Pisicile au nevoie de haine?

Pisicile au nevoie de haine?Când vedem animale îmbrăcate în costume, de obicei suntem mișcați. Cineva crede că proprietarul a decis să scoată în evidență animalul de companie în acest fel, alții se gândesc cât de practic este. Să ne gândim împreună, să aflăm pentru ce sunt hainele pisici și este cu adevărat necesar.

Frumos sau confortabil?

Răspunsul, s-ar părea, este evident - desigur, este frumos (mai degrabă, amuzant). Dar există și o latură practică a problemei. Este determinat de rasa animalului de companie și de condițiile de viață..haine pentru pisiciDacă pentru pufos pisică, care practic nu depășește apartamentul, astfel de haine nu sunt deosebit de necesare, atunci pentru animale mai active ar putea fi necesare. Acest lucru este convenabil atât pentru pisici, cât și pentru proprietarii lor..

Iată argumentele în favoarea unor astfel de costume:

 • protejează animalele în timpul anotimpurilor reci și umede. Hainele sunt deosebit de relevante pentru pisicile chelie - Devon Rex sau Sphynx se pot răci chiar și în apartamente cu încălzire slabă, ca să nu mai vorbim de stradă;
 • vara nu permit căpușelor și altor paraziți să intre pe piele;
 • reduce nevoia de scăldat și periat.
Important! Pentru a atrage pisica, unii stropesc ușor „forma” cu valeriană (sunt suficiente câteva picături). Dar soluțiile de alcool nu sunt potrivite pentru un astfel de caz..
Un alt punct - realizând că este cald, pisica va fi mai puțin probabil să ceară mâini (și asta uneori îi distrage pe proprietari de la o muncă mai urgentă).haine pentru pisiciSă vedem ce sunt astfel de decorațiuni.
Vă va fi util să știți cum să vindeci o pisică de lichen și acarianul urechii.

Varietate de specii

Există multe astfel de articole de îmbrăcăminte, iar cele mai populare dintre ele sunt:

 • Salopete dintr-o singură piesă cu adâncituri pentru cap, picioare și coadă. Cea mai potrivită opțiune pentru a vă încălzi;
 • jachete în stil toamnă-iarnă, care acoperă cea mai mare parte a corpului;
 • pulovere și veste. Mulți le tricotează singure, există o mulțime de modele în rețea;
 • tricouri ușoare, pijamale și cămăși care se poartă primăvara și vara (în acest moment se activează căpușele);
 • din „accesoriile” pentru fashionistele cu coadă, merită evidențiate pălării, pături și șosete.
haine pentru pisiciDupă cum puteți vedea, nu lipsesc hainele. Magazinele oferă seturi de diferite dimensiuni, inclusiv haine pentru pisoi. Puteți face pe cont propriu cusând un „costum” sau tricotând un pulover, în funcție de „dimensiunea” animalului dvs. de companie.
Veți fi, de asemenea, interesat să știți are câinele nevoie de pantofi Si cum decupează o salopetă pentru prietenul tău cu patru picioare.

Cerințe de bază pentru îmbrăcăminte

Înainte de a face o achiziție sau de a pregăti material pentru cusut, amintiți-vă regulile de bază pentru alegere.

 • Confortul este primul. Purtarea acestuia nu ar trebui să fie neplăcută. Este foarte ușor să verificați acest lucru - treceți interiorul produsului peste obraz. Dacă nu simțiți nicio iritare, atunci o astfel de rochie se va desprinde de la pisică..
Știați? Pisica Krim Puff, născută în 1967, a devenit deținătorul recordului pentru speranța de viață. Ea și-a încântat proprietarii timp de 38 de ani!
 • Materialul nu este mai puțin important. Pentru o salopetă de toamnă, este adecvat un satin neted sau o lână subțire, este necesară prezența unei căptușeli. Puloverele care vin pe piață sunt cel mai adesea din păr de iepure (angora este ideală). Pături și pălării sunt prezentate în produse din bumbac, in sau chintz.
 • Acordați atenție cusăturilor - numărul lor ar trebui să fie minim. Acest lucru se aplică și elementelor de fixare cu nasturi și fermoare. Astfel de accesorii freacă pielea și se agață de blană, ceea ce provoacă disconfort pisicilor active..
 • Cunoașterea dimensiunii va face sarcina mult mai ușoară. Costumele pentru pisici nu trebuie să atârne, altfel animalul de companie va arunca cu ușurință o astfel de „povară”. Pe de altă parte, nu luați un set prea mic, pentru a nu „stoarce” fiara.
Pentru ca selecția să nu dureze mult timp, luați mai întâi măsurători de la animalul dvs. de companie. Diferite rase diferă atât în ​​ceea ce privește dimensiunea, cât și structura corpului, de aceea este recomandabil să cunoașteți numărul exact. Acești parametri sunt:
 • circumferinta gatului;
 • distanța de la baza gâtului până la coadă;
Important! Măsurătorile se fac cel mai bine atunci când animalul s-a liniștit sau este în general adormit, întins. Desigur, astfel de măsurători nu vor fi în mod ideal precise, dar o eroare de câțiva milimetri nu este teribilă.
 • înălțimea trunchiului (măsurată de la spate la partea superioară a piciorului);
 • „Baza” (distanța dintre perechile de labe);
 • dimensiunile labelor în sine: înălțimea și circumferința;
 • spațiere între picioarele din spate și baza cozii pe partea din spate.
haine pentru pisicăDupă ce ați cumpărat sau ați făcut un costum, aveți răbdare - pisica va trebui să fie învățată la o nouă „formă”.

