Prezentare generală a hranei pentru pisici sanabel (bosch sanabelle)

Pentru a fi sănătoasă și activă, o pisică trebuie să mănânce o dietă echilibrată și sănătoasă. În ciuda faptului că mulți proprietari încă își hrănesc animalele de companie cu ceea ce mănâncă singuri, o astfel de nutriție nu satisface în mod fundamental nevoile animalului. Dar o hrană specială selectată corespunzător pentru pisici va oferi vigoare și energie pe tot parcursul zilei, precum și va menține sănătatea animalului pentru o lungă perioadă de timp..

O opțiune excelentă pentru o astfel de mâncare pentru pisici în fiecare zi este mâncarea Bosch Sanabel.

Compoziție, clasă și tipuri de furaje

Compania germană Bosch Tiernahrung produce 2 linii de alimente pentru pisici Sanabel: super premium și un număr mic de produse premium.

Titlul de clasă super premium a furajelor Bosch Sanabel înseamnă că aceste produse sunt de o calitate foarte bună și o compoziție echilibrată, conținând toți nutrienții, vitaminele, micro și macro elementele necesare..

Există multe tipuri de alimente pentru pisici Bosch Sanabel. O astfel de alegere largă oferă posibilitatea de a selecta hrana, luând în considerare toate caracteristicile individuale ale animalului: vârsta, starea de sănătate, precum și obiceiurile gustative..

- Om nom nom!..
- Om nom nom!..

Compoziția diferitelor tipuri de furaje diferă în funcție de scopul acestuia. În același timp, există modele generale în compoziție pentru toate soiurile. Feedul Sanabel conține:

 1. Carne proaspătă de pasăre (de la 20 la 40% în funcție de tip);
 2. Ficat (minim 5%);
 3. Alte produse din carne care conferă furajelor un gust special (de exemplu, păstrăv sau miel - de la 4%);
 4. Orez (cel mai adesea), mei, orz - cereale care conțin carbohidrați complecși;
 5. Semințe de in, ulei de pește - surse de acizi grași polinesaturați;
 6. Animal gras;
 7. Boabe uscate, bogate în vitamine. Prezența fructelor de pădure în compoziție ajută, de asemenea, la prevenirea formării pietrelor la rinichi, deoarece acestea acidifică ușor urina.

În plus față de cele de mai sus, în compoziția furajelor puteți găsi pulbere de crustacee (folosită pentru prevenirea bolilor articulare), pastă de sfeclă (prebiotică), cicoare (previne dezvoltarea multor boli), flori de calendula (antiinflamatoare) și extract de yucca (scade colesterolul din sânge).

Atenţie! Toate soiurile acestui furaj nu conțin conservanți, coloranți, aditivi E și alte substanțe sintetizate chimic de orice fel. Fiecare dintre componente este de origine naturală. În plus, datorită predominanței cărnii față de alte componente și a echilibrului general al compoziției, produsul are o digestibilitate și o valoare energetică ridicate..

Pentru hrănirea zilnică

Fiecare tip de hrană pentru pisici Bosch Sanabel este recomandat pentru hrănirea zilnică. Sarcina principală a proprietarului este de a alege mâncarea care se potrivește pisicii sale..

Pe categorii de vârstă

Deoarece animalele de companie de diferite grupe de vârstă au cerințe nutriționale diferite și proporțiile lor, ținând seama de această caracteristică, sunt produse următoarele tipuri de alimente pentru pisici Sanabelle:

 1. Pentru pisoi sub 1 an. Acest aliment este potrivit și pentru pisicile însărcinate și care alăptează;
 2. Pentru hrănirea pisicilor adulte 1-7 ani;
 3. Adaptat nevoilor pisicilor de peste 7 ani.
Pentru pisoi
Pentru pisoi

Pentru hrănire restricționată

Există, de asemenea, alimente speciale Bosch Sanabelle pentru pisici, luând în considerare caracteristicile individuale ale acestora, de exemplu, pentru pisicile sterilizate predispuse la creșterea în greutate. Acest grup include, de asemenea, produse pentru pisici sedentare care nu ies și mâncare specială pentru reprezentanții raselor foarte mari. Pentru animalele de companie cu părul lung, a fost dezvoltată și o opțiune de hrană personală pentru a menține aspectul la cel mai înalt nivel.

