Descrierea și caracteristicile pisicilor scottish fold

pisică scoțianăScottish Fold, care poate fi tradus ca „Scottish fold” este al doilea nume al pisicii Scottish Fold. Acesta este un animal de companie drăguț, un prieten loial și o adevărată bucurie pentru toți membrii gospodăriei. Rasa a primit acest nume din cauza urechilor neobișnuite, care nu se lipesc la pisici, ci sunt lipite de cap. În acest articol veți citi descrierea rase, natura acestor pisici și sistemul lor de îngrijire.

Scurtă descriere și fotografie a rasei

Mulți rase de câini există lop-earedness, despre care nu se poate spune despre pisici. Puține rase ale acestor animale de companie au urechi drăguțe. Pisicile Scottish Fold (sau Scottish Fold) au câștigat rapid popularitate în întreaga lume, tocmai pentru că nu arătau ca nicio rasă din cauza urechilor lor.pisică scoțiană

Standard și aspect:

 • Picioarele de lungime medie, rotunde și subțiri - un astfel de standard pentru această rasă.
 • Capul rotund al pisicii este conectat lin la gât. Barbia și fălcile pisicii trebuie să fie puternice și ferme.
 • Pisicile Scottish Fold de greutate și dimensiune medie.
 • Corpul pisicii este rotunjit: un corp uniform de la umeri la pelvis, mare și musculos, pieptul și umerii animalului sunt de obicei destul de dezvoltați.
 • Scottish Folds poate avea orice culoare de strat.
 • Haina animalului este de pluș, moale, foarte densă.
 • Coada de lungime medie se învârte spre capăt, vârful cozii în sine este rotunjit.
 • Pliuri scoțiene din clasa de prestigiu - proprietarii unui nas larg și scurt.
 • Urechi mici, de obicei căzute înainte și în jos, vârful urechilor neindreptate.
 • Ochii animalului sunt larg deschiși și mari. Culoarea irisului depinde de culoarea hainei pisicii.
pisică scoțiană

Aflați mai multe despre rasele de pisici, cum ar fi Maine Coon și bengali de casă.

Natura pisicii

Pisoii Scottish Fold sunt cunoscuți pentru caracterul lor prietenos, amabil și puțin flegmatic. Un astfel de animal de companie se obișnuiește repede cu proprietarul și cu oamenii noi. Virtutea personajului Scottish Fold este că ei prieteni devotați.

Dacă locuiesc cu familia lor, atunci ei construiți relații cu un singur proprietar, ceea ce reprezintă un mic dezavantaj. Dacă sunt bine tratați, își pot urmări chiar proprietarul prin casă, dar animalele de companie din această rasă au nevoie, de asemenea, de o atenție specială. Scoțienii nu sunt invadatori, în ciuda loialității lor, le place să meargă mai mult pentru proprietar decât să stea constant în poala lui.

Pisica miaună extrem de rar, numai în situațiile în care vrea să arate persoanei că este nevoie a hrani. Vocea pisicii este liniștită. Animalele sunt ascultătoare, ascultă suficient de bine stăpânul și, mai ales, sunt pasive. De obicei, oamenii nu au nicio problemă cu conținutul lor.pisică scoțiană

Nu trebuie să vă faceți griji că pisica se va urca pe perdele, va bate peste ghiveci sau poate alerga repede prin casă, măturând tot ce-i stă în cale. Cu toate acestea, ca toate pisicile, faldurile scoțiene sunt foarte jucăușe. Acest lucru se observă mai ales la o vârstă fragedă. De asemenea, le place să distreze oamenii luând ipostaze ciudate..

Important! Scoțienii se pot simți singuri atunci când proprietarul nu este prea mult timp în preajmă. Atunci un prieten poate înlocui o pisică câine.

Istoria Scottish Fold

Fermierul Highland, William Ross, a descoperit prima dată faldul pisoi, care a fost larg discutat în cercurile felinologice. El a fost interesat de forma ciudată a urechilor animalului, mai târziu fermierul și soția sa au fondat chiar prima catedră de pisici în Europa - „Denisla”.

La început, erau foarte puține animale din această rasă, așa că au fost încrucișate cu pisici de rasă britanică. Dar urmașii dintr-o astfel de traversare s-au născut cu urechi din ce în ce mai puțin căzute, din acest motiv s-a decis să traverseze scoțienii doar cu felul lor..pisică scoțiană

Organizațiile oficiale care se angajează în reproducerea pisicilor, astfel de pisici au fost recunoscute ca o rasă separată la numai 15 ani după ce au aflat despre ele. Este surprinzător faptul că pisicile Fold au fost recunoscute ca o rasă separată nu în Marea Britanie, ci în Statele Unite. Scottish Folds a început să fie înregistrat la expozițiile de pisici și doar un deceniu și jumătate mai târziu a fost dezvoltat un singur standard de aspect pentru această rasă.

