De ce nu îi place pisicii să fie mângâiată?

Unii proprietari observă că pisicii lor nu îi place afecțiunea și sunt îngrijorați de acest lucru. Se pare că nu este nimic neobișnuit dacă pisicii nu-i place să fie mângâiată de străini. Dar este complet ciudat că nu acceptă afecțiunea nici măcar de la proprietarul care îi pasă de el. 

  • unele rase au un caracter aparte, iubitor de libertate și capricios. Se remarcă faptul că pisicile siameze și britanice se disting printr-o astfel de dispoziție, pot fi atribuite raselor cărora nu le place să fie mângâiate;
  • o pisică care a căzut într-o familie deja la vârsta adultă și a suferit abuzuri de la o persoană, precum și o pisică născută și crescută pe stradă și care nu cunoștea afecțiunea umană.

Cum se remediază caracterul unui animal de companie

Vă puteți împăca cu faptul că pisicii nu-i place să fie mângâiată. Sau poți încerca să ai răbdare și să o înveți să accepte afecțiunea. Încearcă să faci pisica să aibă încredere în tine. Dar acest lucru se poate realiza numai cu cuvinte amabile, pe un ton calm. Un cuvânt tare poate speria un animal de companie. Iar binele te va atrage către iubitul tău proprietar.

Începeți prin a-l învăța pe prietenul tău blând să fie în jur când stai pe canapea. Acest lucru vă va ajuta să vă delectați favorit, pe care îl dați pisicii dvs. de fiecare dată când vine la voi și se așază lângă dvs. Deci treptat se va obișnui.

În același timp, puteți încerca hrănirea manuală. Dacă pisica este timidă sau sălbatică, atunci acest lucru nu va funcționa imediat. Pentru început, glisați bolul pentru alimente către dvs. Dacă pisica refuză categoric să se apropie de ea în prezența ta, nu insista. Încercați mai târziu.

Treptat, animalul de companie va începe să aibă încredere în voi, iar apoi puteți începe deja să-l învățați să ia în mod natural atunci când blana este mângâiată. Nici aici nu este nevoie să vă grăbiți. La început, loviturile simple sunt suficiente. Antrenează-ți animalul încet. Amintiți-vă că va fi ușor să vă speriați și va trebui să vă întoarceți chiar de la început..

Nu insistați, dacă pisica vrea să plece, nu încercați să vă țineți în brațe. Dar, dacă îi plac mângâierile tale, nu exagera și mulțumește-i cu un pic. La început, el va percepe mângâierea inerentă delicatesei, dar apoi se va obișnui și va deveni mai afectuos.

Ia-ți timpul și fii recompensat

Nu te lăsa agățat de motivul pentru care pisica ta nu-i place să fie mângâiată. Acest caz este destul de reparabil. De ce este nevoie pentru asta?

  • Răbdare. Nu vă grăbiți animalul de companie.
  • Perseverenţă. Repetați antrenamentul metodic și zilnic, iar pisica va începe să perceapă că este mângâiată în mod natural..
  • Calm. Emoțiile negative pot speria animalul de companie și pot strica complet relația dintre el și persoană. Nu toate pisicile sunt în mod natural afectuoase și blânde.
  • Cuvinte amabile și intonație calmă. Evitați să dați loc emoțiilor negative în prezența unei pisici. Acesta este genul de animal care prețuiește confortul și liniștea..

Chiar și o pisică sălbatică naturală poate deveni mai afectuoasă și mai iubitoare atunci când este mângâiată. Dar acest lucru depinde doar de proprietarul iubitor și de grija acestuia. Dacă pisica simte că i se oferă suficientă libertate, este iubită și respectată, atunci cu siguranță va răspunde în natură..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » De ce nu îi place pisicii să fie mângâiată?