Totul despre reproducere și păstrarea rațelor acasă

Păstrarea rațelorÎn agricultură, rața a fost întotdeauna considerată o pasăre care poate fi crescută chiar și acasă. Această pasăre poate fi găsită în apropierea majorității corpurilor rurale de apă. Deoarece este considerată o sursă bună de carne hrănitoare, nu este surprinzător faptul că mulți oameni au adoptat rață acasă. O rață de o lună cântărește aproximativ 2 până la 3 kg, iar o rață adultă poate cântări mai mult de 4 kg. Pe lângă toate acestea, o rață poate depune peste 100 de ouă pe an..

În acest articol, merită atins nu numai creșterea rațelor acasă pentru începători, ci și vorbirea despre îngrijirea și întreținerea unei păsări.. De exemplu, va fi important să știm totul despre hrănirea cu furaje compuse, compoziția de piure și boabe..

De unde să începeți reproducerea rațelor acasă?

Creșterea rațelor acasă, din fericire, practic nu diferă de reproducerea altor păsări rurale, de exemplu, de la gâște, curcani sau găini. Există o serie de lucruri specifice de luat în considerare atunci când crești rațe acasă. Pentru crescătorii de păsări începători, este suficient să cunoașteți lucrurile de bază și puteți face deja puțină reproducere. Puteți începe să creșteți cu o găină cu puiet.

Selecția rasei

Determinați alegerea rasei, este necesar pe baza obiectivelor dvs.: dacă obiectivul este ouăle și rațe, atunci rasele de ouă sunt potrivite, cum ar fi:

 • Khaki Campbell (~ 300 ouă pe an / ou - 75 g / drake - 3 kg);
 • Alergător indian (~ 300 ouă pe an / ou - 75 g / drake - 3 kg).

Dacă ținta este doar carnea, este mai bine să alegeți una dintre următoarele rase:

 • Ucrainean gri (~ 200 ouă pe an / drake - 3,5 kg);
 • Beijing (~ 100 ouă pe an / drake - 3,5-4 kg);
 • Piept alb negru (~ 130 ouă pe an / drake 3,5-4 kg).

Rață de reproducție găină

Ce condiții sunt necesare pentru reproducerea rațelorO nuanță importantă se concentrează pe faptul că ouăle de rață pot fi aruncate la curcani și pui, care ulterior vor fi angajați în incubație, crezând că acestea sunt propriile lor ouă. Dar trebuie remarcat faptul că o rață sau o gâscă nu se va angaja în acțiuni similare în raport cu ouăle altor persoane. Prin urmare, fie rațele în sine, fie găinile cu curcani sunt cele mai potrivite pentru incubarea ouălor de rață. Desigur, va fi mai bine dacă rața este cea care clocesc rațele, dar în absența oricăror, puteți oricând să depuneți ouă, de exemplu, pentru un pui.

Sub o rață adultă, nu sunt aruncate adesea mai mult de 15 ouă. Dacă intenționați să obțineți un puiet primăvara sau vara, atunci cea mai bună cifră este de 12-15 ouă, în funcție de temperatura ambiantă. Dacă tot a trebuit să folosiți curcanul ca găină, atunci puteți pune un pic mai multe ouă sub el și cu atât mai puțin sub pui. Este important să luați în considerare dimensiunea găinii și să acționați în consecință, astfel încât toate ouăle să fie situate exact sub corpul găinii.

Locul găinii se face sub formă de cuib sau coroană de flori.. Materialul pentru cuib este paie și rumeguș, precum și pene (găina însăși va adăuga). Este mai bine să așezați rumegușul în partea de jos, ca bază, și să întindeți coroana din paie.

Este mai bine să plasați cuibul puietului la o înălțime mică (stand) și nu în lumina directă a soarelui. Este mai bine să faci cuibul la umbră, să zicem, în colțul îndepărtat al casei. Locul ar trebui să fie suficient de întunecat. Pentru a spori confortul, este indicat să faci o partiție artificială sau să folosești o cutie. Acest lucru este necesar pentru a separa diferite cuiburi, astfel încât pasărea să fie confortabilă pentru a incuba ouă.

Este demn de remarcat faptul că prima puietă după începerea incubării vine în ziua 27.

