Puricii de pisică sunt periculoși pentru oameni?

Puricii de pisică este o insectă fără aripi, cu picioarele din spate împingătoare. Picioarele puternice îi permit să sară la o distanță de până la 30 cm. Corpul, alungit și comprimat pe părți, este conceput de natură pentru o mișcare rapidă pe părul de pisică, câine, șobolan. Puricii sar de la pisici la oameni? Cât și cât de periculos este un astfel de cartier pentru o persoană?

Puricii nu trăiesc permanent în blana pisicilor - apar periodic în căutarea hranei. Paraziții flămânzi pot mușca oamenii deoarece caută orice creatură cu sânge cald la îndemână, folosind mirosul și viziunea excelente.

Dacă o persoană este în apropiere, dăunătorul sare peste el și mușcă de mai multe ori. Când este plin, sare de pe el, găsește un loc retras și se ascunde până când îi este foame din nou.

Puricii într-un pisoi

Mușcături

Parazitul, în contact cu pielea, îl străpunge - senzația este aceeași ca atunci când este înțepată cu un ac. Sângele nu iese din rană - în locul său se formează un mic hematom și roșeață. Zona afectată mâncărime, de multe ori apare o erupție cutanată, se formează vezicule.

Mușcăturile de purici sunt localizate pe toate zonele expuse ale corpului, inclusiv:

 • pe burta;
 • înapoi;
 • fese;
 • picioare;
 • picioare.

Este important! Cel mai adesea, paraziții mușcă picioarele, iar alte locații lovesc noaptea, când victima doarme profund, nu rezistă și nu reprezintă un pericol pentru ei.

Mușcăturile de purici pe picioarele umane

Pericol

Puricii de pisici sunt periculoși pentru oameni nu numai prin mușcături - sunt purtători de boli grave, inclusiv:

 • Dermatită masivă. Un simptom al procesului inflamator este erupții cutanate multiple, mâncărime, uscăciune, peeling. Așa reacționează corpul la mușcăturile de insecte..
 • Intoxicaţie. Apare adesea atunci când un purice este ingerat cu alimente..
 • Bruceloză. Insidiositatea infecției este că afectează organele și sistemele interne, până la moarte inclusiv.
 • Eritermă târâtoare - se manifestă ca ulcere pe piele, asemănătoare cu noduli compactați. Durerea apare la contactul cu ei. O infecție bacteriană se numește infecție târâtoare, deoarece acoperă treptat zone noi ale pielii..
 • Alergie. Reacția este diferită - de la roșeață și erupții la febră mare, febră și șoc anafilactic.
 • Antraxul este o patologie severă care afectează organele interne, provocând intoxicații severe și moartea pacientului.

Consecințele enumerate mai sus oferă o idee clară despre cât de periculoase sunt puricii de pisică pentru oameni. Pentru a evita consecințele ireversibile, mușcăturile trebuie tratate corespunzător.

Mușcături de purici

Tratament

Tratamentul zonei afectate se efectuează în mai multe etape:

 1. Rana este spălată cu apă caldă cu săpun.
 2. Locul mușcăturii este tratat cu peroxid de hidrogen sau altă soluție antiseptică.
 3. Se aplică gheață (pentru a evita hematomul) sau se folosește o compresă rece. Ar trebui schimbat la fiecare 20-25 de minute..

Cel mai mare disconfort este mâncărimea la locul mușcăturii. O soluție slabă de sodă sau unguent sulfuric vă va ajuta să faceți față. Puteți trata rana cu iod sau verde strălucitor.

Este important! Nu puteți pieptăna mușcăturile de purici - există mai multe bacterii pe mâini și sub unghii. Intrarea lor în rană duce la alte complicații supărătoare.

Dacă erupția cutanată și mâncărimea persistă, apar simptomele tipice dermatitei, antraxului și altor patologii enumerate mai sus, trebuie să apelați imediat o ambulanță sau să mergeți la cel mai apropiat spital. Cu cât începe tratamentul mai devreme, cu atât sunt mai mari șansele de recuperare.

Combaterea cauzei principale

După ce am aflat că puricii se transmit oamenilor de la pisici, este necesar să se elimine cauza principală prin eliminarea paraziților de pe animal și din apartament.

Prezența insectelor poate fi determinată de schimbări în comportamentul animalelor de companie. La început, aproape că nu se schimbă, dar odată cu creșterea numărului de purici, pisica începe să devină nervoasă, smulge părul în bucăți, miaună mai des decât de obicei și doarme neliniștit. Pe corp apar răni cauzate de mușcături și zgârieturi.

Puricii într-o pisică

Comportamentul pisicii se schimbă pe măsură ce boala progresează: dintr-un animal activ și vesel, se transformă într-o creatură iritată lent. Unele persoane dezvoltă pete chele, își pierd pofta de mâncare și slăbesc. Stare critică, plină de moartea animalului.

Pentru prevenire și tratament, este necesar să tratați regulat animalul de companie cu picături speciale, spray-uri, să folosiți gulere și șampoane de la paraziți.

Concentratele speciale sunt folosite pentru a ucide insectele în interior. Medicamentele sunt diluate cu apă în proporția corectă și pulverizate dintr-o sticlă de pulverizare din jurul apartamentului.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Puricii de pisică sunt periculoși pentru oameni?