Cum să antrenezi o pisică să se îmbrace

Desigur, trebuie să începeți de la o vârstă fragedă, prezentându-l ca un element al jocului. Pisoii obișnuiește-te rapid cu haine noi și, dacă se întâmplă iarna, atunci „odată pentru totdeauna” înțelege rolul ținutei.

Este mai dificil cu pisicile adulte. Le este greu să accepte astfel de încălcări ale independenței lor și trebuie să recurgă la antrenamente la domiciliu..

 • Animalul de companie trebuie să fie calm. Mângâie-l, dacă este necesar - vorbește cu el.
 • Prima montare va fi oricum stresantă (în special pentru un animal hiperactiv). Este de dorit să-l limitați în timp, 5-10 minute vor fi suficiente.
Știați? Pisicile pot fi și marinari. Unic în această privință a fost cel cu dungi numit Unsinkable Sam: trăia pe navele flotelor opuse. Și trei dintre ei - cuirasatul german „Bismarck”, precum și navele britanice „Kazak” și „Ark Royal”, s-au înecat, dar ronronul a fost încă salvat.
 • Dacă nu s-a putut „prinde” starea de spirit potrivită, este mai bine să amânați pansamentul - este absolut imposibil să „stoarceți” pisica. În caz contrar, ea se va feri, abia văzând lucrurile „ei”.
 • Și stimulentele sunt importante. Pregătește un fel de mâncare preferat pentru pisica ta.
haine pentru pisiciDe obicei durează 2-3 luni pentru a te obișnui cu hainele. Reacția la astfel de acțiuni a proprietarului va diferi. De exemplu, "britanicii" flegmatici pot pur și simplu să-și rotească ochii surprinși și să-și ridice urechile, în timp ce o pisică de curte mai activă va încerca să arunce un obiect pe care nu îl înțelege.
Citește și: Top 20 de fapte interesante despre pisici.

Este întotdeauna necesar?

Înapoi la întrebarea adecvării garderobei unei pisici.

Înainte de a cumpăra, gândiți-vă dacă „pufosul” are într-adevăr nevoie de haine (nu vorbim despre rase chele - este indispensabil pentru ei). Mulți proprietari pur și simplu nu își lasă animalele de companie să iasă afară. Pentru ei, nevoia practică a unui „special” va fi foarte îndoielnică.

Aici, mai degrabă, puteți vorbi despre stil și arată pisici hainele sunt foarte amuzante - aruncați o privire la fotografiile lor.pisică

Important! După ce ați transformat pisica vara, nu vă grăbiți să scoateți gulerul de purici - hainele în sine nu oferă garanții depline de protecție.
De asemenea, luați în considerare fiziologia pisicilor și „tendințele” sezoniere. Deci, în timpul activității de primăvară, un animal de companie nu numai că își poate pata bine costumul, dar îl poate rupe și de marginile ascuțite - este imposibil să-l urmărești..

Există o altă dificultate asociată cu aceasta: pisicile, la nivelul instinctului, sunt obișnuite să-și lingă și să-și netezească blana, iar costumul va trebui îndepărtat periodic. Nu poți îmbrăca un animal o singură dată și pentru tot sezonul - acesta poate cădea în apatie.haine pentru pisiciDin păcate, și animalele noastre de companie se îmbolnăvesc uneori și multe probleme sunt asociate cu deteriorarea pielii și a hainei. În astfel de cazuri, purtarea lor, desigur, nu merită - nu numai că rana va fi zgâriată, dar și hainele strânse vor bloca aerul (și acest lucru este deja plin de supurație).

Dacă este necesară o astfel de „schimbare” într-un anumit caz - decideți singur, bazându-vă pe gustul și caracterul dvs. de puroi.

Știați? Mihail Bulgakov era cunoscut ca un „iubitor de pisici” inveterat. Huliganul Behemoth de la Maestru și Margarita a fost parțial „anulat” de preferatul său - pisica Muki. Surprinzător, înainte de apariția ei în casă, scriitoarea era indiferentă față de șoareci.
Ne-am dat seama de „moda” pisicii. Sperăm că pisicile tale se vor obișnui rapid cu noua „imagine” și vor produce doar emoții pozitive. Succes în creșterea lor!

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pisicile au nevoie de haine?