Cum se taie puiul în porții

Pui și părțile saleRareori o gazdă se gândește cum să taie o carcasă de pui

. Mulți fac acest lucru fie din capriciu, fie după o tradiție stabilită în familie. Și, între timp, există o tehnologie generală de tăiere, care nu numai că poate accelera acest proces pentru cei cu experiență, ci poate deveni și o instrucțiune indispensabilă pentru cei care doar se încearcă în abilitățile culinare..

Metoda descrisă mai jos va arăta tăierea pas cu pas a carcasei în 8 bucăți relativ egale. Sau chiar 10 dacă separi aripile. Și, printre altele, spatele și cartilajul de pui vor rămâne sub forma unui adaos plăcut - nu este potrivit pentru tocană, prăjire sau coacere, dar va fi un supliment excelent la setul standard de supe.

Sfaturi pentru cumpărarea și tăierea puiului

Avantajul achiziționării carcaselor întregi este clar - orice piese sunt necesare, acestea vor ieși mult mai ieftine decât cumpărarea unui piept de pui sau a unei tobe separate. Dar dacă cumpărați pui exclusiv pentru tăiere și congelare ulterioară, atunci trebuie să țineți cont de o regulă importantă: ar trebui să se acorde preferință produselor refrigerate. Este aproape întotdeauna proaspăt și, chiar dacă nu, este foarte ușor de recunoscut după mirosul sau aspectul caracteristic..

Cu carcase înghețate, din păcate, acest truc nu va funcționa. Și cel mai adesea puiul intră în congelator, care a fost deja în departamentul răcit de 2 sau 3 zile - așa își extind magazinele și furnizorii. Dar, trebuie să recunoașteți, o astfel de carcasă și chiar și după dezghețare, tăiere și înghețare repetate, cu siguranță nu va fi prima prospețime.

Trucuri utile pentru gazda "pe notă"

 • Cum se taie corectUtilizați o tavă sau o foaie de copt în locul unei tăieri obișnuite. Sfatul, la prima vedere, poate părea ciudat, dar în același timp simplifică foarte mult viața. Cel puțin, nu trebuie să vă faceți griji că cineva va „pluti”: părțile laterale ale tăvii vor menține lichidul care curge din pui și poate fi spălat destul de simplu și rapid.
 • Tăiați aripile din carcasă. Metoda standard pentru tăierea corespunzătoare a unui pui implică împărțirea acestuia în 8 bucăți, dar 10 bucăți pot ieși din ele - este suficient să tăiați aripile din jumătatea superioară a sânului. Un pui, altul ... și acum este gata un set complet pentru gătitul aripilor crocante.
 • Pentru a separa cu ușurință pieptul de pui, puteți așeza puiul cu capul în jos, separând anterior chiar aceste picioare și aripi de carcasă. Prin gol, privim unde converg coastele de la spate la piept - acolo se face incizia. După aceea va fi suficient să-l „deschizi” cu mâinile tale.

Cum să măcelărești un pui - ghid pas cu pas

Primul lucru de făcut este să clătiți bine carcasa sub apă curgătoare. După care este recomandabil să îl uscați ușor, puteți folosi un prosop. Și continuați cu îndrăzneală chiar procesul de tăiere a puiului:

