Pisici și pisici persane

Cunoaștem reprezentanți ai rasei pisicilor persane de primă mână și, mult timp, ne încântă cu aspectul lor frumos. Pisicile persane sunt considerate una dintre cele mai populare și nici măcar nu este greu de ghicit de unde au venit..

Patria pisicilor persane este Persia. Pe teritoriul Iranului modern, în secolul al XVII-lea, au fost observate pentru prima dată pisici neobișnuite, cu părul lung, care au fost trimise în Italia în scopul reproducerii. O altă versiune a originii pisicilor persane spune că odată cu apariția în Europa a unei pisici orientale cu părul lung, a început istoria persanilor.

O altă versiune este că pisica persană a fost adusă în Europa din regiunile reci ale Rusiei. Tocmai pentru că trăiau într-un climat dur, natura i-a răsplătit cu lână groasă. Și doar atunci, aceste drăguțe pisici au ajuns în est.

Ei bine, cea mai recentă versiune a originii lor spune că persii ar trebui să fie recunoscători pentru apariția faimoasei pisici de manul lent, care s-au încrucișat cu pisicile domestice din Asia, în timp ce le transmit moștenitorilor ochi frumoși rotunzi, botul plat și părul gros.

Este dificil de spus care versiune este corectă. Dar, indiferent, iubim cu toții această frumoasă rasă persană cu păr lung, care a fost de mult timp una dintre preferatele iubitorilor de pisici și ale copiilor..

caracteristicile generale ale pisicilor persane

Caracteristicile generale ale rasei

Pisicile persane nu au câștigat imediat o popularitate atât de mare ca astăzi..

Caracter

Fizicul a suferit schimbări semnificative, întruchipând idealul unei pisici afectuoase, drăguțe, blânde și moi, cu blană de lux. În ciuda faptului că persii sunt destul de mobili, sunt îngrijite și elegante. Sunt mai puțin ticăloși ca rudele lor cu părul scurt..

Fiecare dintre reprezentanții rasei de pisici persane este o individualitate, în timp ce trăsăturile caracterului lor, precum calmul și calmul, sunt caracteristice fiecăreia dintre ele. Sunt pisici afectuoase și răbdătoare care își ascultă stăpânul fără îndoială..

Proprietarii de pisici persane sunt întotdeauna într-o stare de încântare, spunându-le prietenilor și cunoscuților despre animalul lor de companie. Și există un motiv - aceste animale simpatice comunică de bunăvoie și se joacă fericit cu proprietarul. Pisica persană are o voce foarte blândă și plăcută din fire, dar rareori reușește să o audă. Aceste animale de companie sunt foarte iubitoare și, desigur, speră la reciprocitate. În ciuda faptului că aceste animale sunt creaturi foarte răsfățate, ele nu vor „cere” atenție constantă din partea proprietarului, spre deosebire de reprezentanții mai sinceri ai familiei feline..

Pisicile persane sunt foarte loiale stăpânului lor, dar atât de mândre încât nu își vor etala loialitatea, încercând întotdeauna să domine casa. Cu toate acestea, ele sunt destul de maleabile dacă se arată dragostea și bunătatea sinceră față de ei..

Dar dacă și în acest caz, frumusețea persană nu se „înmoaie” în mod deosebit, arată răbdare: va veni timpul și ea se va supune, având încredere deplină în stăpânul ei. În orice caz, veți avea suficientă căldură felină, pentru că le place doar să-și petreacă timpul culcat pe poală sau pe umerii unei persoane dragi, ronțăind cu plăcere.

Pisicile persane nu tolerează singurătatea îndelungată și, uneori, se pot plictisi, rătăcind pe tocuri.

Această rasă, în comparație cu alte rase de pisici, este cea mai domestică. Animalele răsfățate nu sunt deloc adaptate vieții de pe stradă. Trăind într-o familie, „persii” identifică de obicei pe cineva din gospodărie, cel mai adesea proprietar, și îi oferă o mare parte din atenție și dragoste.

Aspect

Pisicile persane sunt indivizi mari și puternici, care se caracterizează printr-un fizic particular și o structură a capului. Trunchiul lor este gros și ferm, cu pieptul adânc și lat. Pisicile persane se disting prin spatele și umerii lor puternici.

Corpul lor este ghemuit, picioarele sunt drepte și puternice, cu labele păroase, scurte. Degetele de la picioare de pe labele lor se potrivesc strâns una împotriva celeilalte. Deosebit de frumoasă este coada lor stufoasă, care este întotdeauna îndreptată spre fund. Cu îngrijirea adecvată a hainei pisicii, coada este irezistibil de frumoasă și luxuriantă. Persii au un cap rotund masiv, obraji frumoși plini și o frunte bombată. Pomeții lor sunt clar vizibili pe față..

