Rațe sălbatice: specii, descriere, trăsături distinctive ale drakelor cu fotografii

Drake și caracteristicile saleConform cercetărilor, rața este cea mai comună pasăre din Rusia. Aceste păsări de apă se găsesc în corpuri de apă proaspete și ușor sărate. Sunt mici și fără pretenții. Unele specii, cum ar fi gâsca cenușie și rațul negru, au fost domesticite pentru carne, ouă și puf. Speciile care trăiesc în sălbăticie sunt supuse vânării.

caracteristici generale

Rațele aparțin unei mari familii larg răspândite de păsări de apă care include aproximativ 150 de specii. Toate au un corp larg simplificat, membrane asemănătoare flipperului pe labe și un cioc aplatizat. Penajul raței este complet impermeabil, ceea ce este facilitat de lubrifiantul gras secretat de glanda coccigeală.

Cu toate acestea, pasărea trebuie să spele în mod regulat penele. Pentru a face acest lucru, ei aleargă pe apă, bătând puternic din aripi. Rațele care nu s-au scăldat de câteva zile se pot îneca la prima lovire a apei sau cu greu vor înota, parțial scufundate în rezervor. Penele murdare interferează, de asemenea, cu zborul. Păsările înotătoare ies pe mal și se scutură bine, ceea ce ajută la refacerea structurii penelor, care a fost tulburată de influența apei. După aceea, își folosesc ciocul pentru a prinde grăsime din glanda coccigiană și o aplică pe pene..

Caracteristici de putere

Majoritatea speciilor de rațe se hrănesc hrană pentru legume, și, în unele cazuri, hrană pentru animale:

 1. Dieta rațelor de lemn include iarbă și rădăcini săpate din pământ..
 2. Rațele cu aburi și speciile de rațe de mare se scufundă bine și găsesc hrană la baza rezervoarelor. Se hrănesc cu crustacee și moluște.
 3. Rațele de scufundare sunt scufundate în apă, astfel încât doar coada să rămână la suprafață. Dieta lor include zooplanctoane, alge, viermi, moluște, insecte.
 4. Fuzionarii se comportă mai eficient sub apă, astfel încât prind cu ușurință pești de mare pentru ei înșiși.

Majoritatea rațelor se hrănesc cu suprafața apei, captând apa din cioc, unde este filtrată, în timp ce rămân diverse alge, particule de plante, nevertebrate mici și plancton..

Mallard - fotografie

Aceasta este cea mai comună rasă familiară tuturor vânătorilor. Pasărea mare de râu are un corp lung și scurt, ajungând la o lungime de 60 cm. Principalele diferențe în aspectul său sunt:

 1. Câți drakes ar trebui păstrați în turmăCuloarea ușor variată robustă a rațelor femele, care le permite să se ascundă cu succes în stuf.
 2. Culoarea perlă de smarald a capului și gâtului drakei. Gâturile lor sunt separate de o margine albă, iar penele de pe cap și gât au o structură netedă..
 3. Labele portocalii și ciocul galben.
 4. Părțile cenușii, spatele și burta.

Drake-ul este mai ușor decât femela și înoată întotdeauna după ea. În același timp, dând o voce, femela doar șarade, iar vocea unui drake arată ca o „mestecare” metalică.

În latitudinile temperate, răsucitele sosesc la începutul primăverii, imediat după topirea zăpezii. Și deja la începutul lunii martie începe sezonul de vânătoare asupra lor..

La începutul primăverii, păsările se adună în grupuri mici și pasc în iarbă. Rar ies pe apă până în aprilie. Toamna, preferă mlaștinile cu vegetație abundentă..

Rațe la mijlocul lunii aprilie mergi să plantezi ouă în stuf, iar drakele în acest moment înoată neglijent în corpuri de apă deschise sau în zone de uscat. Păsările din această rasă nu diferă prin prudență și ingeniozitate, pe care vânătorii le folosesc și le împușcă în număr mare.

Rățușii apar în august, încep să crească rapid și până la sfârșitul lunii septembrie câștigă în greutate la sacrificare. De aceea, cel de-al doilea sezon de vânătoare începe din octombrie până în noiembrie..

Teals - foto

Numele păsărilor provine din sunetul pe care îl dau „teal, teal”. În lungime, acest tip de rațe poate ajunge la 40 cm, în timp ce femela este mai mică decât masculul. Cu câteva săptămâni înainte de sezonul de împerechere, drakele încep să arate culori strălucitoare. În primăvară, devin din nou cenușii, nedescriptibili și nu sunt diferiți de femele.

