Descrierea rasei de pisici cu coadă scurtă bobtail japonez

bobtail japonez

În acest articol voi vorbi despre rasa de pisici japoneză Bobtail. Voi lua în considerare descrierea rasei, culorilor și temperamentului. Vă voi spune despre întreținerea, reproducerea, nutriția și sănătatea acestei pisici.

Descrierea rasei de pisică Bobtail japonez

Bobtailul japonez este o rasă de pisici aborigene care datează de la sfârșitul secolului X și începutul secolului XI în Japonia. Acolo au fost venerate pisicile fără coadă, deoarece credeau că spiritul rău al animalului se acumulează în această parte a corpului..

După cel de-al doilea război mondial, crescătorii americani au devenit interesați de pisicile fără coadă și s-au angajat în reproducerea țintită a rasei, din fericire, fără a schimba nimic. Până în prezent, puteți găsi bobtailul japonez așa cum a creat-o natura..

O trăsătură distinctivă a unei cozi este o coadă scurtă, a cărei lungime maximă este de până la 12 cm. Forma sa poate fi dreaptă, curbată, spirală și ruptă în mai multe locuri.

O genă recesivă specială este responsabilă pentru absența unei cozi, care este capabilă să câștige un punct de sprijin doar într-o zonă de reproducere limitată. Insulele japoneze sunt considerate a fi un astfel de loc..

Capul pisicii este sub forma unui triunghi versatil, rotunjit în partea de jos. Ochii sunt mari și ovali, așezați într-un unghi. Culoarea poate fi foarte diferită. Urechile sunt mari și erecte, întoarse spre cap.

O trăsătură distinctivă a unei cozi este o coadă scurtă
O trăsătură distinctivă a unei cozi este o coadă scurtă.

Corpul este dreptunghiular, subțire și proeminent. Animalele în sine sunt destul de musculare..

Picioarele sunt proporționale cu corpul, picioarele din spate sunt puțin mai lungi decât cele din față și seamănă cu litera latină Z. Blana este de lungime medie.

Coada unei cozi japoneze este cea mai vulnerabilă parte a corpului unei pisici..

Culori

Animalele nu au clasificare culorilor.

Întreținere și îngrijire

Sunt nepretențioși în îngrijire. Au părul scurt, fără substrat. Periați o dată pe săptămână și faceți baie când se murdărește.

Ca orice altă pisică, se efectuează curățarea regulată a urechilor, tăierea și igiena ochilor..

Pentru ca toate măsurile igienice să fie efectuate fără excese, pisoiul le este învățat încă din copilărie.

Heterocromia este inerentă bobtailurilor japoneze
Heterocromia este inerentă bobtailurilor japoneze

Temperament

Animalele de companie sunt active și prietenoase, dar se limitează la un singur proprietar. Sunt prietenoși cu restul locuitorilor casei, dar vor da dragoste și afecțiune numai unui singur membru al familiei..

Înțelegeți-vă bine cu alte animale de companie, fie că este un câine, o pisică sau chiar un dihor. Se joacă cu ei cu bucurie, nu intră în conflict.

În mod similar cu copiii, ei îi iubesc foarte mult pe copii. Animalul de companie permite copiilor mici să facă tot ce își doresc cei mici.

Când un copil se joacă, merită să vă asigurați că nu deteriorează coada pisicii..

Le place să sară și să alerge prin casă, datorită structurii speciale a picioarelor din spate. Se joacă cu plăcere pe stradă într-un ham.

Pisicilor le place apa. Acest lucru va facilita foarte mult procedurile de scăldat..

De regulă, aleg o jucărie și se joacă numai cu ea. În același timp, refuză să împartă cu ea cu alte animale.

Memorează cu ușurință diverse comenzi, bune pentru efectuarea de trucuri.

Bobtail-urile sunt pisici foarte sociabile și prietenoase.
Bobtail-urile sunt pisici foarte sociabile și prietenoase.

Alimente

Hrănirea cu alimente complete de înaltă calitate. Acest lucru vă va menține animalul de companie sănătos și tânăr. Carnea crudă de pui, niște pește, chefirul și brânza de vaci sunt folosite ca delicatesă. Iubește un ou crud.

Hrănirea cu alimente procesate, cârnați, afumături și carne condimentată duce la supărare digestivă.

Preț

De la 30.000 de ruble și mai mult. Prețul variază în funcție de pedigree-ul animalului. Femelele sunt mai scumpe decât pisicile.

Pisicuțe japoneze Bobtail
Pisoii rămân cu mama lor până la 3 luni

Sănătate

În ciuda prezenței unei mutații genetice, bobtail-urile se disting prin sănătate bună și imunitate puternică. Modificările cozii nu pun în pericol întregul sistem musculo-scheletic.

Vaccinarea este necesară conform schemei generale. Prima vaccinare are loc la 2 luni - revaccinarea după trei săptămâni. Vaccinările ulterioare o dată pe an.

Tratament antihelmintic o dată la trei luni cu medicamente specializate.

O dată pe an, aduceți un animal de companie la o clinică veterinară pentru examinarea și depistarea diferitelor boli după vârsta de trei ani.

După șapte ani, dinții sunt necesari pentru a îndepărta tartrul.

Sănătatea japoneză Bobtail
Bobtail-urile sunt în stare bună de sănătate, dar sunt necesare vizite veterinare anuale

Caracteristici de reproducere

Bobtailul japonez este ușor de crescut. Dar, totuși, este necesară o anumită lucrare de selecție pentru a preveni degenerarea calităților rasei..

Puii de la diferite litiere cu pedigree dovedit sunt cumpărați pentru a evita posibila încrucișare. După participarea la campionate, femelele primesc un permis de reproducere.

Pisicile au voie să se reproducă după a treia căldură.

Există, de obicei, 3-4 pisoi într-o așternut.

Bobtailul japonez se va potrivi iubitorilor exotici. O frumusețe neobișnuită va aduce multă bucurie casei și îi va oferi dragoste fiecărui membru al noii familii.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Descrierea rasei de pisici cu coadă scurtă bobtail japonez