Utilizări de tablete de marfloxin pentru câini și pisici

Efectul medicamentului marfloxinMarfloxina este un medicament antibacterian, antimicrobian popular pentru pisici și câini. Cu ajutorul acestuia, rănile infectate, otita medie, organele respiratorii, sistemul genito-urinar și tractul gastro-intestinal sunt tratate cu succes. Medicamentul este administrat animalului o dată pe zi cu o rată de 2 mg pentru fiecare 1 kg din greutatea corporală a animalului de companie. Pentru a evita complicațiile, se recomandă consultarea unui medic veterinar care va stabili durata cursului. În funcție de forma patologiei, tratamentul poate dura de la 7 la 40 de zile..

Când primiți fără goluri este posibil să se obțină un rezultat ridicat și stabil cu un set minim de efecte secundare. Medicamentul este convenabil de utilizat pentru tratarea unui animal acasă.

Descrierea medicamentului și a proprietăților sale biologice

Tabletele, al căror principal ingredient activ este marbofloxacina, au un efect bactericid larg. Un antibiotic fluorochinol este activ împotriva microorganismelor gram-negative și gram-pozitive. Marfloxin este recomandat pentru:

 1. Tratamentul patologiilor sistemului digestiv, urinar și respirator.
 2. Prevenirea complicațiilor în perioada postoperatorie.
 3. Tratarea rănilor infectate.

Marfloxin este disponibil sub formă de tablete rotunde de nuanță galben-maroniu deschis. 1 comprimat conține 20 mg substanță activă. Preparatul conține substanțe auxiliare sub formă de:

 • marfloxină pentru pisicipulbere de drojdie;
 • crospovidonă;
 • aromă de carne;
 • ulei de ricin hidrogenat;
 • povidonă;
 • lactoză monohidrat;
 • stearat de magneziu.

Comprimatele sunt distribuite în cutii de carton conținând un blister pentru 10 comprimate și instrucțiuni.

Acțiunea medicamentului se bazează pe suprimarea replicării ADN a microorganismului. Medicamentul este absorbit rapid din tractul gastro-intestinal și se răspândește prin toate țesuturile corpului, ceea ce este asociat cu 100% biodisponibilitatea medicamentului. După 2 ore de la momentul administrării, se atinge nivelul maxim de concentrație a substanței active în sânge. Timpul de înjumătățire al medicamentului depinde de tipul de animal:

 • pisicile au nevoie de aproximativ 10 ore;
 • câinii au nevoie de 14 ore.

Marfloxina este excretată din corpul animalului împreună cu urina, fără a suferi modificări. Aceste tablete sunt de obicei clasificate în clasa de pericol 4, ceea ce înseamnă un risc minim pentru corpul animalului..

Contraindicații și efecte nedorite

Cum se utilizează marfloxinÎn cele mai multe cazuri nu se observă efecte secundare de la administrarea Marfloxin. Cu un sistem digestiv sensibil al animalului, mișcările intestinului pot deveni mai frecvente, iar scaunul se poate înmuia. Aceste simptome nu necesită întreruperea medicamentului și dispar de la sine după finalizarea cursului de tratament. O supradoză a medicamentului poate provoca disfuncționalități ale sistemului nervos. În astfel de cazuri, sunt necesare spălături gastrice și o vizită la medicul veterinar.

Marfloxina este strict interzisă pentru utilizarea la animale cu leziuni ale sistemului nervos central și cu intoleranță individuală la componentele medicamentului. Femelelor în timpul sarcinii și alăptării nu li se prescrie Marfloxin din cauza efectului negativ asupra descendenților. Pisoii pot fi tratați cu medicamentul numai atunci când ajung la vârsta de 4 luni. Puiilor de rase mici și mijlocii li se permite să administreze medicamentul numai la vârsta de 1 an, rasele mari - 1,5 ani.

Recomandări suplimentare pentru utilizarea medicamentului

O reacție alergică care apare după administrarea medicamentului necesită întreruperea imediată a medicamentului și tratamentul cu antihistaminice și agenți simptomatici. Dacă la momentul tratamentului animalului i se prescrie un curs de preparate din aluminiu, fier, magneziu sau calciu, atunci se recomandă anularea temporară a agenților cationici. Acestea reduc semnificativ absorbția Marfloxinului din tractul gastro-intestinal.. Medicamentul este slab combinat cu:

 • antibiotice din grupul tetracicline și macrolide;
 • Cloramfenicol.

Preparare pentru pisici marfloxinTratamentul pisicilor și câinilor cu Marfloxin necesită ca o persoană să respecte regulile de siguranță atunci când intră în contact cu medicamente. Regulile generale de igienă impun să nu beți sau să mâncați direct în momentul administrării medicamentului; după procedură, trebuie să vă spălați bine mâinile cu apă și săpun..

Dacă aveți hipersensibilitate la fluorochinolone este necesar să se excludă complet contactul direct cu comprimatele, folosind mănuși medicale. Contactul accidental cu pielea sau membranele mucoase ale substanței active necesită clătire imediată cu multă apă caldă, dacă este necesar, luând antihistaminice. Ingerarea accidentală a medicamentului necesită asistență medicală imediată. În acest caz, specialistul trebuie să arate instrucțiunile pentru Marfloxin.

Ambalajele uzate din medicament se elimină împreună cu deșeurile menajere.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Utilizări de tablete de marfloxin pentru câini și pisici