Ameliorarea durerilor de pisică cu ketonal

Durerea este un semnal al unei defecțiuni a corpului uman sau animal. Ea este cea care indică boala în organism. Pisicile, ca și oamenii, suferă, de asemenea, de dureri severe în timpul bolii. Durerea poate provoca chiar șoc dureros, care este uneori fatal. Pentru a ameliora durerea unui animal, utilizați Ketonal pentru o pisică.

Ketonal este un medicament utilizat pentru tratarea durerii la om. Vândut în farmacii fără prescripție medicală. Aparține grupului de antiinflamatoare nesteroidiene. Ingredientul activ este ketoprofenul. Ketonal are proprietăți analgezice și antiinflamatoare. Are un ușor efect antipiretic. Ketonal este produs sub formă de tablete, gel pentru uz extern, supozitoare, capsule și soluție injectabilă. În funcție de forma de eliberare, Ketonal atinge concentrația maximă în sânge în 65-120 de minute.

Indicații pentru utilizarea Ketonal la pisici:

  • oncologie;
  • artrita (reumatoida, traumatica, osteoartrita);
  • trauma;
  • perioada postoperatorie;
  • fracturi.

Pentru tratamentul la pisici, Ketonal este utilizat în fiole pentru injecții intramusculare. Medicamentul este injectat în greabăn. Veterinarii prescriu adesea Ketonal la pisică, doza este de 1 mg / kg de greutate corporală de două ori pe zi. În orice caz, doza trebuie selectată de medic, luând în considerare greutatea, vârsta și sănătatea pisicii. Cu o doză selectată incorect de Ketonal, la un animal poate apărea o supradoză și otrăvirea cu medicamente. În caz de supradozaj, clătiți imediat stomacul pisicii și consultați un medic.

Simptomele unui supradozaj ketonal la pisici:

  • greață și vărsături;
  • perturbarea rinichilor;
  • somnolenţă;
  • pierderea orientării în spațiu.

Din păcate, nu doar oamenii fac cancer. Această boală este destul de frecventă la pisici. Durerea în cancer este foarte puternică. Când proprietarii nu doresc să eutanasieze animalul de companie și se luptă până la ultima, atunci nu puteți face fără ajutorul analgezicelor. Cel mai adesea, aceste medicamente trebuie injectate în fiecare zi. Medicamentele pentru durere sunt deseori necesare după operație..

Pisicile au și artrită. Cu artrita, țesutul din și în jurul articulațiilor se inflamează. Întrebări și probleme cu articulațiile pot apărea la pisicile cu exces de greutate, defecte congenitale, cu vârsta. În stadiile inițiale ale bolii, pisica nu va arăta că este îngrijorată de durere. Pisica poate părea șchioapă, agresivă, nedorind să alerge și să sară, umflarea labelor. Artrita este foarte dureroasă pentru animal, astfel încât pot fi necesare analgezice.

Pisicile suferă uneori în lupte cu rudele, cad de la înălțime și cad în ghearele câinilor. Pentru fracturi sau alte leziuni grave, Ketonazolul va ajuta la facilitarea vindecării rănilor. Dacă o pisică este lovită de o mașină, atunci cu siguranță va avea nevoie de un anestezic, de exemplu, Ketonal, deoarece durerea cauzată de o vătămare poate provoca un șoc dureros. Poate fi fatal la un animal. Cu șoc traumatic, poate apărea vasospasm. În acest caz, este necesar să se injecteze corticosteroizi. Dar acest lucru ar trebui făcut de către un medic veterinar..

Pisica nu poate spune despre durerea sa. Trebuie să urmăriți simptomele durerii. Ea informează despre asta zumzând, miaunând, refuzând să mănânce și să bea. Deseori animalul nu poate ajunge la toaletă din cauza durerii și merge sub el însuși. Cu unele boli ale sistemului genito-urinar, pisica nu poate merge la toaletă din cauza durerii. Vizita la toaletă este însoțită de strigăte puternice ale animalului. Ketonal va ajuta la ameliorarea durerii și va merge la toaletă.

Injecțiile catonale sunt adesea utilizate în practica veterinară, deoarece și-a demonstrat eficacitatea ridicată. Are un preț accesibil. Nu confundați Ketonal cu Ketorol! Acesta din urmă este contraindicat la pisici, deoarece duce la sângerări în stomac. Multe analgezice pentru oameni nu sunt potrivite pentru pisici. Medicamentele interzise includ: analgin, aspirină, paracetamol. De asemenea, medicamentele pentru câini nu sunt întotdeauna potrivite pentru pisici. Prin urmare, atunci când alegeți o astfel de terapie, trebuie să consultați întotdeauna un medic veterinar..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Ameliorarea durerilor de pisică cu ketonal