Sunt puricii într-o pisică periculoasă pentru oameni și metodele de tratare a acestora

Chiar și proprietarii care nu-i lasă să meargă pe stradă se confruntă cu apariția unor mici paraziți care suge sânge la animalele lor de companie. Puricii pot intra în cameră pe hainele sau pantofii persoanelor care intră.

Observând că pisica mănâncă, mușcă pe cineva în blană, proprietarii încep de obicei să caute informații, dacă puricii pisicii mușcă o persoană și cum să scape de ei rapid.

Ce sunt paraziții și ciclul lor de dezvoltare

La insectele minuscule, un corp oval, turtit lateral de până la 5 mm lungime, maro sau negru, acoperit cu chitină. Nu au aripi, dar datorită membrelor posterioare (sunt 6 în total), ele sar foarte bine - până la 30 cm, înainte până la 20 cm. Speranța de viață este în medie de 2 luni.

Atenţie! Puricii sunt saturați cu sângele mamiferelor, păsărilor, străpungând pielea cu fălcile. Locuiesc pe corpul unui animal și lângă el într-un loc de dormit. Multe specii, parazitând pe o „gazdă” cu o temperatură corporală adecvată, grosimea pielii, pot mușca alte creaturi cu sânge cald.

Purice
Purice

Dezvoltarea tuturor puricilor este aceeași:

 1. După fertilizare, femela suge sânge și depune ouă câte 20-50 de bucăți odată. Boabele albe minuscule nu se atașează de nimic, așa că se sfărâmă ușor atunci când se mișcă.
 2. După 10-14 zile, o larvă iese din ou. Nu își poate mușca pielea și mănâncă excremente de purici semi-digerate, deșeuri organice.
 3. Larva crește timp de 20-21 de zile, schimbând capacul corpului în fiecare săptămână. Apoi pupează, creându-și o coajă lipicioasă..
 4. În condiții favorabile, un purice matur iese din cocon după câteva zile.. Dacă este dificil să supraviețuiești afară, pupa poate zace până la 3 luni..
 5. O insectă adultă caută un obiect potrivit pentru hrănire și începe ciclul de dezvoltare a următoarei generații de paraziți.

Există multe tipuri de purici, diferă nesemnificativ ca aspect. Cel mai adesea există feline, care sunt potrivite și pentru câini și rozătoare. Fără mâncare, pot dura până la 2 luni..

Semne ale prezenței paraziților la o pisică

Este dificil de observat apariția unui număr mic de purici în cameră. Se ascund în blana unei pisici, piese de mobilier, în spatele plintelor, sub o canapea.

De obicei, un semnal pentru proprietar este comportamentul animalului de companie, care începe să-și lingă blana mai des, să se muște în diferite locuri și să mănânce. Mușcăturile mici de insecte provoacă mâncărimi severe care deranjează pisica.

Puteți verifica prezența puricilor examinând animalul. Pentru aceasta aveți nevoie de:

 1. Răspândiți o cârpă albă, hârtie, puneți o pisică pe ea.
 2. Pieptanați haina cu un pieptene (mai bine cu dinții fini), împingându-l.
 3. Urmăriți cu atenție: dacă există paraziți, unii vor intra în vedere.
 4. Verificați dacă sunt boabe mici de culoare închisă pe pielea animalului de companie și pe țesutul subiacent. Acestea sunt excremente de purici, când sunt umezite cu apă, devin roșii.
Crest
Crest

Ouăle sunt mai greu de observat, dar sub o lupă le puteți vedea pe patul animalului.

Atenţie! Găsirea adulților pe o pisică înseamnă că întreaga cameră este infestată cu ei. Ouăle, larvele și pupele se află pe suprafețe diferite, în locuri izolate și în curând vor umple „armata” existentă dacă nu luați măsuri.

Parazitarea multor insecte pe o pisică duce la zgârierea pielii la sânge, la apariția petelor chel și la scăderea hemoglobinei (anemie). În plus, poate obține viermi, se poate infecta cu boli pe care le poartă puricii..

Se pot răspândi paraziții la oameni?

Insectele care suge sânge nu trăiesc permanent pe pisici. Ei sar pe cel mai apropiat animal pentru a-și satisface foamea, apoi se ascund în crăpături, falduri de mobilier, sub o canapea.

Dacă există prea mulți paraziți sau au ieșit recent din cocon, este posibil ca situația în care puricii flămânzi să atace nu numai o pisică, ci și un alt obiect cu sânge cald potrivit pentru hrănire - un câine, un rozător sau o persoană. După ce au luat câteva mușcături și s-au îmbătat, vor sări înapoi.