În timp, crescătorii au avut o nouă problemă - pisoii au apărut cu o disfuncție gravă a sistemului musculo-scheletic. În anii 1970, celebrul om de știință din Anglia L. Jackson a constatat că astfel de boli apar din mutația genetică Fold (simbol genetic Fd).

Știați? Toți pisoii scoțieni se nasc cu urechile drepte și abia după 5 săptămâni își dobândesc forma caracteristică.
Organizația mondială GCCF, la ceva timp după ce a primit rezultatele cercetării, a emis o interdicție asupra oricărei lucrări cu Scottish Folds. Dar iubitorii moderni de pisici din această rasă nu au de ce să se teamă, deoarece în aceiași anii 70, oamenii de știință genetici au reușit să reproducă trei indivizi scoțieni în SUA..pisică scoțiană

Participarea oamenilor de știință serioși la cercetare a făcut posibilă desfășurarea unui program de reproducere pe pisici din această rasă. Cercetările au făcut posibilă păstrarea mutației pozitive a urechilor și practic eliminarea rasei de mutații din sistemul musculo-scheletic.

Criterii de selecție și preț pentru pisoi

Alegerea unui pisoi Scottish Fold nu este o sarcină ușoară. Adesea, vânzătorii fără scrupule încearcă să înșele un cumpărător lipsit de experiență cu privire la prețul unui pisoi cu pedigree al unei curți „scoțian”. Prin urmare, ar trebui să studiați în prealabil criteriile pentru alegerea unui animal..pisică scoțiană

Mai întâi trebuie să știți ce pisoi de clasă aveți nevoie. Există astfel de clase:

 • Clasa PET - reprezentate de pisoi, care, în ciuda rasei lor, au unele abateri de la standardele rasei, prin urmare, sunt vândute pentru castrare, pentru a fi pur și simplu un animal de companie în viitor. Prețul acestor pisoi este de la 75 la 270 de dolari.
 • Clasa RASĂ - pisoi cu un pedigree bun, corespunzător standardelor rasei - cu crescătorul rasei, puteți ajunge la un acord cu privire la permisiunea de a primi descendenți de la un astfel de animal și de a participa la expoziții. Pisoii din această clasă costă de la 225 la 600 de dolari.
 • Clasa SHOW - acestea sunt pisici care se potrivesc în mod ideal standardelor de rasă, astfel de copii se nasc destul de rar și au o mare valoare, deoarece în viitor vor participa la expoziții și vor primi premii valoroase. În funcție de statutul părinților, de raritatea culorii și a liniei de reproducere, pisoii dintr-o clasă de prestigiu pot costa de la 370 la 1000 de dolari SUA.
pisică scoțiană

Apoi, ar trebui să alegeți culoarea viitorului dvs. animal de companie, care depinde, fără îndoială, de culoarea hainei părinților. Pisica Scottish Fold poate avea culori de haine foarte diferite: de la negru la violet (monocromatic), cu modele pătate sau tufoase și mai rare, colorate, bifate, aurii și altele.

Alegeți un pisoi numai de la crescători de încredere sau pepiniere de renume. Alegeți un animal care are cel puțin 3-4 luni. Acești pisoi ar trebui deja vaccinați., obișnuit cu tava și zgâriere stâlp. Un pisoi mai tânăr va fi mai puțin adaptat vieții fără mamă, va avea o imunitate slabă și va fi destul de dificil să-l antrenezi la litiera de gunoi.

Știați? Pentru prima dată, o pisică din rasa Scottish Fold a apărut pe ecranele URSS într-un desen animat "Carlson s-a întors. " Aceasta este o pisică pe nume Matilda, favorita lui Freken Bock.

Examinați aspectul animalului de companie - nu ar trebui să existe nicio descărcare purulentă în ochii animalului, acestea ar trebui să fie curate, să nu existe roșeață la urechi. Comportamentul pisoiului este, de asemenea, important, un copil activ și jucăuș este bun, leneș este rău. Pisicuțele Scottish Fold nu trebuie să fie prea subțiri atunci când coloana vertebrală este simțită.

Condiții pentru un animal de companie

Încercați să satisfaceți toate nevoile animalului în ceea ce privește locuința, deoarece el va găsi oricum o modalitate de a le satisface. Dacă pisica sare pe masă și ia mâncare de pe ea, cumpără o gata preparată delicioasă a hrani și să o avem doar pe podea.

