Cele mai rare rase de câini: primele 10

În prezent, există mai mult de patru sute de rase de câini în lume. Unele dintre ele sunt mai frecvente în rândul oamenilor, în timp ce altele sunt rare. În același timp, costul puilor nu afectează în niciun fel acest lucru. Raritatea unei rase de câini depinde de mulți alți factori. Unele dintre ele sunt greu de crescut, altele sunt crescute doar în anumite regiuni ale lumii, ceea ce face dificilă răspândirea în alte părți ale lumii. Există, de asemenea, rase de lucru special crescute, care sunt utilizate în principal în muncă. Fotografiile cu rase rare de câini cu descrieri vă vor ajuta să vedeți pe cei care sunt cei mai puțin numeroși de acest gen.

Mulți oameni cred că au un câine rar exclusiv, dar, de fapt, este foarte departe de a fi cu adevărat rar pentru toate rasele cunoscute găsite în rândul amatorilor. Unele au rămas în număr mai mic de o sută și se găsesc doar într-o singură țară din lume. Prin urmare, iată rasele TOP-10 care aparțin celor mai rari câini.

Chongqin

Catalburun

Catalburun este o rasă de vânătoare. Câinii sunt preponderent obișnuiți în Turcia, deoarece acolo sunt folosiți pentru scopul propus și tocmai aici au fost crescuți. O trăsătură caracteristică a aspectului este nasul furcat, motiv pentru care și-a primit numele. Reprezentanții sunt masivi și plini. În afara patriei lor, sunt puțin cunoscuți și practic niciodată găsiți. Puii încep de la 1600 USD.

Catalburun

Chinook

Chinook a apărut la începutul secolului trecut. Locul de naștere al rasei este Statele Unite ale Americii, New Hampshire. A fost crescută ca un câine de sanie cu cele mai bune calități pentru această afacere. Acesta este un câine puternic, puternic, rezistent, care se adaptează cu pricepere la diferite condiții meteorologice. După moartea fondatorului rasei A. Walden, chinook-urile au început să se estompeze, iar prin anii 80 au rămas doar 11 persoane. Acum se lucrează activ pentru restabilirea populației. Prețul pentru pui este de la 25 de mii de ruble.

Chinook

Moody

Moodies a apărut ca o ramură a amestecului non-rasă de câini de oaie cu rase precum pumis și melci în Ungaria. Sunt folosiți ca păstori. Au fost scoase la sfârșitul secolului al XIX-lea. Moody-urile au devenit foarte utile în agricultură. Cu ajutorul lor, au vânat, au pășunat vite, au păzit teritoriul. Acum populația lor scade rar, datorită căreia câinele popular din trecut a adăugat pe lista celor mai rare rase de câini. Le găsiți în principal în Ungaria. Puii costă 700 de dolari.

Moody

Thai ridgeback

Thai Ridgeback se găsește în principal în Thailanda. Istoria este tăcută despre cum a apărut această rasă. Thailandezii consideră că acești câini sunt muncitori, deoarece devin buni paznici și vânători. Reprezentanții au o haină scurtă și un profil nobil. Musculatura este dezvoltată peste medie, ceea ce face posibilă utilizarea acestora pentru efort fizic prelungit. Ridgeback-urile dezvoltă o viteză mare, care este utilă la vânătoare. Prețul este de aproximativ 60 de mii de ruble.

Thai ridgeback

Azawakh

Azawak este o rasă cu o istorie veche. A luat naștere în Africa, pe teritoriul statului modern Niger. Datorită îndepărtării sale față de lumea civilizată, această rasă a rămas în urma necunoscutului în tot acest timp. Au fost folosiți ca escortă în timpul traversărilor lungi prin deșert. Acum acești câini pot fi găsiți în Europa, unde au ajuns la mijlocul anilor 70 ai secolului trecut. Constituția corpului este foarte slabă și uscată, iar botul este lung și alungit. Prețul pentru pui este de aproximativ 10.000 de ruble.

Azawakh

Stibahaun

Steibehaun au fost dezvoltate pentru prima dată în Olanda în secolul al XIX-lea. Acesta este un câine de vânătoare, care a apărut datorită încrucișării spanielilor germani sau francezi populari de atunci împreună cu rasa de potârnici Drent. O dorință puternică de vânătoare se manifestă nu numai atunci când ieși în pădure pentru vânat, ci și atunci când te întâlnești cu șobolanii. Ei servesc ca exterminatori de rozătoare și paznici. Raritatea se datorează siturilor de reproducere limitate, deoarece acestea se găsesc în principal în Olanda.

Stibahaun

Lundehund norvegian

Norvegianul Lundehund este, de asemenea, cunoscut sub un alt nume - husky de vânătoare. O trăsătură distinctivă a reprezentanților este prezența unui șase deget de la picior pe labele lor. Acest lucru îi ajută să urce cu încredere stânci și alte suprafețe dificile. Câinii sunt foarte flexibili și rezistenți. Sunt de dimensiuni medii. Au o dispoziție echilibrată și calmă. Nu manifestă agresivitate față de oameni. Acum populația scade semnificativ. Există reprezentanți ai rasei în Norvegia. Prețul puiilor este de aproximativ 25 de mii de ruble.

Lundehund norvegian

Mastiff tibetan alb

Mastifful alb tibetan aparține raselor mari cu păr lung. Sunt albi și asta nu pentru că sunt albinoși. În zona capului se formează un fel de coamă. Părul mai lung se găsește și în zona pelviană. Un câine adult cântărește aproximativ 70 kg. Personajul este foarte calm și echilibrat. Socializarea reprezentanților rasei este destul de dificilă, deoarece este utilizată în scopuri de santinelă. Mastifii sunt suspicioși și neîncrezători. Puii costă până la un milion de dolari.

Mastiff tibetan alb

Câine Caroline

Câinele Caroline, care poate fi numit și Dingo american, seamănă doar în exterior cu frații săi neîmblânziți. Câinii nu sunt adaptați la vreme rece, nu pot sta mult în vânt. Stratul scurt și dimensiunile relativ mici nu oferă adaptabilitate la vreme rece. Punctul lor forte este toleranța lor bună la secetă. Nu se cunoaște originea rasei. În acest moment, există doar câteva sute de reprezentanți ai rasei.

Câine Caroline

Având în vedere fotografiile cu rase de câini rare cu nume, putem concluziona că parametrii animalului în sine au un efect redus asupra prevalenței acestuia. La urma urmei, există o varietate de tipuri de câini. Nu toate sunt distribuite în țara noastră și, dacă le puteți găsi, nu sunt întotdeauna crescute în creșe. Majoritatea animalelor compacte câștigă popularitate, iar cele mari sunt din ce în ce mai puțin frecvente. Iubitorii de rase rare contribuie la creșterea preferatelor lor.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cele mai rare rase de câini: primele 10