Există următoarele tipuri de tealuri:

 1. Rață-neagră și tealCrăciun Teal. Femela cenușie are un cioc lung, la baza căruia există o pată albicioasă pe lateral. Drakele se disting prin aripi cenușii deasupra. În timpul sezonului de împerechere, capul lor capătă o culoare maro-roșiatică, iar o dungă albă trece de la ochi la partea din spate a capului. Puteți distinge drakurile unui cracker de teal prin penajul mai ușor și sunetul "krer-krerrer", care se pronunță împreună cu ridicarea capului. Femela publică un simplu șarlatan.
 2. Fluierul Teal. Aceasta este cea mai mică specie de rațe. Femela este cenușie, cu umerii întunecați și o pată pe cap. Drake-ul se distinge printr-o dungă albă pe umăr și o zonă alb-gălbuie între capătul cozii și abdomen. Zborul acestor păsări este agil și rapid. O turmă de țesături de fluier este capabilă să facă rapid viraje sincronizate.
 3. Teal de marmură. În Rusia, se găsește în regiunea Caspică și în delta Volga. Este o specie foarte rară. Adulții ajung la 400-600 de grame și au un caracter neînfricat credul. Cea mai mare parte a vieții lor duc un stil de viață acvatic, așa că înoată bine și se scufundă profund. Populația acestei specii este în scădere din cauza distrugerii unor rezervoare mici cu vegetație mare, care sunt habitatul natural al păsărilor..
 4. Teal-kloktunok. Cel mai nobil reprezentant al tealului, care este un trofeu onorabil în rândul vânătorilor, deoarece rar zboară pe teritoriul Rusiei. Se reproduce în principal pe Insula Sahalin și Asia Centrală. Capul teal-kloktun este decorat cu abstracții frumoase de aur-smarald.

Rață cenușie - fotografie

Această rasă este mai mică decât rațul negru. Dintre toată rața, doar rața cenușie are un drake culoare moale naturala, datorită cărora, la vânătoare, acestea sunt adesea confundate cu femelele. În zbor, păsările se disting printr-o „oglindă” albă strălucitoare și un fluier ascuțit de aripi. „Oglinda”, care este puțin vizibilă pe apă, la femele este alb-negru, iar la masculi - alb-negru și castan.

Drake-ul diferă de rață doar într-un piept cenușiu aparent solzos și părțile și spatele striate cenușii. El și femela au capul maro. În acest caz, coada sus și coada inferioară a raței sunt roșii, iar cea a masculului - neagră. Femela arată ca un neagră. Diferă doar în culoarea gălbuie-portocalie..

Shirokonoska - foto

Gâște sălbatice și drakesDeja din nume este clar că rațele acestei specii sunt proprietarii unui cioc spatulat, lărgit. Dintre toate rațele Drake cu nasul larg este cel mai frumos. Diferă în:

 • burtă și părți roșii;
 • sâni albi;
 • gât și cap verde închis;
 • ochi galbeni strălucitori;
 • labele portocalii strălucitoare.

„Oglinda” aripilor masculinului este verde aprins, aripile din față sunt albastre.

Femela cu păr brun are ochi căprui. Ea scoate sunete ritmice precum „pi-it, pi-it”. Drake publică în liniște și nazal „sok-sun, sok-sun”. Gura largă este una dintre cele mai prudente specii de rațe..

Balena ucigașă - foto

Rațe sălbatice mari, a căror masă poate ajunge la un kilogram, poate crește până la 50 cm. Balena ucigașă de culoare maro închis în penaj este foarte asemănătoare cu rața zvâcnitoare. Se poate distinge prin ciocul său lung și gri. În timpul sezonului de împerechere, drake-ul este colorat atât de strălucitor încât umbrește rața. Are capul, gulerul și părțile laterale de culoare verde închis. Are un gât alb, o coroană de bronz și o zonă cloacă albă, neagră sau galbenă. În zbor, balenele ucigașe pot vedea o „oglindă” negricioasă, care este mărginită de o dungă albă de-a lungul marginii interioare..

Această rață frumoasă este foarte răspândită, deoarece este adesea ținută în captivitate. Cuiburile sale se găsesc în Asia de Est și în multe regiuni ale Rusiei, în nordul Japoniei și pe Insulele Kuril, în nordul Chinei și în unele regiuni din Coreea de Nord. Orca trăiește în pajiști umede, câmpii și lacuri.

Prin urmare, rațele sălbatice se mișcă și își obțin propria hrană sunt ușoare. Dar, în ciuda acestei caracteristici, ele sunt o pradă de dorit pentru vânători. Selecția diferitelor rațe în sălbăticie este excelentă. Unele dintre ele sunt exploatate pentru carne delicioasă, în timp ce altele sunt pentru penaj frumos..

Drăguțe frumoase Cine este DrakeÎngrijire DrakeCâți drakes ar trebui păstrați în turmăCum se hrănesc rațele și drakeleTipuri de drakesDescrierea rațelorHrănirea rațelorCreșterea rațelor și a drakelorDrake de rasă sălbaticăDrake de date externe
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » » Rațe sălbatice: specii, descriere, trăsături distinctive ale drakelor cu fotografii