Culoare `whiskas` și rase populare de pisici în care apare

Culorile pisicii 23.04.2018 6,7 mii 4,5 mii 9 minute.

Paleta de culori a reprezentanților familiei feline se distinge prin frumusețea și marea sa varietate. Cele mai rare și mai valoroase sunt animalele de culoare tabby. A fost o astfel de pisică britanică cu păr scurt, cu un model de marmură strălucitoare pe un fundal argintiu deschis, care a fost folosită pentru filmarea într-o reclamă pentru un celebru brand de mâncare pentru pisici. Datorită lui, culorile clasice cu model au început să fie numite „Whiskas”.

1 Care este culoarea „whiskas”?

Un cadru dintr-o reclamă pentru „Whiskas”

Mulți spectatori au atras atenția asupra unui pisoi frumos cu modele neobișnuite pe o haină de blană într-un anunț faimos pentru mâncarea pentru pisici Whiskas. Odată cu apariția sa, a apărut părerea eronată că o pisică cu aceeași culoare sau un animal de rasă cu același nume a fost filmat în reclama..

Dar în natură nu există o astfel de culoare, cu atât mai puțin rasa de pisici „Whiskas”. Filmarea a implicat o pisică britanică obișnuită cu părul scurt, cu un model întunecat de tabby (tabby) pe haina unui ton argintiu, altfel numit „marmură tabby” (din engleza tabby).

Acest tip de culoare este considerat unul dintre cele mai naturale, deoarece îndeplinește perfect funcții de camuflaj, ajutând animalul să se ascundă printre ramurile copacilor de prădătorii mai mari sau să devină invizibil în iarba înaltă în timp ce vânează. Animalele de companie l-au moștenit de la strămoșii sălbatici - pădurea europeană sau pisicile Nubian Buck care au trăit în Africa, India, Asia, Kazahstan și Caucaz..

1.1 Tipuri de culori tabby

Toate culorile tabby cu modele, cărora le aparține așa-numitele whiskas, se disting printr-un model clar contrastant cu linii în formă regulată pe haina de blană mai deschisă a animalului. Există mai multe versiuni despre originea acestui nume. Unii cred că a venit de la numele uneia dintre regiunile Bagdad - Attabia, unde au fost produse țesături speciale cu dungi. Un alt punct de vedere este că „tabbis” este o formă rafinată de pictură pe țesături de mătase aduse în Anglia din India în secolul al XVII-lea..

Există în total patru tipuri de culori cu modele:

Nume Scurtă descriere Poze cu animale
Marmură (clasic)Se referă la cele mai dificile culori. Dungi drepte de o nuanță închisă pe spatele animalului se desfășoară de-a lungul coloanei vertebrale până la baza cozii, iar pe părțile laterale ale acestora se formează modele frumoase de cercuri, bucle și inele clar vizibile. Gâtul și coada sunt, de asemenea, inelate cu "brățări"
Tigru (macrou, dungat)Pentru această vedere, este necesar să aveți o bandă longitudinală continuă care să ruleze de-a lungul centrului spatelui de-a lungul întregului corp, precum și dungi frecvente, subțiri, continue și transversale care coboară din ea de-a lungul laturilor, care nu se intersectează între ele. Gâtul este împodobit cu coliere, iar picioarele și coada sunt decorate cu dungi și inele. Aceste pisici seamănă cu mini tigrii.
Pătat (leopard)Pisicile cu această colorare sunt foarte asemănătoare cu leoparzii în miniatură. Corpul animalelor vopsite în culori deschise cu acest tip de culoare tabby este decorat cu semne frecvente împrăștiate haotic de o nuanță închisă de formă alungită, rotunjită sau rozetă. O bandă întreruptă rulează de-a lungul coloanei vertebrale, transformându-se ușor în urme (dacă linia nu este întreruptă, atunci o astfel de culoare este considerată defectă). Membrele sunt pătate sau mai rar dungate, iar coada cu capăt negru este pătată cu urme mici sau cercuri deschise
Bifat (Agouti, abisinian)Această culoare se deosebește în grupul tabby și nu implică prezența vreunui model pe haina de blană a pisicii. Se caracterizează printr-o culoare solidă a carcasei, cu o acoperire frumoasă și seamănă cu umbrele exterioare sau voalate. Fiecare păr strălucește în mai multe culori, de la negru la nuanțe deschise, cu un joc de nuanțe de crem, nisip și cais. Pe gâtul animalului sunt permise dungi de colier solide sau intermitente.

"Whiskas" se referă la o varietate argintie de culoare marmorată cu modele pronunțate de gri închis sau negru. Pisicile cu o culoare similară se caracterizează prin ochi galben-miere, portocaliu-cupru, mai rar verzi.

