Descrierea completă a rasei de pisici chinchilla britanică

Descrierea completă a rasei de pisici chinchilla britanică

În acest articol, voi lua în considerare condițiile de întreținere și îngrijire cerute de chinchilla britanică cu păr scurt. Voi descrie culorile principale, caracterul și sănătatea pisicii, caracteristicile de reproducere. De asemenea, vă voi spune cât de des ar trebui să hrăniți o chinchilla la diferite vârste și să enumăr alimentele permise și interzise.

Descrierea rasei de pisici chinchilla britanică

Nu este o rasă independentă, aparține pisicilor britanice cu o culoare specială.

Urmasul este pisica engleză Chinnie, proprietara unei culori interesante, asemănătoare cu pielea unei chinchilla.

Crescătorul i-a ales o pisică cu aspect similar. Nepotul acestei perechi a fost legendarul Silver Lambkin, un bărbat cu date excelente și culoare unică. Pentru o selecție suplimentară, persană și pisici britanice (alb, fum, tabby, albastru).

Aspect standard britanic:

 • dimensiune medie spre mare;
 • corpul este puternic, ghemuit;
 • capul este rotund, bărbie pronunțată și obraji;
 • labele sunt joase, puternice, rotunjite;
 • coada este groasă;
 • nasul este larg, scurt;
 • urechile sunt mici, rotunjite;
 • substrat dens, păr de pluș, scurt sau lung;
 • ochii sunt mari, rotunzi.

Grupul este reprezentat de mai multe culori, în toate stratul este vopsit chiar la vârfuri, substratul și baza părului sunt albe.

Populare sunt:

 • Chinchilla argintie - negru genetic, vârful părului este colorat, 1/8 din lungime. Substratul, bărbia, urechile și burta sunt albe, pe restul corpului există un voal negru pe argint. Nasul și ochii sunt conturați în negru. Culoare iris - verde intens.
 • Umbrit argintiu - mai întunecat decât primul soi, haina este vopsită cu 1/3 din lungime. Culoarea este exprimată pe cap, urechi, părți laterale, spate și coadă, inelele deschise sunt posibile pe picioarele din spate. Mucos cu creion de ochi negru. Culoarea ochilor verzi, să zicem galbeni.
 • Chinchilla aurie - cais, substrat auriu. Vârfurile părului de pe spate, părți laterale, cap și coadă sunt colorate în maro. Restul hainei este auriu deschis. Jantele buzelor, nasului și ochilor sunt negre sau maro închis. Culoare iris - verde.
Chinchilla umbrită de argint
Chinchilla umbrită de argint
Chinchilla argintie
Chinchilla argintie
De aur
De aur

Există și alte culori, vârfurile hainei sunt, de asemenea, parțial colorate, dar în tonuri diferite, de exemplu, chinchilla roșie (cu ochi aurii), albastru auriu, ciocolată argintie și, de asemenea, vârful chinchilla cu ochi albaștri.

Întreținerea și îngrijirea unei pisici cu păr scurt

Această pisică independentă are nevoie de propriul său loc în casă, poate fi o casă, un colț cu pernă, un complex de joacă cu un hamac. Este de dorit să dotați locul mai sus, britanicilor le place să urmărească ce se întâmplă.

Pisicile nu necesită un regim special, se adaptează cu ușurință proprietarului.

În alegerea jucăriilor, acestea sunt adesea monogame, se pot juca doar cu mouse-ul lor preferat, o minge sau au nevoie de o anumită persoană pentru a participa la distracție. De regulă, se distrează, dar aleargă cu bucurie după coardă cu proprietarul. Ei adoră sarcinile intelectuale - labirintele de joc, șoarecii ascunși, bilele cu mâncare care se încadrează la mișcare etc..

O dată pe săptămână, se spală pe dinți, își examinează urechile și își tund ghearele, dacă este necesar. Ochii, mai ales la o vârstă fragedă, necesită o atenție specială, datorită structurii lor, se observă adesea lacrimare, se formează dungi urâte pe strat, inflamația este posibilă. Este important să le clătiți cu apă, ceai, infuzie de mușețel sau picături speciale de la o farmacie veterinară.

Animalele de companie care nu participă la expoziții au nevoie de tratamente rare cu apă, este foarte posibil să folosiți șampon uscat.

Pregătirea pentru o competiție necesită o pregătire serioasă - aveți nevoie de mai multe tipuri de șampoane și balsam. Unele pisici, în special pisicile cu păr lung, pot petrece o oră în baie. Unele zone au nevoie de curățare, altele au nevoie de iluminare, în timp ce stratul nu trebuie să fie prea moale, fără un efect elastic, precum și mat și gras. Șamponul trebuie să fie profesional și să se potrivească cu culoarea hainei. Mijloacele și timpul expunerii lor pot fi selectate empiric, în urma efectului produs.

Ea consideră că o prezență politicoasă lângă o persoană este adevăratul ei scop în casă.
Ea consideră că o prezență politicoasă lângă o persoană este adevăratul ei scop în casă.

Chinchilele britanice ar trebui să fie periate de două ori pe săptămână, de preferință cu o perie mai degrabă decât cu un pieptene. Uneori se folosește o mănușă specială din cauciuc, care îndepărtează simultan părul și masează pielea. În timpul mutei, care are loc de 2 ori pe an, ar trebui să vă pieptănați mai des, este posibil să utilizați un furminator, dar este important să nu exagerați cu efectul - substratul pentru această rasă este una dintre caracteristicile distinctive.

