Gulere pentru pisici: alegerea unui accesoriu pentru animalele de companie cu patru picioare

Gulere pentru pisiciNu multe pisici poartă guler, deoarece se crede în general că acest atribut este necesar pentru câini, iar pentru pisici importanța sa este secundară. Cu toate acestea, rar vezi pisici fără curea la gât la spectacolele profesionale, deoarece joacă un rol practic important. Un număr mare de tipuri de gulere vă permite să alegeți cel potrivit pentru animalul dvs. de companie.

De ce pisicile au nevoie de guler

Orice pisică domestică poate purta o curea în jurul gâtului și va avea un anumit beneficiu. Acest lucru este valabil mai ales pentru animalele care au rasa liberă și sunt mai expuse la diferite pericole decât altele.. Necesitatea ca o pisică să poarte un guler se poate datora faptului că:

Gulere pentru pisici

 • prezența unei curele pe gât în ​​sine face animalul mai liniștit și mai ascultător, predispus la antrenament;
 • cureaua poate aduce beneficii specifice - pentru a proteja animalul de căpușe și purici, fiți echipat cu un far de căutare, clopot, reflector, etichetă cu datele de contact ale proprietarilor. Toate aceste dispozitive sunt foarte necesare dacă pisica merge adesea singură;
 • dacă animalul de companie are o astfel de curea pe gât, vă permite să faceți față comportamentului afectiv al animalului mult mai rapid și mai ușor - să trageți luptătorii care se luptă, să calmați pisica speriată, să aduceți animalul care rezistă la medicul veterinar pentru examinare, cu mai puțin efort de a ispăși animalul care protestează;
 • hamurile speciale de auto-desfacere pentru mers vă permit să mergeți confortabil pisica cu lesa;
 • uneori, singura funcție a gulerului este decorativă, atunci când acest obiect este doar un frumos, decorat cu pietre sau alt decor cu o panglică.

Important! Gulerele pentru câini sunt complet nepotrivite pentru pisici, chiar dacă dimensiunea este potrivită. Curelele pentru gâtul pisicii sunt sigure, deoarece sunt concepute pentru a permite pisicii să prindă accidental ceva.

Pentru a evita strangularea, unele gulere au elemente de fixare speciale care se desfac într-o situație similară, în timp ce altele sunt echipate cu inserții elastice care se întind și permit unui animal blocat să alunece din curea..

Ce sunt gulerele

Există multe tipuri de gulere pentru pisici, fiecare dintre ele fiind conceput în scopuri specifice..

Decorativ

Aceste curele de gât au o funcție pur decorativă.. Sunt fabricate din diverse materiale - țesătură, piele, nailon, piele. Sunt o podoabă, adesea încrustată cu pietre, broderii, mărgele, bijuterii.

Gulere pentru pisici

În ciuda inutilității aparent practice a acestui accesoriu, acesta joacă în continuare un rol util, demonstrând în mod clar că pisica nu este un animal de stradă, ci are proprietari și locuiește în casă. Pentru unii proprietari, o astfel de podoabă poate fi, de asemenea, un obiect de stare, arătând că pisica are un pedigree nobil și trăiește într-o familie bogată..

Vă sfătuim să citiți despre, cum să alegi așternutul pentru pisici, cum să antrenezi o pisică la litiera de gunoi, înțărcați un animal de companie pentru a rahat într-un loc greșit, cum să speli o pisică, trebuie să tai ghearele pentru o pisică și cum să scapi de mirosul de urină de pisică.

Antiparazitar

Astfel de gulere nu sunt utilizate în mod constant, ci numai în scop preventiv în perioada de vârf a activității puricilor și căpușelor.. Acestea sunt impregnate cu o compoziție otrăvitoare specială, care, cu mirosul său, sperie paraziții pe de o parte, iar pe de altă parte, este absorbită în pielea și părul animalului și ucide insectele dacă se lipesc.

