Caracteristici ale alegerii și utilizării unui sedativ pentru pisici

SedativÎn ciuda faptului că pisicile arată aproape întotdeauna calm și radiază calm, în ele pot fi furioase pasiuni reale. Animalele noastre de companie cu patru picioare pot experimenta, de asemenea, frică și anxietate, pot fi agresivi și pot suferi atacuri de panică. Există o gamă largă de sedative speciale pentru ameliorarea acestor afecțiuni dureroase..

Merită să vă grăbiți imediat după pastile

Medicamentele sunt departe de a fi un panaceu. De exemplu, puteți salva un animal de agresiune cu ajutorul unei atitudini amabile și a unui proces de predare organizat corespunzător. Acest lucru este valabil și pentru îngrijitorii și medicii veterinari în mișcare. Este important să determinați ce anume declanșează o anumită reacție la pisică și să încercați să o eliminați prin afecțiune, nu prin pastile..

Sedativ

Mecanismul de acțiune al medicamentelor și efectul asupra pisicii

Sedativele pot fi aproximativ împărțite în două grupe principale, în funcție de principiul acțiunii lor asupra animalului: homeopat și chimic.Mecanismul de acțiune al ambelor este de a normaliza presiunea, de a avea un efect benefic asupra sistemului nervos, de a seda și de a suprima sentimentele de frică..

Când se utilizează un sedativ pentru pisici

Există o serie de situații în care administrarea sedativelor este nu numai posibilă, ci și pe deplin justificată..

Sedativ

Noi condiții de viață

Pisicile nu tolerează schimbarea mediului. Dacă mutarea este inevitabilă, atunci ar trebui acordată o atenție specială schimbării comportamentului animalului în condiții noi. Animalul nu devine neapărat apatic și deprimat; în unele cazuri, animalul de companie poate reacționa cu o agresivitate crescută. Este extrem de important să se adopte o abordare responsabilă a problemei corectării comportamentului pisicii pentru a nu declanșa această afecțiune dureroasă..

Știați? Zgomotul unei pisici nu este doar un semn că animalul dvs. este fericit. Acest sunet poate indica, de asemenea, că animalul are dureri sau stres sever..

Dacă schimbarea condițiilor de viață este planificată pentru o anumită dată, vă puteți îngriji din timp de confortul mental al animalului dvs. de companie, începând să luați în prealabil sedative homeopate..

Sedativ

O schimbare de decor

Multe animale de companie experimentează panica de la sosirea oaspeților, o mulțime mare de oameni la expoziții, vizite la saloane de îngrijire și clinici veterinare. Pentru a atenua aceste situații neplăcute pentru animal, ar trebui să recurgem la sedative ușoare, în special pentru pisicile care sunt pregătite pentru expoziții. Animalul nu trebuie să fie nervos, dar în același timp comportamentul său trebuie să fie complet adecvat și să nu fie apatic.

Când aveți grijă de pisici, vă sfătuim să citiți despre, cum să alegi așternutul pentru pisici, cum să antrenezi o pisică la litiera de gunoi, înțărcați un animal de companie pentru a rahat într-un loc greșit, cum să speli o pisică, trebuie să tai ghearele pentru o pisică și cum să scapi de mirosul de urină de pisică.

Mișcare lungă

Mutarea nu este stresantă pentru toate animalele de companie. Unele animale de companie cu blană sunt fericiți să parcurgă distanțe mari în orice formă de transport - de la autobuz la avion. Dacă reacția animalului la transport, în special la transportul public, este necunoscută sau este deliberat negativă, atunci în acest caz este rațional să se utilizeze sedative. Acest lucru vă va salva animalul de companie de panică și griji inutile..

Sedativ

Tulburări ale sistemului nervos

Sedativele vă pot ajuta pisica să gestioneze tulburările de lins compulsiv. Nu va fi posibil să scăpați de această afecțiune patologică numai cu sedative, dar ca parte a terapiei complexe, efectul lor este de neînlocuit..

De asemenea, administrarea acestor medicamente este justificată dacă animalul are următoarele tipuri de tulburări:

 • miaună continuă;
 • comportament agresiv față de tine și de oameni;
 • suptul țesuturilor;
 • urmărirea prăzii inexistente.

Sedativ

Agresiunea sezonieră

Pe fondul dorinței sexuale, pisicile pot dezvolta un comportament agresiv, hipersexualitate, încercări de a lua locul liderului haitei. Îți poți ajuta animalul să facă față acestor dificultăți temporare cu ajutorul sedativelor, care, apropo, ameliorează în mod semnificativ starea animalului în timpul estrusului..

Important! Un animal natural agresiv trebuie să fie supus unui curs special de corectare a comportamentului, deoarece este imposibil să se obțină efectul dorit luând singur sedative..

Contraindicații și rău

Fiecare dintre droguri are indicații individuale, dar cele mai multe dintre ele sunt interzise:

Sedativ

 • animale cu tensiune arterială scăzută;
 • pisici însărcinate și care alăptează;
 • animale de companie cu diabet zaharat și boli ale sistemului genito-urinar;
 • animale sub un an;
 • cu intoleranță individuală la componentele medicamentului.

În ceea ce privește vătămarea, nu există medicamente absolut sigure. Și este imposibil să se prevadă modul în care organismul felin va reacționa la acest sau la acel medicament. În plus, utilizarea prelungită a sedativelor creează dependență, poate provoca inhibarea reacțiilor și apatia la un animal..

Rețineți că pentru pisici se utilizează analgezice "Travmatin", „Artroglican”, „Fungin”.

