Ce sunt tunsorile pentru pisici?

Aproape toată lumea și-a văzut câinii tăiați. Poate arăta atât drăguț, cât și amuzant. Și este cu siguranță amintit mult timp. Dar puțini oameni au văzut o fotografie cu tunsori de pisică. Acest lucru este chiar mai puțin frecvent în viață. Desigur, pisicile stau acasă, spre deosebire de câini, și doar proprietarii își observă coafurile. De ce pisicile au nevoie de această procedură? Cât de recomandabil este? Și cum ar putea arăta un animal de companie după o tunsoare?

Există o varietate de motive pentru tăierea animalului de companie.:

Mats. Multe rase de pisici au un strat destul de lung și gros. Reprezentanții raselor sălbatice tolerează mai bine căldura, iar blana lor nu își pierde aspectul în nicio situație. Dar nu toți proprietarii unei haine de blană „bogate” au fost atât de norocoși. De exemplu, haina unei pisici persane cade rapid, își pierde aspectul și se acoperă cu încurcături. Îndepărtarea încurcăturilor este necesară nu numai pentru a îmbunătăți aspectul estetic al animalului de companie.. Sunt capabili să dea astfel de probleme.:

 • strângerea pielii;
 • durere pe piele sub covorase;
 • disconfort psihologic pentru animal;
 • încălcarea fluxului sanguin;
 • încălcarea transferului de căldură;
 • apariția și reproducerea diverselor bacterii.

În cele mai avansate cazuri, chiar și larvele de insecte și insectele în sine pot fi găsite în rogojini.

Căldură. În timpul căldurii de vară, pisicile suferă de temperaturi ridicate, nu mai puțin, dacă nu chiar mai multe, decât oamenii. Rasele sălbatice sunt mai adaptabile la o mare varietate de condiții naturale și meteorologice și tolerează căldura mai ușor. Dar rasele domestice cu blană suferă pe tot parcursul sezonului cald. Schimbul lor de căldură este deranjat. Datorită temperaturii corporale crescute, sarcina pe toate sistemele și organele pisicii crește. Activitatea și apetitul animalului scad.

Înghițirea și regurgitarea lânii. Toate pisicile își curăță haina de blană intens de mai multe ori pe parcursul unei zile. În acest timp, este inevitabil să înghiți o parte din lână. Apoi, proprietarii se confruntă cu regurgitare a bucăților de lână în diferite locuri. Procesul de regurgitare în sine este destul de neplăcut pentru animalul însuși, iar rezultatele acestuia sunt pentru proprietarii pisicii. Dacă pisica nu regurgită părul, atunci aceasta înseamnă că fie este excretată cu fecale, fie se acumulează în tractul gastro-intestinal. Ulterior, acest lucru poate duce la obstrucție intestinală și poate fi necesară o intervenție chirurgicală.

Motive medicale. Uneori pisicile pot avea nevoie de îngrijire din cauza diferitelor afecțiuni medicale:

 • boli de piele (dermatită, lichen);
 • paraziți (purici);
 • bolnav al tractului gastro-intestinal;
 • lucru excesiv activ al glandelor sebacee.

Necesitatea de a tăia pisica poate apărea din alte motive. Apariția unui animal de companie acasă duce la unele inconveniente, iar proprietarii trebuie să se obișnuiască cu noi condiții, să schimbe și să dezvolte noi obiceiuri. Pisicile pufoase necesită mult mai multă atenție, iar haina lor frumoasă de blană poate fi dificilă și supărătoare. Adesea, proprietarii recurg la tăierea animalelor de companie din următoarele motive:

 • Purtarea lentilelor de contact. Părul pisicilor rămâne pe obiectele de uz casnic, zboară în aer. Obținerea obiectelor străine pe lentilele de contact este extrem de nedorită..
 • Alergie la lână. Desigur, cea mai înțeleaptă opțiune este să nu ai animale de companie cu blană dacă ai o astfel de alergie. Cu toate acestea, oferirea prietenului tău blând nu este nici cea mai bună opțiune pentru majoritatea proprietarilor. Îngrijirea unei pisici va ajuta la îmbunătățirea semnificativă a sănătății.
 • Incapacitatea de a acorda atenția cuvenită periajului regulat al animalului. Este necesar să piepteneți pisicile pufoase în fiecare zi. În cazuri extreme - de 3-4 ori pe săptămână. În absența acestei proceduri de îngrijire, se vor forma rogojini. O tunsoare elimină problema pieptănării timp de câteva luni.
 • Comandă în casă. Pisicile pufoase lasă inevitabil cantități mari de păr pe mobilier, podele, covoare și îmbrăcăminte. Nu fiecare proprietar are timpul, dorința și răbdarea de a curăța și îndepărta lână în mod regulat. Îngrijirea pisicii reduce cantitatea de păr care este vărsat. De asemenea, o tunsoare este practic salvare în timpul perioadei de vărsare.