Gulere pentru pisici

Această metodă de combatere a dăunătorilor poate fi utilizată în combinație cu alți agenți antiparazitari, de exemplu, spray-uri sau picături pe greabăn. Acțiunea unei astfel de curele este de scurtă durată - doar câteva luni, deci trebuie înlocuită periodic.

A combate puricii și căpușe insectoacaricidele pot fi utilizate și la pisici, cum ar fi: „Ivermectină”, Front Line, „Ivermek”, "Otodectina", Dana Ultra "Bastion", "Leopard", "Avocat" și "Avantaj".

Pentru mers pe jos (dezlegare de sine)

Acest dispozitiv poate fi numit cu greu guler, deoarece este purtat pe corpul unei pisici și este mai degrabă un ham fixat între omoplați de care este atașată o lesă. Particularitatea unui astfel de ham este că sarcina este distribuită uniform pe corpul pisicii, din care cauză nu există riscul deteriorării gâtului fragil al animalului.

Gulere pentru pisici

Închizătorul de aici se deschide de la sine. Relevanța acestui mecanism se datorează faptului că pisicile se comportă adesea activ, se urcă în copaci și, prin urmare, se pot bloca accidental undeva sau pot prinde ceva. O curea normală are un risc ridicat de strangulare în această situație. Dar cu un guler sigur, fermoarul se desface pur și simplu din cauza rezistenței mai puternice a animalului, astfel încât animalul de companie poate pur și simplu să alunece din „menghină”.

Important! Vă rugăm să rețineți că unele animale pot fi alergice la compoziția antiparazitară a gulerului. Observați reacția animalului de companie și scoateți cureaua la primele simptome de alergie.

Personal cu o adresă

Aceste curele pentru gât sunt esențiale în cazul în care pisica ta se pierde. De obicei, arată elegant și trebuie să aibă un breloc, o etichetă sau o capsulă cu datele de contact ale proprietarilor (aceasta poate fi adresa de reședință sau numărul de telefon).

Gulere pentru pisici

Dacă animalul pierdut avea un astfel de accesoriu, atunci, cel mai probabil, acesta va fi repede înapoi acasă, dacă, desigur, cineva de pe stradă acordă atenție unei pisici fără stăpân cu guler.

Gulere GPS

Acest atribut este destul de rar datorită costului său semnificativ. Cureaua este echipată cu un baliză GPS, astfel încât este ușor să urmăriți mișcarea animalului de companie când iese din casă și este ușor să îl găsiți dacă nu se întoarce mult timp.

Gulere pentru pisici

Principiul de funcționare al unui far GPS este similar cu un navigator dintr-o mașină sau smartphone: baliza trimite un semnal către satelit, datorită căruia puteți urmări locația animalului dvs. de companie printr-o aplicație specială pentru mobil. Dispozitivul GPS are dimensiuni reduse și greutate redusă, deci nu interferează cu activitățile și mișcările pisicii. Funcționarea cu succes depinde de gradul de încărcare al dispozitivului, care trebuie verificat înainte ca animalul să meargă la plimbare și de absența interferențelor în zona înconjurătoare.

Știați? În Talkeetna, Alaska, o pisică pe nume Stubbs a fost primar timp de 20 de ani..

Reflectant

Aceste curele au o bandă reflectorizantă care poate merge de-a lungul întregului produs sau sunt realizate complet din material reflectorizant sau au un breloc reflectorizant..

Gulere pentru pisici

Scopul principal al acestui accesoriu - protejați pisica noaptea de coliziunile cu mașinile de pe drum, făcându-l vizibil. Elementele reflectorizante încep să strălucească în întuneric dacă sunt lovite de un fascicul de lumină, de exemplu din farurile unei mașini, iar șoferul este mai probabil să observe animalul și să evite o coliziune. Deși, desigur, cel mai fiabil mod de a păstra viața unui animal de companie este să nu-l lași să meargă la plimbare pe întuneric..

