Descrierea și caracteristicile rasei de pisici mekong bobtail

Mekong Bobtail

Există legende despre pisici cu cozile scurte, rupte. Au o mulțime de ficțiuni amestecate cu fapte reale de origine și comportament. În articol voi vorbi despre caracteristicile rasei, condițiile de detenție și sănătatea bobului Mekong.

Descrierea rasei de pisici

Istoria originii rasei indică timpuri străvechi și era conducerii faraonilor. Asia de Sud-Est este considerată locul de naștere al bobtail-urilor. Charles Darwin, descriind călătoriile sale în Indochina, a scris despre pisicile fără coadă care trăiesc de-a lungul părții de coastă a râului Mekong. În manuscrisele antice, există informații că scopul bobtail-urilor a fost protejarea comorilor castelelor nobililor. Numai oamenii cu titlu și nobilimea regală își permiteau să păstreze o astfel de pisică..

Primul standard a fost înregistrat în 1994, dar pisica a fost numită bobtail thailandez. Zece ani mai târziu, rasa a fost redenumită Mekong Bobtail..

Reprezentantul rasei Mekong are un corp ușor alungit de dimensiuni medii, labele nu prea înalte, un cap plat ca o șopârlă, un nas cu o cocoașă ușoară, o bărbie puternică, o tăietură ovală a ochilor, urechi mari. Dar o trăsătură distinctivă este încă o coadă scurtă, cu o ruptură la bază și un capăt curbat. Aproape toate părțile corpului și capului seamănă vizual cu un oval.

Rasa standard Mekong Bobtail
Rasa standard Mekong Bobtail

Descrierea standardului rasei:

 • cap în formă de pană, turtit;
 • botul este oval cu bărbie pronunțată;
 • nasul seamănă cu un profil roman, care este recunoscut de cocoașă;
 • ochii larg deschiși cu o fantă ovală-
 • urechile sunt mari, largi la bază, ușor înclinate înainte;
 • corpul este puternic cu mușchii dezvoltați;
 • lână scurtă fără substrat (sau cu un substrat mic);
 • coada curbă scurtă.

Culori Mekong:

punct de sigiliu - culoare negru-maro pe vârfurile cozii, labe și în centrul botului, haina principală este cremă de lapte;

Culoarea punctului de etanșare
Culoarea punctului de etanșare

punct roșu - culoarea alb-piersică pe tot corpul, membrele, coada și botul au o culoare roșie aprinsă (rară);

Punct roșu
Punct roșu

tortie-point sau așa-numita broască țestoasă - această culoare apare doar la pisici;

punct albastru - întregul corp este argintiu, iar labele, botul și coada sunt roz-albăstrui;

Punct albastru foarte rar
Punct albastru foarte rar

vârf de ciocolată - într-un ton de ciocolată, capetele labelor, cozii și botului, culoarea principală a hainei este alb-crem;

punct de ciocolată
Punct de ciocolată

tabby-point - tonul principal al hainei este alb sau ușor colorat cu dungi, umbrirea sub forma literei M este vizibilă pe frunte.

Pisoii Tabby Point
Pisoii Tabby Point
Mekong-urile au o durată de viață de 20-25 de ani.

Întreținerea și îngrijirea bobului Mekong

Menkong-urile au nevoie de un loc retras în locuința lor, așa că, înainte de a introduce un animal, trebuie să vă gândiți la locația casei pentru pisică și la structura pentru alpinism. De asemenea, aveți nevoie de suficient spațiu pentru ca dorința incontrolabilă de a se juca..

Reprezentanții acestei rase sunt foarte curate și asigură îngrijirea principală a hainei în mod independent. Crescătorii trebuie doar să-l pieptăneze periodic cu o perie specială sau cu un pisoi, fără a uita să ofere animalului de companie o pastă specială sau hrană pentru a scoate lâna din stomac.

Ar trebui să se acorde atenție urechilor. Acestea ar trebui curățate cu un tampon de bumbac și peroxid de hidrogen de cel puțin 1-2 ori pe lună, iar dacă animalul merge afară, procedurile se efectuează mai des..

În caz de aciditate a ochilor, merită să arătați animalul de companie veterinarului, poate că pisica a prins conjunctivită.

Menkong-urilor le place să petreacă timp cu stăpânii lor; în absența lor, animalul de companie este foarte plictisit. Dorința sa de a fi alături de familie și obiceiurile sale de câine îi permit să-și ia prietenul cu blană la plimbare. Pisica se obișnuiește repede cu lesa și reacționează calm la ieșirile din mașină.

Bobtail-urile Mekong sunt foarte curate
Mekong Bobtails sunt foarte curate

Temperamentul animalelor

Pisica Mekong are trăsăturile unui câine, astfel încât toată lumea o poate obține. Pentru copii, va ține companie în joc și în plimbări, pentru oamenii de familie, animalul va fi un fel de soacră sau soacră, care controlează infinit tot ce se întâmplă în casă. Menkong-urile vor înveseli timpul liber pentru cei care duc un stil de viață calm, vor răspunde la mângâieri și atenție cu zgomote magice și un aspect devotat. Și dacă trebuie să aduceți papuci sau să ajungeți din urmă cu mingea, vă rog.