 1. Cel mai bine este să începeți cu pulpe de pui. În primul rând, picioarele vor intra sub cuțit. Pentru a le separa de carcasă, o punem pe spate și tragem tibia înapoi. Tăiem pielea mai aproape de bază.
 2. Apoi, trebuie să separați îmbinările. Cu o mână ținem piciorul, cu cealaltă puiul în sine, în timp ce încercăm să separăm coapsa cu mișcări de eversiune până când osul coapsei iese din articulație.
 3. După ce sunt „despărțite”, va fi posibil să tăiem cu ușurință toiagul împreună cu coapsa: tăiem carnea și pielea, continuând să răsucim pulpa de pui. Rețineți că acest pas este mai convenabil de făcut fără a întoarce puiul pe piept, dar lăsându-l întins pe spate..Ghid pas cu pas
 4. În mod similar, separăm al doilea picior de carcasă. Este demn de remarcat aici faptul că măcelărirea „corectă” porționată a unui pui nu implică tăierea aripilor. În acest caz, piesele vor avea 8, nu 10, dar vor avea aproximativ aceeași dimensiune. Dacă totuși ați decis să nu separați aripile, atunci pasul 5 poate fi omis.
 5. Articulațiile sunt mult mai ușor de tăiat decât osul în sine. Prin urmare, pentru a separa aripile, trebuie mai întâi să găsiți articulația umărului. El este legătura de legătură, ceea ce înseamnă că facem o incizie de-a lungul ei, tăindu-ne aripa. La fel facem și cu al doilea. Apoi tăiem partea superioară a ambelor aripi.
 6. Ultima parte rămâne - separarea pieptului de pui de spatele său. Cea mai ușoară cale este să o tăiați la convergența marginilor. Puteți găsi care în mai multe moduri: empiric, punând carcasa „în picioare” și uitându-vă la lumen sau privind corect puiul în sine. De obicei, are un strat subțire de grăsime care poate servi drept contur pentru incizie - formează „linia” sânului. Poate că nu este posibil să o faci bine prima dată, dar nu te supăra - experiența și răbdarea joacă rolul principal aici.

Împărțiți sânul în porții

Principalele pregătiri pentru tăierea carcasei de pui sunt finalizate, a venit rândul să împartă cele primite în „porții”. Să avem grijă de sân:

 1. PorțiuniSă îi oferim un aspect estetic adecvat, eliminând excesul de piele din zona gâtului. Dacă nu ați început să separați aripile de sân, atunci tăiem „capetele” cu ele, în timp ce tăiem chiar partea carcasei în același mod descris mai jos. Dezavantajul de a avea aripi este că îndepărtarea pielii cu ele îndepărtarea completă a pielii din sân poate fi problematică.
 2. Vom scoate pieptul împreună cu cartilajul, astfel încât să nu interfereze cu prepararea ulterioară. Pentru a-l îndepărta, este suficient să tăiați jumătatea superioară a sânului în locul în care se află cele două oase. Tăiați între ele până când cuțitul se sprijină pe baza sternului.
 3. Îndepărtăm această articulație cu degetele, împărțind ușor sânul în două jumătăți - osul căutat, împreună cu cartilajul, ar trebui să cedeze în sus, separându-se de file.
 4. Continuați cu grijă să o împingeți afară, deplasându-vă în jos. Apoi luăm din nou baza osului cartilaginos și îl scoatem cu grijă. După aceea, cartilajul poate fi pus deoparte la „setul de supă” - spate - și sânul în sine poate fi tăiat complet în jumătate.
 5. Drept urmare, obțineți două bucăți de file de pui. Cu ajutorul unui cuțit sau cu mâinile noastre, eliminăm resturile de oase, coaste și, dacă este necesar, pielea de pe ele. După aceea, fiecare dintre ele este tăiat în jumătate - și acum sunt patru.

Tăiem picioarele în porții

Să mai luăm patru bucăți, astfel încât puiul să dureze mai mult. Un picior întreg de pui este bun, dar încă mare. Prin urmare, îl vom împărți în mai multe părți, separând coapsele de picioarele inferioare. Procesul de tăiere este foarte asemănător cu separarea aripilor de carcasa de pui: pentru a determina corect locul tăieturii, trebuie să simțiți articulația care leagă oasele. La rândul său: îndreptați piciorul, găsiți articulația articulară - tăiați cu grijă piciorul în două părți.

Această metodă de tăiere vă permite să obțineți 8 bucăți de pui din piept și picioare. Și încă 2, dacă separi aripile de carcasă. Pe deasupra, rămân spatele puiului și oasele pieptului. De asemenea, pot fi gătite, dar este mult mai bine să le puneți într-o pungă separată și în congelator - mai târziu vor deveni o bază bună pentru bulionul bogat de pui..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » » Cum se taie puiul în porții