Temperament britanic

Aceasta este o pisică calmă, independentă și iubitoare de libertate. Este prezentă în apropiere, observă, i se dă accident vascular cerebral, dar nu tolerează îmbrățișările și încălcarea spațiului personal. În acest caz, poate manifesta agresivitate.

Britanicii sunt jucăuși, dar nu hiperactivi.

Le place să vorbească, însoțesc aproape fiecare pas cu sunete. Proprietarii pot număra o sută de intonații, prin care puteți înțelege ce își dorește animalul de companie.

Pisicile tolerează cu ușurință singurătatea, deși familiile iubesc societatea. Sunt liniștiți în privința copiilor mai mari, cu micuții pot apărea probleme, deoarece deseori apucă pisici și își trag blana.

Conflictele cu alte animale sunt rare numai dacă afectează pisica sau provoacă durere.

Chinchilele britanice sunt inteligente, nu strică lucrurile, nu trec pe lângă tavă și nu încearcă să pescuiască într-un acvariu..
Chinchila britanică preferă să nu se amestece în treburile altora
Chinchila britanică preferă să nu se amestece în treburile altora

Nutriție pentru pisici și pisici

În primele 2 săptămâni în noua casă, ar trebui să respectați dieta și alimentele familiare bebelușului. Apoi, puteți trece la o dietă convenabilă. Poate fi alimente uscate, conserve, alimente naturale.

În ceea ce privește hrana profesională, trebuie să fie cel puțin mărci premium. Doza trebuie respectată, deoarece rasa este predispusă la obezitate. Există linii pentru rasa britanică, dar poate fi utilizată o opțiune pentru pisici moderat active. Pentru pisoi și animale castrate, cumpărați alimente cu eticheta corespunzătoare.

Alimentele naturale nu trebuie amestecate cu cele uscate.

Dieta ar trebui să se bazeze pe carne (iepure, pui, curcan, carne de vită) - după ce a înghețat-o, ar trebui să fie decongelată, tocată mărunt și udată cu apă clocotită. Include, de asemenea, măruntaie, cereale, legume, produse lactate. O dată pe săptămână, puteți da pește de ocean, fiert, dezosat (excludeți pentru castrate), precum și gălbenuș de ou. Este necesar să se utilizeze vitamine complexe, calciu și vitamina A sunt deosebit de importante.

Pisica chinchilla britanică a câștigat popularitate la nivel mondial datorită aspectului său
Pisica chinchilla britanică a câștigat popularitate la nivel mondial datorită aspectului său

Următoarele produse sunt interzise:

 • carne grasă;
 • oase de pui;
 • ciocolată;
 • Pești de râu;
 • afumate, sărate, conserve.

Pisoi la 3 luni. hrănite de 5 ori pe zi, cu șase luni numărul de mese este redus la 3, după 8 luni. treceți la regimul pentru pisici adulte (de două ori pe zi).

Prețul pisicii

Costul unui pisoi depinde de sexul și scopul achiziției. Pisicile sunt, în general, mai scumpe decât pisicile.

Animalul poate fi cumpărat ca animal de companie, nu vor exista cerințe stricte pentru exterior și merite, prețul de achiziție va fi mai mic. Sau cumpărați pentru descendenți și o carieră în expoziție. Pentru ultimele două categorii de pisoi, există mai multe cerințe pentru exterior, pedigree, titluri, respectiv costul este mai mare. În medie, prețul în Rusia este de la 10 la 80 de mii de ruble.

Există multe creșe în țară, unele dintre cele mai faimoase:

 1. NatalyLand (fost Mormot).
 2. Viva Vogue.
 3. MuslinCats.
 4. Vis de argint.
 5. Un marion.
 6. Galeksy.

Atunci când cumpărați, trebuie să acordați atenție comportamentului pisoiului, acesta nu trebuie să fie timid sau agresiv, sănătatea și grăsimea sa, respectarea datelor externe la standard, precum și culoarea corectă a ochilor și prezența eyelinerului mucos.

Cel mai bine este să cumperi un pisoi de rasă într-o crescătorie specializată
Cel mai bine este să cumperi un pisoi de rasă într-o crescătorie specializată

Sănătate și boli de rasă

Rasa este suficient de sănătoasă și nu are tendința la boli genetice.

Pisicile pot avea probleme cu supraponderalitatea și apele. Pentru a preveni infecția cu boli virale, vaccinarea se efectuează conform următoarei scheme:

Momentul poate diferi în funcție de medicament. Cu o săptămână înainte de vaccinare, tratamentul se efectuează pentru helminți.
Doar în condiții de egalitate de interese, chinchila se va simți confortabilă și încrezătoare
Doar în condiții de egalitate de interese, chinchilla se va simți confortabilă și încrezătoare

Caracteristici de reproducere

Culoarea chinchilla este una dintre cele mai dificile de reproducere. Este necesar să abordăm cu atenție evaluarea compatibilității genetice nu numai a partenerilor, ci și să luăm în considerare datele strămoșilor.

Printre principalele probleme care apar se numără prezența unui model rezidual, culoarea ochilor de intensitate redusă sau o versiune galben-verde, culoare murdară sau neuniformă..

Perechile se formează printre reprezentanții culorii lor, alegerea candidaților pentru a compensa defectele de aspect sau dezvoltarea trăsăturilor dorite este limitată.

Chinchilla britanică este o pisică frumoasă, cu o culoare interesantă, are propriile dificultăți de îngrijire, dar este suficient de sănătoasă din punct de vedere genetic. Este jucăușă, iubește familia, dar are un caracter independent. Potrivit pentru persoanele cu copii adulți, ocupați la serviciu, iubitorii de pisici calme.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Descrierea completă a rasei de pisici chinchilla britanică