Pisică de pădure norvegiană: descrierea rasei, fotografia și conținutul

Nu orice rasă de animale pufoase cu patru picioare se poate lăuda că au scris poezii despre asta.

Numele unuia dintre personajele din legendele antice - „Skogkatt”, care este tradus din norvegianul „Pisică de pădure”, a devenit numele rasei naționale de pisici.

Istoria rasei

Pisicile de pădure norvegiene trăiesc în țara fiordurilor de sute de ani. Există o legendă în Scandinavia care spune că pe vremuri vikingii aduceau pisici cu păr lung din țările mediteraneene. Aceste animale s-au întâlnit cu pisici locale, iar o pisică a apărut pe deplin pregătită pentru viață în condițiile dure ale pădurii nordice - pentru vânturile reci de la mare și groapele mari de zăpadă în timpul iernii.

În 1910, artistul Olaf Galbransson a realizat un desen al unei pisici norvegiene. De atunci, pisicile din pădure au fost declarate utile și luate sub protecție. Capturarea și exportul acestor animale din Norvegia au fost interzise.

Încrucișarea norvegienilor cu rase de pisici cu păr scurt le-a pus pe marginea dispariției. Pentru a salva rasa, locuitorii locali au început să domesticească și să reproducă aceste animale. În 1938, la Oslo, la expoziție a fost prezentată o pisică - „Pădurea Norvegiană”.

Norvegia
Norvegia

În 1972, Asociația Națională Norvegiană de Pisici adoptă un proiect de conservare a rasei naționale de pisici.

Până în 1976, aproximativ 100 de persoane erau înregistrate în Norvegia, în același an, la reuniunea Federației Internaționale a Pisicilor (FIFE), rasa „Pisica norvegiană de pădure” este recunoscută ca experimentală.

Crescătorii norvegieni continuă să lucreze, iar în 1977 rasa este în sfârșit recunoscută.

Descrierea rasei

Caracteristicile rasei norvegiene de pisici de pădure conform standardelor Federației Mondiale de Pisici:

  • Corp: dimensiunea animalului este de peste medie până la scheletul mare, masiv. Labele sunt lungi, musculare, cu smocuri de păr între perne. Picioarele din spate sunt mai mari decât partea din față. Animalele au gheare puternice, tenace. Prin urmare, norvegienii sunt singura rasă de pisici care pot urca de la un copac cu capul în jos;
  • Coadă: puternic pubescentă, lungimea sa este comparabilă cu dimensiunea corpului unei pisici;
  • Cap: seamănă cu un triunghi echilateral în formă, drept și de profil lung, cu bărbie puternică. Botul este triunghiular, contur moale, liniile sale continuă linia craniului;
  • Urechi: mediu, îndreptat spre capete, ridicat, înclinat înainte, decorat cu o ciucură mică;
  • Ochi: mare și expresiv. Colțul exterior al ochiului este puțin mai înalt decât colțul interior. Cea mai comună culoare este verde și auriu. La animalele albe, ochii albaștri, cupru și multicolori sunt permise;
  • Lână: este format din două straturi. Stratul exterior - stratul integumentar - este format din păr neted, gras, impermeabil. Substratul este pufos și foarte cald. Animalele au un „guler” pe gât, transformându-se în „bavetă” în față, picioarele din spate ale unei pisici au „pantaloni” calzi pufoși;
  • Pisicile adulte cântăresc aproximativ 6 până la 9 kg, pisici mai ușoare - până la 5,5 kg.

Culoarea rasei este permisă solidă, umbrită, fumurie, tigrată și bicoloră. Restricțiile de culoare sunt după cum urmează: poate fi oricare, cu excepția ciocolatei, a culorilor, a liliacului, a maro deschis și a altor culori ale pisicilor birmane. Albul poate fi prezent în orice combinație.

Pisică de pădure acasă
Pisică de pădure acasă

Trăsăturile de caracter și nivelul de inteligență

Fizicul puternic al pisicilor din pădure nu înseamnă deloc că au o dispoziție sălbatică. Dimpotrivă, animalele de companie sunt foarte primitoare și prietenoase. După ce s-au mutat acasă de la crescătorie, pisicile se obișnuiesc rapid cu noii proprietari, cu rutina zilnică, cu o nouă casă.

Animalelor nu le place să facă zgomot, miaună din ele se poate auzi în cazuri extreme. Dar norvegienii sunt campioni în ronronare, pot fi auziți chiar și în camera alăturată. De foarte multe ori, animalelor de companie le place să stea lângă proprietar și nu este întotdeauna posibil să le pui în genunchi. Pisicile norvegiene au un psihic echilibrat și reținut, nu răzbunător sau capricios.

Familia este atașată nu numai de proprietar, ci și de familia acestuia, iubesc copiii. Nu vă zgâriați niciodată în timp ce jucați. Înțelegeți-vă bine cu alte animale de companie. Se poate înțelege cu un câine, în timp ce se străduiește să preia un rol principal într-o relație sau să-și păstreze abil distanța.

Natura norvegienilor este destul de independentă și capricioasă. Prietenii cu patru picioare nu-l împiedică pe proprietar să își desfășoare activitatea. În același timp, pisicile intră cu ușurință în contact cu oamenii și își permit să fie ridicate.