Cât de des să tai o pisică?

Frecvența unei proceduri, cum ar fi îngrijirea unei pisici, depinde de mai mulți factori. Nu există o recomandare unică pentru toate pisicile..

În primul rând, ar trebui să luați în considerare tipul de lână și lungimea acesteia. Pisicile cu păr lung și foarte pufoase trebuie tăiate puțin mai des decât animalele de companie cu haine mai puțin luxoase. Pisicile pufoase, dar coapte se simt mult mai bine și devin mai active și mai vesele. Puroiul cu părul scurt nu are, de obicei, deloc nevoie de o tunsoare..

Proprietarii care intenționează să participe la expoziții ar trebui să fie destul de atenți și atenți atunci când decid să utilizeze acest serviciu. Tunsoarea nu trebuie să fie prea scurtă, nu trebuie făcută mai târziu de 6 luni înainte de evenimentul planificat. De asemenea, trebuie amintit că lâna regrown poate avea o structură diferită de cea originală. În cazuri rare, culoarea hainei de blană se poate schimba ușor.

Puțini pisici vor fi mulțumiți de procedura de îngrijire și, cel mai probabil, veți întâlni rezistență. Prin urmare, poate fi necesar să se administreze medicamente speciale pentru calmarea animalului. Și acesta este un stres semnificativ pentru pisică. Și procedura în sine nu aduce multă plăcere animalului de companie.. Pentru a nu aduce mult stres în viața pisicii, o tunsoare ar trebui făcută nu mai mult de 2-3 ori pe an.. Dacă animalul de companie nu are o sănătate foarte bună și este destul de timid, atunci este mai bine să-l limitezi la o tunsoare o dată pe an, înainte de apariția căldurii. Și pe tot parcursul anului, mențineți o stare bună a hainei de blană pieptănându-vă.

Tipuri de tunsori

Tunsoare igienică. Această metodă de tundere a animalului nu este folosită pentru a-i da un aspect frumos. Această tunsoare se face în saloanele pentru animale de companie în cazurile în care există diverse motive pentru care părul trebuie îndepărtat din corpul pisicii.. Acești factori includ:

 • prezența de încurcături;
 • boli de piele;
 • paraziți pe piele;
 • perturbarea glandelor sebacee;
 • efectuarea procedurilor medicale pe piele;
 • boli ale tractului gastro-intestinal.

Îngrijitorul tăie pisica și lasă până la 3 milimetri de păr. O tunsoare igienică nu arată întotdeauna plăcută și perfectă din punct de vedere estetic. Conform regulilor, părul de pe cap, de pe labe până la mijloc și pe vârful cozii rămâne aceeași lungime și nu este tăiat. În unele cazuri, „coama leului” (părul de pe cap) nu poate avea forma și forma ideale, din cauza nevoii de a tăia încurcături în această zonă.

Model de tunsori pentru pisici. Acest tip de „coafură” se face numai la cererea proprietarilor din saloanele de îngrijire. Există o serie de tunsori concepute pentru pisici și pisici. Dar, indiferent de opțiunea aleasă, părul ar trebui să rămână la vârful cozii, în jurul capului și pe picioare. Cu ajutorul unei tunsoare, puteți sublinia caracterul pisicii, unele dintre caracteristicile sale. Un model de tunsoare se poate face numai cu un aparat de tuns profesional. Nu uitați - un serviciu de calitate nu poate fi ieftin.

Mulți proprietari preferă tunsorile destul de exotice, care nu sunt practice.. Șase pisici sunt tăiate cu scări, diferite tranziții în trepte, se creează forme geometrice sau sunt tăiate modele întregi. Cu ajutorul unei tunsoare, poți face chiar și un leu dintr-o pisică, chiar și un dinozaur mic îmblânzit.

Mulți proprietari sunt inspirați de fotografiile de succes ale tunsorilor de pisică sub un leu, când ronronul arată într-adevăr ca un prădător periculos în miniatură. Trebuie amintit că ideile și așteptările de la tunsoare nu sunt întotdeauna justificate. Pe Internet, puteți găsi multe fotografii cu pisici tăiate, care arată mai amuzant decât amenințător. Prin urmare, atunci când alegeți un model de tunsoare, fiți ghidați nu numai de gustul dvs., ci și de specificul rasei și de caracteristicile animalului dvs. de companie.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Ce sunt tunsorile pentru pisici?