
 • Kitty-Milk de la Beaphar. Principalul plus este prezența unei game complete de oligoelemente, proteine, vitamine, aminoacizi. Acest lucru vă permite să satisfaceți nevoile unui corp în creștere.
 • Babycat Milk Replacement de Royal Canin. Pro: asimilare ușoară, valoare nutrițională, utilitatea compoziției. Produsul conține vitamine, minerale, Omega-3, Omega-6. Minus - prezența potențiatorilor de aromă care provoacă o reacție alergică.

Metoda de preparare este aceeași pentru fiecare înlocuitor - dizolvați câteva linguri din amestec în apă caldă. Cantitatea de produs necesară este indicată pe etichetele de instrucțiuni. Se recomandă ca pisoii să primească înlocuitori până la vârsta de 2 luni. Dacă pare costisitor, atunci este recomandat să treceți la formula pentru sugari de la vârsta de două săptămâni..

Formula pentru bebelusi pentru pisoi

Dezvoltarea formulelor pentru sugari pentru pisoi pentru oameni, astfel încât compoziția produsului nu satisface pe deplin nevoile animalelor. Această metodă este permisă numai atunci când animalele de companie mici devin mai puternice și deschid ochii.

Specialiștii au aprobat produse pentru hrănirea pisoilor fără mamă - Similac, Nutrilon, Nestle, Nestogen, Malyutka. Principala cerință atunci când alegeți este ca compoziția să nu conțină zahăr, ulei de palmier, potențatori ai gustului și mirosului și alți aditivi sintetici. Pregătirea se efectuează conform instrucțiunilor - diluarea cu apă caldă.

Mixul lui Scott pentru pisoi

Dacă proprietarul a ales hrană naturală pentru hrănire, atunci se recomandă, de obicei, prepararea amestecului lui Scott pentru pisoi.

Ingrediente:

 • lapte integral de capră (50-60 ml) și concentrat de lapte uscat (15 g);
 • un ou întreg și 1 proteină;
 • ulei vegetal (0,5 linguriță);
 • drojdie uscată, glucoză pulbere (3 g fiecare).

Componentele sunt amestecate într-un vas ceramic până la omogenizare. Amestecul rezultat este încălzit înainte de servire. Sfaturi pentru depozitare: perioada 2-3 zile, acoperiți recipientul cu o pungă sau hârtie.

Kitten Tiling Mix

Cu o dietă naturală, un alt înlocuitor este, de asemenea, obișnuit - un amestec de gresie pentru pisici. Conține mai puține componente, dar este încă folosit pentru a hrăni animalele de companie mici.

Lista de cumparaturi:

 • lapte integral de capră (25-35 ml) și concentrat uscat (5 g);
 • pulbere de glucoză (2-3 g);
 • comprimat suplimentar de vitamine zdrobit în funcție de doză.

Ingredientele sunt combinate într-un vas ceramic până la omogenizare. Înainte de hrănire, amestecul este încălzit, administrat printr-o seringă sau pipetă. Depozitați alimentele în conformitate cu aceleași linii directoare ca amestecul lui Scott.

Vitamine și suplimente

Pisoii abandonați cresc și se dezvoltă într-un ritm lent. Vitaminele și suplimentele sunt necesare pentru a susține aceste procese, pentru a întări sistemul imunitar și întregul corp. Complexele din farmaciile veterinare sunt concepute pentru pisici adulte sau pisoi adulți, deci va trebui să calculați cu atenție doza pentru bebelușii nevăzători.

Exemple de aditivi: Imunitate sus de Polidex, Pentru pisoi de Wolmar Winsome, BabyTabs de Gimpet.

Pisici hrănitoare

În timp, vine momentul în care trebuie să începi să introduci un alt aliment.. Nu se recomandă hrănirea pisoilor până când organele digestive nu sunt complet adaptate la înlocuitori.. Pentru puii abandonați, transferul către o altă dietă începe ceva mai târziu decât pentru descendenții hrăniți de pisică.

Când începeți

Factori care afectează momentul în care se începe introducerea unui nou aliment:

 • deschiderea ochilor;
 • prezența unei reacții la lumea exterioară;
 • mobilitatea animalelor de companie.

Hrănirea începe de obicei când ajunge trei saptamani, dacă animalul de companie crește și se dezvoltă rapid. Până la vârsta de o lună, intestinele sunt deja populate cu un număr suficient de microorganisme benefice..

Ce să hrănești

Cum se determină ce să hrănească pisoii artificiali? Se atrage atenția asupra activității și a ritmurilor de creștere. Dacă totul este bine, atunci adăugați bulionuri pe carne cu conținut scăzut de grăsimi, lapte de capră, carne tocată fiartă. Dacă dezvoltarea întârzie, acestea dau un amestec de conserve semi-umede cu bulion sau pateu.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Hrănirea unui pisoi orb fără mamă