Ce să-i oferi pisicii tale ca sedativ

În funcție de efectul dorit și de motivul nervozității animalului dvs. de companie, farmacologia modernă oferă multe sedative diferite. Puteți folosi, de asemenea, sfaturile medicinei tradiționale, deși eficacitatea lor în acest domeniu nu a fost dovedită..

Sedativ

Sunt remedii populare potrivite?

Se pare că remediile populare cunoscute - extract de valeriană și catnip - nu au efect sedativ. Nu numai că nu calmează animalul, ci îl fac agitat și agresiv. Motivul pentru aceasta este că aroma acestor plante este similară cu aroma feromonilor din urină a persoanelor cu maturitate sexuală. În plus, aceste medicamente conțin alcool. Consumul lor creează instant dependență la pisici.

Unul dintre sedativele inofensive este uleiul de bergamotă.. Dacă înmuiați o bucată de pânză cu ea și o atașați de gulerul animalului dvs. de companie, atunci este foarte probabil să se calmeze puțin..

Sedativ

În ceea ce privește decocturile și infuziile din plante, nu trebuie uitat că corpul animalului este imprevizibil și poate reacționa într-un mod complet neașteptat la astfel de experimente..

Știați? Majoritatea pisicilor sunt claustrofobe. Aceste animale nu pot suporta spații închise..

Produse de farmacie

Orice farmacie veterinară oferă o gamă largă de sedative diferite. Să aruncăm o privire asupra celor mai populare:

 • pisică Baiyun. Sedativ pe bază de plante și antispastice. Reduce sentimentele de frică și anxietate, crize de agresiune sezonieră. Disponibil sub formă de tablete și soluție.
 • Sedativ
 • Opriți stresul. Potent, fără dependență. Acționează asupra celulelor creierului, reducându-le activitatea. Disponibil sub formă de picături și tablete.
 • Sedativ
 • Fitex. Aceste picături sunt concepute pentru a neutraliza sentimentele de teamă ale animalului. Prin urmare, este rațional să le folosiți dacă animalul are o călătorie lungă sau o schimbare de peisaj..
 • Sedativ
 • Fospasim. Medicină homeopatică injectabilă. Conceput pentru a crește abilitățile de adaptare ale animalului, pentru a reduce frica și agresivitatea.
 • Sedativ
 • Rescue Remedy Pet.Remediul homeopatic, datorită acțiunii sale ușoare, vă permite să corectați sistematic comportamentul emoțional al animalului.
 • Sedativ

S-ar putea să fiți interesat să știți, cum se întâmplă estrul, cum să împerechem corect pisicile, cum să știi dacă o pisică este însărcinată și cum să naști

Homeopat

Aceste fonduri sunt ușoare și au un efect prelungit.. Acestea încep să fie administrate pisicii înainte de o posibilă situație stresantă, astfel încât la momentul potrivit sedativul să-și dea rezultatele..

Sedativ

Această categorie include cele de mai sus - Pisica Bayun, Fitx, Stop Stress, Rescue Remedy Pet. În plus, există posibilitatea de a achiziționa sedative sub formă de spray-uri. Această formă de eliberare este indispensabilă dacă trebuie să aveți de-a face cu un animal agresiv sau neadaptat social. Pentru a calma pisica, pur și simplu pulverizați în cameră și așteptați puțin. Pentru un efect mai durabil, există și comprimate de fumigator Feliway..

Important! Este strict interzisă administrarea de sedative animalelor pentru oameni..

Chimic

Aceste medicamente acționează mai repede și au un efect mai puternic asupra corpului animalului.. Utilizarea lor este justificată în cazul în care remediile homeopate nu au efectul dorit. Ar trebui să începeți să le luați numai conform instrucțiunilor și sub supravegherea unui medic veterinar. Deoarece aceste preparate conțin nu numai componente vegetale, ci și compuși sedativi de natură chimică.

Aflați mai multe despre cum faceți-vă un post de zgâriere, casa și jucărie pentru animale de companie, și, de asemenea, cum coaseți o pătură alege transportatorul și haine pentru pisică.

Aici sunt câțiva dintre ei:

 • Vetranquil. Sedativul este eficient în călătorii lungi. O doză corect calculată poate pune o pisică într-o stare de transă..
 • Sedativ
 • Xilazină. Se utilizează atunci când este necesară sedarea rapidă.
 • Sedativ
 • Diazepam. Eficient pentru diferite tulburări mentale, anxietate și marcarea teritoriului.
 • Sedativ

Sedativ pentru pisici: precauții

Utilizarea prea frecventă a dozelor mari de sedativ poate crea dependență și poate provoca boli grave.. După utilizarea medicamentelor, ar trebui să observați animalul, deoarece pisicile pot fi alergice la oricare dintre componentele medicamentului. Dacă animalul dvs. de companie este vărsător, somnoros sau orice altă afecțiune neobișnuită, cel mai bine este să consultați medicul veterinar înainte de a lua din nou acest spectru de medicamente. Amintiți-vă că sedarea necontrolată pe termen lung vă poate transforma animalul de companie într-o creatură apatică, fără emoții..

Sedativ

Luați pisica la un profesionist înainte de a lua sedative. El este cel care va putea prescrie sedativul ideal pentru animalul dvs. de companie. Dar, de regulă, administrarea acestor medicamente este o ultimă soluție. În multe situații stresante, pisica ta, datorită dragostei și afecțiunii tale, va putea face față în mod independent momentelor psihologice dificile.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Caracteristici ale alegerii și utilizării unui sedativ pentru pisici