Cum să afli rasa unei pisici

Nu toată lumea cumpără pisici în locuri de încredere, cu eliberarea tuturor documentelor necesare, care conțin genealogia și rasa animalului. În acest sens, crescătorii își pun întrebarea „cum să determinați singuri rasa unei pisici?” Este dificil să recunoaștem rasa unei pisici fără documente, iar rezultatul nu este întotdeauna corect. Rasa este definită în mai multe moduri.

De exemplu, albastrul rusesc și rasa britanică sunt similare în culoarea blănii, dar diferă semnificativ în ceea ce privește fizicul. Prin urmare, pentru a determina rasa unei pisici dintr-o fotografie, trebuie să încercați foarte mult.

După mărimea trunchiului

O pisică domestică sau pisică crește până la o dimensiune mică. În medie, lungimea corpului lor variază de la 70 la 75 cm. Dimensiunea cozii unei pisici domestice este puțin mai mică de jumătate din corp - 30 cm. Greutatea corpului pisicilor adulte variază între 4-6 kg, în timp ce greutatea pisicilor începe de la 2,3 și nu depășește 4,5 kg.

Dacă tu, în calitate de proprietar, ai observat brusc că o pisică adultă este prea mică pentru vârsta sa sau dimensiunea ei este mare, atunci ar trebui să te îndoiești de rasa sa. Rasa nu este determinată corect, pe baza unei caracteristici, deci trebuie să studiați cu atenție parametrii suplimentari.

Dacă pisica ta este prea mare, atunci poate că este un reprezentant al uneia dintre cele mai vechi rase.:

 • Pisică de pădure norvegiană, dintre care masculii pot ajunge la 10 kg în greutate.
 • Pixiebob este o pisică care arată ca un râs sălbatic, crescut artificial în America. Femelele Pixie Bob câștigă nu mai mult de 5 kg, în timp ce masculii din această rasă au o greutate corporală apropiată de 10 kg.
 • Pisică siberiană. Femelele din această rasă nu depășesc 6 kg, masculii - 12 kg.
 • Maine Coon. O pisică adultă din această rasă are o greutate maximă de 8 -8,2 kg, o pisică - 5,4.
 • Chartreuse este o pisică poreclită câine-pisică. Greutatea maximă la pisicile adulte variază de la 6-7 kg, la femele - 4-5 kg.

La această listă puteți adăuga american și Kurilian Bobtail, pisică britanică, Savannah și Ragdoll.

Dacă o pisică domestică a ajuns la vârsta adultă și dimensiunea sa este departe de a fi normală, poate fi un reprezentant al unei anumite rase. De obicei, o pisică de rasă este o pisică a cărei greutate nu depășește 3 kg..

Cea mai mică pisică din lume este un individ din rasa Munchkin cu porecla Baby Cat. O pisică adultă aparținând acestei rase nu depășește 15 cm lungime.

Pentru a determina rasa după mărime, este important să nu trecem cu vederea alte detalii, deoarece unele rase au aceeași greutate, dar diferă prin culoarea blănului.

Cap

Structura craniului și aspectul general al capului sunt semnele distinctive ale unei pisici de rasă. Acest lucru nu înseamnă că fiecare rasă are propriile sale trăsături pronunțate în ceea ce privește craniul. Pentru a determina rasa după aspectul capului, este necesar să studiați toate valorile și să le comparați cu normele adoptate pentru pisicile mongrel..

Dacă diferențele sunt semnificative, atunci putem spune cu un grad ridicat de încredere că pisica are o anumită rasă. Ce rasă de animal de companie, se va putea spune după ce au fost evaluați obrajii, pomeții, nasul, fruntea, profilul, mușcătura, bărbia și tampoanele nazale.

Ochi

Puteți afla ce rasă are o pisică după ochi. Acest lucru este dificil de realizat, deoarece multe rase au aceeași culoare a ochilor. Prin urmare, trebuie să acordați atenție nu numai culorii, ci și formei și locației ochilor, astfel încât rezultatul să fie corect..

De exemplu, pisicile britanice sunt singurii proprietari de ochi „portocalii”. O pisică din aceeași rasă, printre altele, este înzestrată cu un strabism. Angora turcească și Vanul turcesc au o caracteristică diferită, dar nu mai puțin izbitoare - ochi de culori diferite.

Caracteristici unice

Dacă animalul de companie are caracteristici externe, atunci determinarea rasei pisicii nu va fi dificilă. De exemplu, poate fi:

 • Urechi neobișnuite. Amplasarea urechilor una față de alta, forma și dimensiunea lor indică adesea că pisica aparține unei anumite rase. Urechile înclinate înainte sunt semnul distinctiv al unei pliuri în tartan, iar urechile îndoite înapoi sunt o buclă.
 • Coadă. Coada lungă și dreaptă aparține de obicei siamezilor, în timp ce coada perversă este semnul distinctiv al bobtailului.
 • Picioare. Labele scurte și disproporționate - un semn sigur al rasei Munchkin.

