Contracepția pentru pisici

Căldura, dorința sexuală, sarcina și descendenții sunt procese naturale în viața unei pisici, pentru care fiecare proprietar ar trebui să fie pregătit. Chiar înainte de a cumpăra un pisoi, trebuie să decideți cum intenționați să controlați instinctele unui animal de companie. Mulți proprietari folosesc contraceptive orale în acest scop - picături contraceptive și pastile pentru pisici. Ce medicamente sunt cele mai eficiente și de ce această metodă de control al nașterii nu este încurajată de către medicii veterinari?

Conținut

În habitatul lor natural, pisicile sunt în căldură de aproximativ două ori pe an. În condiții de casă, atunci când animalul de companie primește o cantitate suficientă de hrană pe tot parcursul anului și nu suferă de dezastre meteorologice, estrusul poate apărea o dată la două luni, iar pentru unele animale de companie chiar mai des. Astfel, contracepția pentru pisici este utilizată de cel puțin două până la trei ori pe an și, în majoritatea cazurilor, mult mai des. Aceasta înseamnă că de mai multe ori pe an, proprietarul aranjează sănătatea animalului de companie pentru testarea rezistenței, schimbând artificial fundalul hormonal, încetinind sau prevenind procesele naturale.
Vă rugăm să nu aveți încredere în informațiile de pe pachet. Asigurați-vă că consultați medicul veterinar înainte de a utiliza orice contraceptiv pentru pisici. Un medic competent vă va spune cum să minimizați riscurile și ce medicament este preferabil într-un anumit caz.

Creșterea și contracepția

Dacă proprietarul dorește să împerecheze un animal de companie în viitor, este extrem de nedorit să se utilizeze astfel de medicamente. Este mai înțelept să supraviețuiești unei perioade dificile, protejând pisica de comunicarea cu sexul opus. Dacă un animal de companie este prea activ în apelarea unui partener, este permis să folosească sedative ușoare pe bază de plante, dar numai la recomandarea unui medic veterinar.

Măsuri forțate

În unele cazuri, contracepția pentru pisici este o necesitate. De exemplu, în acest moment este imposibilă sterilizarea unui animal de companie din motive medicale, iar casa conține animale de diferite sexe. Într-o astfel de situație, este necesar să consultați un medic veterinar. După examinare și analiză, medicul va prescrie un medicament care întârzie perioada de est în timp sau face imposibilă fertilizarea..
Este imperativ să urmați exact toate instrucțiunile. Utilizarea contracepției la momentul nepotrivit sau în doza greșită crește considerabil riscul efectelor secundare menționate mai sus..
Formularul de lansare nu joacă un rol special. Fie că este vorba de picături, pastile sau injecții contraceptive pentru pisici, este important ca medicul veterinar să vă prescrie medicamentul. Următoarele medicamente sunt populare în Rusia, lista este dată doar cu titlu informativ:
 • Stop-sex: hormonul sintetic megestrol, Rusia.
 • Bariera sexuala: hormon sintetic mepregenol acetat plus etinilestradiol (estrogen), Rusia.
 • Contra sex: gestageni plus estrogeni, Rusia.
 • Gestrenol: propionat de mepregenol plus etinilestradiol, Rusia.
 • Covinan: hormon sintetic proligestone, Olanda.
 • MedroPet: hormon sintetic medroxiprogesteron, Letonia.
 • Perlutex: hormon sintetic medroxiprogesteron, Danemarca.
 • Distribuie pe rețelele de socializare:
  Așa arată
  » » Contracepția pentru pisici