Cum să îngrijești corect rațeleLa câteva zile după primul puiet, toți ceilalți pui vor ecloza. În aceste zile, trebuie să observați cu mare atenție puii care au apărut și să le transplantați imediat într-o cutie sau cutie separată, astfel încât găina puietă să nu le observe..

Cel mai bine este să folosiți o cutie de carton de sub televizoarele vechi sau alte aparate de uz casnic, iar în partea de jos este recomandabil să puneți niște paie sau deșeuri de cereale (pleavă). Temperatura potrivită pentru pui trebuie să fie de cel puțin 30 de grade. Dacă puietul a apărut la începutul primăverii, atunci merită să instalați un încălzitor sau o altă sursă de căldură. De asemenea, merită să vă asigurați în permanență că cutia sau sertarul sunt în permanență uscate..

Creșterea și păstrarea rațelor folosind un incubator

Principalul avantaj al creșterii rațelor într-un incubator este comoditatea creșterii păsărilor de curte în orice moment al anului. Un alt avantaj important al incubatorului este că nu aveți nevoie de găină pentru reproducere și nu va trebui să vă păcăliți cu el. Apropo, incubatorul este cel mai adesea construit cu propriile mâini, nu este dificil de realizat. Și incubatoare moderne de tip casă au funcții de control al temperaturii și umidității încorporate. Cu ajutorul unor astfel de incubatoare, întregul proces de creștere a rațelor este simplificat, iar necesitatea intervenției umane se reduce la întoarcerea ouălor, aerisirea (eliminarea incubatorului de condens și gaz acumulat) și monitorizarea procesului.

Chiar înainte de așezare, se recomandă încălzirea temeinică a incubatorului și setarea temperaturii în el puțin mai mare decât este necesar la început, cu aproximativ 1-2 grade. De asemenea, se recomandă creșterea umidității aerului cu un recipient cu apă, care este plasat de preferință pe un palet. Spre deosebire de ouăle de pui, ouăle de rață sunt mai mari, iar cojile lor sunt mult mai puternice, motiv pentru care este necesară o îngrijire ușor diferită, care include și umiditate ridicată. Nu uitați că rațele sălbatice sunt în mod constant lângă corpurile de apă.

Primele 5-7 zile temperatura incubatorului ar trebui să fie de aproximativ 38 de grade, iar apoi temperatura poate fi scăzută cu 1-1,5 grade. Umiditatea nu trebuie să scadă sub 60%. După două săptămâni, puteți începe să ventilați incubatorul, și anume, o dată pe zi, ar trebui să îl deschideți timp de 20-30 de minute și, în același timp, puteți reduce temperatura la 32 de grade în timpul ventilației. După aerisire, temperatura trebuie ridicată din nou la 37 de grade.

Rase de rațăDacă este disponibil un ovoscop, atunci este imperativ să verificați ouăle pentru prezența unui embrion. Acest lucru ar trebui făcut în ziua 10. Este important să ne amintim că schimbările bruște de temperatură sunt contraindicate pentru puii eclozați, prin urmare, așa cum am menționat mai sus, ar trebui să aveți grijă să instalați un încălzitor în cameră. După 27 de zile încep să apară puii, aceasta nu durează mai mult de două zile. Umiditatea aerului nu trebuie să fie mai mică de 50%. Când puii sunt uscați, aceștia trebuie transferați într-un loc întunecat și cald, într-o cutie sau cutie de carton cu paie și rumeguș. Umiditatea după transferul puiilor din incubator ar trebui să crească la 80%, iar temperatura să nu scadă la 28-30 de grade.

Întreținerea și îngrijirea puilor

Îngrijirea rațelor, în primele trei săptămâni de viață, ar trebui să fie deosebit de atentă. De exemplu, menținerea temperaturii și umidității este esențială pentru îngrijirea rațelor. În prima săptămână, rățuștele nu ar trebui să înghețe. Dacă o rață este lângă ei, atunci nu trebuie să vă faceți griji pentru asta, ea le va încălzi singură. Dar dacă nu există rață, atunci trebuie să încălziți suplimentar camera. Puteți împărți regimul de temperatură în trei săptămâni:

 • 1 săptămână - 28-30 grade;
 • 2 săptămâni - 23-25 ​​grade;
 • 3 săptămâni - 19-21 grade.

