Pisica pallas acasă

Pisicile domestice nu sunt doar animale de companie din rase familiare. Pisica Pallas acasă este un mare exotic. Există oameni care sunt gata să-și facă prietenul blănos un animal unic care este pe cale de dispariție și, pentru a nu dispărea de pe fața Pământului, are nevoie de ajutor serios de la oameni..

Caracteristicile manul

Pisica lui Pallas care trăiește cu o persoană într-o casă nu devine un animal de companie obișnuit. Spre deosebire de unele pisici sălbatice, cum ar fi caracalele și servalele, care sunt complet domesticite, pisica lui Pallas păstrează întotdeauna inundații sălbatice, chiar dacă începe să aibă încredere în proprietar. Din această cauză, dacă pisica decide că este în pericol, se va apăra de persoana care l-a crescut, provocându-i daune grave cu dinții și ghearele, care sunt mult mai lungi și mai puternice decât cele pe care le au pisicile domestice..

Este general acceptat faptul că un animal sălbatic, dacă este luat în casă în copilărie, se obișnuiește cu proprietarul și după un anumit timp devine complet îmblânzit. Această afirmație nu se aplică pentru manul. Este imposibil să se prevadă ce fel de manul de pisică domestică va crește. Chiar dacă un pisoi sălbatic a fost dat să fie crescut de o pisică domestică care îl crește cu pisoii săi, nu se poate fi sigur că, după ce s-a maturizat, pisica lui Pallas nu va căuta singurătatea, ascunzându-se de oameni și de alte pisici cu care a crescut..

În același timp, există indivizi care, crescând într-o casă, devin loiali stăpânului lor și mențin o relație strânsă cu ei de-a lungul vieții. Astfel de cazuri sunt rare și, prin urmare, atunci când decideți să aveți un manul în casa dvs., nu ar trebui să vă concentrați pe astfel de excepții în domesticirea unei pisici sălbatice..

Atunci când decideți să vă așezați o pisică Pallas, trebuie să țineți cont de faptul că, cel mai probabil, animalul va rămâne sălbatic, deși nu agresiv. Comportamentul lui Manul față de ceilalți de acasă va păstra un caracter similar cu obiceiurile sale în sălbăticie. Animalul de companie va încerca cu toată puterea să reducă la minimum contactul cu o persoană, ascunzându-se în locuri izolate.

De asemenea, este important să ne amintim că pisica are nevoie de o suprafață mare pentru mers.. Datorită faptului că pisica lui Pallas poate părăsi ușor casa și nu este legată de ea, pentru plimbări este optim să amenajați și să echipați o incintă pentru pisici în care:

  • casa,
  • șezlonguri pentru relaxare,
  • structuri de alpinism,
  • băutor,
  • alimentator.

Dacă doriți, este posibil să păstrați manul în incintă tot timpul anului. Animalele tolerează bine temperaturile scăzute atunci când există un adăpost bun. Pentru a face acest lucru, va trebui să izolați calitativ casa pisicii, astfel încât chiar și în îngheț sever, animalul să se simtă confortabil.

Dificultăți ale conținutului de acasă

Păstrarea pisicilor sălbatice ca animale de companie nu este ușoară și nu întotdeauna justificată. După ce ați decis să aveți o mană acasă, trebuie să fiți pregătiți pentru o serie de dificultăți care apar cu un astfel de cartier. Această pisică sălbatică este autosuficientă și, prin urmare, nu are deloc nevoie de oameni și alte animale, cu excepția rozătoarelor, cărora pisica lui Pallas îi place să vâneze. Pisica lui Pallas nu este acea pisică domestică afectuoasă cu care sunt obișnuiți toți - și nu va sta pe genunchi, bucurându-se de comunicarea cu proprietarul său. Păstrarea pisicii lui Pallas acasă este asociată cu probleme grave.

  • Comportament agresiv față de copii, dacă aceștia devin excesiv de persistenți cu animalul, impunându-i comunicarea și, în special, încercând să-l scoată din bârlogul ales. Nu sunt pisicile tale obișnuite.
  • Daune pentru tot ce este în jur. Pisicile lui Pallas sunt similare cu puii adolescenți care tind să strice mobilierul și pantofii mestecându-i. Pisica va încerca cu plăcere multe lucruri pe dinte și va zgâria în mod constant mobilier, pereți, perdele și chiar linoleum. Datorită rezistenței speciale a dinților și a labelor, daunele cauzate de manul care locuiește acasă este foarte semnificativ. După ce te-ai așezat într-un animal, trebuie să scoți lucrurile scumpe din zona de acces. Pisicile lui Pallas nu sunt pisici domestice care contează cu proprietarul.
  • Probleme cu tratamentul. Datorită particularităților comportamentului unei pisici sălbatice, dacă are probleme de sănătate, nu le puteți acorda imediat atenție. De asemenea, datorită faptului că animalul este prudent față de oameni, va fi destul de dificil pentru un medic veterinar să îl examineze calitativ. O problemă suplimentară va fi faptul că sunt puțini specialiști care cunosc caracteristicile acestor animale. Prin urmare, tratamentul pisicii lui Pallas va fi cel mai probabil efectuat într-un mod similar cu ceea ce primesc pisicile domestice, ceea ce nu este adevărat.
  • Muta constantă. Pisica lui Pallas are un strat deosebit de gros de până la 7 cm lungime. Muta pisicii este foarte rapidă toamna și primăvara. În restul anului, lâna manul este înlocuită activ și, prin urmare, bucățile sale vor fi prezente în mod constant în apartament. Pentru a reduce poluarea apartamentului cu lână, este necesară pieptănarea regulată a animalului de companie exotic, ceea ce este extrem de dificil dacă este prea sălbatic. Pisicile domestice năvălesc de 2 ori pe an.
  • Instinctul de vânătoare. Pisica este puternică și perfect adaptată pentru vânătoarea nu numai a rozătoarelor mici, ci și a marmotelor, din care cauză poate fi periculoasă pentru animalele de companie mici, inclusiv pentru cățeluși și câini mici, pe care animalul de companie poate decide să le mănânce ca vânatul proaspăt.

Dacă se achiziționează o pereche de pisici Pallas pentru a începe să le reproducă acasă, această decizie poate fi numită o greșeală. Este aproape imposibil să obții descendenți de la animale într-un apartament. Între ele, pisica și pisica vor concura constant pentru teritoriu și cele mai bune locuri pentru singurătate..

Atunci când intenționați să stabiliți un manul în casa dvs., merită să cântăriți în mod sobru toate avantajele și dezavantajele unui astfel de animal de companie. Oricât de atractivă ar fi această pisică de stepă, rămâne întotdeauna o fiară sălbatică pentru care o persoană nu poate fi nu numai un stăpân, ci și doar un tovarăș. Pisicile domestice acceptă proprietarul ca însoțitor..

Când așezați acest prădător de stepă acasă, este important să vă amintiți că, chiar crescut dintr-un pisoi, nu puteți numi un pallas complet îmblânzit. Pisicile lui Pallas nu sunt pisici domestice. Animalul nu își schimbă natura iubitoare de libertate în confortul casei și se străduiește întotdeauna să se întoarcă la viața sa naturală. Alegerea unui manul în locul unei pisici domestice este o soluție destul de originală.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pisica pallas acasă