Reprezentanții pisicilor norvegiene devin adulți târziu, cu aproximativ 5 ani. Dar atât la această vârstă, cât și la o vârstă mai în vârstă, le place să joace și să alerge. Într-un apartament sau o casă de țară, unei pisici ar trebui să i se ofere posibilitatea de a urca și de a merge la înălțime. Trebuie avut în vedere faptul că jocurile de animale nu durează mult. Animalele de companie duc un stil de viață măsurat, fără grabă..

Pisicile din pădure tratează bine oamenii, sunt ascultători, loiali și dresabili. Pisoii sunt ușor obișnuiți să zgârie posturi.

Din când în când, pisicile trebuie plimbate. Norvegienii se obișnuiesc cu lesa bine. Trebuie să fii atent - pe stradă, o pisică va urca cu siguranță pe un copac. Dacă o familie cu o pisică trăiește în mediul rural, animalul poate fi lăsat la plimbare pe site.

Plimbările de iarnă sunt obligatorii. Pisicile se scufundă cu îndrăzneală în grămezi de zăpadă în timp ce își curăță blana de praf.

Norvegienii au nevoie de activitate fizică zilnic, pentru jocurile în aer liber ar trebui să aibă propriile jucării.

Plimbare de iarnă
Plimbare de iarnă

Îngrijire și

Spre deosebire de alte rase cu păr lung, norvegienii au părul dens și neted. Părul pisicilor nu se rostogolește și nu formează încurcături, prin urmare, animalele de companie nu oferă probleme constante de îngrijire a părului. În timpul năvălirii de primăvară și toamnă, animalele trebuie să fie pieptănate în fiecare zi. După sezonul de năpârlire, prietenul cu patru picioare este pieptănat de două ori pe săptămână..

Animalele de companie au unghiile tăiate o dată pe lună.

Urechile sunt verificate și curățate de două ori pe lună cu un tampon moale și umed.

Ar trebui înțeles că în pădurea sălbatică pisicile se cațără frumos pe copaci. Acasă, animalul va urca cele mai înalte piese de mobilier și perdele. Prin urmare, este necesar să se echipeze o scară pentru o pisică, în partea de sus a căreia să se așeze o casă. Mai jos pot fi un stâlp de zgâriere și un pat pentru dormit.

Organizarea hrănirii pisicii norvegiene nu este dificilă. Animalele de companie vor mânca atât alimente naturale, cât și preparate special selectate. Koty se adaptează bine diferitelor tipuri de alimente. Medicul veterinar vă va ajuta să determinați cantitatea de ingrediente, conținutul lor de calorii.

Cu hrana naturală, baza dietei este carnea slabă - carne de vită sau de vițel. Puteți da păsări de curte - pui sau curcan; inimile sau rinichii sunt acceptabile din măruntaie. Produsele pre-carne trebuie supuse unui tratament termic.

Norvegienii sunt pisici suficient de mari, deci o porție de carne este de 80-100 de grame. Este indicat să pregătiți mâncarea sub formă de bucăți mici, astfel încât pisicile să-și poată păstra gingiile și fălcile în formă bună..

Legume fierte - morcovi, ierburi, varză cu adaos de terci de cereale integrale sunt amestecate cu o porție de carne.

În cazul alimentelor uscate, este necesar să alegeți furaje din clasa cel puțin super-premium și premium. În plus față de o gamă completă de nutrienți și vitamine, acestea conțin aditivi pentru o bună creștere a stratului.

Pisicile din pădure produc doi până la opt pisoi. Greutatea medie a bebelușilor este de aproximativ 130 de grame, lungimea este de până la 15 cm. Pisicile mamă au grijă de ele și le hrănesc până la trei luni. Pisicuțele din pădurea norvegiană cresc relativ lent. La început, bebelușii arată ca niște bulgăre pufoase, apoi corpul se prelungește, arată slab.

Varză pentru norvegieni
Varză pentru norvegieni

Pisoii au un apetit bun, produsele din carne sub formă de bucăți mici trebuie incluse în dietă. Pisicuțele de trei luni trebuie hrănite de trei până la patru ori pe zi, trecând la două mese pe zi pe măsură ce îmbătrânesc. Când cumpărați un pisoi de la un crescător, trebuie să vă întrebați ce fel de mâncare l-au hrănit.

Probleme de sanatate

Pisicile din pădurea norvegiană sunt sănătoase în mod natural. Dar există unele boli de care trebuie să protejați animalele de companie..

Pentru a preveni bolile de inimă, este necesar să faci din când în când unui animal o cardiogramă.

Trebuie avut în vedere faptul că reprezentanții acestei rase pot avea artroză de șold. Pisica norvegiană de pădure trebuie protejată de supraponderalitate pentru a nu provoca apariția bolii. O dietă hrănitoare și sănătoasă vă va face animalul de companie mai puternic și mai sănătos.

Pisicile din pădurea norvegiană moștenesc o tulburare genetică numită glicogeneza de tip 4. Dacă părinții sunt bolnavi, atunci pisoii mor la naștere sau după ce nu trăiesc mai mult de cinci luni.

Speranța de viață a reprezentanților acestei rase este de la 10 la 14 ani. Nu este neobișnuit ca animalele să trăiască până la 18 ani..

Concluzie

Atunci când aleg o pisică domestică, tot mai mulți oameni aleg pisica norvegiană de pădure. La urma urmei, acesta este un animal foarte răbdător și curios care se obișnuiește cu viața într-o familie bine, este gata să fie prieten cu copiii, iubește să stea lângă oameni.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pisică de pădure norvegiană: descrierea rasei, fotografia și conținutul