Este o greșeală să crezi că paraziții felini nu mușcă oamenii sau, dimpotrivă, se așează pe corpul lor. Puricii găsite la pisici sunt transmise oamenilor: în anumite condiții, îi beau sângele. Le place în special pielea subțire a copiilor. Mușcăturile se găsesc pe picioare dacă o insectă a sărit de pe podea și orice parte a corpului poate fi rănită la o persoană mincinoasă.

Puricii de pisică sunt periculoși pentru oameni??

Mușcăturile de la paraziții care suge sângele sunt foarte neplăcute. La început, durerea aproape că nu se simte, dar în curând apare mâncărime severă la locul puncției pielii, se dezvoltă edem și roșeață. Unele persoane sunt alergice la substanțele din saliva puricilor.

Este dificil de spus dacă este posibil să prindă indivizii sugeți, deoarece puricii de pisică nu trăiesc pe oameni, se ascund în pericol. Insectele sunt active în special seara târziu și dimineața devreme - în acest moment sunt în căutare de hrană.

Atenţie! Mușcăturile de purici sunt similare cu mușcăturile de insecte. Diferența este că urmele semnelor de puncție sunt mai puțin lungi (de obicei 1-3), reacția este mai puțin pronunțată, mușcăturile pot fi făcute în timpul zilei.

Mușcătură de purici
Mușcătură de purici

Puricii care apar la o pisică sunt, de asemenea, periculoși pentru oameni ca purtători de diferite boli. Șansa de infecție apare dacă insectele hrănite cu sângele unui animal bolnav și apoi stabilite într-un living și atacă oamenii.

Dintr-o mușcătură de paraziți, puteți prinde:

 • bacterii brucella, salmonella, care afectează multe organe;
 • virusuri ale hepatitei, encefalitei transmise prin căpușe;
 • agenți cauzali ai infecțiilor: tifoid, tularemie;
 • cei mai simpli tripanosomi, ducând la dezvoltarea bolii somnului, febră.

Prin urmare, dacă puricii de pisică au început să muște oamenii, este necesar să se găsească o modalitate de a scăpa de ei cât mai curând posibil. Trebuie luate măsuri pentru eliminarea tuturor insectelor dăunătoare care locuiesc în cameră și care deranjează animalul de companie și proprietarii.

Cum să scapi de puricii de pisică într-un apartament?

Pentru a elimina paraziții care suge sânge, este necesar să se organizeze tratamentul locurilor unde pot fi. În primul rând, va trebui să efectuați o curățare generală în casă: îndepărtați acumulările de praf pe diferite suprafețe, spălați-le în apă fierbinte (de la + 60 ° C) paturi pentru animale, lenjerie de pat.

Apoi, trebuie să tratați cu insecticide (sub formă de spray, soluție) pereți și piese de mobilier până la o înălțime de 1,5 metri, acordând o atenție specială plintelor, fisurilor mici. Se recomandă încredințarea acestei acțiuni profesioniștilor. Ferestrele ar trebui să fie bine închise, animalele și oamenii sunt mai bine să părăsească temporar sediul.

În ultimul rând, drogurile sunt folosite pentru a trata animalele de companie, astfel încât insectele să moară pe ele și să nu se ascundă în apartament. Picăturile de purici aplicate la greabăn sau spray-ul distribuit peste strat au un efect eficient pe termen lung. Un șampon special este mai probabil să fie potrivit pentru distrugerea unică a unui grup de paraziți care deranjează o pisică, dar va fi necesar un guler în scop preventiv.

Repetați acțiunile după 2-3 săptămâni (puteți de două ori) - astfel încât persoanele care au reușit să iasă din ouă de purici să moară.

Picături de purici
Picături de purici

Măsuri preventive

Animalele de companie care se plimbă afară ar trebui să poarte gulere impermeabile și care elimină puricii. Animalele de companie trebuie inspectate periodic pentru a identifica în timp util apariția paraziților. Este mai bine să nu atingeți câinii de stradă și pisicile și, după contactul accidental cu aceștia, spălați-vă mâinile cu un antiseptic.

Vă recomandăm curățarea frecventă a suprafețelor cu un aspirator, o cârpă cu detergent, îndepărtarea la timp a gunoiului, spălarea paturilor pentru animale..

Pelinul, celandina au un efect respingător - mănunchiurile de ierburi pot fi întinse la intrarea în cameră.

Concluzie

Nu fi frivol cu ​​privire la apariția puricilor la o pisică domestică. Insectele sunt, de asemenea, periculoase pentru oameni, deci trebuie să luați toate măsurile posibile pentru a le distruge. Este mai ușor să încercați să preveniți infecția decât să eliminați.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Sunt puricii într-o pisică periculoasă pentru oameni și metodele de tratare a acestora