Urechile au formă triunghiulară, sunt mici, ușor rotunjite la capete și înclinate înainte. Există smocuri de fire de păr lungi în interiorul cochiliei urechii. Nasul persanilor este considerat nu mai puțin frumos - mic, larg, ușor răsturnat.

Mai ales este necesar să evidențiați aspectul lor moale, ochii mari și mari. Ochii pisicilor sunt la distanță mare, sunt strălucitori și expresivi, în timp ce culoarea ochilor, precum și vârful nasului și al tampoanelor, se potrivește întotdeauna cu culoarea hainei. Poate fi albastru, portocaliu închis sau arămiu, dar se luminează puțin odată cu înaintarea în vârstă..

Mândria pisicilor persane este părul lung și gros.

Lungimea lânii poate fi de 15 cm. Este subțire, plăcută la atingere și moale. În zona pieptului și a umerilor, formează un fel de guler de lână, care cade sub forma unui frunze frumos între picioarele anterioare. Pantalonii specifici de pe picioarele din spate nu par mai puțin frumoși.

caracterul pisicilor persane

Reguli de îngrijire și hrănire

Care sunt regulile pentru îngrijirea și hrănirea unei pisici persane?

Îngrijire

Datorită faptului că haina pisicilor persane este lungă, acestea trebuie să fie pieptănate cu grijă în fiecare zi și, dacă este posibil, chiar și de 2 ori pe zi timp de 30 de minute. Astfel, îl vei ajuta pe animalul tău de companie nu numai că arată întotdeauna frumos, dar îl vei menține și sănătos. Faptul este că părul pisicilor are o predispoziție la rostogolire, lucru foarte greu de scăpat și dureros pentru pisică în sine..

Persanii se varsă tot anul, iar pieptănarea prematură a blănii duce la ingerarea firelor de păr, care se rostogolesc în bucăți în stomac. Acest lucru poate duce la blocarea stomacului și a tractului intestinal..

Dacă lăsați animalul dvs. să alerge în grădină, atunci frunzele uscate, știfturile și alte resturi pot înfășura lâna. Amintiți-vă că imediat după o plimbare, părul pisicii trebuie să fie pieptănat cu atenție cu un pieptene cu dinți rari, iar apoi piepteneți-l din nou cu un pieptene gros pentru a îndepărta toate firele moarte. Nu uitați să pieptănați și blana între degetele de la picioare..

De asemenea, trebuie să clătiți în mod regulat ochii animalului de companie cu un tampon umezit. Faptul este că mulți indivizi din această rasă au adesea ochi apoși din cauza canalului lacrimal scurtat. Urechile persanilor trebuie curățate de 2 ori pe lună cu tampoane de bumbac.

Alimente

Nu există probleme speciale cu nutriția pisicilor din rasa persană. Toți adoră peștele și carnea, smântâna, brânza de vaci, iaurtul și chiar fulgi de ovăz. Mâncarea uscată este, de asemenea, bună, dar evitați să o folosiți des. Unele varietăți de alimente uscate pot provoca alergii la persani, care le vor afecta foarte mult haina..

Nu uitați de vitamine - pur și simplu nu exagerați. Persii au nevoie în special de taurină, care se găsește în produsele de origine animală. Lipsa acestuia poate duce la afectarea reproducerii, boli de inimă și orbire..

Bolile pisicilor persane

Sănătate

În general, perșii sunt considerați o rasă sănătoasă, dar nimic felin nu le este străin..

Bolile frecvente includ bolile renale polichistice, orbirea ereditară, ulcerele corneene și gingivita..

În plus, la fel ca multe alte pisici, acestea sunt predispuse la o boală cardiacă frecvent raportată numită cardiomiopatie hipertrofică. Din cauza problemelor de sănătate, această rasă este dificil de transportat.

Alegerea unui pisoi

Un pisoi sănătos de rasă ar trebui să demonstreze jucăuș și mobilitate. Vă rugăm să rețineți că blana lui pe pielea curată ar trebui să strălucească, să nu existe scurgeri murdare lângă ochi și în urechi. Simțiți-vă burta - ar trebui să fie moale, în timp ce mirosul din gură trebuie să fie proaspăt. Anusul ar trebui să fie înconjurat de blană. Vânzătorul este obligat să vă ofere pedigree și alte documente și certificate, dacă este posibil, pentru a vă familiariza cu fostul loc de reședință al animalului de companie și cu particularitățile îngrijirii acestuia. Dacă cumpărați un pisoi acasă, asigurați-vă că acordați atenție pisicii mame și condițiilor de păstrare a acestora..

Recenzie video a pisicilor persane


Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pisici și pisici persane