Revizuirea picăturilor populare de nas de pisică

În tratamentul rinitei de diferite etiologii, diferite picături de nas pentru pisici sunt indispensabile. Articolul descrie principalele medicamente veterinare, precum și ce medicamente pot fi utilizate pentru combaterea rinitei la pisici..

Picături de nas pentru pisici

Bolile cavității nazale la pisici sunt destul de frecvente la medicii veterinari. De regulă, ca parte a unui tratament combinat, se utilizează întotdeauna medicamente pentru picurare, care sunt administrate animalelor direct în căile nazale. Dar care picături nazale pentru pisici sunt sigure și eficiente?

Anandin

Unul dintre cele mai frecvente medicamente pentru tratament rinita. În plus, medicamentul poate fi utilizat în tratamentul bolilor de ochi și urechi..

Compoziția include glucaminopropilcarbacridonă, care are un efect antiinflamator pronunțat. În plus, ingredientul activ îmbunătățește starea imună locală și generală a corpului. Se disting următoarele indicații de utilizare:

 • Rinita bacteriană și viral origine.
 • Instrumentul poate fi utilizat ca medicament auxiliar în tratamentul inflamației fungice a cavității nazale (Anandin singur nu poate face față ciupercilor).
 • În plus, medicamentul ajută la gestionarea rinitei. etiologie alergenică.

Când utilizați medicamentul, de obicei nu există dificultăți:

 • Pentru rinita ușoară, se picură două picături în fiecare nară de două ori pe zi. Perioada de utilizare este de aproximativ o săptămână.
 • În cazul rinitei cu intensitate medie și puternică a procesului inflamator, doza poate fi ajustată la trei sau patru picături în fiecare nară, frecvența de utilizare poate fi crescută de până la trei ori pe zi. Durata de utilizare în acest caz nu trebuie să depășească două săptămâni..

Fosprenil

Acest remediu este considerat unul dintre cele mai eficiente medicamente antivirale naturale. Se face pe baza unui extract din ace de pin, datorită căruia este complet sigur pentru sănătatea animalului. Există astfel de indicații pentru utilizarea sa:

 • Rinita de origine virală și bacteriană.
 • Leziunile ulcerative și erozive ale mucoasei nazale de orice etiologie.

Dar! De regulă, Fosprenil este utilizat în terapia combinată în tratamentul multor boli infecțioase., astfel încât: "ciuma", peritonită infecțioasă, ciuma carnivorelor și calciviroza. Faptul este că extractul de ac de pin conținut în medicament îmbunătățește rezistența nespecifică și ajută corpul pisicii să facă față unei infecții virale.

De regulă, acest medicament este prescris în formă orală, dar cu rinită severă (care însoțește aproape întotdeauna bolile virale), este instilată în fiecare nară de până la patru ori pe zi. Se recomandă utilizarea medicamentului timp de maximum două săptămâni. Dacă continuați să-l picurați după această perioadă, riscul de a dezvolta reacții alergice crește..

Maxidină

Un alt medicament care poate fi, de asemenea, instilat în nasul pisicii și care este un bun agent imunomodulator. Principalul ingredient activ este piridin-2,6-dicarboxilat de germaniu. O substanță cu un nume atât de complicat are un efect foarte bun asupra corpului animalului:

 • Crește rezistența nespecifică.
 • Accelerează procesele de regenerare, permițând membranelor mucoase deteriorate să se vindece mai repede.

Poate fi utilizat în următoarele cazuri:

 • Rinotraheita infecțioasă.
 • Calciviroza.
 • Cu rinită pe un fundal puternic hipotermie etc..

Metoda de aplicare este extrem de simplă: trei până la cinci picături de medicament sunt instilate în fiecare nară. Frecvența de utilizare - de până la cinci ori pe zi. Pe lângă tratarea cavității nazale, se recomandă irigarea gurii animalului în același timp (doză - până la 0,5 ml la un moment dat). Acest lucru va accelera procesul de vindecare. Durata cursului tratamentului este de până la două săptămâni la rând.

