Cum să învingi setea dacă pisoiul refuză să bea?

Una dintre cele mai îngrijorătoare întrebări pe care le au proprietarii de pisici este: "De ce animalul de companie nu bea apă?" La urma urmei, s-ar părea că acesta este un proces natural elementar. Rădăcinile acestei probleme se găsesc în istorie..

Nu obișnuit cu apa

Aflarea de ce un pisoi nu bea apă este uneori suficient de ușoară. Deci, dacă mănâncă furaje industriale umede, atunci va bea foarte puțin. Se poate ca pisicile să bea doar din recipiente mari și să nu dorească - din cele mici.

Poate că pisica nu bea apă pentru că pur și simplu nu este obișnuită să o facă. În acest caz, cel mai bine este să plasați castroane frumoase și curate în locuri unde animalul este adesea găsit sau chiar să instalați o fântână de băut. Acesta din urmă va atrage pisoiul către apă cu murmur.

Bol murdar

Da, este un bol murdar care poate fi motivul pentru care pisoiul nu bea apă și nu mănâncă. Astfel de animale curate sunt foarte pretențioase în ceea ce privește curățenia. Prin urmare, proprietarul trebuie să spele castronul din alimentele vechi uscate cât mai des posibil și să-l clătească din lichid stagnant..

Apă de slabă calitate

Problema calității apei trebuie abordată într-un mod foarte versatil. La urma urmei, acest indicator se caracterizează nu numai prin puritate, prospețime, ci și prin prezența oligoelementelor în el. Dacă vorbim despre apa fiartă, atunci din punctul de vedere al științei, aceasta este considerată „moartă”. Nu aduce practic niciun beneficiu și, după depozitare prelungită, poate fi deloc periculos (deoarece „atrage” bacterii și viruși dăunători). Uneori pisica nu bea apă, deoarece proprietarul este prea zelos pentru a folosi doar un lichid atât de periculos.

Nu veți găsi oligoelemente utile în apa distilată, care, în plus, își pierde proprietățile de a conduce undele electromagnetice. Astfel, acesta, intrând în corp, ajută la încetinirea schimbului de lichide. Apa proaspătă de la robinet, deși conține cantitatea maximă de oligoelemente, este în același timp bogată în săruri grele, metale, compuși clorurați, plus un miros și un gust neplăcut. Nu e de mirare că pisoiul nu bea apă de această calitate. Dar sunt pisici cărora le place.

Apa îmbuteliată este adesea cea mai bună soluție. Cu excepția cazului în care, desigur, este de bună calitate, marcat cu „băut”. O altă opțiune poate fi considerată apă filtrată sau așezată. Ar trebui să se așeze într-un vas de sticlă închis la frigider timp de 6-8 ore.

Loc incomod

La nivel de instinct, pisicile au obiceiul de a nu bea în apropierea locului în care mănâncă. Acest lucru poate fi explicat cu ușurință. Anterior, pisicile erau vânătoare; nu beau niciodată lângă prada ucisă, deoarece ar fi putut fi contaminată mai devreme de prada lor. Instinctul a slăbit în timp, dar tot nu a dispărut. Prin urmare, cel mai bine este să țineți vasul cu apă departe de mâncare..

Mirosuri străine

Mirosuri neplăcute, bălți vărsate, murdărie - toate acestea descurajează animalul de companie de orice apetit. Mirosul urât nu numai al locului de hrănire, ci direct al bolului în sine, poate speria pisoiul. Mirosul puternic de plastic sau detergenți împiedică animalul dvs. să bea lichid în mod normal. Cel mai bine este dacă vasul de apă este ceramic sau metalic.

Învățăm pisicuța să bea apă

Pentru a instrui un pisoi să bea apă, ar trebui să acordați preferință metodei de selecție. Deci, este imediat necesar să puneți recipiente cu apă de diferite forme, culori în diferite colțuri ale casei, pentru a înțelege care dintre ele îi place cel mai mult animalului de companie. Bolurile mari atrag adesea mult mai multă atenție la pisici decât cănile mici..

După aceea, este important să se decidă asupra temperaturii. Dacă o pisică bea doar apă din cameră, cealaltă poate prefera doar apă rece. Unul iubește așezat, iar al doilea - proaspăt sau alergător. De asemenea, este important ca proprietarul să fie consecvent. Se aplică atât localizării bolului, cât și temperaturii apei..

Merită să ne amintim că pentru un pisoi, mama este cea mai mare autoritate. Prin urmare, dacă pisica însăși nu bea apă, nu își poate obișnui bebelușul cu asta. Aici proprietarul trebuie să ia inițiativa. El le poate oferi ambelor animale de companie un vas larg de apă curată, de mică adâncime, la temperatura camerei.

În caz de refuz complet de a bea, pisica trebuie dusă la clinica veterinară..
Cel mai adesea, medicul prescrie băuturi forțate dintr-o seringă fără ac sau dintr-o lingură. Este ușor să calculați cantitatea de lichid consumată, este de aproximativ 30 ml pe 1 kg de greutate animală.

Când vine vorba de consumul de apă de către un pisoi, nu trebuie să intrați în panică, cel mai bine este să-i analizați dieta, locul de hrănire, starea de sănătate și abia apoi să trageți concluzii. În același timp, lăsarea lucrurilor să meargă singure nu merită. Aproape toate pisicile preferă apa curentă proaspătă și curată și nu le place apa stagnantă. În plus, beau departe de locurile în care mănâncă și se ușurează..

Videoclip „Pisica leneșă bea apă în timp ce stă culcat”

Urmăriți un videoclip în care pisica bea apă foarte amuzantă.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să învingi setea dacă pisoiul refuză să bea?