Realizarea unei cuști pentru pui cu propriile mâini

Ce să faci o cușcă pentru găiniPăstrarea găinilor în cuști câștigă o mare popularitate atât în ​​rândul locuitorilor de vară, cât și al fermierilor profesioniști. Acest lucru se realizează datorită compactității plasării păsărilor de curte, precum și datorită comodității și ușurinței de întreținere. Astfel de cuști pentru găini pot fi realizate independent cu propriile mâini, urmând instrucțiunile care vor fi date mai jos.

Desigur, fiecare design (și acum vorbim nici măcar despre celule, ci despre absolut orice) are propriile sale avantaje, precum și dezavantaje, care, din păcate, nu pot fi evitate. Dar, pentru a înțelege dacă folosiți cuști pentru reproducerea păsărilor de curte, trebuie să aflați despre ele, inclusiv chiar și dezavantajele acestora. Doar așa se va forma opinia corectă..

Pro și contra de celule

Păstrarea găinilor în cuști înseamnă că păsările vor fi adăpostite într-o zonă mică. Acest lucru oferă economii mari de spațiu. Cuștile pentru găini pot fi de mai multe modele:

 1. Materiale celulareStaționar, care va fi instalat pe podea sau atașat la perete și ulterior nu va părăsi locul deja alocat. Aceste cuști de pui nu implică deplasarea constantă către o nouă locație..
 2. Portabil, care va fi echipat cu role sau picioare. Acest lucru este necesar pentru ca în orice moment al anului să fie posibilă transportul păsării..

Calități pozitive de a ține găinile într-o cușcă

 1. Un număr mare de pui poate fi plasat în orice zonă. Dar economiile nu sunt singurul lucru bun. Costurile de încălzire și iluminare sunt mult reduse în perioadele reci. Datorită construcției bune și confortabile, cușca este foarte ușor de curățat în comparație cu dacă păsările locuiau în țarcuri. Costurile pentru gunoi sunt, de asemenea, reduse.
 2. Păsările nu vor putea împrăștia hrana. Acest lucru este foarte important, deoarece în acele cazuri când puii sunt tulburi și mâncarea este împrăștiată peste tot, este foarte neprofitabilă. Deoarece o parte a hranei pur și simplu dispare. Economiile de furaje compuse datorită cuștilor ating aproximativ 15-20%.
 3. Apa va rămâne întotdeauna curată, nu va fi contaminată de așternuturi, precum și de diverse deșeuri.
 4. Condițiile sanitare și epidemiologice din curte se vor îmbunătăți, de asemenea. La urma urmei, pasărea va trăi într-o cușcă, prin urmare nu va intra în contact cu alte păsări și acest lucru va limita riscul bolii lor, precum și otrăvirea.
 5. Puii care trăiesc în cuști vor fi în siguranță constantă. Aceștia nu vor putea fi atacați de diferite animale, precum câini, pisici sau rozătoare sălbatice..
 6. Colectarea excrementelor, precum și hrănirea păsărilor de curte, vor fi mult simplificate.

Pe un metru pătrat, puteți așeza în siguranță una sau două găini, care au dimensiuni diferite. Principalul criteriu pentru densitatea populației este, desigur, gradul de confort pentru pui. Dacă observați că păsările încep să se poarte rău și, de asemenea, să intre în conflict, atunci acest lucru indică un nivel scăzut de confort și o aterizare prea apropiată de „vecin”. Păsările arată clar că se simt prea aglomerate..

În acest caz, trebuie să construiți cuști suplimentare pentru găini, altfel cele mai puține găini pot fi ucise de cele mai puternice. Și, de asemenea, producția de ouă depinde de cât de strâns sunt puii unul de celălalt. Dacă găinile nu vor să depună ouă, atunci trebuie să aveți grijă să nu fie prea aglomerate..