Mekong-urile se înțeleg bine în aceeași casă cu câinii și alte rase de pisici, dar pentru a evita surprize neplăcute, este mai bine să nu le păstrați împreună cu păsările și peștii. Instinctul vânătorului predomină adesea asupra bunelor maniere și ascultării..

Pisica Mekong iubește mult timp să urmărească obiecte în mișcare.

Dacă casa are un acvariu, animalul de companie va petrece cea mai mare parte a timpului lângă el. În general, Mekong au o atitudine pozitivă față de apă. Desigur, nu se grăbesc în rezervor, dar efectuează proceduri de apă cu plăcere..

Dacă descrieți pe scurt Mekong-ul, atunci îmi vin în minte doar calitățile pozitive. Nu există neajunsuri evidente la animale. Este gelozia pe care pisica o arată celorlalte animale dacă sunt mângâiate sau mângâiate de proprietari. Animalul de companie își va aminti imediat existența sa, începând să-și șteargă spatele pe un picior uman.

Mekong-urile sunt pisici foarte sociabile și jucăușe.
Mekong-urile sunt pisici foarte sociabile și jucăușe.

Nutriție pentru pisici și pisici

Mekong-urile sunt nepretențioase în mâncare, dar acest lucru nu înseamnă că pisica poate fi hrănită de la o masă comună. Dieta unui adult ar trebui să fie echilibrată pentru a umple energia pierdută după jocul plin de viață și plimbări active. Toate oligoelementele necesare sunt disponibile în feed-ul gata făcut. Ar trebui să se acorde preferință opțiunilor de bună calitate, care includ în mod necesar taurina. Dieta este de 2 ori pe zi. Cel puțin o dată pe săptămână, pisica trebuie să primească carne fiartă (slabă) și pește.

Puteți hrăni pisoii cu produse lactate de la vârsta de două luni. Este potrivită și carnea slabă fiartă, care trebuie tăiată înainte de utilizare. De la vârsta de trei luni, bebelușul poate alege un aliment pentru bebeluși în care sunt selectate vitaminele și mineralele necesare unui corp în creștere.

Animalele ar trebui să aibă întotdeauna un bol cu ​​apă curată disponibil gratuit. Pe măsură ce recipientul devine gol, acesta este umplut cu o porție nouă..

Pisicilor și pisicilor adulte trebuie să li se administreze periodic complexe de vitamine pentru a umple deficiența microelementelor importante din organism. De asemenea, nu uitați de verdeață, cu care animalele curăță stomacul..

Mâncare Mekong
Pisicuțele și pisicile adulte pot fi hrănite cu alimente gata preparate cu adăugarea de carne fiartă o dată pe săptămână

Prețul pisicii

Prețul mediu pentru un pisoi variază de la 15.000 la 25.000 de ruble. Costul este influențat de mai mulți factori: dacă animalul este sterilizat sau nu, disponibilitatea documentelor, pedigree.

Atunci când alegeți o bobtail, ar trebui să acordați atenție următoarelor:

 • pisoiul trebuie să aibă peste 2,5 luni;
 • aspectul nu ar trebui să ridice îndoieli cu privire la sănătate;
 • bebelușul acceptă cu ușurință dorința de a se juca;
 • membranele mucoase trebuie să fie curate și strălucitoare.

Există multe pepiniere în Rusia care se ocupă cu reproducerea Mekong-urilor. Printre cele populare:

 • Roza Vostoka (Krasnoyarsk);
 • Trufa de Aur (Moscova);
 • MAKSIMIR (Moscova)-
 • MALINA (Pirogovsky);
 • CHIANGSEN (Murmansk) și alții.
Prețurile Mekong
Prețurile pentru Mekongs încep de la 15 mii de ruble

Sănătate

Mekong-urile sunt pisici native, ceea ce explică imunitatea lor puternică și rezistența la diferite boli. Dar chiar și cei cu o sănătate excelentă ar trebui să fie vaccinați în mod regulat..

Programul de vaccinare:

 • prima vaccinare se face la 2-3 luni (la 4-8 luni nu se recomandă vaccinarea, pentru a nu combina procesul de producere a anticorpilor cu schimbarea dinților);
 • revaccinarea - după 21 de zile după prima procedură;
 • anual vaccinarea împotriva rabiei (administrată pisicilor peste 3 luni).

Măsurile preventive includ rularea regulată a viermilor, tratamentul animalului de la paraziți (purici, căpușe și alte insecte).

Caracteristici de reproducere

Matriarhatul este observat printre reprezentanții rasei Mekong. Având grijă de femelă, pisicile îi cântă arii, ronțăie afectuos, dar nu marchează niciodată în colțuri. După împerechere, când doamna este luată, bărbatul este foarte dor de casă și de câteva zile își sună prietena, scoțând sunete plângătoare. Între timp, o pisică însărcinată se complace în capricii și farse, încearcă să capteze atenția tuturor membrilor familiei.

După nașterea copiilor, bărbatul are grijă de descendenți.

Femela controlează cu strictețe procesul, dând palme pisicii în cazul celei mai mici infracțiuni. Linsul pisoiilor și insuflarea abilităților normale este un tată fericit.

Rasa Mekong este foarte interesantă, întotdeauna doriți să urmăriți pisicile. Animalul de companie acceptă orice regulă a jocului, bucurându-se de timpul petrecut împreună.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Descrierea și caracteristicile rasei de pisici mekong bobtail