Oxitocină pentru a spori contracțiile la o pisică

Oxitocina este un medicament hormonal care afectează contracția uterină, celulele mioepiteliale și canalele mamare. În corpul unei pisici, este un hormon din lobul posterior al glandei pituitare, care este produs în timpul contracțiilor și atunci când mameloanele sunt iritate. Oxitocina în timpul livrării la pisici este utilizată pentru a expulza rapid fătul pisoiului și pentru a reduce și mai mult.

Când oxitocina nu poate fi utilizată

Printre contraindicații se remarcă:

  • cicatrici pe mușchii netezi, inclusiv uterul. Poate provoca leziuni..
  • Malpoziție. Utilizarea oxitocinei nu este recomandată dacă fătul este piperat în uter: acest lucru poate provoca leziuni fatale pisoiului.
  • Tahicardie și bronhospasm. Acest lucru reprezintă o amenințare nu numai pentru pisoi, ci și pentru animal, care nu poate tolera nașterea și efectele hormonale ale terților..
  • Intoleranţă. Injectarea unei pisici cu oxitocină după naștere și înainte trebuie făcută numai în consultare cu un medic veterinar. Nu orice animal de companie tolerează efectul medicamentului, care depinde de predispoziția individuală a corpului.

Cum se calculează doza?

Dozajul de oxitocină este adecvat pentru greutatea pisicii. Este mai bine să conveniți asupra cantității de ml cu medicul veterinar pentru a preveni supradozajul și amenințările la adresa vieții animalului și a pisoiului. Substanța se injectează numai între contracții: și numai dacă s-au calmat, pentru a stimula din nou mușchii netezi.

Obstetricia implică introducerea a 0,2 până la 0,3 ml de oxitocină la un moment dat la greabăn: administrarea intramusculară îmbunătățește reacția. Principalul lucru este că canalul de naștere trebuie să fie deschis pentru perioada de introducere. Când contracțiile sunt încetinite, pisoiul are nevoie de ajutor: fătul este eliberat cu grijă de piele.

Intoleranța individuală la oxitocină permite utilizarea altor medicamente. Uneori este permis să luați gluconat de calciu, Gamavit. Cu toate acestea, dacă timpul nașterii pisicii trece în mod normal și fără întârziere (de obicei pisicile poartă pisoi timp de aproximativ 60 de zile), nu merită să jignească și să ajute cu mijloace medicale. Prima dată când o pisică naște de obicei un pisoi fără probleme. Munca dificilă începe între 9-10 ani.

Cum să ajute animalele de companie după naștere?

După naștere, pisicii ar trebui să i se administreze oxitocină dacă contracțiile au fost inegale. Aceasta înseamnă că contracțiile sunt slabe și este necesară stimularea artificială pentru a restabili animalul..

Puii slăbiți pot fi picurați cu Traumvel. Este un calmant: picurat la fiecare 20 de minute timp de 2 ore în gură.

În timpul nașterii, este posibil să i se administreze pisicii oxitocină, dar după aceea nu ar trebui să se facă dacă s-au observat pierderi profunde de sânge în timpul nașterii pisoiilor. Stimularea excesivă poate rupe pereții uterului. Dacă nu au existat complicații, oxitocina se administrează în decurs de 3 ore de la nașterea pisoiilor, iar doza de 0,25 ml se repetă la fiecare 30 de minute la fiecare două zile..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Oxitocină pentru a spori contracțiile la o pisică