După trei săptămâni, nu trebuie să vă mai faceți griji cu privire la temperatură, în această perioadă de timp rațele se vor obișnui deja și se vor putea adapta la orice temperatură naturală.

Lungimea zilei la rațe ar trebui să fie la început de aproximativ 20 de ore, cu o scădere ulterioară la 12 într-o lună.

Cum se hrănește rațeleO rață cu pui ar trebui să fie eliberată pentru plimbări scurte, dar acest lucru ar trebui făcut numai la cinci zile după naștere.. Acest lucru trebuie făcut timp de trei săptămâni., și numai atunci le poți lăsa pe stradă chiar și non-stop. Un mare plus pentru rațele va fi prezența unui mic rezervor. Dar rațușele ar trebui să fie lăsate în apă numai cu o pasăre adultă și numai când vor ajunge la vârsta de trei săptămâni. Puteți ține rățuștele într-o cutie sau cușcă timp de aproximativ două săptămâni și apoi le puteți oferi mai mult spațiu liber. Rațele de trei săptămâni pot fi îngrădite permanent.

Hrana pentru rațe

Hrănirea rațelor acasă este extrem de simplă: mănâncă o varietate de alimente, se obișnuiesc să mănânce în același timp și, când cresc, își pot obține propriile alimente din rezervor. Când o rățușcă are 3 săptămâni, greutatea medie a unei astfel de persoane este de aproximativ 0,5 kg, iar când are 6 săptămâni, greutatea sa este de 1,5 kg. După 10 luni, rățușca se transformă în adult și cântărește 2,5-3 kg, la această vârstă pot fi deja sacrificate, dar este mai bine să așteptați până toamna târziu și să sacrificați chiar atunci. Vara și începutul toamnei, rațele sunt capabile să se hrănească din vegetație și apă, ceea ce reduce la minimum costurile cu alimentele..

În primele zile, rațele se hrănesc cel mai bine cu brânză de vaci rasă., ouă fierte rase și produse pe bază de lapte. O astfel de dietă trebuie menținută timp de 5 zile și trebuie hrănite de cel puțin 6 ori pe zi. După 5 zile sau chiar 1 săptămână, puteți începe deja să amestecați boabe de porumb măcinate sau grâu cu produsele de mai sus.

Este important să rețineți că alimentatoarele ar trebui să fie îngustate și plasate în diferite colțuri și departe de canalul de apă. Apa potabilă trebuie să fie proaspătă și mereu curată..

După prima săptămână, ar trebui să reduceți doza de produse lactate și ouă rase și să adăugați mai multe cereale și puțină iarbă verde, deoarece aceasta va deveni principala lor sursă de hrană în viitor.. Pentru a doua săptămână, produsele lactate ar trebui eliminate complet și ouă și adăugați mai multe cereale (aproximativ 60g pe 1 rață pe zi). După trei săptămâni, merită să eliberați rățuștele împreună cu rața în rezervor, unde vor începe treptat să-și obțină propria hrană. În acest moment, puteți adăuga deja furaje uscate cu furaje compuse, astfel încât rațele să crească mai repede.

Rațele, de la o lună până la sacrificare, pot fi hrănite cu diferite tipuri de cereale și fasole într-o stare frezată și puteți adăuga, de asemenea, următoarele produse:

 • Rațele care respectă regulileo bucată de cretă;
 • verdeaţă;
 • scoici;
 • seminte de floarea soarelui;
 • făină de pește și carne;
 • mei;
 • hrană drojdie.

În plus față de lista de mai sus, rațele pot găsi nutrienți lipsă din corpurile de apă..

concluzii

Creșterea rațelor acasă pentru începători nu este o sarcină ușoară, dar dacă pregătiți cu atenție și urmați toate instrucțiunile necesare, puteți face multe. Există adesea cazuri în care crește rațe pentru tine de-a lungul timpului revărsat în afaceri, a fost o sursă excelentă de venituri suplimentare și o modalitate excelentă de a economisi.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » » Totul despre reproducere și păstrarea rațelor acasă