Se poate administra pisicii mele aspirină?

Aspirina este un medicament indispensabil pentru ameliorarea febrei și ameliorarea durerii de diferite origini. Acest medicament este o adevărată mântuire pentru o persoană. Și unii proprietari de pisici reușesc chiar să le dea animalelor de companie. Dar unei pisici i se poate administra Aspirină? Nu orice proprietar de mustață poate da răspunsul corect la această întrebare..

Ce se întâmplă în corpul unei pisici

Întregul pericol se află în acidul acetilsalicilic, care stă la baza Aspirinei, iar în corpul mustății se transformă în acid salicilic. Și nu este îndepărtat din corpul animalului de companie pentru o perioadă foarte lungă de timp. Prin urmare, atunci când calculați doza unui astfel de medicament, ar trebui să fiți extrem de atenți cu acest medicament..

Acumularea de acid provoacă, de asemenea, o părere negativă din partea majorității medicilor veterinari care refuză categoric să administreze aspirină pisicilor.. Ei preferă să-l înlocuiască cu alte medicamente care au un efect similar asupra corpului, care sunt mai puțin dăunătoare și sunt eliminate rapid din corp. Dar apar situații când Aspirina devine pur și simplu de neînlocuit și nu puteți renunța la ideea de a da pisicii acid acetilsalicilic.

Când se prescrie utilizarea medicamentului

Există mai multe motive importante pentru care un medic își poate asuma riscuri și poate folosi acest calmant. Cele mai elementare dintre ele sunt:

 • Febra mare la o pisică care nu poate dispărea singură fără ajutor medical.
 • Necesitatea profilaxiei bolilor cardiovasculare.
 • Senzații dureroase ca urmare a diferitelor boli.
 • Senzații dureroase de natură neuronală, care, de regulă, se găsesc la animalele de companie în vârstă.
 • Inflamația țesutului cartilajului.

Cu toate acestea, dacă pisica suferă de durere, atunci utilizarea Aspirinei este mai bine înlocuită cu analgin, care este un medicament mai blând. Dar nici acest remediu nu trebuie abuzat. Utilizarea sa zilnică poate provoca tulburări patologice..

Dozajul medicamentului

În ceea ce privește doza, atunci pur și simplu nu există o schemă standard de calcul pentru acest medicament. Dozajul de aspirină pentru o pisică trebuie calculat numai de un specialist care, ținând cont de caracteristicile organismului animalului de companie cu mustață, va elabora instrucțiuni individuale pentru utilizarea aspirinei. De regulă, medicul acordă atenție greutății animalului, ce boli a suferit, vârsta lui, precum și alți indicatori importanți.

Recomandări de utilizare

Pentru ca pisica să mănânce toată doza necesară și să nu observe că puneți pe el această Aspirină complet lipsită de gust, tableta este amestecată cu mâncare. În plus, din cauza asta, o pisică mărește salivația, prin urmare, dacă dai Aspirină cu mâncare, acest proces neplăcut va trece, de asemenea, imperceptibil pentru animal și nu-i va face griji..

Semne de supradozaj

Dacă nu respectați recomandările pentru utilizarea medicamentului și, în special, nu urmați doza, atunci pisica poate deveni otrăvită. Semnele unui supradozaj cu aspirină sunt exprimate clar, astfel încât să puteți înțelege cu ușurință că problemele i s-au întâmplat pisicii. Acest lucru poate fi demonstrat de următoarele fapte:

 • animalul de companie va fi greu de auzit;
 • își va pierde orientarea în spațiu, iar acest lucru se întâmplă din cauza paraliziei sistemului nervos;
 • stomac deranjat și vărsături vor apărea;
 • pielea capătă un aspect inflamat;
 • animalul va refuza să mănânce;
 • pisica va avea multă salivă.

Și, uneori, există chiar sângerări din pasajul anal sau animalul de companie leșină, după care, de regulă, apare o comă, aceasta este așa-numita letargie a aspirinei.

După cum puteți vedea, aspirina este toxică, deoarece imediat ce observați simptomele otrăvirii cu acest medicament, ar trebui să începeți imediat să acționați. În această privință, nu fiecare zi este importantă, ci fiecare secundă. Prin urmare, ar trebui să apelați imediat un medic veterinar. În așteptarea sosirii sale, clătiți bine stomacul pisicii, astfel încât cât mai puțin acid acetilsalicilic să fie absorbit în fluxul sanguin și răspândit în tot corpul. Pentru a face acest lucru, animalului trebuie să i se dea multă apă de băut și astfel să provoace vărsături. Acest lucru se face de aproximativ două ori. După aceea, pisicii i se administrează aproximativ 5 comprimate de cărbune activ. Și amintiți-vă că primele 12 ore sunt cele mai importante, în acest timp vă puteți salva pisica de la moarte..

Pentru a determina gradul de otrăvire, medicul veterinar va lua urină de la animalul dvs. de companie și va efectua un test biochimic de sânge. Cu o astfel de otrăvire, se vor observa anemii și tulburări ESR. Coagularea sângelui va scădea foarte mult, cu cât otrăvirea este mai mare, cu atât acest proces va avea loc mai lent..

În formele foarte severe de supradozaj, pisica este creditată cu medicamente care vor ajuta la vindecarea tractului gastro-intestinal și vor promova vindecarea rănilor de pe membranele mucoase..

Contraindicații pentru utilizarea medicamentului

Pe lângă riscul de otrăvire, există și contraindicații, care indică faptul că animalul de companie cu mustață nu trebuie administrat Aspirină. Cele mai elementare dintre ele includ următorii indicatori:

 • pisoi care poartă;
 • perioada de lactatie;
 • coagulare slabă a sângelui la un animal de companie;
 • boală de rinichi;
 • lipsa vitaminei K;
 • pisica este alergică la acest medicament;
 • prezența bolilor tractului gastro-intestinal.

Dacă aveți nevoie să dați pisoiului Aspirină, atunci acordați atenție vârstei sale. Pentru bebelușii care nu au împlinit vârsta de șase luni, acest medicament este foarte periculos și utilizarea sa este strict interzisă..

Un fapt interesant este că Aspirina nu reprezintă o amenințare atât de mare pentru corpul câinelui, iar acest animal este adesea creditat cu tratarea diferitelor boli..

După cum puteți vedea, o doză de aspirină este foarte periculoasă. Înainte de a da acest medicament pisicii dvs., ar trebui să decideți dacă sunteți gata să-i riscați sănătatea și chiar viața. Prin urmare, înainte de a lua un astfel de tratament dubios, este necesar să consultați un specialist și să cântăriți cu atenție argumentele pro și contra.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Se poate administra pisicii mele aspirină?