Ce boli au pisicile scottish fold?

În acest articol, vom analiza bolile pisicilor Scottish Fold. Se va spune despre ce boli este expusă cel mai adesea rasa și ce simptome se observă în acest caz.

Boli genetice majore la pisicile scoțiene:

 • Boli ale urechii.
 • Boli și dezvoltare anormală a scheletului.
 • Boli oculare.
 • Probleme interne.
 • Probleme de piele.
 • Patologii ale urechii în Scottish Fold

Datorită genei mutației, urechile scotianului Fold nu sunt doar drăguțe, dar pot provoca și probleme grave.

Bolile pisicilor cu urechi pot fi considerate:

 • Surditate completă sau parțială.
 • Patologii urechii infecțioase. Ele pot fi atât interne, cât și externe. Astfel de patologii nu sunt neobișnuite, deoarece caracteristicile structurale ale auriculei duc la acumularea de murdărie și sulf. Ca urmare, se pot dezvolta otite medii sau umflături..

Principala simptomatologie, care ar trebui să semnaleze că animalul de companie are probleme cu urechea, este: pisica este speriată de cap, există scurgeri sau un miros neplăcut din auriculă, pielea urechii are roșeață și iritare, pisica zgârie mult urechile.

În cazul patologiilor infecțioase, prevenirea și tratamentul sunt posibile. Numai un medic veterinar poate prescrie un tratament adecvat, în ceea ce privește prevenirea, este necesar să monitorizați în mod regulat și să aveți grijă de urechile animalului dvs. de companie. Este suficient să cumpărați o soluție specială de curățare și să o utilizați în mod regulat conform instrucțiunilor. Selecția de produse pentru curățarea urechilor este acum destul de mare și poate fi găsită cu ușurință la orice farmacie veterinară..

Patologii oculare la pisicile cu urechi

Toate bolile pisicilor Scottish Fold, care aparțin organelor vizuale, pot fi împărțite în două tipuri principale:

Congenital

Problemele congenitale ale ochilor includ cel mai adesea o răsucire (aka eversie) a pleoapei. Pentru rasa de pisică scoțiană, acest lucru nu este neobișnuit datorită fiziologiei și structurii feței. Deși o astfel de problemă poate fi nu numai congenitală, ci și dobândită.

Esența bolii. Pleoapa superioară sau inferioară este rotită în așa fel încât marginea ciliară să atingă globul ocular. Ca rezultat, se poate observa o lacrimare și o iritare crescute..

În funcție de gravitatea problemei, scoțianul poate prezenta fie disconfort ușor, fie stare de rău mult mai gravă..

Din păcate, această problemă este tratată în principal numai cu ajutorul intervenției chirurgicale..

Dobândit

Problemele dobândite includ mai multe boli de rasă.:

 • Diferite boli ale pisoiilor Scottish Fold sunt adesea asociate cu lacrimare. În copilărie, problema „ochilor umezi” este foarte frecventă. Practic, această manifestare a simptomelor indică boli infecțioase..
 • Glaucomul și cataracta sunt foarte frecvente la pisicile adulte scoțiene. Aceste patologii pot fi asimptomatice, prin urmare, știind despre predispoziția rasei, este necesar să verificați periodic ochii animalului de companie cu un medic.

Patologii cutanate la scoțieni

O problemă genetică la pisicile scoțiene este, de asemenea, o listă extinsă de probleme ale pielii.

Bolile ereditare includ:

 1. Mange demodectică. De fapt, aceasta este o problemă care este asociată cu apariția acarienilor pe pielea animalului de companie. Cel mai adesea, creșa este de vină pentru aspectul lor sau mai bine zis pentru condițiile de detenție. Acest acarian provoacă condiții insalubre, nutriție deficitară, agenți anti-viermi agresivi. Tratamentul adecvat este prescris de un medic veterinar.
 2. Scabie. Deși aceasta este o boală rară, totuși, o pisică scoțiană este destul de capabilă să dobândească una. Din nou, cauza acestei probleme o constituie paraziții, acarienii. Pisica mănâncă constant. Eventual căderea părului.
 3. Alergie. La o pisică scoțiană, se manifestă destul de des, corpul lor este fastidios. Kosha poate dezvolta mătreață, pete roșii și iritații. Singura modalitate de a scăpa de această problemă este eliminarea cauzei alergiei..
 4. Eczemă. Cel mai adesea este un însoțitor al oricărei alte patologii care apare în corpul scoțianului. Se poate manifesta ca roșeață, mâncărime, vezicule și noduli pe piele..

În acest caz, bolile la pisicile din rasa scoțiană pot trece cu simptome foarte similare. Prin urmare, nu ar trebui să vă diagnosticați.

Patologii interne ale organelor

Scoțienii pot suferi de diferite boli care afectează organele interne. Lista lor este foarte lungă, așa că vom enumera principalele „zone” cu probleme.

Pisicile scoțiene au adesea probleme cardiace, sanguine și gastro-intestinale grave..

Este imposibil să diagnosticați ceva pe cont propriu și nu este recomandat.

Patologii ale sistemului osos

Așa că am ajuns la cea mai cumplită și periculoasă secțiune. Principala problemă pe care o are această rasă este dezvoltarea anormală a scheletului. Destul de des, există o boală precum osteocondrodisplazia (curbura osoasă) și acondroplazia (anomalia creșterii osoase). Achondroplazia aparține subspeciei osteocondrodisplaziei.

Este o boală fatală în care cartilajul și oasele se deformează sau nu reușesc să crească. Cel mai adesea, pisoiul nu se mai poate mișca până la an și moare. Există, desigur, cazuri în care, cu o terapie de întreținere abilă, animalul va trăi puțin mai mult. Cu toate acestea, un astfel de animal de companie nu va deveni niciodată un ficat lung..

Simptomele bolii la pisicile scoțiene:

 • Cap excesiv de mare în raport cu corpul.
 • Maxilarul este slab dezvoltat, iese în față, dinții sunt strâmbi.
 • Patologia dezvoltării osoase, oasele scurtate.
 • Pisica nu crește sau crește foarte puțin (acondroplazie).
 • Curbura coloanei vertebrale și a membrelor anterioare.
 • Articulațiile sunt mărite.

Din păcate, este imposibil să vindeci aceste patologii. Antibioticele, radiațiile și medicamentele antiinflamatoare sunt utilizate ca terapie de întreținere. Operațiile sunt uneori efectuate, dar sunt extrem de rare.

Numai un medic veterinar poate pune un diagnostic precis. Diagnosticul se bazează pe raze X.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Ce boli au pisicile scottish fold?