Rase de rață pentru reproducere la domiciliu

Rase de rațe domesticeRață domestică

este o pasăre destul de populară în agricultură. Nu este atât de dificil să o întreții și nu va fi dificil să o faci chiar și pentru cei care tocmai au decis să le reproducă..

Rațele au multe rase, care sunt împărțite în trei tipuri (carne, ou și carne și ou). În conformitate cu acest lucru, crescătorul alege rasa care i se potrivește.

Care sunt avantajele păstrării și creșterii rațelor domestice?

Care sunt avantajele reproducerii rațelor domesticePractic, păsările de curte precum rața sunt crescute în scopul obținerii produselor din carne. Are diferențe destul de mari față de gustul cărnii de pui. De asemenea, diferă extern:

 • carnea de rață are mai mult nuanta inchisa;
 • carnea de rață este diferită conținut mai mare de grăsime;
 • are mai mult gust bogat. El este cel care este apreciat în special de gurmanzi..

in orice caz carnea de rață este mai dură decât puiul.

Pe lângă carne, rațele domestice sunt crescute pentru a produce ouă, deși sunt mai puțin populare decât găinile. Ouăle de rață sunt puțin mai mari ca ouăle de pui și au un gust aparte. De aceea, acestea sunt mai utilizate în industria alimentară. De exemplu, se duc să facă maioneză. În principal, ouăle de rață sunt utilizate pentru reproducere. De asemenea, poate fi îndepărtat folosind un incubator..

Unul dintre principalele avantaje la reproducerea rațelor este al lor creștere rapidă. Persoanele care au împlinit deja două sau trei luni pot fi trimise la sacrificare. De asemenea, în plus, necesită o întreținere minimă. Dacă merg pe pășunat gratuit, pot găsi singuri hrană și se pot grăbi pe vreme rece.

Ce condiții sunt necesare pentru păstrarea rațelor?

Ce condiții sunt necesare pentru păstrarea rațelor domesticeDacă există planuri pentru păstrarea unei turme de rațe, atunci trebuie să vă gândiți la adăpostul lor. În interior, este necesar să se creeze condiții potrivite pentru turmă. Dacă pereții sunt realizați din bușteni, atunci vor fi calași. Pereții din scânduri sunt tapițați cu placaj sau carton și apoi văruiți. Acest lucru vă permite să faceți regimul de temperatură mai optim pentru păsări, adică într-o astfel de cameră este destul de răcoros vara, iar iarna, dimpotrivă, este cald.

Podelele dintr-o locuință de rață sunt făcute ușor ridicate la o înălțime de aproximativ douăzeci de centimetri. Acest lucru va împiedica șobolanii sau șoarecii să intre în păsări. Pardoseala trebuie acoperită cu podele, care trebuie să fie suficient de groase. Pardoseala poate fi paie, așchii de lemn sau un strat de turbă. Deci, temperatura din casă nu va scădea sub -5 grade.

Este necesar să păstrați casa rațelor uscată și caldă, dar în același timp există o ventilație bună. În astfel de condiții, păsările vor fi destul de confortabile, vor avea o sănătate bună și, în consecință, o producție ridicată de ouă..

Păsările trebuie să asigure o zonă de mers pe jos. Pentru a face acest lucru, ei echipează un site pe care este necesar să echipeze magazii vara. Înălțimea gardului este de aproximativ un metru. Dacă există acces la apă, atunci acestea sunt îngrădite cu 70 cm sub și 50 cm deasupra apei. Iarna, rațele pot merge și ele. Pentru a face acest lucru, este necesar să curățați zona de mers pe jos de zăpadă și să o acoperiți cu paie. Vremea pentru plimbare nu este foarte geroasă și nu bate vânt. Atunci pot merge aproape toată ziua..

Trebuie remarcat faptul că producția de ouă depinde de orele de zi. În consecință, rațele rulează mai bine cu orele mai lungi de zi. Când ziua este scurtă, rațele încep să zboare mai rău, așa că în casă trebuie să aveți grijă de iluminare suficientă, deși artificială.

Cuiburile se fac în locuri mai întunecate, unde este liniștit și calm. În același timp, trebuie să existe un acces bun, astfel încât ouăle să fie ușor de obținut. Este de preferat să le așezați de-a lungul pereților laterali. Un cuib este făcut pentru trei capete, care pot avea o dimensiune de 50 pe 50 de centimetri. Noaptea, păsările nu trebuie să lase o lumină puternică, ci o înăbușesc. Acest lucru permite locuitorilor casei să se odihnească în pace..

Rațele se hrănesc

Cum se hrănește rațele domesticeHrăniți rațele începe imediat ce ies din ou. La început li se dă un ou fiert tare, care trebuie tocat mărunt și mărunt. Puteți oferi, de asemenea, iaurt de rață și brânză de vaci nu acră..

Verdurile bogate în vitamine, cum ar fi urzica, lucerna sau trifoiul, pot fi adăugate la ouă sau brânză de vaci. În plus, puteți oferi cartofi fierți și suplimente minerale, care includ coji praf, coji de ou sau cretă..