Hrană vindecătoare

De asemenea, Bosch Tiernahrung a dezvoltat alimente specializate pentru pisici cu anumite probleme de sănătate.

Pentru animalele de companie cu boli de rinichi
Pentru animalele de companie cu boli de rinichi

Feedurile Sanabel sunt produse cu o compoziție ideală pentru:

 1. Animale de companie predispuse la alergii;
 2. Pisici cu digestie sensibilă și boli ale tractului gastro-intestinal;
 3. Animale de companie cu boli ale sistemului urinar;
 4. Pisici pentru care sănătatea dentară este importantă.

Feedul medical Bosch Sanabel are recenzii excelente de la medicii veterinari. Experții recomandă adesea aceste produse speciale pentru hrănirea constantă a pisicilor cu anumite probleme de sănătate..

Atenţie! Aceste furaje pot stabiliza starea animalelor de companie care au deja anumite boli și pot preveni dezvoltarea bolii dacă pisica are predispoziție. De exemplu, pisicile persane sunt predispuse la boli dentare, în timp ce pisicile siameze au adesea tulburări gastro-intestinale..

Recomandări de hrănire

Tipul de mâncare este selectat strict individual, luând în considerare toate caracteristicile animalului de companie.

Aportul zilnic de furaje este determinat în conformitate cu recomandările indicate pe ambalaj. În medie, o pisică mică care cântărește 2-4 kg are nevoie de aproximativ 30-60 mg de hrană pe zi. Un animal de companie mai mare care cântărește 5-7 kg necesită aproximativ 100 mg de furaje, iar pentru greutățile mari de 8-10 kg sau mai mult, norma zilnică este de la 120 mg.

Pentru sterilizat
Pentru sterilizat

Întreaga porție de mâncare ar trebui să fie dimineața în vasul pisicii. Animalul de companie alege ora mesei.

De asemenea, pisica trebuie să aibă acces la o cantitate suficientă de apă potabilă curată în orice moment..

Atenţie! De obicei pisicilor le place atât de mult mâncarea încât cer suplimente. Dar nu trebuie să depășiți cantitatea zilnică recomandată de produs, deoarece supraalimentarea regulată a animalului de companie poate duce la obezitate sau probleme cu sistemul urinar. Cantitatea exactă recomandată de producător conține proporțiile ideale de nutrienți pentru a oferi pisicii energie pentru întreaga zi..

Argumente pro şi contra

Avantajele hranei pentru pisici Sanabel includ:

 1. Compoziție echilibrată, conținut ridicat de carne naturală, surse de vitamine și minerale, mulți aditivi diferiți pentru prevenirea bolilor și îmbunătățirea sănătății animalului de companie;
 2. Absența completă a conservanților, coloranților și a altor aditivi artificiali în compoziție;
 3. Control strict al calității compoziției și condițiilor de producție;
 4. Specialiștii sunt implicați în producția de produse care elaborează recomandări și standarde nutriționale pentru un anumit grup de animale de companie;
 5. O gamă largă de produse. Pentru fiecare pisică există o mâncare perfectă pentru ea.
Delicateţe
Delicateţe

Aceste fluxuri au mai puține dezavantaje, dar puteți evidenția în continuare:

 1. Cost relativ ridicat. Mai mult, prețul este în concordanță cu calitatea produsului;
 2. Majoritatea tipurilor de alimente conțin celuloză, care este un alergen pentru unele pisici și poate irita și pereții intestinali;
 3. Unele poziții din compoziție sunt indicate inexact, fără specificități, de exemplu: făină de carne, grăsime animală. Este imposibil de cunoscut originea exactă a acestor ingrediente. În același timp, unii proprietari pretențioși preferă să cunoască numele exacte ale tuturor componentelor alimentare cu care își hrănesc animalul de companie..

Concluzie

Mâncarea pentru pisici Sanabel a fost iubită de mulți proprietari și a primit un număr suficient de recenzii pozitive. Veterinarii și proprietarii de pisici au apreciat foarte mult acest aliment pentru calitatea sa, compoziția echilibrată și alegerea multor tipuri..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Prezentare generală a hranei pentru pisici sanabel (bosch sanabelle)