Atunci când se păstrează pisici, apar întrebări: cum să împerechem corect pisicile, cum să știi dacă o pisică este însărcinată și cum să naști

Sună cu clopote

Aceste gulere sunt cunoscute și sub numele de gulerele de vânătoare oprită. La curea este atașat un clopot sau un clopot, care sună cu fiecare mișcare a animalului. Acest sunet este un avertisment pentru păsări și rozătoare mici pe care tigrul mic îl poate vâna..

Gulere pentru pisici

Am spălat acest accesoriu pentru a evita atacul pisicii asupra altor animale, pe care clopotul ar trebui să le sperie când se apropie prădătorul. În practică, acest lucru se dovedește a nu fi întotdeauna eficient, deoarece micii vânători se adaptează rapid pentru a se mișca în tăcere chiar și cu un astfel de clopot. Alternativ, puteți schimba periodic gulerele cu diferite obiecte care sună, astfel încât pisica să nu aibă timp să se adapteze.

Magnetic

Acest articol vine de obicei cu o ușă pentru pisici. Cele mai frecvente în casele particulare din vest. Esența produsului este că acesta conține o cheie magnetică specială care se potrivește ușii pisicii. Când pisica se apropie de ușă, aceasta reacționează la cheie și se deschide. Acest mecanism împiedică intrarea altor animale în casă..

Gulere pentru pisici

Liniştitor

Acest guler este tratat cu o compoziție calmantă specială care conține feromoni.

Gulere pentru pisici

Recomandat pentru a fi utilizat de animalele relaxante și furios, cu toate acestea, este necesar sfatul medicului veterinar înainte de utilizare, deoarece animalul de companie poate dezvolta alergii.

Important! Indiferent de tipul de guler pe care îl alegeți pentru pisica dvs., este recomandat să aibă o clemă de siguranță sau o inserție elastică. Acest design al curelei pentru gât va evita strangularea animalului.

Cum să găsiți dimensiunea potrivită

Majoritatea gulerelor pe care le puteți cumpăra în magazin vin într-o dimensiune standard. Pîn plus, acestea au întotdeauna un dispozitiv de reglare a lungimii, astfel încât să puteți ajusta produsul în mod specific la gâtul animalului dvs. de companie.

Gulere pentru pisici

Cu toate acestea, înainte de a cumpăra o curea pentru animalul dvs. de companie, este mai bine să luați măsurători ale gâtului său. Pentru a face acest lucru, luați o bandă moale și măsurați circumferința gâtului. Adăugați încă 1-2 cm la cifra rezultată și mergeți la cumpărături cu aceste date. Este de dorit să existe un spațiu de 1,5-2 cm între produs și gâtul animalului, care este ușor de verificat prin lipirea unuia sau a două degete (index și mijloc) între curea și gât.

Gulerul nu trebuie să stea prea strâns pe pisică, altfel o amenință cu sufocare, deteriorare a vertebrelor cervicale și frecare. Dar el nu ar trebui să fie prea liber, deoarece dacă animalul este capabil să-și înfige cu ușurință capul prin inel și să alunece, atunci nu are rost un astfel de produs..

Important! Se recomandă alegerea gulerelor pentru pisici cu margini laterale moi, rotunjite. Acest lucru va menține haina lungă a animalului de companie în starea sa naturală, prevenind frecarea de pe marginile ascuțite ale curelei. La pisicile cu părul scurt și fără păr, acest lucru va evita spargerea..

Cel mai bine este să alegeți un produs îngust și neted la interior, din materiale naturale de înaltă calitate.

Gulere pentru pisici

La ce vârstă este mai bine să predați

Veterinarii sunt de acord că este necesar să înveți o pisică cu lesa la o vârstă fragedă, apoi rezistența la antrenament este mai mică și animalul se obișnuiește cu noul accesoriu mai repede. Cu toate acestea, nu ar trebui să puneți un guler pe pisoii care nu au împlinit încă șase luni. În copilărie, pisicile au un schelet foarte fragil, vertebrele cervicale sunt slabe, astfel încât chiar și o acțiune nepăsătoare accidentală a pisoiului din curea poate provoca leziuni la nivelul gâtului și chiar duce la moarte..

