Diaree cu sânge la pisoi: cauze, diagnostic, tratament

Diaree

cu sânge într-un pisoi este un semn al unei boli periculoase. Observarea unui astfel de simptom la un animal mic poate duce la cele mai grave consecințe. Când apare, trebuie să luați imediat anumite măsuri. Dar mai întâi ar trebui să stabiliți cauza patologiei..

Cauze ale diareei cu sânge

Diaree este mecanismul de apărare al organismului, în care toxinele și substanțele străine sunt evacuate din lumenul intestinal. Diaree - simptom comun, ceea ce se întâmplă cu multe boli:

După cum puteți vedea, diareea vorbește despre multe boli, dar prezența sângelui în fecale este mult mai puțin frecventă. Sângele poate intra în lumenul intestinal în mai multe moduri:

 • Încălcarea permeabilității vasculare. Această patologie se găsește în unele boli virale (sunt rare), precum și în otrăvirea cu pesticide. Hemoragiile microscopice, în acest caz, vor fi pe multe membrane mucoase și nu numai în intestine.
 • Eroziune, ulcere intestine, microfisuri. Astfel de daune apar în majoritatea cazurilor. Viermii, un ulcer stomacal (datorat stresului), un corp străin în lumenul intestinal pot fi vinovați,
 • Perforarea intestinului. În acest caz, integritatea tractului gastro-intestinal este încălcată, o cantitate mare de sânge este aruncată în lumenul intestinal. Într-o astfel de situație, cel mai mare pericol nu este cauza, ci gaura în sine, deoarece prin ea animalul poate pierde mult sânge și poate muri din această cauză.

Trebuie amintit că, atunci când sângele părăsește stomacul sau intestinul subțire, fecalele devin roșii, deoarece hemoglobina are timp să fie digerată. Sângele direct sub formă de dungi sau lichid va fi găsit în fecale dacă sângerarea este observată în intestinul gros sau în ultimele părți ale intestinului subțire.

Alte simptome

Ce trebuie să faceți și cum să tratați diareea depinde în totalitate de diagnosticul exact, deci trebuie mai întâi să înțelegeți etiologia.

Pentru a determina cauza diareei, trebuie să acordați atenție altor simptome:

 • Cum sunt legate actul defecării și hrănirea? Diareea apare imediat după masă, după 1-2 ore, poate exista, de asemenea, o situație în care diareea nu este în niciun fel legată de hrănire (aceasta merge aproape constant).
 • Ce culoare are fecalele? O nuanță gri este un semn al unei cantități mari de mucus, verdele este fermentația, galbenul este o cantitate mare de bilirubină nedigerată, albul este un indicator al absenței bilirubinei. Roșu - sângerare la nivelul intestinului gros, negru - sângerare la nivelul stomacului sau intestinului subțire.
 • Scaunul are mirosuri patologice? Miros puternic urât - un semn de fermentație sau prezența toxinelor în intestine (care pot, de exemplu, elibera viermi).
 • Animalul poate avea anemie cu sângerări severe. În special, nasul, membranele mucoase ale cavității bucale vor deveni palide.
 • Ce este pisoiul temperatura? La pisoii normali, temperatura variază de la 38,0oC la 39,3oC, dimineața temperatura este ușor mai mică decât seara (cu jumătate de grad). O creștere a temperaturii de 1-2oC indică o infecție virală, 2-4oC - a unei infecții bacteriene.
 • Care este pulsul și frecvența respiratorie a pisoiului? În mod normal, pisoii au o rată de puls de 130-150 bătăi pe minut, iar respirația - aproximativ 30 de mișcări pe minut. O creștere puternică a ritmului pulsului împreună cu slăbirea acestuia indică tahicardie..

Diagnosticul bolii

Există multe simptome care trebuie abordate pentru a identifica o boală. Bolile posibile și semnele lor caracteristice sunt prezentate mai jos:

Tratamentul diareei

Tratamentul pentru diaree sângeroasă la pisoi include dietoterapie, terapie simptomatică și specifică. Mai întâi de toate, sunt eliminate simptomele periculoase, apoi încep să lupte cu cauzele bolii, în același timp au pus animalul la dietă.

În caz de otrăvire cu otravă de șobolan

Smecta sau Entorofuril vor ajuta la eliminarea toxinelor din lumenul intestinal, dar de atunci otravă de șobolani este absorbit rapid în sânge, apoi adsorbanții nu vor salva viața animalului de companie. Cand otrăvire trebuie să injectați acid aminocaproic subcutanat în pisoi. Pentru pisoi, dizolvați 0,5-1 grame de acid în 1-2 ml de soluție salină. Acidul aminocaproic este o vitamină K obișnuită, blochează temporar acțiunea otrăvii, ceea ce va da timp să meargă la clinică.