După ce ați decis rasa în funcție de caracteristicile pisicii, trebuie să vă asigurați de rezultat și de alți parametri pentru a evita greșelile.

Lână

Toate pisicile, în funcție de tipul hainei, sunt împărțite în trei tipuri: cu părul lung, cu părul scurt și fără păr. Există astfel de rase de pisici, al căror parametru distinctiv este tocmai lâna sau absența acesteia..

Cei mai frapanți reprezentanți ai raselor fără păr sunt Sphynx, Levkoi, Peterbald și Minskin. Dacă haina este scurtă, dar creț, atunci în fața ta sunt toate soiurile de Rex. Proprietarii de paltoane lungi și cret sunt La Perm, Serkirk Rex, Bohemian Rex și American Wirehaired..

Dacă aveți o fotografie care arată că haina pisicii este dreaptă și lungă, atunci există o mare probabilitate să aveți o pisică britanică, persană sau siberiană cu păr lung..

Culoarea stratului

În funcție de culoare, este problematic să se determine cărui grup îi aparține un pisoi, deoarece există puține opțiuni de culoare și există prea multe rase de pisici. Este necesar să examinați animalul de companie foarte bine pentru a determina cu încredere rasa acestuia.

În funcție de culoarea hainei, pisicile sunt împărțite în mai multe tipuri.:

 • Părul cel mai deschis de pe corp, botul întunecat, picioarele și coada sunt date de la naștere grupului de pisici siameze.
 • O culoare întunecată a corpului, împreună cu botul alb, labe și coadă, este o trăsătură caracteristică a diferitelor rase: ragdoll, snow-sho și birmania..
 • Haina albastră, fumurie sau argintie este o caracteristică a Fold Tartan, Nibelungen, Chartreuse, Russian Blue și Korat.
 • Culoarea nisipului „vorbește” de apartenența la rase precum Abyssinian, Tiffany-Chantilly, Havana Brown și Somali.
 • Culorile sălbatice (pete și dungi) sunt observate la mai multe rase de pisici: Bengal, Serengeti, ogar siberian, Savannah, Safari, Mau egiptean.

Pe baza culorii hainei, nu trebuie să determinați rasa animalului de companie, deoarece pisicile amestecate pot fi vopsite cu aproape oricare dintre culorile enumerate..

Structura neobișnuită a corpului

O pisică poate aparține unei anumite rase dacă structura sa diferă de formele corpului pisicilor obișnuite.

Prea subțire și alungit, dar în același timp corpul musculos cu picioarele lungi și subțiri aparține de obicei pisicilor siameze, precum și raselor javaneze și orientale. Dacă pisica are mușchii clar vizibili, corpul este puternic, nasul este mare și turtit, atunci nu există nicio îndoială că sunteți proprietarul unei pisici persane sau exotice cu păr scurt..

Natura

În plus față de parametrii externi, fiecare rasă de pisică se distinge prin comportamentul său. Pisicile ieșite din sânge pot avea orice caracter, în timp ce indivizii de rasă pură trebuie să aibă un anumit stil de comportament pe care l-au moștenit de la strămoși.

Fiecare rasă are un anumit set de calități. Există specii de pisici care duc un stil de viață activ și există unele care preferă doar să mănânce și să doarmă. O rasă se distinge printr-un caracter amabil și un comportament calm, în timp ce pisicile de altă rasă preferă să intre în conflict cu toată lumea din jur.

Există categorii de animale de companie, a căror rasă ar trebui să fie independentă și încrezătoare în sine, dar există și astfel de pisici, al căror caracter este direct opus..

Pisicile britanice sunt foarte jucăușe față de stăpânul lor, dar refuză să stea în brațe. Giganții Maine Coon, indiferent de dimensiunea lor, preferă să ducă un stil de viață măsurat, evitând agitația.

Rasa persană se caracterizează printr-un caracter sensibil care necesită afecțiune și atenție. Nu suportă atitudini proaste și singurătate. Dacă ți-ai jignit pisica cu ceva și ai observat că după aceea ea nu apare mult timp din locul ei retras, fii sigur că persoana persană locuiește cu tine.

Sfinxurile sunt foarte prietenoase și converg ușor nu numai cu membrii gospodăriei, ci și cu alte animale de companie.. Pisicile cu păr neted sunt foarte atașate de stăpânii lor, le place să stea constant pe mâini și să-și frece botul pe fața unei persoane..

Dacă dețineți o pisică capricioasă căreia nu îi place prea multă atenție, atunci este posibil ca rasa pisicii dvs. să fie un Van turcesc. Pisica, originară din Turcia, este prietenoasă și sociabilă, are un caracter puternic și o inteligență ridicată.

Dacă ți se pare dificil să faci față descrierilor pisicilor pe cont propriu, atunci poți încerca un test-determinant, care a fost creat pentru a ajuta la recunoașterea rasei unei pisici..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să afli rasa unei pisici