Contra celulelor

 1. Cum se construiește o cușcă de puiÎntr-un spațiu restrâns, găina ouătoare va fi mai puțin mobilă și, prin urmare, durata de viață a acesteia va fi redusă. Pentru puii de rasă bună, un astfel de conținut nu este recomandat. Dar pentru acele găini care sunt destinate să primească ouă, precum și carne, un astfel de conținut este destul de acceptabil..
 2. Este necesar să se aplice în mod constant fertilizarea minerală. Deoarece în acele cazuri când o găină ouătoare se află în stare liberă, primește tot ce are nevoie pentru corpul său prin consumul de insecte și viermi, precum și de verdeață proaspătă. Și în cazul în care o pasăre se află constant într-un spațiu restrâns, atunci, desigur, acest lucru nu se întâmplă și o persoană trebuie să aibă grijă de ea.
 3. Pentru a asigura o producție bună de ouă, trebuie să instalați o iluminare bună..
 4. Dacă pasărea se află într-o stare de precizie crescută, este necesar să se monitorizeze în mod regulat starea păsărilor, deoarece dacă un pui este infectat cu o boală infecțioasă, boala se va transmite instantaneu restului.

Crescătorii de păsări cu experiență extinsă recomandă, pentru a reduce efectul negativ al celulelor, în timpul verii, să ia aceste structuri cu păsările înăuntru pe stradă, apoi să le pună sub un baldachin, și să hrănească puii cu legume și legume proaspete. Pentru a menține puii în cuști mai confortabili, veți avea nevoie de:

 • așezați păsările în cuștile de pui numai iarna;
 • asigurați-vă că păsările nu sunt aglomerate;
 • hrăniți pasărea cu iarbă proaspătă, precum și cu legume în timpul iernii;
 • este necesar să folosiți un așternut sub fiecare pasăre.

Design cușcă de pui

Este foarte ușor să faci o cușcă cu propriile mâini din aproape orice copac care poate fi găsit pe site. Acest design va oferi igienă, precum și o bună ventilație. Dar totuși, cel mai adesea folosesc plasă metalică zincată, care sunt fixate pe un cadru din lemn sau metal. În astfel de celule există un schimb bun de aer și, dacă există și ferestre, atunci costurile de iluminare sunt reduse. Cușca este formată din:

 • Cum se construiesc cuști de puibăutori;
 • peretele frontal;
 • alimentatoare;
 • o tavă în care vor fi colectate ouă;
 • palet pentru gunoi.

Pardoselile din cuști realizate din zăbrele sunt realizate din plasă cu o pantă față de ochiul frontal la un unghi de 7 sau 10 grade. Partea din față a podelei este echipată cu un jgheab care servește ca receptor de ouă. Ouăle se vor rostogoli ușor în această structură, care se află în afara cuștii găinii ouătoare și, prin urmare, vor rămâne intacte, deoarece găinile nu le pot zdrobi accidental..

Tava pentru gunoi instalat cu aproximativ 10 și 15 centimetri mai jos decât podeaua. Iar fabricarea sa este realizată din tablă zincată. Jgheabul este instalat pe partea din față a peretelui, ar trebui să fie mai înalt decât receptorul pentru ouă. Și cu aproximativ 10 sau 15 centimetri mai sus au pus băutorul.

Partea și spatele cuștii pentru găinile ouătoare este realizată din placaj sau OSB, dar este mai bine să faceți acești pereți din rețele. Acest lucru va asigura igiena, precum și o bună ventilație. Capacul poate fi realizat și din plasă de sârmă. Acest lucru este necesar pentru ca cușca să poată fi scoasă afară și să existe lumină naturală..

Ușa este combinată cu peretele frontal și este, de asemenea, realizată cu balamale pentru o curățare și întreținere ușoară a cuștii pentru găinile ouătoare.

Dimensiuni necesare

Caracteristici ale fabricării celulelorExistă unele reglementări, care trebuie efectuat astfel încât locuitorii celulelor să se simtă în deplin confort. Un metru pătrat găzduiește 2 sau chiar 8 persoane. Principalul criteriu este trecerea liberă a puiului spre hrănire și apă. De aceea, este de dorit ca adâncimea structurii să fie de aproximativ 50 sau 60 cm și lățimea, în funcție de animale, de 60 sau 120 de centimetri. Tipurile mai largi de cuști vor fi foarte incomode, deoarece podelele se vor îndoaie în ele, iar tava pentru gunoi va fi prea grea. Ca urmare, cușca pur și simplu nu va rezista la sarcină și se va rupe..

Mai jos sunt dimensiunile recomandate pentru cuștile cu un număr diferit de pui:

Număr de pui, capeteAdâncime, mLățime, mÎnălțimea la peretele din spate, mÎnălțimea totală, mSuprafață pe pasăre, mp m.
2-30,5-0,60,6-0,10,450,650,1-0,3
4-50,5-0,61-1.40,450,650,1-0,21
6-80,6-0,81.4-1.80,50,70,1-0,24
9-120,7-1,01.8-20,50,70,1-0,3

Dacă puii din cușcă sunt ouă și carne, atunci suprafața trebuie mărită cu aproximativ 30 sau 40%.