Timogen

De fapt, acest medicament poate fi considerat un analog al Maxidinei: medicamentul are, de asemenea, un efect imunomodulator pronunțat și are un efect benefic asupra imunității animalului de companie. Principalul ingredient activ este alfa-glutamil-triptofan. Remediul este blând și foarte eficient:

 • Crește viteza proceselor de regenerare atât de mult încât se recomandă utilizarea acesteia pentru rinita ulcerativă..
 • Crește semnificativ rezistența nespecifică, motiv pentru care este foarte eficientă în tratamentul patologiilor de origine virală.

Două picături de medicament sunt instilate în fiecare nară. Frecvența de utilizare - o dată pe zi. Durata tratamentului este de până la cinci zile la rând, dar, dacă este necesar, această perioadă poate fi prelungită semnificativ.

Medicamente „umane” pentru răceala obișnuită

Și acum vom lua în considerare o situație care este probabil familiară pentru mulți crescători cu experiență: pisica „revarsă” din nas, dar medicamentele descrise mai sus nu sunt la îndemână (sau este nevoie de un remediu cu efect vasoconstrictor). Există o mare tentație de a vă ajuta animalul de companie folosind câteva picături din trusa de prim ajutor de acasă. Este posibil să faci asta?

În majoritatea cazurilor, nu ar trebui să faceți acest lucru. Motivul este simplu - astfel de medicamente utilizate în medicina veterinară nu au fost certificate, cum va reacționa corpul animalului la utilizarea lor este o întrebare foarte mare. Dar, totuși, în situațiile în care nu există altă alternativă, este permisă utilizarea unor medicamente.

Lista medicamentelor pentru rinită potrivite pentru pisici

 • Naftizin. Medicamentul este extrem de controversat, dar efectul său vasoconstrictor este excelent. Se recomandă amestecarea acestuia cu apă și dexametazonă într-un raport 1: 1: 1. În acest caz, picăturile vor ajuta pisica să respire, iar procesul inflamator va fi eliminat. Atenţie! Atunci când utilizați naftizină, riscul de a dezvolta reacții alergice este destul de mare și, prin urmare, antihistaminicele ar trebui să fie întotdeauna la îndemână! Picurând nu mai mult de o picătură în fiecare nară, nu mai mult de două ori pe zi și nu mai mult de trei zile la rând.
 • Derinat. Remediu suficient de eficient și, datorită „moliciunii” sale, medicamentul este adesea utilizat în pediatrie. Puteți picura două picături în fiecare nară, de până la trei ori pe zi, trei zile la rând (după consultarea unui medic veterinar, poate fi mai lung).
 • Pinosol. Nu este potrivit pentru toate animalele (și nu pentru toți oamenii), dar este un medicament natural și destul de eficient. Puteți picura două sau trei picături în fiecare nară, de până la trei ori pe zi, durata tratamentului este de până la o săptămână. Dar! Riscul de alergii este ridicat, așa că păstrați antihistaminicele în stoc.
 • Protargol. Bine potrivit pentru tratamentul rinitei purulente. Două picături în fiecare nară de trei ori pe zi, până la patru zile la rând.
 • Vibrocil. Este, de asemenea, un medicament destul de sigur, adesea utilizat în pediatrie. Puteți îngropa o picătură în fiecare nară, de două ori pe zi. Durata tratamentului - până la cinci zile (în unele cazuri, este permisă utilizarea medicamentului o săptămână întreagă).

Important! Repetăm ​​încă o dată că toate aceste medicamente, în ciuda eficacității lor, nu au fost prevăzute inițial pentru utilizare în medicina veterinară. Utilizarea lor este potențial periculoasă și, prin urmare, proprietarul poate practica utilizarea acestor picături exclusiv pe propria pericol și risc! Vă sfătuim să consultați un medic veterinar.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Revizuirea picăturilor populare de nas de pisică