Gulere pentru pisici

Astfel, cel mai bun moment pentru a vă antrena animalul pentru un guler este de la vârsta de șase luni. De asemenea, nu merită să întârzie antrenamentul, deoarece adulții rezistă mai zelos la antrenament și pentru o lungă perioadă de timp nu vor să accepte un nou accesoriu.

Aflați mai multe despre cum faceți-vă un post de zgâriere, casa și jucărie pentru animale de companie, și, de asemenea, cum coaseți o pătură alege transportatorul și haine pentru pisică.

Cum să îmbraci

Să luăm în considerare cum să îmbraci un guler sau un ham pe o pisică pentru prima dată și cum să înveți un animal să meargă în astfel de „muniții”:

Gulere pentru pisici

 1. După ce ați adus un produs nou în casă, lăsați animalul dvs. să-l adulmece, să se joace, să-l ademenească cu o curea, să-l scuture. Lasă animalul de companie să devină interesat și să accepte acest articol.
 2. După aceea, gulerul sau hamul pot fi deja îmbrăcate. Prima dată este foarte scurtă, doar câteva minute. Pisica va rezista inițial și va încerca să tragă cureaua de la gât. Nu te amesteca. După un timp, puneți-l din nou.
 3. Puteți încerca să puneți un ham sau un guler pe un animal flămând înainte de a mânca. Simțirea foamei distrage pisica de la alte lucruri mici, iar mâncarea acționează ca un fel de recompensă pentru punerea curelei. După câteva minute de succes într-o nouă „ținută”, răsplătește-ți animalul de companie cu niște delicioase pentru pisici.
 4. Când animalul de companie este deja capabil să meargă într-un guler sau ham pentru câteva minute, începeți să măriți timpul de purtare a accesoriului, aducându-l la câteva ore.
 5. Și numai atunci când pisica a încetat să mai observe prezența unei curele, ea poate fi lăsată pentru purtare constantă.

Important! Este recomandat să vă luați animalul de companie la plimbare cu lesa numai după ce el a putut să meargă acasă în hamuri timp de câteva ore.

Mai mult, nu este suficient doar să ai un produs pe corpul animalului de companie, el trebuie să se obișnuiască și cu mersul pe lesă. Pentru a face acest lucru, încercați să îl practicați acasă. Conduceți discret pisica după voi, sunați-o cu un tratament, tratați-o cu o încercare reușită. Și abia apoi ieși afară.

Video: cum se pune un ham pe o pisică

Cum să-ți faci propriul guler de pisică

Guler - un produs destul de nepretențios pe care îl poți coase singur acasă dacă ai o mașină de cusut și materialele necesare. Dar, spre deosebire de accesoriile din magazin, cureaua dvs. va fi unică, exact așa cum doriți, și mult mai ieftină decât articolul unui producător..

gulere pentru pisici

Decorativ

Materiale care vor fi necesare:

 • o bandă de piele, lată de 1 cm (poate fi achiziționată prin internet, de exemplu, pe AliExpress);
 • fastex (element de fixare semiautomat);
 • fire sau 2 holniten (nituri pentru haine);
 • mașină de cusut;
 • decor la alegere.
Înainte de a începe să coaseți gulerul, măsurați gâtul pisicii. Adăugați încă 3 cm la lungimea rezultată: 1 cm - pentru o toleranță pe o parte a curelei, 1 cm - pentru o toleranță pe cealaltă parte și 1 cm - pentru libertatea de montare. Cifra rezultată va fi lungimea curelei.