Materiale și instrumente necesare

Pentru a face o cușcă pentru pui cu propriile mâini, veți avea nevoie de următoarele materiale:

 1. Lemn tratat (toate materialele din lemn trebuie șlefuite cu grijă, altfel găinile se pot sfâșia sau se pot răni grav) o bară de 40 * 40 mm sau 40 * 50 mm. Lungimea este de 3 metri. Va dura 5 bucăți.
 2. O bară cu grosimea de 20 sau 40 mm. Ai nevoie de 3 metri în cantitate de 2 bucăți. Plasa metalică este potrivită pentru peretele lateral, podeaua și tavanul. Lățimea trebuie să fie de 1 metru.
 3. Gratar metalic pentru peretele frontal. Lățime 1 metru.
 4. Colțuri metalice, care vor fi folosite pentru realizarea cadrului. Dacă este prevăzută o cușcă de perete, atunci acestea vor fi folosite ca fabricare a unui baldachin.
 5. Șuruburi autofiletante galvanizate.
 6. Tabla grosime 1,5 mm.

Instrument necesar:

 • ferăstrău electric, ferăstrău;
 • șurubelniță sau șurubelniță;
 • Bulgară;
 • banda de măsurare, pătrat și nivelul clădirii;
 • șmirghel;
 • creion sau alt obiect de scris.

Realizarea unei cuști pentru găinile ouătoare

Cum se construiește o cușcă de puiA începe merită să aplicați marcaje pe materialele care vor fi utilizate pentru realizarea cadrului. Acum trebuie să luați barele pregătite de 40 * 40 milimetri și să le distribuiți în funcție de dimensiunile selectate. Toate capetele sunt protejate cu șmirghel. Piesele sunt fixate cu ajutorul șuruburilor autofiletante.

Pentru a întări cadrul puteți înșuruba batistele din placaj de pe laterale. Pentru a plasa paletul inferior, trebuie să faceți o pardoseală dintr-un grătar și o bară de 20 * 40 mm. Rama ușii este realizată din aceeași bară. Dacă cadrul este realizat dintr-un profil metalic, atunci toate piesele trebuie fixate cu șuruburi metalice. Montajul va avea loc dintr-un colț sau dintr-o țeavă de profil. Puteți folosi o mașină de sudat dacă aveți una acasă.

Podeaua este realizată din grătar. Mai întâi, trebuie să tăiați ochiul la dimensiunea necesară, marginea de întâmpinare fiind pliată într-o tavă. Pentru a întări podeaua, este necesar să utilizați suporturi transversale dintr-o bară de 20 * 40 mm. Distanța dintre ele este de cel puțin 20 cm. Bara trebuie tratată cu un antiseptic, puteți folosi ulei de uscare. Apoi, plasa este atașată la bară cu ajutorul șuruburilor autofiletante..

Peretele lateral și posterior învelită cu o plasă metalică, trebuie să o fixați cu șuruburi autofiletante. Pentru a evita lucrările inutile de tăiere a ochiurilor, puteți pur și simplu să îndoiți piesa finită și să o atașați. Ușa din față este acoperită cu o plasă. Pentru ca ușile să fie blocate, este necesar să instalați zăvoare. Capacul este realizat din grilaj sau placaj, care este impregnat cu un compus rezistent la umiditate. Totul este fixat cu șuruburi autofiletante.

Tava este realizată din tablă zincată. Marginea frontală poate fi pliată înapoi pentru a crea un fel de mâner. Trebuie să așezați tava pe podeaua de la bar.

Iluminat

Pentru ca găinile să depună ouă bine, trebuie instalată iluminarea corectă. În acest scop, puteți utiliza o bandă LED. Amplasarea trebuie făcută în așa fel încât toate părțile coliviei găinii ouătoare să fie iluminate uniform. Lumina de fundal, dacă se dorește, poate fi automatizată cu propriile mâini pentru a seta temporizatorul și ora dorită.

Asta e tot. Cușcă de pui asamblată manual, gata de utilizare.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » » Realizarea unei cuști pentru pui cu propriile mâini