Scottish Fold își ascuțește ghearele de pe canapea sau de pe tapet - lăsați-l să plece până când îi cumpărați un stâlp de zgâriere (suport sau scândură). Dacă doriți să înțărcați animalul să nu doarmă în pat - cumpărați o casă pentru pisică, care este plasată mai sus.

Pentru a îmbunătăți activitatea fizică a unui prieten cu urechi - cumpărați-i jucării, jucați-vă mai des cu el, luați un indicator laser. Un lucru important în îngrijirea unei pisici este toaleta. Cumpărați o tavă înaltă cu umplutură absorbantă.

Dacă ați cumpărat un pisoi cutie de gunoi, nu va exista miros neplăcut în casa dvs. Unii proprietari ai unui animal de companie din această rasă reușesc să-i obișnuiască cu o toaletă umană, acest lucru nu este atât de dificil, deoarece Scottish Folds este ușor de dresat. Cu toate acestea, dacă intenționați să vă duceți animalul la expoziții, este mai bine să îl antrenați la litiera de gunoi..

Caracteristicile îngrijirii rasei

Pisica Scottish Fold nu necesită delicioase îngrijiri de sine și delicii de hrănire, o vom lua în considerare în secțiunea următoare. Îngrijirea regulată a părului animalului trebuie efectuată de 1 și 2 ori pe săptămână, prin pieptănarea firelor moarte din lână. Cu toate acestea, Scottish Fold este cu părul lung (indiferent de culoare) - va necesita mai multă atenție, deoarece haina lor tinde să se rostogolească și va trebui periat de trei ori pe săptămână..

Pentru a facilita procedura de pieptănare, puteți utiliza furminator.

Dar în urechile lor îndoite se poate forma o mulțime de ceară. Curățarea urechilor animalului este necesară atât pentru pisicile cu părul lung, cât și pentru cele cu părul scurt. La nevoie ai nevoie spala pisica, dar numai cu șampon de bună calitate.

Mâncarea scoțiană

O dietă sănătoasă și hrănitoare vă va menține câinele energizat și distractiv. Pisica poate fi hrănită atât cu furaje gata preparate, cât și mâncarea o puteți pregăti singură. Includeți următoarele alimente în dieta animalului:

 • care conține o mulțime de proteine ​​și fier: acestea includ carnea de vită, care este slab fiartă;
 • plămânii de pui, rinichii, inima (cum ar fi carnea de vită), ficatul de pui sau de vită pot fi administrați o dată pe săptămână;
 • pește de mare. Ar trebui să fie cu conținut scăzut de grăsimi și în mod necesar fiert; în cazuri excepționale, puteți găti pește de râu;
 • produse lactate acide cu un conținut minim de grăsimi;
 • terci cu lapte sau carne;
 • ouă fierte.

De asemenea, vă puteți hrăni animalul de companie cu alimente cumpărate, de exemplu, Dealuri și Kіtekat.

În momentul creșterii active a animalului de companie, dacă îl hrănești exclusiv cu produse naturale, asigurați-vă că îi dați complexe de vitamine speciale. Fald scotian tind să fie supraponderali, deoarece le place să mănânce, este necesar să se regleze dieta animalului pentru a preveni supraalimentarea.pisică scoțiană

Important! Consumul doar a aceluiași tip de alimente poate provoca probleme cu tractul gastro-intestinal..

Posibile boli

Pisicile pot suferi de osteocondrodistrofie, care poate duce la dureri severe și chiar la dizabilități ale animalului. Acest lucru se datorează faptului că mutația din urechi poate afecta și sistemul musculo-scheletic al animalului. După cum sa menționat mai sus, oamenii de știință care conduc selecția au încercat să elimine influența negativă a acestei gene în Scottish Folds. Dar nu a fost posibil să se elimine complet problemele cu gena.

Când cumpărați un pisoi Scottish Fold, aruncați o privire mai atentă asupra acestuia. Labele sau coada sunt foarte rigide, flexibilitatea este slabă, există o lipsă de mișcare a labelor - toate acestea pot indica probleme de sănătate ale animalului. Dacă pisica are o coadă foarte scurtă și groasă, acestea sunt cele mai sensibile la aceste boli..pisică scoțiană

Folosind recomandările noastre, puteți obține un pisoi sănătos Scottish Fold. Îngrijirea și întreținerea corespunzătoare a acestuia ca animal de companie vă vor permite să vă bucurați de compania unui prieten bun și vesel cu patru picioare.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Descrierea și caracteristicile pisicilor scottish fold