Vă sfătuim să aflați, de ce ronțăie pisicile și miau

Următoarele acțiuni sunt următoarele:

 1. Împărțiți fastexul în două părți.
 2. Gulere pentru pisici
 3. Într-o parte a fastexului, treceți un capăt al benzii de piele și puneți-l cu 1 cm.
 4. Gulere pentru pisici
 5. Pentru a coase o linie pe o mașină de scris sau a străpunge și fixa cu un holniten.
 6. Faceți același lucru pe spatele curelei..
 7. Gulere pentru pisici
 8. Pe aceasta, gulerul, de fapt, este gata, rămâne doar să-l decorați cu decor - să coaseți pe margele, margele, lipiți pietre multicolore.
 9. Gulere pentru pisici

Știați? Linsul pentru pisici - nu este doar o modalitate de a menține curățenia, ci este, de asemenea, un gest de dragoste pe care pisicile-mamă le arată pisicilor. În viitor, pisicile se linsă adesea pentru a se calma într-o situație stresantă, deoarece primele amintiri ale iubirii materne sunt bine înrădăcinate în memoria lor..

Un guler elementar și foarte interesant poate fi făcut din gulerul unei cămăși vechi. Pentru a face acest lucru, pur și simplu tăiați gulerul sub cusătura de jos fără a tăia firele, astfel încât cusătura să nu se destrame. Eliminați toate etichetele și lăsați un singur buton de sus. Într-un guler atât de neobișnuit, pisica va arăta foarte solidă și originală.

Video: guler decorativ DIY

Lesa (ham pentru mers)

Acest ham este format dintr-o curea, o curea cu un număr suficient de găuri, datorită căreia puteți regla dimensiunea pentru fiecare animal de companie specific, și o lesă.

Materiale necesare:

 • 4 benzi de piele artificială (pentru curea - o bandă, 19 cm lungime și 3 cm lățime, pentru curea - o bandă, 75 cm lungime și 3 cm lățime, pentru lesa - o bandă lungă 200 cm și 3 cm lată, pentru un inel de piele - o bandă , 5 cm lungime și 1,5 cm lățime);
 • 1 cataramă pentru centură;
 • 1 carabină;
 • 1 jumătate de inel;
 • mașină de cusut;
 • ac cu fir.

Gulere pentru pisici

În forma finită, lungimea curelei este de 13 cm. Pe ambele părți va avea bucle (fiecare de 2 cm lungime) prin care cureaua este filetată. Cureaua pe o parte va avea găuri pentru reglarea dimensiunii hamului, iar pe cealaltă - două bucle la rând: cea extremă, lungă de 1,5 cm, o cataramă de centură va fi filetată în ea, iar a doua, lungă de 2,5 cm, va avea o jumătate de inel (o lesă este atașată la acest inel cu un carabiner). Un inel de fixare din piele va fi plasat între balamale.

Lesa va avea, de asemenea, două bucle, una la fiecare capăt. Pe de o parte există o buclă mică de 1,5 cm pentru carabină, iar pe de altă parte există o buclă mare de 12 cm, astfel încât să puteți trece mâna prin ea și să conduceți confortabil pisica.

Când toate detaliile sunt gata, puteți începe să coaseți hamul:

 1. Fâșiile de piele au o lățime de 3 cm, adică lățimea semifabricatelor. Piesele finite vor avea o lățime de 1,5 cm - pentru aceasta rotim o margine longitudinală a piesei cu 8 mm și așezăm o linie de-a lungul întregii benzi.
 2. Gulere pentru pisici
 3. Efectuăm aceleași acțiuni pe a doua parte a piesei. Ca rezultat, se obține o bandă, pliată spre interior pe ambele părți și lățimea acesteia este de 1,5 cm. Astfel, detaliile curelei, curelei și lesei sunt cusute.
 4. Ne retragem la 3 cm de la capătul plăcii și o îndoim astfel încât să obținem o buclă. Coaseți marginea părții pliate cu două ochiuri de fixare. Dimensiunea buclei ar trebui să fie de cel puțin 2 cm.
 5. Gulere pentru pisici
 6. Executăm exact aceeași buclă la celălalt capăt al barei..
 7. Coasem un inel de fixare în care cureaua va fi filetată după trecerea cataramei centurii. Pentru a face acest lucru, luați o fâșie mică de piele, care măsoară 5x1,5 cm, pliați-o în jumătate de-a lungul laturii lungi și cusături-o în lungime.
 8. Gulere pentru pisici
 9. Reglați lungimea inelului de fixare pentru a se potrivi perfect pe curea. Pentru a face acest lucru, pliați centura în jumătate, înfășurați-o cu un inel suprapus și încercați să o mutați de-a lungul curelei, ceea ce ar trebui să se întâmple cu o anumită dificultate..
 10. Gulere pentru pisici
 11. Coaseți capetele inelului de fixare ajustat cu mâna.
 12. Facem o buclă pe curea. Pentru a face acest lucru, pe o parte, ne retragem 5 cm, punem un semn cu o cretă (acesta va fi locul pliului) și punem o jumătate de inel pe acest capăt, apoi un inel de fixare din piele și o cataramă pentru centură.
 13. Gulere pentru pisici
 14. Îndoiem capătul benzii la îndoire astfel încât catarama centurii să fie la capătul buclei și lângă ea să existe un inel de fixare din piele și așezăm o linie de fixare la o distanță de 1,5 cm de capătul exterior al buclei. Catarama și inelul se află în interiorul buclei. Datorită distanței mici, această cusătură va fi mai ușor de cusut cu piciorul cu fermoar..
 15. Gulere pentru pisici
 16. Apoi cusem a doua buclă în care este filetat jumătatea inelului.
 17. Tăiați celălalt capăt al curelei la un unghi de 45 °. Acest lucru este pentru a face ca centura să se încadreze mai ușor în cataramă. Punem o linie de fixare de-a lungul marginii.
 18. Gulere pentru pisici
 19. Realizăm găuri de reglare în această parte a centurii. Ne retragem la 3 cm de marginea teșită - acesta este locul primei găuri. Restul de 10 găuri vor fi distanțate la intervale de 1,5 cm. Punctionați găurile din mijlocul curelei folosind un ac gros încălzit..
 20. Gulere pentru pisici
 21. Să trecem la lesă. Înfășurăm un capăt al carabinului în ochi, îndoim și așezăm două linii de fixare.
 22. La al doilea capăt facem o buclă pentru mână. Dimensiunea sa este determinată individual sub mâna proprietarului pisicii. La final punem linii de întărire.
 23. Gulere pentru pisici

Video: Cum să coaseți un ham de pisică

Aceasta completează cusutul hamului. Rămâne doar să-l colectăm. Pentru a face acest lucru, punem cureaua cu partea greșită spre noi și luăm bara cu partea greșită spre noi. Trecem cureaua în bucla superioară a curelei și mutăm cureaua de-a lungul curelei spre stânga. Apoi, întindem capătul teșit al centurii într-o buclă, în care există un jumătate de inel. Rezultatul este o buclă de cap de pisică.

Știați? Se acceptă, în general, că atunci când o pisică zgârie mobilierul, își ascuțește ghearele în acest fel. Cu toate acestea, chiar și achiziționarea unui stâlp de zgâriere nu rezolvă întotdeauna problema „mobilierului”. Lucrul este că între degetele de la picioare pe labele pisicilor există glande speciale cu un secret și, zgâriind mobilierul, animalul de companie pur și simplu îl marchează.
Apoi, întindem același capăt teșit al curelei în bucla inferioară a curelei.

Gulere pentru pisici

Aici este hamul și asamblat. Apoi, același capăt va fi fixat cu o cataramă de centură, fixând hamul pe pisică. Lesa este atașată la jumătatea inelului de către carabină. Când puneți produsul pe un animal, asigurați-vă că două dintre degete trec liber între curea și corpul animalului de companie.

Opțiunea de a purta un guler pentru o pisică nu este determinată de nevoile animalului în sine, deoarece pisica, de fapt, nu are nevoie de ea. Gulerul de pe gâtul animalului de companie este necesar de către proprietarii săi, deoarece acesta joacă un rol protector, protejând animalul de companie de pierderi, paraziți și alte pericole. Curelele de gât de pisică pot fi achiziționate de la magazin sau cusute manual.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Gulere pentru pisici: alegerea unui accesoriu pentru animalele de companie cu patru picioare