1.2 Caracteristicile culorii clasice cu model

Modelul de marmură de pe pielea pisicii seamănă cu un leopard tulbure în contur. Pe fundalul tonului luminat, se disting clar mărci contrastante și mari conturate în mod arbitrar. Mai mult, zona lor interioară are o nuanță mai închisă decât marginea. Elementele exterioare obligatorii pentru majoritatea raselor marmorate includ următoarele:

Element clasic de marmură
Litera „M” pe frunteLa unele rase, așa-numitul semn de scarabeu iese în evidență clar pe fundalul unei haine mai deschise, la altele este mai puțin vizibil, dar este prezent la absolut toate pisicile cu o culoare maronie tabby. Există mai multe legende interesante despre aspectul său. Unul dintre ei spune că această scrisoare a apărut în pisică după ce Fecioara Maria a mângâiat-o. Potrivit celuilalt - profetul Mahomed
Două tipuri de lânăDin unele mai deschise, nuanța de fundal a hainei de blană constă direct. Cele de-a doua sunt colorate uniform pe toată lungimea în tonuri închise. De la aceștia se creează modelul de pe haina de blană.
„Coliere” pe pieptNumărul, claritatea și grosimea lor determină valoarea unui individ.
Dungi pe picioare și pe coadăMembrele și secțiunea cozii sunt complet acoperite cu dungi continue, mai rar cu pete. Vârful cozii este întunecat
Petele butonate pe stomacSemnele simetrice rulează în două rânduri
Ornament obrazDin colțul ochiului, două linii clare paralele sunt trasate de-a lungul obrajilor animalului, vag asemănătoare cu buclele
Desenând pe spatele capului din linii continueÎn formă similară cu aripile de fluture
Trei dungi paralele care se desfășoară de-a lungul și către părțile laterale ale coloanei vertebraleAceste linii sunt pigmentate cu o culoare închisă bogată, iar pe părțile laterale ale acestora se transformă ușor în cercuri închise mari, cu marcaje viu colorate în interior. Șoldurile trebuie închise.
Accidente vasculare cerebrale în jurul ochilor și nasuluiLinia de contur a unei nuanțe închise ar trebui să fie în armonie cu tonul fundalului hainei

Modelul de pe spatele pisicii, care este o tăietură pe marmură, ar trebui să fie clar, simetric, cu o culoare profundă și contrast cu fundalul tonului de bază al hainei și să conțină, de asemenea, o serie de componente caracteristice. Desenul nu trebuie întrerupt și traversat de dungi de colorat neintenționate, nu trebuie să se îmbine cu culoarea principală a hainei de blană, care poate varia de la argintiu și auriu la negru, ciocolată și roșie.

Dacă contururile ornamentului de pe pielea animalului se estompează și arată tulbure, au o schemă de culori aproape uniformă cu culoarea de fundal și conțin linii reziduale decolorate, atunci acești indivizi sunt respinși și excluși de la reproducere. Astfel de abateri sunt explicate prin încrucișarea pisicilor de diferite culori - modelate și monocromatice.

Pentru a obține pisoi cu drepturi depline în așternut cu un tabby clasic, ar trebui să selectați pisici cu culori exclusiv de marmură pentru încrucișare. Descendenții sunt mai puțin susceptibili să aibă această culoare atunci când traversează indivizi cu diferite tipuri de modele.

2 rase populare cu palton marmorat negru argintiu

Multe soiuri de pisici au culoarea „whiskas”. Cele mai populare sunt următoarele:

Rasăo scurtă descriere aImagini cu animale
British ShorthairBritish Shorthair este una dintre rasele naturale, iar culorile modelate sunt considerate o parte integrantă a aspectului său. Cea mai spectaculoasă dintre ele poate fi numită pe bună dreptate marmură negru-argintiu. Animalul cu această culoare a fost folosit în anunțul menționat anterior pentru hrana pentru pisici. „Whiskas” -ul britanic are următoarele caracteristici:
 • lână scurtă de pluș, de un ton argintiu deschis, este decorată cu un ornament întunecat, aproape negru, contrastant, cu toate elementele necesare marmurei;
 • pe frunte apare semnul obligatoriu „M”;
 • pe obraji sunt desenate două bucle distincte;
 • partea din spate a capului este decorată cu un model sub formă de aripi de fluture;
 • labele și coada sunt inelate cu brățări întunecate;
 • pieptul este înconjurat de coliere groase;
 • trei linii drepte și continue rulează de-a lungul vertebrei;
 • eyeliner și nas - negru
Scottish Fold (Scottish Fold) sau Scottish Straight (Scottish Straight)Femeile scoțiene sunt foarte asemănătoare exterior cu omologii lor britanici și diferă de ele doar prin forma urechilor și structura botului. Culoarea lor marmorată negru-argintiu se distinge prin următoarele caracteristici:
 • pe o lână de culoare deschisă, cu un luciu argintiu, modelele de marmură sub formă de inele sau bucle de o nuanță închisă arată armonios;
 • un semn caracteristic abia se distinge pe frunte, iar liniile gri închise pe obraji;
 • „coliere” subțiri, neîntrerupte, se înfășoară în jurul pieptului, pe spatele capului - „fluture”;
 • dungile de-a lungul coloanei vertebrale pot fi punctate mai degrabă decât solide;
 • labele sunt inelate cu centuri subțiri întunecate, pe coadă cu vârful negru inelele sunt largi și situate simetric;
 • ochii și nasul sunt delimitați de o linie contrastantă
siberianCuloarea marmorată a siberienilor arată mai vagă și nu la fel de contrastantă ca la reprezentanții cu părul scurt datorită structurii și lungimii hainei. „Whiskas” -ul siberian are următoarele caracteristici:
 • un ornament întunecat neclar cu contururi nedeslușite este în armonie cu lână gri deschisă cu un luciu ușor argintiu;
 • pe frunte există un „semn de scarabeu” inscripționat în linii subțiri, pe obraji - întoarceri ușor vizibile;
 • labele și coada sunt decorate cu brățări, modelul din regiunea cozii nu este foarte clar;
 • un bronz deschis apare pe față în zona bărbie și gât, pe partea din spate a capului abia putem desluși un model de fluture;
 • liniile de-a lungul coloanei vertebrale sunt indistincte;
 • dungile gri deschis pe gât nu sunt întrerupte;
 • nasul și ochii conturează pentru a se potrivi cu culoarea principală a hainei de blană
persană„Whiskas” persan este numit și „patchwork”. Trăsături de caracter:
 • culoarea de fundal a hainei este argintiu deschis;
 • modelul unui ton gri închis, datorită lungimii lungi a firelor de păr, arată ușor neclar, pete și dungi cu margini indistincte;
 • litera „M” se distinge pe frunte;
 • botul este marcat cu un semn alb pe bărbie și gât;
 • liniile de-a lungul spatelui sunt slab exprimate, la fel ca modelul de pe partea din spate a capului;
 • inelele de pe picioare și „lanțurile” de pe gât sunt subțiri;
 • dungile de pe coadă aproape se îmbină cu tonul de fundal al hainei;
 • ochii și nasul sunt conturate în aceeași culoare cu modelul de pe haina de blană
Maine CoonCuloarea Maine Coon, la fel ca toate pisicile cu părul lung, nu diferă în special de claritate și contrast. "Whiskas" din această rasă se caracterizează prin următoarele caracteristici:
 • stratul de culoare deschisă cu o nuanță gri-argintiu este decorat cu un model slab de marmură, cu bucle largi și dungi;
 • pe frunte - litera „M” cu margini subțiri, pe obraji - se transformă argintiu închis;
 • botul, pieptul, vârfurile labelor și coada cu semne albe;
 • dungi-inele pe membre, pe coadă, liniile sunt slab trasate și practic se îmbină cu culoarea principală a hainei, făcând coada uniformă în culoare;
 • laturile nasului și ale ochilor sunt conturate pentru a se potrivi cu fundalul principal cu un contur mai întunecat.
Pădurea norvegianăO altă rasă cu părul lung, cu o culoare care amintește de „Whiskas”. Are următoarele caracteristici:
 • tonul de bază al hainei este mai aproape de gri cu o ușoară floare argintie;
 • modelul negru constă din marcaje ovale mari și dungi largi paralele pe spate;
 • există un „semn de scarabeu” clar pe frunte, „coliere” pe piept practic nu sunt întrerupte, buclele de pe obraji sunt contrastante, marginea ochilor și tampoanele nasului sunt negre;
 • membrele sunt inelate cu dungi, pot apărea și pete;
 • culoarea principală a hainei de pe coadă se îmbină aproape complet cu dungile întunecate ale modelului
Bucla americanaAceastă rasă se caracterizează nu numai prin urechile îndoite în spate, ci și prin stratul strălucitor și mătăsos de diferite culori. Dintre acestea, nu ultimul loc este ocupat de marmură negru-argintiu, care are următoarele caracteristici:
 • haina este argintie deschisă, modelul negru este clar și destul de contrastant, petele alungite de pe laturi și coapse sunt închise, dungile de-a lungul coloanei vertebrale sunt bine definite;
 • litera „M” de pe frunte este contrastantă, se distinge perfect;
 • numeroase „coliere” largi pe gât nu sunt întrerupte, dar dungile de pe labe pot fi punctate și seamănă mai degrabă cu semne decât cu linii;
 • coada pufoasă este inelată cu dungi negre largi;
 • există o pată ușoară pe față în zona bărbiei;
 • ochii și nasul sunt conturate cu un contur întunecat
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Culoare `whiskas` și rase populare de pisici în care apare