Terapia simptomatică și dieta

Diareea nutrițională poate fi tratată acasă. Dar dacă există sânge în scaun sau devine negru sau verde, atunci trebuie să contactați medicul veterinar, să donați sânge și fecale pentru teste.

Odată cu diareea, corpul pierde cantități mari de potasiu și sodiu. Ca rezultat metabolismul apei-sare este perturbat, datorită căreia diareea se intensifică, iar cercul este închis. Pentru a sparge dependența vicioasă, puteți intra intravenos în Rehydron, Hydrovit, Hydrolit. Acestea sunt soluții saline de săruri și glucoză, astfel de terapie este recomandată și pentru otrăvire.

În caz de otrăvire, este necesar să eliminați toxinele din organism. Aceasta va ajuta medicamente adsorbante, cum ar fi cărbunele activ (de preferință alb, acționează mai atent), precum și Enterosgel, Enterosorb sau Smecta.

O dietă pentru pisoi este prescrisă în conformitate cu următoarele reguli:

 • În prima zi aveți nevoie înfometarea completă. Dar nu ar trebui să dureze mai mult de 10-12 ore, după care pisoiul trebuie hrănit. Apa fiartă curată ar trebui să fie disponibilă gratuit.
 • După greva foamei hrăniți animalul de companie cu cereale fierte (de preferință orez), carne slabă fiartă (carne de vită, pui), ouă fierte.
 • Puteți oferi pisicilor fixarea decocturilor din scoarță de stejar, semințe de in, mușețel sau sunătoare (amestecurile sunt vândute la o farmacie obișnuită).
 • După trecerea diareei, se recomandă hrănirea pisoiului produse lactate fermentate cu conținut scăzut de grăsimi. De exemplu, chefir cu conținut scăzut de grăsimi, lapte la cuptor fermentat, bifilux. Nu puteți da lapte de vacă, cu excepția laptelui unei pisici mamă..
 • Pentru refacerea microflorei trebuie să dați pisoiului Bifidumbacterină, Linex și alte probiotice.

Cu diaree, nu trebuie întotdeauna să o utilizați pastile pentru diaree. Amintiți-vă că diareea este un mecanism de apărare care uneori poate înrăutăți animalul de companie dacă este blocat. Cu toate acestea, dacă diareea trebuie încă oprită, atunci poate fi utilizată Loperamida. Doza pentru pisoi este de 1/4 sau 1/8 comprimat.

Medicamente antihelmintice

Cea mai frecventă cauză a diareei la pisici sub 4 luni este paraziți intraintestinali, deci despre antihelmintic despre droguri trebuie discutat separat. Trebuie remarcat imediat că după viermi se observă deseori diaree cu mucus. Acest lucru se datorează morții paraziților și eliberării de toxine cadaverice.

Amintiți-vă că mulți (nu toți) antihelmintic preparatele sunt disponibile separat pentru pisicile adulte și separat pentru pisoi. Cumpărați medicamente special formulate pentru pisoi (de obicei suspensii).

Cele mai utilizate medicamente sunt:

Toate au efecte secundare (care sunt asociate cu moartea paraziților), cea mai frecventă contraindicație este insuficiență hepatică. Pisoii sunt deparazitați în mod obișnuit după 2 luni viață, dar în prezența paraziților, se poate face la o dată anterioară. În acest caz, este mai bine să utilizați agenți mai blândi, cum ar fi Troncil-K și Febtal.

Medicamente antibacteriene

Oferiți antibiotice animalului dvs. de companie numai dacă există încredere că o infecție bacteriană este cauza diareei. În toate celelalte cazuri, antibioticele vor dăuna mai mult decât beneficii, deoarece distrug nu numai microflora patogenă, ci și benefică.

Pentru pisoi le puteți folosi agenți antibacterieni:

 • Furazolidonă. Doza pentru pisoi este de 1/6 comprimat, trebuie să o luați o dată pe zi. Cursul tratamentului este de 5-7 zile..
 • Ftalazol. Doza pentru pisoi este de 1/8 comprimat, trebuie administrată o dată pe zi. Cursul terapeutic este de 5-7 zile.
 • Enterofuril. Doza pentru pisoi este de 0,5-1 ml soluție, trebuie administrată de 2-3 ori pe zi. Pentru recuperarea completă, trebuie să luați medicamentul timp de 7-10 zile.
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Diaree cu sânge la pisoi: cauze, diagnostic, tratament