Adulții mănâncă culturi precum orz, grâu, ovăz, porumb etc. De asemenea, li se administrează un amestec de diverse legume, atât fierte cât și crude, pentru hrană. În plus, puteți oferi suplimente minerale..

Care sunt rasele de rațe

Care sunt rasele de rațe domesticeDupă cum sa menționat mai sus, rasele de rață sunt clasificate în funcție de scopul creșterii lor. În acest sens, ele sunt de obicei împărțite în trei grupe:

 • ou;
 • carne;
 • carne și ou.

Luați în considerare subspeciile de carne din rasele de rață. Se disting printr-o masă mai mare. Și, în consecință, dau mai multă carne decât alte persoane într-o perioadă scurtă de timp. În fiecare an, cu îngrijire adecvată, se obține un individ de rață în regiunea a cincizeci de rățuști. La atingerea a două luni, dacă puii sunt bine hrăniți, pot ajunge deja în aproximativ două kilograme și, uneori, mai mult.

Rasele de carne de rațe includ în general:

 • Rață din Beijing. Acesta este probabil unul dintre cele mai frecvente tipuri de rase de rață din carne. Diferă în carne mai grasă. Femelele ajung la 3 kg, iar masculii sunt cu încă un kilogram. Această specie de păsări este omnivoră, cu toate acestea, este mai sensibilă la condițiile de detenție. Rățușele se îngrașă rapid și la 2 luni cântăresc deja aproximativ două sau mai multe kg.
 • Rațe albe din Moscova - Acesta este rezultatul traversării rațelor din Peking și Khaki Campbell. Sunt de culoare albă și au picioare scurte roz deschis. Se caracterizează prin carne cu conținut scăzut de grăsimi, cu un gust delicat și plăcut. Rațele albe se disting prin producția de ouă, care durează câțiva ani..
 • Albastru suedez - indivizi musculoși cu picioare scurte, cu o culoare de nuanțe gri-albăstrui, albastru, negru sau gri-argintiu. Ajungeți cu o greutate de la trei la trei kilograme și jumătate. Producția de ouă este de aproximativ 100-150 de bucăți pe an. Ouăle sunt albe, verzi sau albastre. Se observă rate de creștere mai lente. Are nevoie de hrană naturală și iarbă proaspătă.
 • rasă neagră cu piept alb - acesta este un alt tip de pasăre din carne. Culoarea este neagră, cu sânul alb. Carnea este grasă. Ușor de îngrășat. Păsările adulte ajung la patru kilograme.

O altă subspecie este rasele de carne și ouă. Aceste rase au unele caracteristici generalizate:

 • au o greutate moderată;
 • au o producție bună de ouă;
 • au calități gastronomice ale produselor din carne.

Una dintre soiurile de carne domestică și rațe de ou se numește Khaki Campbell. Au o producție destul de mare de ouă. Aceasta reprezintă aproximativ 200 de unități de producție pe an. Ouăle lor sunt albe. Și rațele în sine sunt de culoare albă. Acestea ating în medie două-trei kilograme. Aceasta este o rasă destul de activă, iar carnea sa este foarte apreciată pentru funcțiile sale gastronomice. Rasa nu necesită condiții de hrănire sau de păstrare, prin urmare, chiar și fermierii începători pot să o reproducă acasă..

Pentru rasele de carne și ouă de rațe este, de asemenea, o rasă numită oglindă. Particularitatea acestei rațe domestice este corpul său lung și capul mic, precum și ciocul lung. Sunt de culoare albă sau argintie, cu pete negre pe capul drakelor. Are produse din carne de înaltă calitate. Crește rapid și are o producție de ouă de 50 până la 200 de bucăți pe an. Este destul de nepretențios când pleci. Masa masculilor adulți atinge 4 kg. Femelele sunt puțin mai mici. Ușor de crescut.

Rasa Cayuga cu o culoare negru-verzuie se încadrează în aceeași categorie. Poartă până la 150 de ouă pe an cu o coajă neagră neobișnuită, uneori cenușie sau verzui. Drakele cântăresc aproximativ 3,5 kg, femelele sunt puțin mai mici. Ei stau bine în cuib pe ouă. Acestea sunt îngrijitoare și pot fi pășunate în mod liber. În același timp, mănâncă atât iarbă, cât și insecte..

Nu mulți indivizi aparțin rasei de ouă de rațe, una dintre ele poate fi distinsă. Această rasă este Indian Runners. Această rasă de rațe domestice este una dintre cele mai răspândite și crescute frecvent. Este ușor de îngrijit și nu este deloc dificil să-l crești, chiar și pentru cei care abia încep să stăpânească agricultura. Pot fi de diferite culori: de la alb la negru. Mărimile ajung mici, dar aduc suficiente ouă pe an - de la două sute la trei sute de unități de producție pe an.

În ceea ce privește gustul, ouăle acestui tip de rațe nu sunt în nici un fel inferioare celor de pui și, prin urmare, această rasă este hrănită cu o varietate de furaje. Dacă crescătorul va reproduce această rasă, atunci va avea nevoie de un rezervor.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » » Rase de rață pentru reproducere la domiciliu