Caracteristicile picăturilor de urechi otidez pentru pisici

„Otidez” pentru pisiciPicăturile pentru urechi Otidez sunt concepute pentru tratamentul pisicilor și câinilor, astfel încât este util pentru proprietarii acestor animale de companie să știe despre caracteristicile sale. Mai jos sunt caracteristicile medicamentului și regulile de utilizare a acestuia..

Compoziția chimică a picăturilor "Otidez"

1 ml din picăturile în cauză conțin următoarele substanțe active:

 • 4 g sulfat de gentamicină;
 • 10 mg clorhidrat de terbinafină;
 • 0,3 mg permetrină - insecticid de contact;
 • 1 mg de dexametazona și extract de propolis;
 • 10 mg benzocaină.

Medicamentul este un lichid translucid de culoare galben deschis, care, atunci când este agitat, formează puțină spumă..Picături pentru urechi „Otidez” pentru pisici

Formular de eliberare

Medicamentul este prezentat în farmacii ca o soluție pentru uz extern și local. Flaconul picurător utilizat are un capac cu șurub cu prima comandă de deschidere. O sticlă de 15 ml și instrucțiunile sunt ambalate într-o cutie de carton.

Știați? Funcția „buzunarelor” deosebite de pe urechile pisicilor nu a fost încă stabilită științific - probabil, ele ajută animalele să determine cu exactitate sursa sunetului sau să servească drept rigidizator. Există, de asemenea, o teorie conform căreia acestea sunt branhii vestigiale..

efect farmacologic

Medicamentul prezintă următoarele proprietăți medicinale:

 • antibacterian, datorită inhibării sintezei ADN-ului bacterian de către gantamicină. Acest antibiotic este eficient împotriva diferitelor microorganisme gram-negative și gram-pozitive;
 • efectul antifungic este asigurat de clorhidrat de terbinafină;
 • efectele antiinflamatorii și antialergice sunt asigurate de hormonul dexametazonă;
 • permetrina are efect acaricid asupra acarienilor urechii;
 • propolisul albinelor este cunoscut pentru vindecarea rănilor, calmarea și proprietățile antivirale;
 • benzocaina, care aparține grupului de anestezice locale cu acțiune rapidă, are un efect analgezic.
Picături pentru urechi „Otidez” pentru pisici

Indicații de utilizare

Proprietățile enumerate mai sus ale picăturilor „Otidez” le permit să fie utilizate cu succes în tratamentul următoarelor boli ale pisicilor:

 • acută și cronică otită, atât bacteriene, cât și fungice sau parazitare (acarianul urechii) tip;
 • acută și cronică superficială dermatită canalul auditiv și urechea externă (toate tipurile);
 • manifestări cutanate alergice în apropierea auriculelor.

Important! Un acarian al urechii poate ajunge la o pisică domestică pe pantofii sau hainele unei persoane care a venit, prin muște sau purici, precum și prin contactul cu obiecte ale altui animal (așternut, castron etc.) Acest acarian nu este periculos pentru oameni.

Instrucțiuni de utilizare și dozare

În funcție de diagnosticul pus de un specialist, medicamentul este utilizat în conformitate cu următoarele scheme:

 • pentru otita medie, câte 3 picături în fiecare ureche de două ori pe zi timp de 5-10 zile;
 • la acarienii urechii, medicamentul este instilat de două ori, cu un interval de 5-7 zile, după 2 săptămâni cursul poate fi repetat. Este necesar să se trateze fiecare ureche, chiar dacă una dintre ele este sănătoasă;
 • pentru dermatită se folosește un tampon de bumbac, pe care se aplică puțin lichid medicinal. Zona cu probleme este tratată de 2-3 ori pe zi până când apare recuperarea clinică..
Îngroparea urechii unei pisiciÎnainte de procedură, este necesar să curățați auriculele și canalul auditiv extern. Pentru aceasta, un pic de lichid medicinal este picurat pe un tampon și suprafețele indicate sunt curățate cu acesta..

Știați? Pisicile își pot mișca urechile în direcția sursei de sunet, fiecare ureche separat, astfel încât pisica să poată observa simultan două surse.

Agitați bine sticla cu medicamentul înainte de utilizare. Instrucțiunile producătorului nu oferă informații cu privire la vârsta pisicii pentru a utiliza medicamentul, așa că trebuie să urmați exact prescripția medicului..

Efecte secundare și contraindicații

Picăturile „Otidez” nu trebuie utilizate pentru tratarea unei pisici în astfel de cazuri:

 • cu perforarea existentă a membranei timpanice;
 • dacă sunteți alergic la unul dintre ingredientele active.

Producătorul declară că nu există efecte secundare dacă recepția se efectuează conform instrucțiunilor.Pisica însărcinatăPentru pisicile însărcinate și care alăptează, utilizarea medicamentului este posibilă numai sub supravegherea unui medic.

Interacțiuni medicamentoase

Picăturile nu pot fi utilizate împreună cu alte medicamente care conțin antibiotice și componente acaricide.

Important! Dacă se detectează o reacție alergică, utilizarea medicamentului este oprită și simptomele sunt ameliorate cu antihistaminice..

Condiții de depozitare și termen de valabilitate

Medicamentul trebuie păstrat într-un loc uscat, fără acces la lumina soarelui, la o temperatură de 0 ... + 25 ° C. Este necesar să se izoleze medicamentul de copii și animale și, de asemenea, să nu-l păstreze lângă alimente. Picăturile își păstrează proprietățile după deschidere timp de 25 de zile, iar o sticlă nedeschisă poate fi păstrată timp de 2 ani după data producției.Picături pentru urechi „Otidez” pentru pisici

Analogi și preț

Picăturile „Otidez” pot fi cumpărate în farmaciile veterinare din țară la un preț de 165-185 ruble. Următoarele medicamente au acțiuni similare:

 • „Surolan” eficient împotriva otitei medii de toate etiologiile, otodecoză și are efect antipruriginos;
 • Otibiovin conține același antibiotic și un tip diferit de corticosteroid; acidul salicilic este utilizat pentru dezinfectare;
 • "Anandin" - un medicament ieftin pentru tratamentul otitei medii cu un antibiotic și componente suplimentare care au un efect regenerant și antiinflamator.

Următoarele medicamente sunt, de asemenea, utilizate pentru a combate căpușele: „Ivermek”, "Leopard", Front Line, „Cantaren”, „Surolan”, "Otodectina", „Amitrazină”, "Otoferonol".

Deci, picături "Otidez" - un remediu combinat eficient pentru tratamentul otitei medii de diferite origini și a dermatitei la pisici. Înainte de utilizare, este imperativ să îi arătați animalul medicului și să primiți recomandări cu privire la utilizarea și dozarea medicamentului..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Caracteristicile picăturilor de urechi otidez pentru pisici